השיחה שהייתה לי עם אימא היום בצהריים. אני עד עכשיו לא מאמינה שבאמת דבר כזה התקיים. זה התחיל מזה שסיפרתי לה על החברה שלי שבבית חולים שאבא שלה בא לבקר אותה והיא לא אוהבת אותו כי הוא גם הרביץ לה, אז אימא שלי אמרה "מה זה גם?? אבא הביא לך מכה אחת בקטנה למה את נסחפת.." ואז נכנסתי איתה לדיון רציני בנושא. האם היא באמת לא זוכרת? האם היא באמת חושבת שזו היתה רק פעם אחת, ורק מכה קטנה..? אז לא, היא לא באמת חושבת את זה והיא כן זוכרת. היא אמרה איזה משהו שהוא סוג של התנצלות.... ואז אמרה: "למה את לא מסוגלת לסלוח כבר? היה ונגמר......." אמרתי לה שזה לא שאני לא מסוגלת לסלוח, אבל אני לא שוכחת. "את עדיין זכרת את זה?" היא שאלה "ברור שאני זוכרת את זה אימא. איך בדיוק אפשר לשכוח דבר כזה? זה לכל החיים." "לכל החיים......" והיא גיכחה. אבל הבעת הפנים שלה נשארה עצובה. וידעתי שמה שרציתי להעביר עבר. השיחה המשיכה למקומות שממש לא חשבתי שאני אשתף אותה בהם בלי תכנון מאסיבי מראש. אמרתי לה שאני לא מסוגלת שאבא נוגע בי, שכל הגוף שלי מתכווץ, שאני מרגישה אחכ את המגע שלו עוד שעות, שזה דוחה ומחרפן אותי. היא אמרה שזה מצער אותה לשמוע......... לקחתי אויר ושאלתי אם אבא אי פעם נגע בי בצורה שהיא לא רק מכות....... היא הבינה מה אני שואלת ואמרה שלא. היא פחות הזדעזעה מהשאלה ממה שחששתי שהיא תזדעזע, היא שאלה אותי אם אני זוכרת משהו כזה (הייתי בטוחה שהיא תצרח עלי שאני מופרעת שאני בכלל מעלה מחשבה כזו.. אולי הכדורים האנטי דכאוניים שהיא לוקחת מרגיעים אותה.) , אמרתי לה שאני לא זוכרת אבל למדנו שלפעמים לא זוכרים....... היא אמרה שהיא יכולה להגיד לי בוודאות שהוא לא עשה שום דבר כזה ושהוא היה הורג את מי שהיה חושב לעשות לי דבר כזה. ואז הרשיתי לעצמי להעלות עוד נושא (אני חושבת שנכנסתי בה שמה... בצורה שקטה ו"רגועה". אף פעם לא היתה לנו שיחה כזו בלי שזה יתפתח לצרחות ועזיבה בדמעות של אחד הצדדים.) אמרתי לה שתמיד כשהייתי קטנה הם היו אומרים לי שהיא תמות בגללי. ואם היא זוכרת את הפעם שבא אלינו רופא בשבילה הביתה כשהיא לא הרגישה טוב וכשהוא הלך הם אמרו לי שזה בגללי ושאימא תמות בגללי...... היא אמרה שהיא זוכרת, ושאני צודקת, הם לא היו אמורים להגיד לי את זה... אבל למה אני נתפסת על הזכרונות האלו? ולמה אני נתפסת על דברים קטנים ולא נעימים? ואז שחררתי, ופעם ראשונה בחיים אני חושבת, התחלתי לבכות מולה. פשוט שמתי את הראש בתוך הידיים ובכיתי ובכיתי......... ותוך כדי אמרתי שזה ממש לא משהו שהוא בקטנה, שאני חושבת על זה כל הזמן... שמתי שהיא תמות אני אדע שזה בגללי.......... והיא קמה, וחיבקה אותי (אלוהים היחיד שיודע כמה חיכיתי לרגע הזה.) ואמרה לי "תבכי אם זה משחרר..... תבכי...." (ואז הרסה את זה קצת עם "את במחזור?" - "אימא זה לא קשור למחזור." - "לא כי לפעמים במחזור אנחנו יותר רגישים..." - "זה לא קשור!!!!!!!!!!!!") ואז היא עברה נושא. תוך שהיא דוחפת אוכל לתוך הפה בצורה חולנית ומדברת במקביל על אבא שלי שהוא מסכן... ושיש לו מחשבות אובדניות...... ושהוא מסכן....... וכמה היה להם קשה לעלות לארץ......... וכמה היה להם קשה באופן כללי......... ואיך היא הצליחה לשרוד את הדברים האלו............ וכשכבר הייתי בטוחה שהיא הדחיקה את כל מה שאמרתי מקודם או שכחה שגם לי כואב ורע, היא אמרה: "פלא שהדברים האלו השפיעו גם עלייך..... את היית ילדה קטנה....." ואז הלכתי לישון ל4 שעות, למרות שממש רציתי ללמוד למבחן שיש לי שבוע הבא, אבל כנראה שהגוף שלי סימן לי שהתודעה שלי חייבת לנוח עכשיו. אה- והאכילה שלי מתדרדרת בצורה שכבר הרבה זמן לא קרתה, ואני סובלת מזה כמו שאני לא זוכרת מתי סבלתי פעם אחרונה ככה......... סמיילי עצוב וגם קצת סמיילי עם הקלה.

No longer

New member
אני שמחה שעשיתן את השיחה הזו.

ואני רוצה שתדעי שזה לא מובן מאליו, האומץ שלך לעשות דברים כאלו. תסתכלי על זה, תסתכלי איזה מצב קשה נפשית את מתארת בהודעות שלך, מצד אחד, ומצד שני, את כן מוצאת את הכוחות לנהל את השיחה הזו, החשובה כל כך, עם אמא שלך. את כן מוצאת את הכוחות לחזור אל הפסיכולוגית, אפילו עם כל האגו, אבל לחזור. ואת יודעת מה, אני מקנאה קצת ביכולת הזו שלך לבכות. להיות כל כך מחוברת לרגשות שלך. אני חושבת שזה מה שמציל אותך. לא סיפרת איך את מרגישה עם הדברים שהיא אמרה, עם המידע החדש. עם החוסר הכחשה שלה למכות, עם האמירה המוחלטת לגבי השאלה שרצית לשאול על אבא. ושוב, אלוהים כמה שאת אמיצה. תישני, תנוחי כמה שאת צריכה. את עושה עכשיו, בתקופה הזו, דברים הרבה יותר חשובים ממבחן. בשבילך. לעתיד. ואני ממש מש מקווה שאת מבינה את זה.ושמחה שהוקל לך קצת. (אבל עצובה איתך יחד.)

איך אני מרגישה...........?

שאני רוצה ללכת ולהתכרבל איתה במיטה ולבכות ושהיא תחבק אותי. אני חושבת שבאמת, אי אפשר לתאר עד כמה רציתי וחיכיתי לזה, כמה שנים......... כל החיים אפילו....... שהיא לא תשלול את מה שאני מרגישה... סוף סוף אחרי חיים שלמים שבהם כל הזמן גרמו לי להרגיש שאני לא מרגישה דברים באמת, שאני מגזימה, שאני ממציאה, שאני כפויית טובה, שאני דפוקה, רעה, מניפולטיבית, מחפשת צומי (מה רע בלרצות מההורים צומי..?), אוהבת לרחם על עצמי, אוהבת להתעכב על שטויות, קשה, וכחנית, עקשנית, אגואיסטית, מפונקת, אוהבת לגרום להורים שלי סבל.... היא אפילו שאלה אם אני רוצה שהיא תבקש מאבא שלא ייגע בי (בכלל). אמרתי לה שלא. אני חושבת שאפילו אני עדיין לא מבינה עד כמה אני מרוגשת.......... מבולבלת.... נסערת.... שמחה ועצובה במקביל.......... הקלה וכובד.... וואו. אני חושבת שאני מנסה אפילו לא להכנס לפרטים של מה שהיה, אני רוצה להמשיך לחשוב על זה ובמקביל לא לחשוב על זה.......... למה דווקא בתקופת מבחנים החלטתי לפתוח את מה שהיה נעול לייף טיים...? חח...

No longer

New member
לדברים האלו יש נטייה לצאת בדיוק כשלא מתאים.

אבל את יודעת מה, אם חיכית לזה -כל כך- הרבה, יאללה, שתלך התקופת מבחנים. העיקר שזה הגיע.
אני באמת לא יודעת להסביר לך כמה אני גאה בך על הצעדים שלך בשבוע האחרון, על מה שעשית בשביל עצמך. [ואני יודעת שזה לא שחור ולבן, ושיש בך כוחות מנוגדים.ועדיין, את באמת מתאמצת וזה כל כך נראה לעין, מאפרת.] ולשאלתך, אין שום רע בזה, זה הכי לגיטימי בעולם. אלו דברים שכל הילדים רוצים ומרגישים ומחפשים. ואצל ילדים שאצלהם זה לא קורה,, לא ממש מתממש, כמו אצלך [או אצלי], זה כאילו מצד אחד אתה הופך לבנאדם, שמסרב שיתפסו אותו ברגע של חיפוש צומי או אגואיזם או רחמים עצמיים וכ' וכו', אבל מצד שני, הרעב הזה למקום שלא קיבלת, כל כך גדול...שכשאתה מקבל את זה לרגע, אתה לא ממש יודע איך לתפוס את זה. זה נראה גדול מדי וסוריאליסטי מדי. בשנה האחרונה אני כל כך בורחת הביתה כל הזמן. ואני בחיים לא אבקש מאמא חיבוק, או אבכה, או אספר דברים פשוטים שעוברים עלי. אבל אני מוצאת המון נחמה בבית, ואני מקווה שגם את תלמדי לקחת מאמא שלך את מה שהיא מסוגלת לתת לך. [ואני מרגישה שזו הייתה החפירה הכי עילגת שיצאה לי בפורם הזה אי פעם.]

קולדון

New member
מדהימה!

כל כך גאה בך ! יש לך המון כוחות את יודעת? זה קשה בטירוף, ומלחיץ. ואת יודעת- זה כמו כדור שלג, לאט לאט מבינים שיש לנו ביד הרבה יותר כוח להזיז דברים ממה שחושבים. תראי כמה דברים השגת ועשית בשביל עצמך בזמן כל כך קצר. הכל בזכות זה שאספת את המלא אומץ שצריך לאסוף, והעזת, והצלחת לשבור איזשהו לופ אוטומאטי של מחשבות ואמונות של שנים, שזה דבר עם מלא כוח בתוכו, אותו כוח משעבד יכול גם להעיף אותך קדימה כשאת משתחררת ממנו. אני בטוחה שאת מרגישה עכשיו כאילו חלק מהחיים יכולים להתחיל שוב פעם מחדש.. אני מקווה בכל אופן... כי תראי, אספת את עצמך, ופתחת את הלופ והעזת לבדוק אותו מחדש- וקיבלת דברים שכל כך היית זקוקה להם. גם מהטיפול, וגם- וואו- עכשיו מאמא... זה שווה את זה, אפילו שזה מפחיד ולא פשוט ומציף.

לא זה לא.

זו הייתה טעות להגיד לה את כל החלק עם זה שאני לא יכולה שאבא שלי נוגע בי. אני לא מבינה למה אמרתי לה את זה. שוב האימפולסיביות המפגרת הזאת........... ומעכשיו, עד סוף החיים, היא תתכווץ יחד איתי בכל פעם שתראה את אבא שלי מתקרב אלי. בשביל מה עשיתי לה את זה? [אבא שלי חזר הביתה ואימא שלי כבר הספיקה פעמיים "להציל" אותי מהקירבה הפיזית שלו.] אני כזאת חרא. אגואיסטית. הכל נכון.

קולדון

New member
אם לא היית אומרת לה...

היא לא הייתה מבינה עד כמה כואב לך. בזכות זה שהיא איכשהו הבינה שזה לא משהו קטן, גם היא פחות מדחיקה לדעתי. בסופו של דבר יש מצב שהיא גם מדחיקה את זה כדי לא להתמודד עם התוצאות וההשלכות של זה על הקשר שלכן, וכשהיא תבין שמה שאת רוצה ממנה זה דווקא את הקרבה שלה היא לא תתגונן כל כך.. ולשתיכן יהיה יותר טוב.. סך הכל- את פונה אליה עם הדברים ההכי אישיים. זה מאוד מקרב... אני לא מאמינה שזה באמת עושה לה רק רע. ברור שזה קשה, אבל מותק- היא הייתה שם גם. זה לא שגילית לה משהו חדש אלא רק הבהרת לה שאי אפשר באמת להתעלם מזה.. וזה ממש ממש המינימום שיכולת לעשות בשביל עצמך עם מינימום של פגיעה בה. זו לא פגיעה בה בכלל. טיפה פחות נוח לה עכשיו, אולי, לא משהו בלתי נספג. ראית בעצמך מהתגובות שלה- היא לא צרחה, לא האשימה, התייחסה בכבוד, חיבקה אותך. אני חושבת שזה שהיא שאלה אותך אם את לא מסוגלת לסלוח, אומר המון. יכול לומר הרבה מאוד על אופן ההתמודדות שלה (התגוננות והקטנה/הכחשה?) עם מה שקרה, מה שהיא עשתה. ברגע שפנית אליה גם פתחת דלת. תדברי על זה גם בטיפול.. אפילו תדפיסי לה את ההודעה כדי לוודא שזה יועבר באותה עצמה שזה עובר כאן..אני בטוחה שזה יעזור!

מיכל..~

New member
חיבוק

מרות שאני כבר לא כלכך קוראת פה, כשאני נכנסת כבר אני תמיד קוראת את ההודעות שלך והפעם אני חייבת להגיב- כי זו פשוט אחת ההודעות הכי הכי הכי הכי הכי הכי מרגשות שקראתי לאחרונה כמעט בכיתי תוך כדי (ואני לא במחזור :) ) וזה הזכיר לי שיחה דומה שפעם ניהלתי עם אמא שלי, כתבתי על זה גם בהודעה ממש ארוכה באיזה פורום שכבר נסגר - ובכל זאת נכנסתי אליו (אני זוכרת את המספר שלו אז למרות שהוא לא פעיל אני יכולה להכנס) וחיפשתי בארכיון שלו את ההודעה, אפילו לא הייתי סגורה על איזה ניק כתבתי אותו.. בכל אופן מצאתי את ההודעה ההיא וקראתי, וברור שיש לנו 2 סיפורים אחרים לגמרי ו2 אישיות שונות לגמרי אבל בכל זאת מהמקום המזדהה אני יכולה להגיד לך קודם כל - שאת אמיצה ונהדרת ונפלאה. וזה פשוט מרגש לראות איך את נלחמת על עצמך ועל הנפש שלך כמו לביאה ושאת מעוררת הערצה (בקטע של את לא מוותרת לכל מיני זכרונות שקריים שמנסים להבנות בתוכך למרות שהם יותר קלים- אלא נלחמת על ה*אמת* שלך ועל הנפש שלך כפי ש*היא* זוכרת אותה וכפי שהיא חוותה אותה.. וזה חתיכת דבר לעשות..) ודבר שני, שאני מאמינה שלמרות שהיה קשה ולמרות שעכשיו את אולי מצטערת על זה שדיברת ושיתפת את אמא שלך - בסופו של דבר רק זה מביא להחלמה ורק זה מביא לפתרון. דיבור זה כוח מרפא כלכך, מעניק לגימטמציה, מעניק זיכרון קוהרונטי ואמיתי. ובסופו של דבר יעניק לך את עצמך. את מרגשת מאוד ואמיצה מאוד. כתבתי בחופזה מאוד כי חייבת לצאת אז מצטערת אם יש פה ניסוחים עלובים ושאני אולי חזרתי על עצמי שוב ושוב. אבל הייתי חייבת להגיב. שולחת הרבה כוחות וחיבוקים.

וואו.

את מדהימה אותי. באמת. איזה דברים גדולים את עושה בזמן האחרון. דברים ענקיים, כמו הטיפול וכמו זה, מהסוג שפותח דלתות חדשות בנפש. דברים כאלו שאי אפשר למדוד את התוצאות שלהם באותו השבוע, וגם לא באותו החודש. רק ממרחק של זמן אפשר לראות מה הם באמת עשו. ומה שעשית היום נשמע כמו פריצת דרך ענקית. אל תכעסי על עצמך ואל תגיעי למסקנות. גם לך וגם לאמא יקח זמן לעכל את מה שקרה וללמוד איך להתנהל מחדש יחד אחרי השיחה הזו. מדהים אותי גם איך זה קורה במקביל להתגברות של ההפרעה. יש לי איזו תחושה ששני הדברים קשורים- כאילו את נמצאת במקום חשוף יותר, קשה יותר, נוגעת עמוק יותר ויותר בפצעים ובכאבים, וזה מייצר את שני הדברים במקביל- התגברות של החולי אבל גם מאבק אדיר שלא היה קודם לשנות ולעבוד על הדברים מבפנים ומסביב. אני כל כך רוצה שתנצחי במאבק הזה. ומקווה בשבילך שלכל הכיוונים- הטובים והרעים, אחרי השנים המטלטלות והקשות האלו יבואו שנים רגועות וטובות, כאלו שתדעי בהם שכל החפירה העצמית והמאבק בעצמך הפכו בסוף למבנה יציב.

למעלה