בישולים לשבת
+
פגית!!!

האלזה

New member
בישולים לשבת
+
פגית!!!

השבת אני במטבח. יהיו:
קלחי תירס
פירה עם בצל ופטריות מטוגנים
ספגטי בולונז עם טחון טבעול
פופקורן וסיידר חם עם קנמון
שבלולי בצק עלים עם טופוטי וגבנ"צ טבעונית
סלט פירות
ורניקיז
קציצות חובזה
קינוח כלשהו, אולי עם קדאיף, אולי סתם מאפינס
המטבח שומר על זכותו לשנות בכל עת את התפריט בהתאם לצרכיו וגחמותיו.
אתם:
 

האלזה

New member
בקושי נבטו, כבר אני מתנפלת...

ככה זה כשלא יודעים לדחות סיפוקים (+הם הכי רכים עכשיו/ תירוץ אחר)
 

RSPA

New member
על זה בדיוק רציתי לשאול אותך

יצאתי לטייל עכשיו עם הכלב באחו שלנו עם עיניים בולשות... ומצאתי. המון ! אבל, העלים כאלה קטנים ואני זוכר שבשנים קודמות, בני דודינו היו באים לאסוף אותם כשהם ממש גדולים ונראים בשרניים כאלה. לתומי חשבתי שאלה הראויים למאכל.
אבל הנה את מספרת שדווקא הקטנים הם הכי ערסיים...
טוב לדעת. אז למדתי עוד משהו. תודה על השיעור.
 

Gidi Shemer

New member
ועוד המלצה חמה מחובב חוביזות

עלי חוביזה ממולאים באורז.
לקטוף עלים גדולים, לשים לזמן קצרצ'ציק במים רותחים עם קצת חומץ ולהוציא.

מכאן, לטפל כמו בעלי גפון ממולאים. יוצא


ופה אין בכלל חוביזה
 

האלזה

New member
אמא שלי משלבת את זה בממלואים, יוצא מעולה

אבל בשביל זה באמת צריך לחכות קצת עוד כמה שבועות לעלים יותר גדולים ופחות דקים.
 

מרב נוב

New member
אלצנו בחצר,,,,,

השבוע פעמיים עשיתי קציצות חוביזה.
ביום ג' והיום.
ממש אצלי יש. באדמה.
 

merav999

New member
ואצלי

מהספר Chloe's Kitchen מוקפץ עם רוטב הויסין ופנקייקים סיניים (את הפנקייקים עוד יש לי לעשות).

חורש סבזי (אמא שלי עשתה) עם אורז בצד.

פירה עם בצל ושום מטוגנים עם טחון מהצומח.

סושי עם פטריות שיטאקי ברוטב טריאקי ואבוקדו (גם מהספר).


 

obelina

New member
עזבי אותך מספגטי בולונז, חבל על הזמן. הרוב

לא אוהבים את הסוג הזה. הטחון (גם הבשר האורגינלי) אשכרה מקלקלים את הפסטה.
הפסטה הכי טובה שטעמתי עד היום, היא זו שהכנתי אתמול על פי מתכון של ליידיבאג - פסטה עם שמנת רוזה וקישואים. ואומרת לך את זה מישהי שלא סובלת שמנת בפסטה.
גם להבדיל ממנה קצצתי את הקישואים דק דק כדי שלא יורגשו/ייראו במתכון כי יש כאלה שלא מתים על הקישואים.
 

obelina

New member
שזה בניגוד לקנלוני שעשיתי לפי המתכון שלך.

נכון ששפים יכולים לקבל ביקורת ? אז ככה, פעם ראשונה הכנתי אותה בשביל חברה, והחברה אמרה שהיא ובני משפחתה אכלו והיה נפלא, אז הכנתי למשפחתי ולי, ובאמת בלי לפגוע, יצא לי קנלוני עם כזה טעם לוואי. יכול שאני אשמה, כי מכיוון שלא היה לי הרבה רוטב עגבניות (חצי סיר. קטן) הוספתי לו מים, וכדי לשפר את הטעם הוספתי עוד כף סוכר מלאה וחצי כפית מלח. כשטעמתי את הרוטב, הרגיש לי בסדר, אבל ביחד עם המילוי של הקנלוני, הטעם לוואי כנראה היה עודף מלח.
כנראה צריך לעשות את הרוטב יותר מתוק ואת המילוי פחות מלוח.

סליחה על החפירה.
 

ladybug6

New member
תיבול זה עניין אישי

אם תשימי לב אני בדר"כ לא כותבת כמה תבלינים לשים, כי כל אחד אוהב את התיבול במינונים שונים..
להבא תתבלי איך שנראה לך :)

ובכל מקרה אני לא שף
 
מחר עוד רחוק

אבל אתמול הכנתי מאפינס תפוח טבעוניים והיום לראשונה לחם ללא לישה (ותודה למי שקישר לי לינק!). יצאו מעולה.
 

ladybug6

New member
איזה חרוצה.. אפשר להצטרף?

אני הכנתי תבשיל שעועית בובס עם פלפלים, סלט "ביצים" - טייק 2, לביבות בטטה שלא נשאר מהן שום זכר כבר היום, ותכננתי להכין גם מג'דרה מבורגול ועדשים.
וגם תכננתי להכין עוגיות או משהו מתוק לסופ"ש.. עוד לא החלטתי מה
 
למעלה