לאחר למעלה משנתיים של פרידה היה הסכם גרושים חתום ואז חיכיתי שהמוסד המושחת והחובבני בית הדין הרבני ימצא תאריך לטקס הגרושין. בכל הכרות הדגשתי שיש הסכם גרושין חתום וכל שנותר - להמתין לטקס הגרושין.
לאחר שהיה הסכם גרושין חתום הכרתי עלמת חן והתאהבתי (היא אמרה שהיא גם אוהבת אבל אני באמת לא יודע מה נכון ומה לא נכון). היה עדיף לתת את ההזדמנות לאחרות הטובות יותר ממנה, רק שהיא ידעה מעולה איך לדבר ומה לומר כדי שאתאהב וכמובן היא העזה גם ליזום אז התעלמתי מהנומרולוגיה ונתתי סיכוי, כשאני כותב נתתי סיכוי הכוונה שעשיתי כל מה שאפשר בשביל שהקשר יצליח פרט להתפטרות ומעבר מקום מגורים. מה שכן למדתי (בשכר לימוד יקר מאוד) כמה דברים חשובים:
אדם שכל חיו אובססיבים בחיצוניות לא ימצא את הזמן להשקיע בפנימיות ובעצם אנו לא מתחברים עם הקנקן אלא עם מה שבתוכו.
חובה לחפור ולברר עד תום את הסיבות לכשלון הקשרים הקודמים של מי שחושבים להיות עימו יחד, לרוב הבעיות אם התעלמו מהן יעלו שוב ולעיתים בצורה גרועה יותר בניגוד לדיעה הרווחת כי אסור לשאול על אקסים/יות
אנשים בריאים מחפשים פתרונות לקשיים בקשר, אנשים לא רציניים או נצלנים או מניפולטיבים או מתעללים יוצרים קשיים בקשר
אנשים אמורים לדרוש מעצמם ראית כל את מה שהם דורשים מהצד השני
הדדיות
אם לא קיימת לחתוך מיד אולי אני פאנט בצורך שלי בכנות, אצלי אין שקרים וברגע שיש שקרים אני נשבר כי עם חוסר כנות מלא (לא סתם כתבתי 100 אחוז כנות) אני לא יכול להתמודד. ברור שאי אפשר לספר הכל מההתחלה אבל כשיש שאלות שהתשובה שלהן היא
כן או
לא ובשיחה הראשונה והרבה לפני שהתאהבתי התשובה היתה מסויימת ואח"כ אני מגלה שהתשובה אחרת לגמרי פה אין משחקים יש פה אלמנט של תכנון למטרת ניצול והאמונה שלי ב(א)נשים שוב נפגעת. אבל הכל כבר לא משנה כי הרמתי ידיים לנסות למצוא מישהי ועכשיו אני מטפל ב
שלי..