4 תשובות מהגיהנום
* סביבה לא תומכת, והוא במשימת הישרדות.: החתול שגר אצלי עכשיו אצלי רגיש לצעדים. הוא שומע צעדים מקילומטר ונחרד מזה כ"כ עד שדעתו משתבשת עליו. הוא גדל בסביבה לא תומכת, והוא במשימת הישרדות. לעומת זאת הוא רגיש לקור אבל לא אכפת לו לצאת מהבית כל פעם ב-4 בבוקר. כלומר אין לו רגישות יתר... אז - כן, זה קשור, אבל לכל אחד מאיתנו יש משהו אחר שאנחנו רגישים אליו, ולדברים מסויימים אנחנו רגישים יותר כי ... משהו בעבר לימד אותנו ש
התמודדות עם מצבים נעשית ע"י כניסה לסטרס.
ויסות חושי זה תחום מאד מעניין הויסות החושי מושפע עמוקות ממתח השרירים ("טונוס") וממתחים ברמה העצבית. את זה כל אחד יודע, אבל נשאר רק להשלים את הפאזל ולמצוא מה גורם למתח - ומשום מה אנשים לא רוצים לדעת מה גורם, אלא לקחת כדור או ג'וינט, שלא פותר כלום בטווח הרחוק ואפילו לא בטווח הקרוב.
ויסות חושי זה תחום מאד מעניין 2 הקדמה: יש לנו מנגנון באוזן שמגביר או מחליש אותות: המנגנון הזה אמור להכניס בדיוק את הכמות הרצויה של רעש לאוזן. כל עוד לא מפריעים לו, הוא עובד כראוי, ויכול לוסת רעשים גדולים מאד, ולמנוע נזק. מדהים. כמובן אם יש מתח שרירים או משהו אחר, המנגנון משתבש, ואז נכנס לנו יותר מדי או פחות מדי (רעש/ אור / וכו'). התשובה: קראתי איפשהו שיש לנו מנגנון מוּלד במוח שמווסת מידע חושי:
אנשים שאצלם הוא בתת פעילות -> נכנס להם פחות מדי מידע -> הם במרוץ בלתי פוסק ליותר גירויים, ולגירויים חזקים יותר. (דוגמאות: אנשים שאוהבים מכות, או אנשים שחייבים להגביר את המוזיקה לסוף הסקאלה כדי להינות או כדי לשמוע משהו)
אנשים שהמנגנון הזה פועל אצלם בעודף, ואז כל תגובה חושית מוגברת יותר מדי, ולכן הם מחפשים כל הזמן להפחית (רעש, אור, מגע, וכו'). האייקונים שבחרתי .. מסמלים את המידע הרגשי שאנחנו מייחסים לתכונות האלו. "ילדים רעים - מחפשים כל הזמן ללכת מכות." אני לא אוהב את התפיסה הזאת, כי היא לא שימושית. ראיתי בית ספר בשוודיה שבו מלמדים ילדים לעשות מסאז' אחד לשני. ההסבר שלהם הוא - שילדים מחפשים מגע, אבל התרבות הסטרילית שלנו עושה דהלגיטימציה של כל סוג מגע חוץ מסקס ואלימות, אז לילדים שמחפשים את הגירוי החושי הזה נותר ללכת על אלימות. מאותה סיבה יש לי חברים שאני לא יכול לשמוע בחברתם מוזיקה: לאחד מאיתנו זה חלש מידי, ולשני זה חזק מדי. לדעתי הרכיב האורגאני בתופעה הוא שולי. מה שעושה את ההבדל ביג טיים זאת
צורת ההתייחסות לתחושות שרכשנו במהלך תקופת הינקות.
3. מה שלא חשוב עובר מבלי שייעשה כזה מאמץ להזכיר אותו. אני מקווה ומאמין שאתה לא חושש להעלות רעיונות ככה אתה מכיר אותי?? טוב.. אולי אתה לא מכיר אותי.