לא צדק פואטי ולא צדק בכלל, בכל זאת

ביבי, זה שהלך בראש התהלוכה עם ארון הקבורה של רבין, לפני הרצח, מגדולי המסיתים, הוא היום קורבן להסתה של הימין.אותו הימין שהשתלט על הצמתים בבחירות שלאחר הרצח וצעק אחוז אמוק - 'ביבי טוב להיהודים'. אז מה הוא חושב היום, האיש שקבר את רבין החי, וזכה בבחירות על גבו של רבין המת. מה הוא חושב היום על ההסתה של הימין? ידע כל פוליטקאי, את השחיתות, את השנאה, את ההסתה, קל להוציא מהבקבוק, אלא שטבעה של הסתה שהיא לא בררנית במיוחד, אתמול רבין היום ביבי. צדק פואטי? ספק, אין צדק בשנאה. סתם חומר למחשבה...

Dan Chazan

New member
יש כאן אנשים שטוענים לכל מני

הגדרות כגון"פוסט ציונות". כמובן שלכל אחד מותר לבנות אידאולוגיות כרצונו למשל "פרה ציונות" "סופר ציונות" ו"ציונות לאומנית". אבל אסור שהאידאולוגיה הזאת מה שתהיה תגרםס פגיעה בזכויות של אנשים שאינןם ציונים באיזו דרך שהיא. (לחיות במרחק גדול מ x קלומטרים מיהודי למשל זו אינה זכות זו גזענות). לעומת זאת בעלות על נכסים אישיים וגם אלה המשתמעים מהיותך אזרח של מדינה כל שהיא וזכוית הפרט לחופש ולהיות אזרח שווה זכויות במדינה כל שהיא זו זכות בסיסית.

Azazel

New member
מה דעתכם על החבר'ה הללו?

ראו קישור.
מה הייתה דעתכם אילו המתנחלים דהיום היו כמוהם, כלומר האידאולוגיים בהם היו חילונים, ומההתיישבות העובדת: האם דעותכם בנושא ההתנתקות, פינוי ישובים וכך הלאה היו משתנות?

והנה התשובה -

עם פינוי ימית פונו גם ישובים חקלאים, בתוכם קיבוץ או שניים. בעוד מפוני ימית יצאו למערכה נגד הפינוי ושילך השלום לעזאזל, הקיבוצניקים נשארו נאמנים להשקפת עולמם (נדמה לי שגם המושבניקים), ועל אף הכאב שבפינוי קמו והלכו ללא התנגדות. זה עונה על השאלה שלך...לא?

Azazel

New member
בכלל בכלל לא.

השאלה שלי לא "כיצד לדעתך היו מתנהגים מתיישבים חילוניים עובדים?", אלא "מה היית דעתך על הורדת הישובים והישובים בכלל במקרה כזה?"

לדעתי יש בדברים הקודמים תשובה לשאלה

אם יש צרוך בהבהרה נוספת, הנה היא: והתשובה היא ברורה: מי שהשקפת עולנו תומכת בפשרות והוא לא משועבד לאמונות דתיות משיחיות תומך במהלך הנוכחי הכולל הורדת ישובים. וכדי לחזק את התשובה, הבאתי דוגמא מהעבר, כשמתיישבים יהודים שהפינוי פגע בהם, קבלו את הדין בשקט מתוך ידיעה שהשלום וחיי אזרחי מדינת ישראל קודמים לרמת החיים שלו בארץ לא לו.

Azazel

New member
לא הייתי מפרש זאת כך.

הם קיבלו את הכרעת הממשלה הנבחרת בישראל, זה כן. לגבי עד כמה הם הסכימו איתה אינני הייתי בטוח, וגם אינני מקשר זאת ישירות לטיב המתיישבים.

הם קבלו את ההכרעה בהסכמה

ברור שהדבר היה קשור בהשקפת עולמם. הרי איש לא טוען שמי שחושב שההתנתקות לא טובה אסור לו להתנגד לה בהפגנות, בעצומות ובכל דרך לגיטימית אחרת. כך היה גם עם פינוי חבל ימית. מי שחשב שהחזרת סיני היא רעיון גרוע התנגד כולל הפגנות כולל התנגדות פיסית ביום הפינוי. לא כך מי שתמך בשלום, אם אנני טועה בהתחלה היה ויכוח גם בתוכם לגבי הסיכוי שהנסיגה באמת תביא לשלום, אבל בסופו של דבר פינו את ישוביהם ללא התנגדות מתוך הבנה שמדובר בסיכוי הסטורי. האם צריך להזכיר? השלום עם מצרים מחזיק מעמד גם היום.

../images/Emo20.gifחיל האוויר וטלנובלות היום בתפוז

כל מה שרציתם לדעת על חיל האויר: אל"מ יהודית גריסרו, אחראית חוגרים בחיל האויר), מתארחת היום בשעה 16:00 בפורום חובבי תעופה. אתם מוזמנים להעלות שאלות כבר עכשיו
תחרות כתיבת הטלנובלות עולה שלב, כעת תוכלו לדרג את הטלנובלות שאהבתם. כולם מוזמנים. פרטים נוספים בעמוד התחרות

למעלה