2 שאלות

אכן 22

New member
2 שאלות

1.מחפש כתוביות עברית לסרט ישן קולנועי שמוצג ביוטיוב במלואו

2. סרטון פרטי קצר על גבי המחשב VLC MP נפחו קצת מעל גבול הענן -500 ג'יגה. איך אקטינו?
תודה

אכן 22

New member
איזו שיטה הכי קלה

להדיוט כמוני ואיפה אפשר לקרוא איך לתפעל אותה תכלס?
תודה על הכל

גיליום

New member
אין שיטה ספציפית, שעדיפה על-פני האחרות

מכיוון שבכל אחת מהשיטות, יש לקודד מחדש (re-encode) את הסרט המקורי, כך שיווצר סרט חדש, עם המאפיינים שנקבעו (קודק שונה, רזולציה שונה, חיתוך התמונה וכו'), אז אין שיטה ספציפית שעדיפה על-פני האחרות וגם משך הפעולה בכל אחת מהשיטות, היא באותו אורך, פחות או יותר. התוצאות בכל שיטה משתנות וצריך לעשות ניסוי, כדי לדעת מה גודל הקובץ שייצא בסוף (ניסיון וטעייה).
השיטה היחידה פחות או יותר, שמאפשרת ל"נחש" מה יהיה גודל הקובץ הסופי, היא הורדת הביטרייט של הסרטון המקורי, לביטרייט נמוך יותר, תוך כדי החלפת הקודק לקודק שמסוגל לתת איכות סבירה, גם בביטרייט נמוך. אם זה נשמע כמו סינית, אבל הקטנת הסרטון חשובה לך, תאלץ להשקיע קצת זמן בהבנת מנגנון הקידוד של סרטים במחשב. כפי שאמרתי בפוסט קודם, זהו תהליך מסוים וצריך לקרוא עבורו מדריך, כי הוא ארוך מהסבר של 2-3 משפטים.
חפש מידע באינטרנט, בטוח ניתן למצוא מאמרים שמסבירים את הנושא. אני לא מכיר מאמרים בעברית (יש כאלה בוודאות, אך אני מעדיף באנגלית כי יש מבחר גדול).
אם אתה מסתדר עם מאמרים באנגלית, ניתן למצוא המון מידע בגוגל (חפש למשל re encoding mp4 video tutorial).
אם אתה רוצה כיוון כללי, הייתי בודק אפשרות של שינוי מהקודק הנוכחי, לקודק xvid או h264, שהם חינמיים וגם מסתדרים בצורה טובה עם ביטרייט נמוך יחסית (נניח בסביבות 900kpbs). ואת האודיו הייתי מקודד ב- MP3 ומוריד את הביטרייט בחצי, יחסית למה שיש כרגע (בהנחה שאתה מוכן לרדת באיכות הוידאו והאודיו, כדי להקטין את נפח הקובץ..)

חג שמח ושנה טובה,
גיליום

למעלה