בדיקות והמלצות רופאים לשבוע חדש

michall831

New member
נקודה היפראקוגנית בלב העובר

היי,
אני נמצאת בשבוע 26, הריון ראשון... משהו שקצת הלחיץ אותי הוא שגם בסקירה המוקדמת וגם במאוחרת נראתה נקודה לבנה בחדר השמאלי של ליבו של העובר. הרופא אמר שלא צריך לייחס לזה חשיבות אבל אני קצת בלחץ מזה... מישהי יודעת או שמעה על זה?

mitmit11

New member
הפנו אותך להמשך מעקב

סקירה מכוונת
אקו לב
מעקב לאחר הלידה
זה ממצא די נפוץ ולפעמים לפי המהות שלו הרופא מפנה להמשך בירור.

vv56305

New member
עזרתכן: ציסטה גדולה בשבוע 10

היי,
ב-US ראשון לדופק שנעשה בשבוע 6+2 נמצאה אצלי ציסטה גדולה כ-5.5 ס"מ ועוד 2 קטנות של 2.5 ס"מ.
היום ביצעתי US למעקב, אני בשבוע 10+1, הרופא ראה שהציסטה הגדולה לא רק שלא קטנה מעצמה, אלא גדלה ל-7 ס"מ.

האם מישהי יודעת אם יש עדיין סיכוי שהיא תקטן מעצמה?
האם יש סיכון להפרעה לעובר? הבנתי שכרגע לא אבל חשוב לי לבדוק האם יש מקרים כאלה?
האם נהוג להסיר ציסטות בגודל כזה בדרך כלל ומהו הסיכון בהליך רפואי כזה בהריון?
אני חוששת מאד, תודה לאל שב-US נמצא כי העובר מתפתח ואיתו הכל בסדר...

מחפשת המלצה לרופא/ת נשים בכללית חיפה

הרופא שלי נמאס עלי בעיקר בזה שהתורים אליו הם מהים לעוד חודשיים ורק עובד יום וחצי בשבוע.
מעבר לזה הוא אמנם מקצועי אבל איש ישיר מדי ולא נעים ולא ממש סבלני ואכפתי.
יש המלצות ?

חיפאית88

New member
אני הייתי אצל דר' עזרן (אודרי)

היא מקבלת בר"ש וברח' גאולה. סך הכל היא הייתה ממש בסדר וייסודית, שולחת לכל הבדיקות ומבצעת אולטרסאונד בכל מעקב. תורים לרוב אפשר למצוא שבועיים-שלושה קדימה. אבל מה שעיצבן אותי שאם יש משהו דחוף היא לא מקבלת בלי תור ולא מכניסה גם בין לבין, אי אפשר לתקשר איתה במיילים או בטלפון והיא אומרת שאם יש משהו דחוף ללכת למוקד בלין.
&nbsp
האמת שמבחינתי בהריון הבא לעשת מעקב אצל רופא בלין, האחיות שם מקסימות, תמיד עוזרות ותמיד יכניסו אותך לתור אם צריך או יפנו בשבילך שאלה לרופא (הייתי שם בסקירה מכוונת והיה משהו לא ברור בתוצאות וביררו בשבילי מול רופא בכיר).

בדיוק קבעתי אליה תור לשבוע הבא

אמרו שגם מחכים שעות בתור.
בכל אופן איך עושים ליווי הריון בלין?
מה הפרוצידורה?

חיפאית88

New member
מה שכן אהבתי אצלה

זה שהיא לא מתייחסת ללוח זמנים שהקופה מכתיבה לה (12 דק' למטופלת) ועושה כל מה שצריך\ שלרוב זה יותר מתקרב לחצי שעה, וכן זה יוצר עיקוב. אני הייתי משתדלת לקבוע לכמה שיותר מוקדם בבוקר אבל פעם כשהגעתי בצהריים חיכיתי איזה שעתיים.
&nbsp
לגבי לין- צריך לקבוע לרופא שעובד שם. תחפשי באינטרנט מידע על מרפאת נים בלין ורשימת הרופאים שעובדים שם ועושים מעקב הריון. עזרן היא לא בחירה רעה, פשוט אז הפריע לי שאם הייתה לי שאלה או בעיה דחופה הרופא ליווי שלי לא זמין בכלל...

ציסטה לא משפיעה על העובר

לפי מה שהרופאה פעם הסבירה לי..
בודקים איזה סוג ציסטה זאת ואז ממשיכים בירור,אם הרופא לא הפנה אותך מלכתחילה לטיפול אז כנראה שזה חלול ואין לך סיבה לדאוג.. אם זה גדל את צריכה לעקוב אחרי הגדילה יש מצב שזה יעבור ..אם לא וזה יגדל יותר ויפריע לך בתפקוד היומיומי אפשר להוציא אותה,,בהריון לרוב יחכו עם זה עד הכסכס כי רוצים להימנע מהתערבות רפואית כמה שניתן.
אבל שוב,זה ממה שאני יודעת ויכול להיות יגידו לך אחרת.

vv56305

New member
תודה! כן, מדובר בציסטה צלולה

אם כי 7 ס"מ אומר שהיא גדולה.
בינתיים נאמר לי כמו שכתבת לעקוב אחרי הגדילה, ונכון להיום זה לא מפריע לעובר.
אני לא מרגישה כאבים או משהו ולכן קיוויתי שהיא תקטן...
&nbsp
מה שהבנתי מהרופא שמסירים אותה אם יש חשד לפגיעה בעובר.
תודה על ההרגעה, מקווה לטוב.

למעלה