FreePollard

New member
תיקון טעות...

העונש הממוצע בארה"ב על ריגול עבור מדינה ידידותית הוא 2-4 שנים. אין אף אחד שישב על זה 20 שנה - מלבד פולארד. אין אף אחד שקיבל על זה שם מאסר עולם - מלבד פולארד. מה הסיבה לכך? יש ככל הנראה כמה סיבות.. אבל בספר "השלום החסר" של דניס רוס מופיעה כנראה הסיבה המרכזית... רוס מציין כי לדעתו העונש שניתן לפולארד היה מוגזם אך הוא הוא המליץ לקלינטון שלא לשחררו במסגרת וואי בשל ארכו הרב כ..קלף מיקוח מול ישראל(!!)

דומ4

New member
קלף מיקוח?

ארה"ב היא המדינה האחרונה בעולם שצריכה קלף מיקוח מול ישראל. אם מישהו כבר צריך קלף מיקוח פה זה ישראל, למה נראה לך שישראל היא מרכז העולם? אחת הסיבות שמר מלחמה אריאל שרון עורך צעדים חלושים בכיוון הפסקת השליטה הישירה, הכיבוש והדיכוי של מיליון וחצי איש (ביחד עם עוד כמה פשעים אחרים) היא שאמריקה אף פעם לא תסכים לשליטה יהודית מלאה בא"י. תרד מהעץ, יהודי או לא יהודי, מקומו של פולארד בכלא - והוא בהחלט לא אח שלי.

FreePollard

New member
תגובה

א. משום מה בחרת להתעלם מתחילת הודעתי - גם אם נתעלם מהעובדה שפולארד העביר לנו מידע שהציל חיים ושארה"ב הסתירה מאיתנו בניגוד להסכמים (ובגדה בנו!) - הכיצד אתה טוען שכמרגל הוא צריך להשאר בכלא לכל חייו אף שמבחינה עובדתית אין אף אחד שקיבל מאסר עולם על ריגול בארה"ב למען מדינה ידידותית לה!? ב. בוודאי שארה"ב משחקת בישראל ולא להיפך. אך כדי לגרום למדינת החסות לעשות כרצונך - אתה צריך קלפי מיקוח.. ולא תמיד תקציבי בטחון הם קלף מספיק... האמריקנים יודעים ששחרורו של פולארד יביא רווח פוליטי ותדמיתי רב לראש הממשלה שישיב אותו הביתה - ולכן הם לא ממהרים לשחרר אותו בחינם או בזול.

מדינה צריכה לפעול עבור שלוחיה

פולארד פעל למען המדינה, והמדינה חייבת לפעול למענו. מלבד זה, פולארד נענש בלי כל פרופורציה לחומרת מעשהו ובלי כל השוואה למרגלים אחרים.

דומ4

New member
בהחלט

מדינה צריכה לפעול עבור שולחיה. אך כאן מדובר בניגוד אינטרסים מובהק. לטעמי העונש פרופורציונלי הואיל והקשר בין ישראל וארה"ב שונה מהקשר של ארה"ב למדינות ידידותיות אחרות. מדינת ישראל היא מדינה נכה שנתמכת על ידי תקציבים ממדינות אחרות, בעיקר וכמעט בלבד מארה"ב - מדובר בבגידה באמון. לגבי הודעתו של הקודם לך, לארה"ב יש לגיטימציה להסתיר מישראל מידע באם הם רוצים, ואם ישראל רוצה להשיג את המידע הזה - בניגוד לחוק ולעובדה שארה"ב מקיימת את ישראל כבר זמן רב - עליה לדעת שיש לשלם מחיר על זה. ללא כל קשר לכך, האם הייתה התנצלות דיפלומטית של ישראל בפני ארה"ב על הריגול? בקשת מחילה על הברת אמון השולט? או שאולי קיימת פה העדפה להמשך קיום בלא תמיכה אמריקאית?

1אברהם

New member
ארה"ב אינה מדינה ידידותיות לישראל

הדבר היחידי שאפשר לראות בו כתמיכה בישראל הוא דחית ההחלטות האנטי ישראליות באו"ם. מעבר לזה "התמיכה הכלכלית" שלהם בנו מזיקה מאד למשק הישראלי ועוצרת את הצמיחה הכלכלית שלנו. כיוון שהם מכריחים אותנו לקנות בכספי הסיוע רק תוצרת אמריקאית ובכך מגדילים את האבטלה בישראל וגם מונעים מאיתנו ליצא יצוא ביטחוני ( כמו מכירת ציוד להודו ). ושיא החוצפה שהם מעיזים להגיד לנו איפה לבנות בתים ולהתישב בארצינו ( כן מעלה אדומים זה גם שיך למדינת ישראל ) ולכן בהחלט קימת העדפה להמשך קיום בלא תמיכה אמריקאית, ויש לראות בפולארד אסיר ציון ועל האמריקאים לבקש סליחה מישראל על שהסתירו מאיתנו מידע ביטחוני חשוב שנוגע לקיומינו.

ארה"ב תומכת בישראל גם מתוך אינטרסים

והגדול שבהם הוא האינטרס של התעשייה הבטחונית בארה"ב שכספי הסיוע (לישראל ולמצרים) זורמים אליה יחד עם סכומים נוספים.

FreePollard

New member
תשובה

כאמור, מדובר היה במידע שארה"ב הייתה מחוייבת להעביר לנו ע"פ הסכמים ושהגעתו אלינו אפשר את כל צורת המיגון של ישראל (ממקלטים למרחבים מוגנים). לארה"ב אין זכות להסתיר מאתנו מידע אם היא חתומה על הסכם המחייב אותה להעביר אותו... בכל אופן, אני מסכים שהעניין העיקרי פה הוא חובתה של ישראל כלפי פולארד - והיא איננה מבוצעת. שרון טוען שהוא פועל למענו אך זה שקר גמור! בסרט ניתן לשמוע הקלטה של שרון מלפני שנה כשהוא אומר שהורה לשגרירנו בארה"ב לבקר את יהונתן בכלאו (מינימום שבמינימום..) וזה שקר מוחלט - השגריר עצמו אומר במפורש שהוא מעוניין לבקר אך שרון אוסר עליו!

מה קורה כשאישה נואמת?

ב-18 במרץ התרחש בכנסייה בניו יורק מאורע היסטורי בתולדות האיסלאם. לראשונה הנהיגה אשה ציבור מעורב של גברים ונשים בתפילה המוסלמית המרכזית, תפילת יום השישי. התפילה והדרשה השבועית ניתנו על ידי אמינה ודוד, מוסלמית אמריקאית ממוצא הודי, פרופסור ללימודי האיסלאם ומחברת ספר על קריאה מחודשת של הקוראן מנקודת מבט נשית. ממר"י, המכון לחקר תקשורת המזרח התיכון, בדק את התגובות לתפילה בעולם המוסלמי ואסף את ההתייחסויות הבולטות לפרשה מצדם של אנשי דת ומצדם של מעצבי דעת קהל מוסלמים. התפילה התקיימה בכנסייה לאחר שכמה מסגדים סירבו לארחה בשל איומים. הקריאה לתפילה התבצעה אף היא על ידי אישה, אשר הייתה חשופת ראש. בתפילה השתתפו כמאה גברים ונשים, ומארגניה טענו כי היא נועדה להציב על סדר היום המוסלמי את שאלת שוויון הזכויות בין גברים לנשים ולהדגיש כי זכותן של נשים להיות מנהיגות רוחניות. פרסומתשבוע אחר כך נערכה שוב תפילת יום השישי על ידי אישה, אמריקאית מוסלמית אחרת, נקיה ג'קסון, בבוסטון. במהלך אותו שבוע ערכה גם אסרא נומאני, סופרת מוסלמית ממוצא הודי, תפילה בראש ציבור מעורב של גברים ונשים באוניברסיטת ברנדייס. נומאני והבטיחה שתמשיך לארגן תפילות בהנהגת נשים בכל רחבי ארה"ב. המעשה עורר תגובות נזעמות בקרב אנשי דת מוסלמים ששללו כל אפשרות הלכתית שאישה תנהיג גברים בתפילה. לטענתם מדובר בחידוש אסור, שהרי אין לו תקדים מצד "אמהות המאמינים", נשות הנביא בתקופה המעצבת של האיסלאם. גוף האישה נחשב על ידי מוסלמים מאמינים לערווה וככזה הוא עשוי להסיח את דעתם של הגברים מן התפילה וממטרתה המרכזית: הכניעה בפני האל. מסיבה זו גם אסורה תפילה מעורבת של גברים ונשים ונקבע המנהג כי הגברים מתפללים בשורות הראשונות במסגד ומאחוריהם ניצבות הנשים. מעבר לנימוקים ההלכתיים שנשמעו נגד המעשה הועלתה גם הטענה כי מדובר בניסיון ליצור "איסלאם אמריקאי" ובשאיפה האמריקאית להשתלט על מדינות ערב.

אשרת

New member
לפני שאתה שופט דתות אחרות,

תתחיל קצת לראות את מה שקורה בדת היהודית. ביהדות - לאישה מותר לעלות לתורה? מותר לה להפללל יחד עם הגברים? מותר לה לשיר ליד הגברים? האם האישה היהודית לא אמורה להיות מכונת ילודה? אני לא יודעת מאיפה יש לנו את החוצפה לבוא ולמתוח ביקורת וללעוג על דתות/ תרבוןיות אחרות, כאשר התרבות / הדת שאליה אנחנו שייכים, מלאה כמעט באותם פגמים שחלקם אף גרועים יותר.

אשרת

New member
משום שאני עצמי שייכת לדת הזאת.

ולכן יש לי את הזכות לשפוט את הדת/תרבות שאליה אני שייכת.

התשובה לשאלות שלך-כן!

אישה יכולה לעלות לתורה! אישה מתפללת יחד עם גברים! מותר לה לשיר! האישה הדתיה לא אמורה להיות מכונת ילודה את ממש מלאה דיעות קדומות את בכלל מכירה את היהדות?

nofar2005

New member
תישמע, לא נעים לי להגיד

אבל את תחליף את המילים "מוסלמי" ביהודי" ואת המילה "איסלאם" במילה "יהדות", זה לא יזכיר לך משהו ? לי כן. כל הנ"ל, מבלי לחוות דעה, על עצם העניין.

iceviper

New member
תהייה בקשר לגוש קטיף

שעלתה בימים האחרונים. מישהו יכול לספק הסבר מניח את הדעת מדוע זה לגיטימי שלמדינה פלסטינית בגדה המערבית תהיה מובלעת פלסטינית בדמות עזה,אבל לא לגיטימי שישראל תחזיק מובלעת בדמות גוש קטיף?

דומ4

New member
אני לא רואה בעיה עם זה.

מובלעת כשטח טרוטריאלי לכשעצמה מקובלת בעולם - ראה מקרה רוסיה הלבנה, מובלעת רוסית ללא חיבור ישיר לרוסיה. לגבי למי שייך השטח, אפשר לערוך כאן ויכוח עד דברי הימים למי שייך השטח, אבל בקונצנזוס העולמי רצועת עזה כולה פלסטינית, וזה מה שדלעתי משנה (הואיל ואותה קונצנזוס הוביל להקמתה של מדינת ישראל). שאלה יותר מעניינת, עם זאת, היא למה רק רצועת עזה? עד שלא תהיה נסיגה מלאה אל קווי תוכנית החלוקה, לא באמת מולאה ההתחייבות הקיומית של מדינת ישראל כלפי העולם.

המובלעת אינה העניין

הלגיטימיות או אי-הלגיטימיות של ההתנחלויות כולן, בעיני העולם, אינה תלויה בקשר הטריטוריאלי הרציף שקיים או לא בינן לבין לישראל.

iceviper

New member
אבל לא פרסמתי את ההודעה

בפורום של יאהו. פרסמתי אותה בפורום ישראלי של כדי לשמוע את דעתם של ישראלים שתומכים בהתנתקות.לי בתור אחד כזה אין תשובה.

אני לא מבין

אין כל סימטריה. הטיעון נגד ההתנחלויות הוא שהן הוקמו בשטח שנכבש במלחמה, ואינו חלק מישראל. אין קשר לנושא הרציפות הטריטוריאלית.

למעלה