המירוץ למיליון 2 - פרק 10

אאל"ט

במירוץ למיליון 13 הייתה מישהי ששברה את הזרוע כשנשארו שמונה זוגות, והיא התגברה על זה ובסוף גם זכתה.

JAMES DEAN

New member
אדון סנייק סמן ספוילר כשאתה רושם דברים כאלו

לקוחות הוט עדיין לא ראו את העונה הזאת.

ny22

New member
מנהל
צ'כיה, פראג

זאת הארץ שממנה סבתא וסבא שלי באו.... ארץ מדהימה
סבתא שלי נולדה בפראג, סבא שלי נולד בקוסבה-הורה, שכמו קוטנה-הורה (היכן שהמירוץ מתקיים), גם זה כפר ליד פראג... סתם אני אספר לכם שהם בכלל הכירו אחד את השנייה בארץ... (אחרי שהם עלו ב1938-9 אאל"ט).

ny22

New member
מנהל
|

סתם היה בא להוסיף את האייקונים הללו, כי זה די מרגש אותי שהם עושים את הלג בצ'כיה...

mimes17

Well-known member
אותי מעניינים 2 דברים בקשר לדתיים בפרק הזה..

1. למה לא הראו אותם בהתחלה, כשתפסו את המוניות, עם תיק? לאן הוא נעלם...? 2. איך הם נכנסו לכנסיה, הרי זה אסור ליהודים? מוזר מאוד.. בנתיים זה פרק מעפן.. לא אוהבת.. נקווה שיהיה יותר טוב

mimes17

Well-known member
נכון אבל..

אם שמת לב, ממש בהתחלה כולם נכנסו למוניות בדרך לתחנת הרכבת עם התיקים, והדתיים היו בלי..

ny22

New member
מנהל
בעיני הפרק לא כזה מעפן, הוא די מעניין...

לגבי 1 - גם לי זה ממש ממש מוזר (אולי ההפקה כן מתערבת....). לגבי 2 - גם אני תהייתי איך הם נכנסו, וכשלא ראיתי אותם בהתחלה תהייתי מה הם באמת עושים בסיטואציה כזאת שבה הם צריכים להכנס לכנסיה אבל לא נכנסים. בסוף הבנתי שהם עוד לא הגיעו לשמה... יכול להיות שהם שאלו את הרב שהיה צמוד אליהם במשחק והוא אישר להם. גם יכול להיות שהם לא כל-כך קיצוניים/מקפידים...

JAMES DEAN

New member
בקשר לשאלה 2

וליהודים מותר להיות במסגד? אל תגיד לי שאסור כי הרב עמאר ומצגר היו במסגד.

mimes17

Well-known member
מה שמותר זה..

מותר ליהודים להיות במסגד אסור בכנסייה מכיוון שהיהודים והמוסלמים מאמינים באל אחד, והנוצרים לא.. זה דבר ידוע, מאוד מתפלאה שאתה לא יודע..

katam

New member
מותר מסגד אסור כנסיה

כי בכנסיה יש פסלים זה מה שאמר המורה לתנ"ך של בני ( המורה אדם דתי)

ny22

New member
מנהל
למיטב ידעיתי, זה מותר רק אם...

מדובר בניסיון לעשות שלום או דברים בסגנון. למשל: אם כמה יהודים שורפים מסגד, אז מותר לרב להכנס למסגד כדי לנסות לפייס ולבקש סליחה... אבל אני ממש לא בטוח, זה מה שנראה לי. האמת, כל הנושא הזה הוא די מורכב ואני כמעט בטוח שהם התייעצו או בירורו (עקיבא ועהנאל) לפי שהם עשו את זה. אגב, גיימס, לגבי התמונה ששמת, יש משהו שדי מבדיל אותה מעקיבא וענהאל: מדובר פה ברבנים שאין חשש שהם שהם יעבדו עבודה זרה או משהו בסגנון (אחת החששות הן שאם יהודי יכנס למסגד/כנסייה מבלי לשים לב הוא יכול לעבוד עבודה זרה, לכן, בשביל להמנע מכך, יש כאלו שמקפידים לא להכנס למקומות תפילה של דתות אחרות). גם פה אני לא בטוח, אבל נראה לי שפעם שמעתי משהו כזה...

shoham95

New member
זה ממש לא נכון

אף אחד לא מבטיח שרב לא יחטא. לכן כל האיסורים שקיימים חלים על כולם ולא רק על מי שאינו רב.

ny22

New member
מנהל
טוב, אני מניח שאת יודעת יותר ממני....

אז אם את אומרת, אני מאמין. היה נראה לי ששמעתי את זה איפשהו... אגב, כשכתבתי "רב" התכוונתי לרב גדול, כמו אלה שבתמונה...

למעלה