תגובה
אני חייבת לציין שמה שכתבת בהחלט מרשים ביותר, מבחינת רמת ההגיון שבו. אני רוצה להוסיף רק דבר אחד- בשביל להתחיל את כל מה שכתבת כאן, יש צורך בשלטון מסודר ביותר בצד השני, בו יהיו חוקים מסויימים שכל מי שלא יפעל לפיהם ייאסר. זה דבר שקשה להם מאוד להגיע אליו, וכל עוד זה לא קורה, לא משנה כמה נדבר ונגיע להבנות עם הצד השני, הקיצונים שבהם יעשו ככל העולה על רוחם, וימשיכו בהסתות ובפיגועים נגדנו. אבל- אם תקום ההנהגה ותבצע פעולות משמעותיות נגד הקיצונים שבה, ותשליט סדר ברחובות, ובאמת תבוא עם רצון טוב ואמיתי להגיע להסדר,עם נכונות להתפשר במידת הצורך- התכנית שלך נראית לי כרגע כתכנית הטובה ביותר. מה שהיה עד לא מזמן, בתקופת ערפאת, היה בעייתי ביותר. ערפאת לא היה באמת מנהיג. מנהיג הוא אחד שמוליך את העם שלו בדרך הנראית לו נכונה, גם אם יש רבים בעם המנתגדים לו. צריך בשביל זה אומץ רב, דבר שלערפאת לא היה מספיק.. במקום להנהיג את העם שלו, הוא נגרר אחרי הקיצונים האלימים שבו. גם אם אמר דבר מסויים שהיה אמור לקדם אותם, הוא מיד חזר בו כשראה את התפרצות העם. הוא לא עמד על שלו, ולכן לעולם לא יכול היה להגיע להישגים כלשהם, והוא השאיר את העם שלו תקוע ברפש שממנו הם היו יכולים לצאת כבר מזמן. כדי לזכות באהדת העם, הוא הבטיח להם תמיד דברים שידע שהוא אינו יכול לממש. הוא עודד אותם- 'אל תתייאשו, אני אצליח להביא לכם את כל מה שרציתם, תהיה לנו מדינה עצמאית, אני אביא את כל הפליטים לכאן ויוציא אתכם מהמצב הנורא שאתם חיים בו'. כך הם היו תקועים במשך שנים על גבי שנים, עם תקוות שווא, וחיים נוראיים בעוני ושפל. עכשיו, משהתחלפה ההנהגה, אפשר רק לקוות שהמצב ישתנה.