בעיקבות הכתבה הענקית בערוץ 10 אמש, על הסלטים המוכנים, החלטנו להכין איתכם סלטים בייתיים טעימים יותר ובריאים הרבה יותר, מה שנחוץ, מרכיבים טריים, קצת זמן פנוי, ובעיקר מחשבה על המשפחה.
אז אתחיל עם סלט חומוס שאין הרבה ילדים/מבוגרים שלא אוהבים
קונה חומוס גרגרים יבש, (אצל מוכר התבלינים) משרה, מרתיחה פעמיים, תוך כדי סינון והחלפת המים - להוצאת הגזים, ומבשלת בסיר לחץ כ-40 דקות עד שרך, מחלקת בשקיות קטנות, בערך 2 כוסות לכל שקית, ולמקפיא...מכינה עם החומוס הזה גם תבשילים עם עוף, דגים ומה שבא....כדאי להתעורר, אין כמו סלטים טריים בבית.
לממרח חומוס:
מתכון מדויק אין לי, אך יש את עיקרי הדברים
המצרכים:
כוס חומוס גרגרים
טחינה גולמית כ 1/4-1/3 הכוס
מיץ לימון טרי כ-1/2 לימון ביינוני, עד לימון שלם (כל אחד וטעמו)
שמן זית 1/4 כוס (גילה - אני מוהלת במים מחצית הכמות ומערבבת)
2-3 שיני שום
מלח
מעט כמון .
מעט מים מהבישול .
מכניסה למעבד מזון וטוחנת, אפשר גם בבלנדר, אני אוהבת להרגיש את הגבשושים כמוחומוס ערבי...וזה טעים...