צורי80

New member
סוציאליזם

בהנחה שאנשים כאן תומכים בסוציאליזם אשמח לשמוע תשובה לשאלה שהרבה זמן אני שואל את עצמי אני רואה את עצמי כטיפוס די סוציאליסט יחד עם זאת אני כן מצדד בדרכו של ביבי זה אולי נשמע לכם סתירה פנימית אבל אני ממש לא מבין אתם באמת מאמינים שבריא לכלכלה הישראלית שיש לקבוצות כמו הנמלים חברת החשמל מקורות ועוד כוח פשוט לשתק את המדינה כשבא להם אני כן בעד לעזור לחלשים לזקנים,חולים,נכים,תושבי עירות הפיתוח וכו' אבל לחזק את הקבוצה הראשונה שהזכרתי לא נראת לי בדיוק דאגה לחלשים אחרי שביבי יפרק את אותם מוקדי כוח יהיה שוב מקום 'לשחרר קצת את החגורה' כמו שביבי אוהב להגיד ואז לתת לשכבות החלשות יותר

היגואר

New member
אנשי יצהר הם אנשים חמים וטובים"...

"אנשי יצהר הם אנשים חמים וטובים"... חיילי מילואים ששירתו במהלך חג הפורים ביצהר אמרו כי הדיווחים של צה"ל על התפרעות של כמאה מתנחלים היו מוגזמים מופרזים ומגמתיים,וכי בפועל מדובר בקומץ של נערים שהיו שתויים. לדבריהם,שאר המתיישבים נהגו כלפיהם בחום ובכבוד. חיילי המילואים המגיעים מכל רחבי הארץ ומכל גווני הקשת הפוליטית,הביעו תסכול וזעם על "פרסום עובדות מוטעות וחסרות קשר למציאות". (מתוך אתר ויינט) חברה,לא להתבלבל מעובדות,תמשיכו להסית!!!

aharon5

New member
קצת סדר בעובדות

עובדה מספר אחת: מלחמה זה רע. עובדה מספר שתיים: האחראי הישיר למלחמה הוא הטרור. עובדה מספר שלוש: העם הפלסטיני על המוניו והנהגתו תומכים בטרור. דעה (מסקנה בלתי נמנעת): מגיע לעם הזה לסבול, ואם הוא כל כך מתעקש על זה כנראה הוא לא סובל מספיק. פירוט: 1. עם כל הצער (ויש) מלחמה זה רע. לא משנה אם אני אוהב מלחמה או אם אתה אוהב שלום. בכלל לא משנה. מלחמה זה רע, זו עובדת מציאות אותה קבע אלוהים ואיתה פשוט אי אפשר להתווכח. מלחמה היא כל כך רעה שנפגעים בה גם אלו המכונים "חפים מפשע". על אחת כמה וכמה במלחמה כמו זו שלנו שהיא "מלחמת אזרחים" (אזרחי צד אחד טובחים באזרחי הצד השני וחוזרים להתחבא בין אזרחי הצד שלהם). ככה זה. 2. עם כל הצער (ויש) לשלום כמו לטנגו צריך 2, אבל למלחמה מספיק 1. ככה זה עובד, ולא משנה אם זה מוצא חן בעינינו או לא. אם ערפאת היה רוצה שלום ושרון היה אומר "לא", גם אם ערפאת היה מתחנן וקופץ על חמש זה לא היה עוזר לו. לשלום חייבים שניים. ככה זה. אבל, במלחמה (עם כל הצער, ויש הרבה) זה עובד אחרת. מספיק שהטרור רוצה מלחמה כדי שמלחמה תהיה. ככה זה. אלא אם כן, כמובן, אנחנו מאמצים את גישתו של מר ישו, כלומר כאשר מגיע אלינו לוחם חופש אנחנו פותחים לו את הדלת מראים לו את חדר הילדים, מציעים לו כוס קפה ושואלים בנימוס את מי בא לו לשחוט קודם?... (הבעיה היא שאז זה טבח חד צדדי ומאז השואה כבר לא בא לנו לעבור את זה שוב). 1+2. המסקנה הלוגית הטהורה משתי העובדות הנ"ל היא שהילדים הפלסטינים מתים בגלל הטרור. גם אם צה"ל ירקוד על נעלי בלט, ילדים פלסטינים יהרגו. ככה זה במלחמה, עם כל הצער (ולא הסתרתי מכם שיש). המלחמה היא בלתי נמנעת בגלל הטרור ולכן ילדים פלסטינים יהרגו והאשם הוא הטרור. אם לא היה טרור לא היו נהרגים ילדים פלסטינים. נקודה. נקודה פשוטה מאוד, אגב. כעת מותר להתווכח האם הטרור צודק במלחמתו או לא צודק. אבל את זה מותר לעשות רק לאחר שהבנו בדיוק על מי בדיוק מוטלת האחריות להרג הילדים הפלסטינים (שלא לדבר על הרג ילדינו). תאמינו או לא אבל יש אנשים שמתבלבלים... האם הטרור צודק? נדון בהמשך, בשלב זה נמשיך לעובדה מספר 3. 3. טרור אינו יכול להתקיים ללא תמיכת האוכלוסיה. האוכלוסיה הפלסטינית אינה מסתירה את שמחתה לטבח יהודים בריקודים על הגגות, בצפצופים בכבישים ואפילו בתערכות תרבותיות של פיצות וגופות, שלא לדבר על תרבות ממלכתית של הערצת שהידים ואפילו פולקלור של חלוקת פרסי אורגיות לטובחי נשים וילדים. אבל, אם למישהו עוד היה ספק בא כבוד היו"ר (החדש) והכריז גזר דין מוות למשתפי הפעולה. כלומר בכך הוא הגדיר אותם כבוגדים, כלומר הכריז על הטרור כחלק מן האינטרס הלאומי הבטחוני החשוב ביותר של הפלסטינים. מסקנה: הפלסטינים רוצים במלחמה. הם אחראים לסבלם. מי שכואב לו על הרג ילדים פלסטינים בהחלט אפשר להבין אותו, וכעת אתם גם יודעים בדיוק לאן ולמי לשלוח אותו כדי להביע את זעמו...

negev

New member
אשרי המאמין , שלח את המילים שכתבת

בפקס למשרד האוצר . תן כאן את התשובה .

aharon5

New member
קצת סדר בדעות

נו, אז האם הטרור צודק במאבקו (הצודק)? בוודאי שבטח שלא. כזכור האו"ם אישר את הקמתה של מדינה יהודית בארץ ישראל היא מדינת ישראל. ארצות ערב סירבו לקבל את החלטת האום והחליטו לעשות מעשה: פרצה מלחמת השחרור. לו הם היו מנצחים הם היו כובשים את אדמתנו ובכלל לא מעלים על דעתם להחזיר אותה לנו, כי בדרך הם גם היו משמידים אותנו. אבל לרוע המזל הם הפסידו, אז אנחנו כבשנו להם שטח. רבותי ההיסטוריה חזרה על עצמה (כל פעם בוריאציה שונה): ששת הימים ,יום כיפור, אוסלו... העולם הערבי טרם הצליח להוכיח מעל ומעבר לכל ספק סביר שהוא ויתר על חלום השמדתנו. אין שום סיבה הגיונית או מוסרית לומר ש"הכיבוש" לא בסדר. הם ניסו להשמיד אותנו, נכשלו, אנחנו ניצחנו. המקסימום שהם רשאים מבחינה מוסרית לעשות זה להודות לנו על כך שלא עשינו להם את מה שהם רצו לעשות לנו. הנסיון לטעון שהמלחמות של הערבים בנו צריכות להיות עם "ביטוח": אם הם מנצחים הם רוצחים ויורשים, אם הם מפסידים מוטלת עלינו החובה לדאוג שלא יהיה להם קר בלילה והם ירגישו טוב - הוא נסיון מטופש. זה ממש לא מתפקידנו לתגמל אותם על מלחמותיהם. העולם הערבי היה מאוחד במלחמותיו נגדנו, הוא מאוחד בתמיכתו בפלסטינים ובסירובו לסייע בפתרון מצוקתם למרות שהוא אשם במצבם (כזה שאחראי לכל מלחמות ישראל). העם הפלסטיני נזכר שהוא עם רק כשזה התאים לו במאבקו נגדנו (כמאמר השיר: פתאום קם אדם מרגיש שהוא עם ומתחיל לבלבל את המוח). אין שום סיבה לספר לנו שהפלסטינים הם ישות נפרדת. מלבד כל אלו "הכיבוש" כביכול הסתיים כבר מזמן: הם שולטים על עצמם, הסבל שלהם אינו קשור ל"כיבוש" אלא למלחמה שלהם שהם מתעקשים עליה ומסרבים לוותר עליה. לולא הטרור לא היו כל כך הרבה מחסומים, גם הילדים שמתו עם שחאדה לא היו מתים. זה לא כיבוש זו מלחמה (לכל המתבלבלים). השאיפה ל"יודן פריי", כל קשר בינה ובין שלום פיוס ושלווה מקרי בהחלט. כמובן שהעובדה שחובבי השלום תומכים בכיבוש 48 בשעה שהם קוראים "כיבוש" רק לכיבוש 67 איננה מוסיפה להם הרבה כבוד. סיכום: במקום לדרוש פתרון ממי שאחראי לבעייתם (ארצות ערב) הפלסטינים, משום מה, בחרו בטרור מפלצתי, וזאת בתמורה לכך שלא עשינו להם מה שהם רצו לעשות לנו. לכן מבחינה מוסרית הדבר היחיד שמגיע להם על כך הוא שנעשה להם עכשיו את מה שכנראה טעינו כשלא עשינו בזמן. מבחינה מעשית זה נכון שאין לנו ברירה אלא להכנע ולברוח, אלא שהדיון הזה הוא ברמה המוסרית והעקרונית.

אשרת

New member
יכול להביא לינק לידיעה הזאת

או שהחלטת למצוץ את זה מהאצבע על מנת לסנגר על עברייני יצהר , בהתנהגותם כלפי חיילי צהל והפלסטינים?

קראתי את זה בווינט

תפקחי את העיניים, אשרת. ידיעות מצוצות מהאצבע באות משני הכיוונים. לא כל איש ימין שקרן ולא כל איש שמאל דובר אמת. וראי למשל אותו פסק הלכה המתיר להרוג חיילים לא-יהודים בפינוי - שלא היה ולא נברא ובכל זאת תפס כותרות רציניות.

iceviper

New member
זה מעניין

גם לא היו שום קריאות נאצה ולא נשפכה שום וודקה,וגם רק חלק קטן של נערים שתויים אחראי להתפרעויות.

iceviper

New member
../images/Emo70.gif

אני מתייחס למכתב הזה בספקנות גדולה.כמעט כמו לכתבה המקורית.

אנגרן

New member
ומדוע בעצם? כי זה סותר את הנחת

היסוד שלך בדבר המתנחלים המשיחיים המצמחים קרניים?

iceviper

New member
נכנסת לגארב'ג-טיים

אבל מאחר שלא ביקרתי כאן הרבה זמן,אענה לך בכ"ז. מאותה סיבה שאתייחס לספקנות לדיווחים על פעילויות צה"ל מטעם הרש"פ,כך אינני יכול להתייחס ברצינות לידיעה מטעם אתר שרואה עצמו כמחוייב לחדשות אובייקטיביות תוך כדי שהוא קורא לעצמו יש"ע-ניוז. בקשר ל-YNET ולידיעות אחרונות בכלל,אני לא מייחס חשיבות רבה. ישנן עדויות למכביר על שלל גידופים ונאצות שזוכים להן חיילי צה"ל,שמעתי זאת גם מפי אח שלי שדוקא לא חשוד בשמאלנות ר"ל. כך שאולי לא היה מדובר במאה מתפרעים,אך מותר להניח כי היו שם חוליגנים ושום דבר לא ישנה עובדה מצערת זאת.דבר נוסף,הם בוודאי לא היו שתויים.מהיכרותי עם הציבור הדתי,זה גבול שעדיין לא הגיעו אליו ואני מקווה שגם לא יגיעו.

i am just me

New member
תושבי יצהר הם לא קדושים

אני באמת לא יודעת על כל המתנחלים אבל מה שאני כן יודעת זה שתושבי יצהר "הקדושים" מאוד קרובים להצמיח קרניים, גם אם לא כולם שם אלימים אני יכולה לומר לך, כמעט על בשרי, שחלקם אלימים מאוד. אחד מתושבי יצהר ירה לאבא שלי (הישראלי) בבטן וכמעט גרם למותו כך שקשה לי לומר שהם צדיקים... ומי שירה בו לא היה נער שיכור, הוא היה בחור בן 30 בערך שמישהו נתן לו M16 והוא כנראה לא ידע מה לעשות איתו, אולי כדי שמישהו יקח לו את הרובה!

סתם שאלה...

ואני לא שמאלן מי האנשים שניקבו צמיגים של רכבים צה"ליים? כמה נערים שתויים? מי היו מאות האנשים שהתפרצו על חיילי צה"ל בגלל 2 קרוואינים עלובים ביותר בסוף העולם קבינמט? כמה נערים שתויים? מה לגבי נשים בהריון מתקדם שמנצלות בציניות מכוערת מאין כמוה את מצבן (בלא הצלחה, נראה לה שהיא חסינה, רק בגלל הילד? היא לא! ואם קורה לו משהו, אחריות מלאה של האם) ומפגינות, דוחפות חיילים, חוסמות כבישים, גם זה מיעוט? אמהות עם ילדים קטנים נשכבות על הכביש... עוד? המבחן תמיד הוא כאשר קשה, לא שהכל טוב, במבחן הזה יצהר ועוד כמה ישובים אחרים לא עומדים, פנאטיות משיחית נוזלת להם מהאוזניים, זה כל מה שמעניין אותם, באותו רגע לא מעניין אותם צה"ל, חוק, מדינה, רק קרוואן באמצא קבינימט.

אשרת

New member
הכל קונספירציה של התקשורת.

לא היה ולא נברא. אנשי יצהר, שומרי חוק נאמנים.

nimrat

New member
חחחחחחחחחחחחחח

אחת התגובות העלובות, והלא משכנעות ביותר !!! הודעה שלך נושאת חותם אווילות . ה"תיקשורת", הא ? כווווווווווווווולם ? כל 1000 העיתונאים בארץ ? כולם ? אף לא צדיק אחד בסדום ? את מגוחכת

צורי80

New member
אני לא תמים

אני בספק לגבי כוונותיו של ביבי אבל אני טוען שזה דווקא טוב שהוא מפרק את מוקדי הכוח של האירגונים החזקים דבר שלא הרבה שרי אוצר יהיו מסוגלים לבצע

למעלה