רגישה1855

New member

זה נוראי לא להשקל כל כך הרבה זמן.... כבר שבועיים וחצי :(
איזה חוסר וודאות.... רק באפריל חוזרת לדיאטנית שלי... אני מפחדת להשקל לבד.
השבוע היה לנו הרצאה בבסיס על ה"א - זה היה כלכך...מעצבן! לשבת שם ולהסתכל על ההסברים שלהם וזה היה מזעזע לראות את הסרטונים ולהזיע ולרעוד ולהרגיש שהבטן מתהפכת....
נלחצתי..... מישהי אמרה שמה שאחוזי ההחלמה הם אפסיים... גם אם כביכול מחלימים השריטה הזו נשארת תמיד בראש :(
אוף
אין לי כוחות
הצילו
משהו דפוק בי... כולן פה בטוח רוצות כ"כ להחלים מהמחלה הארורה הזו.... ואני... אני רק רוצה להכנס עוד לבפנים - להיות רזה. מה דפוק בי ?!

קולדון

New member
עיקר החולי, ועצם המחלה.... (ט)

זו האמביוולנטיות שבין הרצון להחלים מצד אחד, לבין הקושי לוותר על ההתנהלות החולה.
את לא יוצאת דופן מהבחינה הזו, ואני חייבת לציין שאצלי גם עכשיו, בכל שלב שאני עושה בתהליך ההחלמה, אני מתמודדת עם האמביוולנטיות הזו.

ברור שאת רוצה להיות רזה, ואת רוצה לא לאכול, ואת רוצה לברוח ולהמנע מהדברים הקשים. הקטע הוא, שההקלה שהבריחה למחלה הזו נותנת לך- לוקחת אח"כ בריבית. אני מניחה שאת זה את כבר יודעת.

אולי בהתחלה את יורדת במשקל, אולי בהתחלה זה לא כל כך נורא להתעסק קצת במה אכלתי כל היום... אבל אחרי כמה זמן- את קולטת שאת בדיכאון, שאין לך חשק לעשות כלום, שאת רק רוצה להיות לבד, שזה גורם לך לשקר, להסתיר- להיות בודדה...
ושבקיצור, אולי את נמנעת מכל מיני רגשות קשים, וחרדות ופחדים,אבל את מתחילה להחשף לרגשות קשים לא פחות, כל מה שכרוך בהפרעות אכילה, כל השנאה העצמית הזו, כל הבלאגן הפיזי.
מה שנקרא לטפל בשריטה בברך עם אגרוף חזק וגדול ישר לבטן..

את צריכה לחזק את הקולות השפויים. לעודד אותם. להבין שאת תרגישי יותר טוב אם תמשיכי בהתנהלות חולה. ושאולי קשה לעשות את הצעדים הראשונים בהחלמה- אבל אח"כ זה כן משתפר ונהיה יותר קל. מה שאי אפשר בשום אופן להגיד על הפרעות אכילה. כי בהפרעות אכילה- זה רק נהיה יותר קשה, יותר מסובך, פיזית ונפשית וחברתית.

רגישה1855

New member
אני ככה מרגישה :(

כמו שתיארת....
פשוט קשה לי מידי ואני לא יודעת כבר איך מתמודדים עם זה

קולדון

New member
אל תוותרי

ההתחלה הכי קשה, ואח"כ את מתחזקת ופתאום את קולטת שלא הכל טריגרי, שהחיים שלך נראים הרבה יותר טוב, ואת כל היתרונות (לצד הקשיים) שבתהליך ההחלמה.

את תגיעי למקומות אחרים אם תמשיכי בדרך של ההחלמה. תצמדי לתפריט, למה שהדיאטנית אומרת לך, תעבירי את השליטה לאנשי מקצוע שבאמת מכירים את הדרך שאת אמורה לעבור ויכולים לתת לך את הגב בזמן התהליך הזה, שהוא מפחיד ומאיים... אבל הוא הצ'אנס היחידי שלך ללהרגיש יותר טוב.

אם תמשיכי בדרך המוכרת אולי לא תצטרכי להתמודד עם השינויים, אבל ההתדרדרות תגיע, ואת לא תרגישי יותר טוב, ובשלב מסויים תצטרכי לאסוף את עצמך ולעשות אחורה פנה, ולעבור את כל התהליך מחדש. כבר התחלת..... תני לזה צ'אנס אמיתי!

רגישה

כולן כאן מכירות את התחושה שאת מתארת, ואת הקושי לשמוע אחרים מדברים בנונשלאנט על המחלה שאת חולה בה...
אני לא מסכימה עם מה שנאמר שם. אחוזי ההחלמה מהפרעות אכילה הם בכלל לא אפסיים.
קשה למצוא נתונים מסודרים בנושא החלמה מהפרעות אכילה, בעיקר בגלל שקיים חוסר הסכמה מאוד גדול על הגדרה של החלמה, ומחקרים שונים בודקים פרמטרים שונים.
בכל זאת, בכל המחקרים ברור שבתוך 10 השנים הראשונות של החולי, ההחלמה היא עם סיכוי גבוה יותר. אחרי 10 שנים של חולי מדברים על ירידה תלולה בסטטיסטיקות של ההחלמה.
כמו רבות אחרות כאן, גם לך יש סיכוי להחלים.
הבלבול שאת מרגישה והרצון להכנס עוד לתוך החולי הם חלק מההפרעה הזו, שהיא מלכודת דבש- מפתה מאוד לעין אבל הרסנית לחלוטין.
חוץ מטיפול דיאטני, יש לך עוד עזרה? רגשית?
לא רק כי

רגישה1855

New member
מממ

כשקראתי ממך שדווקא אחוזי ההחלמה לא אפסיים... לא יודעת מצד אחד הקל, מצד שני.... אוף זה מייאש... אני רוצה לרזות, עוד.
חזרתי לטיפול נפשי אחרי תקופה של שלושה חודשים בלי בגלל הגיוס.... התחלתי חדש זאת אומרת, קשה המעבר הזה, אבל משתדלת להאחז בה.

* רציתי לומר שממש אהבתי את הקטע של יהודה עמיחי, הוא מקסים

למעלה