חלומות רעים

בימבילי

New member
../images/Emo1.gif חלומות רעים

בזמן האחרון לנוגה יש חלומות רעים והיא בוכה בבהלה במיטה. אנחנו ניגשים אליה ומחבקים, מרגיעים, מציעים מים. לפעמים היא מקבלת את הצעותינו ולפעמים היא מסתכלת עלינו בתדהמה, לא עונה לשאלות שלנו, ממשיכה לכעוס על השד וחוזרת ככה לישון. בעצם זה נראה שהיא לא ממש התעוררה. אסכולה אחת אצלנו גורסת שמחלום רע צריך להעיר, כדי שהילד יבין שזה היה רק חלום והמציאות יפה הרבה יותר. אסכולה שנייה גורסת שחלומות (גם הרעים) הם עיבוד לחוויות וגם את הרעים צריך לאמץ ולא לנסות לקטוע (במיוחד במקרים שבהם הילדה נראית כאילו היא בכלל לא התעוררה למרות שהיא יושבת במיטה) מה דעתכן?

אלדורית

New member
דעתי היא שאת נוהגת נכון

זה לא קורה אצלנו הרבה, אבל כשכן זה בדיוק מה שאנחנו עושים. אם היא נרגעת וחוזרת לישון אין בעצם שום דבר להוסיף, נכון? הרי לא תעירי אותה בכוח לגמרי כדי לוודא שהחלום נפסק. (שובר את הלב לשמוע את הבכי מתוך שינה)

לאה_מ

New member
גם אנחנו ../images/Emo24.gif

בפעמים המעטות שזה קרה אני באה, מחבקת, מרגיעה וכולם חוזרים לישון.

כך גם אני נוהגת.

אני לא מסוגלת להישאר מנגד כשהוא פורץ בבכי קורע לב (והבכי של חלומות רעים פשוט שונה מבכי אחר של התעוררויות). ולפעמים באמת אני רואה שהוא נתון בתוך עולם אחר, אז אני פשוט מחבקת ואומרת "חלמת חלום רע, אמא כאן והיא שומרת עליך". במקרים קשים (ונדירים) הוא ממשיך לבכות מאד, וגיליתי שלעיתים עוזר לשאול אותו מה יעזור לו. הוא בדרך כלל מצא פתרונות שבאמת סיימו את האפיזודה חיש מהר (גם אם זה היה פתרון של "לישון במיטה של אמא", אגב השרשור בנושא
).

אני עושה כמו קודמותיי ואומרת שוב

ושוב - אמא כאן אוהבת אותך ומחבקת אותך, אמא שומרת עליך וכו'. יחד עם זאת, לאחת מבנותיי היו המון חלומות רעים (בהם למשל הייתה מתיישבת ובוכה תוך כדי עיניים עצומות) ולכן כאשר ניסיונותיי להרגיע לא צלחו הייתי מעירה.זה לא שפתאום הילדה התעוררה לגמרה, אלא שיצרתי יקיצה קצרה אחריה הייתה מסוגלת לחזור לישון (וגם אנחנו). היקיצה הזו אינה זכורה לה והיא אף פעם לא הזכירה אותן. פשוט היא בכתה ובכתה עד ששהרגשתי שאני חייבת להתערב בחלום. בפעמים בהם היו חלומות רעים שלא התמשכו כל כך הרבה זמן, כמו שציינתי קודם, חיבקתי, ליטפתי והייתי לצידה.

irisgh

New member
תכופות הם בכלל לא מתעוררים

ואם מנסים בכוח, זה יכול להכנס לחלום בדרכים מוזרות. אני מדברת לפעמים ישר לתוך החלום: אומרת לו (תוך כדי הבכי) 'אמא שומרת עליך, הכל בסדר'. בתקווה שדמות של אמא ששומרת תכנס לו לתוך החלום ותעזור לחלום להיות יותר טוב. לפעמים זה עוזר.

למעלה