באמת יופי של שאלה!
אמנם זה אכן
"
" אבל שאלה כזאתי (MAJA) ראויה לשרשור בפני עצמו!
יש לי הרבה מ'לגיד על זה, אולי, בלי נדר, ארחיב בפעם אחרת. בקצרה: כתיבה (בכלל) היא צורך. גרפומניה. ובעידן האינטרנטי שלנו, זה כל כך נגיש וקל (לטובה ולרעה - זה נושא בפני עצמו) לא שאלת, אז מוסיף שאלה משל עצמי: למה דפקא כתיבה ארוטית? (משאיר ת'שאלה פתוחה) נראה לי שכתיבה (כל כתיבה, בכל נושא, גם של גרפומנים הדיוטים כמונו, וגם של כותבים וסופרים "מקצועיים") נובעת מתוך, בראש ובראשונה
תשוקה. תשוקה ליצור קשר, (וגם סתם תשוקה – "ליצור") להתבטא, "לשפוך ת'לב" (או דברים אחרים) תשוקה להיות מובן, תשוקה לאהבה, להכרה, לתשומי. תשוקה או געגועים לאדם מסוים, לזמן, למקום, לסיטואציה... וכן וגם זה - מתוך תשוקה מינית "פשוטה" - מתוך חרמנות. כשכותבים (וגם כשקוראים, "וקצת לקרוא בטעם, וקצת לכתוב בטעם..."
) אפשר, אפילו לרגע קטן, להתנתק מכל היומיום, שלפעמים אפרורי ומעיק, ולהתחבר לעולמות אחרים, למקומות אחרים, לאנשים רחוקים... לכן גם כל כתיבה (או קריאה שלה) היא "פנטזיה", גם אם זה דיווח עיתונאי על כינוס מרכז המפלגה (או ככה זה צריך להיות) (טוב, גם על זה יש לי הרבה מה להגיד, בפעם אחרת) אני אישית, כותב קודם כל – בראש. לפעמים זה איזה משפט ש-"נדלק", צץ, מופיע פתאום, לפעמים טקסט שלם. לפעמים איזה זכרון שמתעורר, תמונה, מבט. לפעמים זה "במכה אחת" כמו שיוצא ככה נשאר, לפעמים עובר עוד ועוד עריכות והגהות. הכותרת – לפעמים זה מתחיל ממנה. לפעמים היא צצה תוך כדי כתיבה. לפעמים פשוט אין.