סירות קישואים עם בשר ותערובת צ'וקולומומו ועשבי תיבול

Usagi

New member
סירות קישואים עם בשר ותערובת צ'וקולומומו ועשבי תיבול

*מתכון זה קיבלתי במייל
סירות קישואים ממולאות בשר ותערובת צ'וקולומומו ועשבי תיבול

הממולאים עשירים ומזינים, מוגשים לצד רוטב לימוני עדין, המוסיפים למנה טעם נפלא, מיוחד וקראנצ'י עם תערובת הצ'קולומומו ועשבי התיבול.
המתכון הופק בשיתוף חברת ראפל'ס ואתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי"

מצרכים (ל- 6 סועדים):
8 קישואים בגודל בינוני
500 קרם בשר בקר/עוף טחון
2 שיני שום קצוצות
1/4 חבילת פטרוזיליה שטופה וקצוצה דק
1/4 כוס פירורי לחם
1 כוס תערובת תיבול צ'וקולומומו (נעשה שימוש בתערובת תיבול של רפאל'ס, מכיל אגוזי קשיו).
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כמון

לרוטב:
2 שיני שום מקולפות וכתושות
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ מלימון טרי
1 כף גרידת לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את הקישואים וקוטמים את קצותיהם. חוצים את הקישואים לאורכם ומרוקנים את תוכנם באמצעות כפית.
2. בקערה, מערבבים את חומרי המילוי: הבשר, הפטרוזיליה, פירורי הלחם, תערובת הצ'וקלומומו ומעט מלח וכמון. ממלאים בנדיבות כל חצי קישוא בתערובת ומניחים בצד.
3. בתבנית פיירקס/תנור גדולה, מסדרים את חצאי הקישואים ומזלפים מעליהם שמן זית.
מוסיפים את הלימון, שיני השום והתיבול. מכסים בנייר כסף ואופים כחצי שעה.
4. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ- 10 דקות או עד שהקישואים משחימים מעט ורכים, אך לא מדי.

**את תערובת פינוק לסלט צ'וקולומומו מתוצרת "רפאל'ס", ניתן להשיג בחנויות הטבע ורשתות השיווק המובחרות.
כשר פרווה בהשגחת חוג חתם סופר ובכשרות הרבנות חדרה.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 17.90 ₪ לאריזת 250 גרם.
נערך וסוגנן ע"י: בקי אוסגי
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

 
למעלה