בישולים לשבת
+
פגית!!!

vegetalien

New member
כן, נכון.

בפעם הראשונה שהכנתי יצאה קראנצ'ית למדי אחרי שעתיים. ומאז אני מבשל אותה במשך שלוש שעות.

אבל עדיין,
.
וכמובן, איך אפשר בלי
לתמונה?
 

נטליטה

New member
טיפ בישול שעועית בלי להתחרפן ממנה

אני משוגעת על שעועית!

השריה של לילה כשבהתחלה שמים טיפה אבקת סודה לשתיה במים
מחליפים מים כשיש להם צבע עכור
אחרי ההשריה מבשלים קודם רק במים עד שמתרככת הבת $%&*
מתחילים בבישול, עם טיגון הבצל, רסק העגבניות - מוסיפים מים ומתבלים ****בלי מלח****
מאוד מאוד חשוב - טיפ שקיבלתי מזקנה בעלת ניסיון - ***מלח בסוף הבישול בלבד***

 

ladybug6

New member
עשיתי הכל ממש ככה

השריתי אותה במים כמעט יממה. אח"כ בישלתי במים ללא מלח, אחרי שעה וחצי של בישול הוספתי קצת אבקת סודה והמשכתי לבשל עוד.. מי יודע כמה זמן. ורק כשהיתה 90% מוכנה סיננתי שטפתי והוספתי לתבשיל עם הרוטב. ועדיין יכולתי לתת לה בכיף עוד איזה חצי שעה לדעתי במים...
מתיש
 

נטליטה

New member
איף


זה קשה, במיוחד כשזו שעועית ענקית.

לגבי הסודה - נכון... באמת לא מומלץ מבחינה תזונתית.
 

vegetalien

New member
אני חשבתי

להשתמש בסודה לשתייה, עד שהבנתי שככל הנראה היא מורידה את כמות ויטמיני ה- B, ובמיוחד התיאמין (ויטמין B1) במזון.
 

ג ל ע ד א

New member
אפשר מתכון לקציצות חוביזה?

אפשר גם תמונה שיהיה לי ברור מה זה הירק הזה?
תודה
 

ג ל ע ד א

New member
איזה טמבל אני

תמונות יש הרי בלי סוף באינטרנט ומסתבר שיש מאגרי חוביזה לידי.
מחר נלך ונקטוף (אם יהיה מתכון)
 

האלזה

New member
עדיין לא נסגרתי על מתכון

בהתחלה תכננתי לפי המתכון של בני ליפשיץ (אליו קישור RSPA) אבל נראה לי שאני אשלב גם עדשים ואורז טחונים, שיהיה יותר משביע.
אשוב לדווח.
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אחרי שכל השבוע אחלתי עדשים ואורז בצהרים בשבת

אוכל שעועית לבנה ואדומה יחד עם גריסים עם סלט ופרי
 

Mrs big

New member
אצלי

אתמול - פסטה ברוטב קרם קוקוס, כורכום ופיסטוקים
היום - ברוקולי מצופה בתנור, לזניה עם מנגולד וטחון מן הצומח, כנאפה
בהמשך - משהו מתוק שיהיה להמשך השבוע

אין תמונות כי הכל יצא טעים אך לא פוטוגני
 

שביק

New member
ארוחת השבת שלי:

סלט ירקות עשיר,
פלפלים ממולאים באורז מלא, עדשים מונבטים, ופטריות מכמה סוגים.
לביבות עדשים אדומים וירוקים ומאש מונבטים, אפויים בתנו
לביבות תפוחי אדמה (לטקאס)
מבחר ירקות אפויים בתנור.
לקינוח פרי ושתיה חמה.
חג שמח
 

שביק

New member
עשיתם לי חשק לחובייזה. מחר אלך לקטוף

ולהכין קציצות/לביבות.
אגב, אני אוהבת להכין איתן אורז מבושל ולהוסיף חובייזה קצוצה לסיר. טעים מאד. מלח, פלפל, שמן זית ולימון.
 

AntilopA2

New member
למישהו יש מתכון ממש מוצלח לקציצות?


בעקבות מעבדהמזון החדש (ותודה לאמא) נפתחה בפני האפשרות לחקור את עולם הקציצות (הידד).
התחלתי עם קציצות העדשים מאתר הצמחונות הישראלי, אמנם יצאו יציבות מאוד אבל קצת דחוסות וקשות מדי, והטעם...אכיל ואפילו נחמד, אבל לא יותר מזה. למישהו יש מתכון מוצלח, רצוי על בסיס קטניות?
 

האלזה

New member
יש לאסף מבורך מן מתכון בסיסי לקציצות

משום מה אני לא רואה כרגע את הקישור הישיר לבלוג שלו, אבל זה אותו הדבר:
http://vegansontop.co.il/legume-balls/
הכנתי אותן, יצאו טוב, גם האחייניות אהבו.
היום אני מנסה עם אורז במקום שיבולת שועל ובלי קמח חומוס שקצת נותן טעם לוואי.
stay tuned
 
למעלה