ציוד ושופינג לתחילת השבוע

sonrisita

New member
ציוד ושופינג לתחילת השבוע

מקווה שזה בסדר שאני פותחת שרשור
לא ראיתי אחד כזה השבוע עדיין

sonrisita

New member
כמה שאלות צרכניות

1. מתי קונים חזיות הנקה? אחרי הלידה? קצת לפני הלידה? אני כרגע שבוע 30...

2.אני רוצה להניק ומקווה שזה ילך בהצלחה אבל איכשהוא לא רוצה לקנות שום דבר שקשור לציוד לכאן או לכאן כי אני לא באמת יודעת איך ילך לי, יש משהו שכדאי לקנות בכל מקרה לפני? (אני מדברת על ציוד כמו פטמות סיליקון, בקבוקים, רפידות הנקה ,משחה וכו') האמת השאלה הראשונה כנראה צריכה להיכלל בשאלה זו....:)

3.למה צריך לשים לב כשקונים אמבטיה לרחצה? יש איזה טיפים כלליים?

4. מוניטור- בעד /נגד?נימוקים?...אני נוטה לחשוב שזה מיותר ואני יודעת שהדעות חלוקות, אשמח לשמוע מה דעתכן ( ואם אתן בעד אז האם יש המלצה למכשיר מסויים)

קטניפ

New member
לא יכולה לעזור לך בכל הנוגע להנקה

אבל אני לא מתכוונת לקנות מוניטור.
קיבלנו עריסה עם גלגלים כך שלפחות בהתחלה אני מניחה שהיא תהיה לידי ככל הניתן ולכן זה נראה לי מעט מיותר.

כמה תשובות

1. חזיית הנקה מומלץ לקנות כמה שיותר קרוב ללידה או אפילו דקה אחרי שיצאת מבית החולים כי החזה גדל בעיקר בימים האלה וכל מה שתקני עכשיו לא בהכרח יהיה רלוונטי עוד חודשיים...
2. ממליצה בכל מקרה לקנות בקבוק אחד לפחות וגם תמ"ל שיהיה בהיכון שלא תיתקעי בלי כלום (כמו שקרה לי כשהבנו שההנקה לא מספיקה לעולל)
3. פשוט לקנות, אין יותר מדי מה להסתבך זה לגמרי חתיכת פלסטיק בסיסית. אישית אני גם לא אהבתי את הדפני וקניתי בטיה שזה סוג של ספוג כזה שעליו משעינים את הבייבי, נעים ולא מגביל את התנועה שלך ברחצה
4. מיותר לדעתי - אם את קצת חוששת או לא מרגישה טוב לכי למוקד, עדיף

שנקל שלי

חזית הנקה קונים רק אחרי הלידה, ויש לי 2 חזיות שמעולם לא נלבשו כדי להוכיח. גם לא לקנות בשבועיים הראשונים. תחכי קצת שהעסק יתיצב מבחינת גודש/ חוסר ורק אז לקנות. להתחלה תנסי יותר גוזיות, חזיות מלפני או בלי (את בבית בכל מקרה). אם עכשיו את צריכה חזיות חדשות בגלל שהחזה השתנה ויש חזיית הנקה באותו מחיר תקני, אבל לא משהו במיוחד. אני חשבתי שהחזה שלי יתפח לעומת ההריון וזה ממש לא קרה (והיה לי המון חלב)

מה לקנות להנקה. הייתי קונה משחה לפטמות (או גונבת המון דוגמיות מבית החולים), רפידות חד"פ, דואגת לבקבוק 1 קטן, מברשת ניקוי ותחליף (בדרכ כלל מקבלים בערכה ב-10 ש"ח בסופר פארם) שיהיה בבית ליתר ביטחון.
פטמות סיליקון, קונכיות וכו לא הייתי קונה, הרוב בכלל לא משתמשות. משאבה תשאילי מיד שרה אחרי הלידה אם יהיה לך צורך. אני מניחה שיש מקומות לקנות באיזור ותמיד אפשר לקנות אחרי, אז יעלה כמה שקלים יותר .

אמבטיה- לנו היה מאוד נוח אמבטיה ומעמד ואז זה מאוד מקל שיש צינור שמנקז את המים השתמשנו גם בדפני (בלי ציפויים וקישוטים). הרבה צוחקים על זה אבל אנחנו משתמשים במד חום כל יום (והילד כמעט בן שנתיים...)
תלוי במבנה חדר הרחצה שלכם להרבה זה נוח שיש מקום להעמיד סבון על פלסטיק עצמו אצלינו חדר הרחצה כל כך קטן שזה בכלל לא היה משנה.
גם כדאי אמבטיה שנוח לאכסן במהלך היום ולא תקועה באמצע החדר.

מוניטור. לא נכנסת לענייני קרינה, לא התעניינתי בזה מעולם. לנו זה מאוד טוב כי קר אצלינו מאוד והילד ישן בחדר עם מזגן. אנחנו סוגרים את הדלת ואז בלי המוניטור בחיים לא היינו שומעים אותו קורא לנו (שלא לדבר על זה שיותר קל להרעיש שהוא מאחורי דלת סגורה). לגבי המד תנועה, נשימה או איך שלא קוראים לזה. אני לא הייתי בעד אבל החצי היה מתעורר בלילה לראות אם הילד נושם (אוווו) אז קנינו בשביל להרגיע אותו. הסוג שיש לנו הוא אנגל קר (שילב, קנינו ממתנות שהוחלפו) משולב עם מוניטור שהוא בסדר וכמעט לא היו לנו אזעקות שווא (פרט לתקופה שהוא היה ישן בקצה במיטה על הצד אבל זה עבר לו, וכן רצתי בהיסטריה כל פעם).

קטניפ

New member
תודה

כל יום אני לומדת משהו חדש

האמת שחשבתי שזה מגיע עם האמבטיה - אחרת הילד לא מחליק?

יש כל מיני סוגים

דווקא זה שלא מובנה הוא יותר טוב כי כשהילד רוצה לשבת אפשר פשוט לוותר על הדפני.
הילד לא מחליק אבל אם אין מתקן כזה צריך להחזיק אותו בידיים כל הזמן (לא שגם ככה את לא עם יד עליו כל הזמן )

יש המון מסחטות כסף שקשורות לאמבטיות לתינוק, מגבות מיוחדות, מתקנים צפים משונים, כיסוי מבד לדפני שיהיה רך (לנקות את זה נשמע חלום) והמלצות מוזרות להכניס תינוק לאמבטיה עם הבגדים כדי שלא יהיה לו מוזר להיות ערום (WTF). אין מה ללכת על כל השטויות האלה, ובטח שלא לקנות מראש. רוב התינוקות מאוד נהנים באמבטיה, יכול להיות שזה קשור ל-9 חודשים ברחם, ואז כרגיל צריך לחפש את מה שהכי זול ופרקטי לאמא.

קטניפ

New member
יום אחד יעשו מחקר

על מה משתבש במוחם של הורים שגורם לאנשים רציונליים מטבעם לקנות שטויות שברור שאין להן כל תוחלת חוץ מלסחוט כסף.

ואני אככב

למזלי את רוב הציוד קיבלתי מאחותי אבל אין ספק שקניתי המון שטויות.
הבעיה אצלי הייתה גם הרבה פעמים עניין של שיקול דעת לא מוצלח לגבי במה להשקיע ובמה לא. לפעמים קניתי משהו זול כדי לראות אם זה שימושי ואז כשראיתי שכן הלכתי וקניתי את היקר. קצת חשיבה קדימה והייתי חוסכת וקונה ישר את מה שהיה הכי נוח לי. אומנם זה היה רק בדברים הקטנים אבל זה עדיין גרם לי להרגיש מטופשת. (מחזיק מוצצים לתיק, מתקן ייבוש בקבוקים)

לפחות לא קניתי עגלה ב-5000 ש"ח, ןמזרון נושם ב-3000

קטניפ

New member

אז אם כבר פתחת את זה - מחזיק מוצצים - שימושי? מתקן ייבוש - שימושי? (מה רע לייבש עם שאר כלי הבית?)

סופר שימושי

אז ככה.
כיס מוצצים לתיק, מאוד חשוב. אני קניתי פושטי ב-10 שקלים שנשבר, מאז קניתי עוד 3 ובסוף התפנקתי עם 1 יקר וטוב. למאמ יש כאלו ממש ממש יפים ועמידים מאוד. (מומלץ מרשתות בריטיות ברשת)
נגיד
http://www.chemistdirect.co.uk/mam-pod-blue/prd-qk0

מחזיק מוצצים לבגד- ממש שימושי! הרבה יותר קל לאתר מוצץ כשהוא מחובר לחוט. דווקא כאן אלו של מאמ פחות טובים כי יש להם סוגר מעצבן. הייתי קונה משהו יחסית יפה כי אצלינו המחזיק מוצץ הזה מככב בכל התמונות...
מתקן ייבוש. את לא מתכוונת להניק מה שאומר שהיו לך המון בקבוקים, מברשות, פטמות ומה לא. רמת הניקיון של הציוד האכלה של התינוק גבוהה בהרבה משל שאר הכלים בגגל זה אני כן חושבת שכדאי מתקן שגם עומד במקום יחסית בטוח על השיש שלא יקבל שפריצים של בישולים או שטיפת כלים אחרים. זה לא חייב להיות יקר (פושטים ב-15 וסבירים ב-50 ומאוד מקל ונוח. קניתי בהתחלה ב-15 וכשהיינו צריכים יותר מקום התקמצנתי על לקנות חדש גדול וקניתי עוד אחד קטן, אם מראש הייתי קונה אחד בגודל בינוני היה לי יותר נחמד וזה גם היה נראה יותר טוב במטבח...

מחזיק מוצצים הכוונה שרוך או קופסה?

קופסה זה ממש קשקוש מיותר לדעתי. שמים בתיק עם כל שאר הדברים וזהו.
אפרופו תיק, כל תיק גב צבעוני וחביב ב-30 שקל משוק בצלאל יעשה את העבודה. אם חשוב לך משהו "איכותי" (כה מתעבת את המילה הזו) אז יש לאאוטדור דגם של תיק גב 25 ליטר או משהו כזה, שנראה פיצי ולמעשה הוא מן תיק מרי פופינס כזה שאין סוף למקום שיש בו והוא תיק רגיל ונורמלי למבוגר ולא נראה כמו משהו ששילמת עליו 300 שקל, שוקל בערך כמו התינוק לפני ששמת בו חבילת טישו, ואחרי גיל שנה לא תרצי להסתכל עליו יותר בחיים.

ונחזור לנושא, שרוך למוצץ עולה 7 שקלים בסופר. מאוד שימושי במנשא.

ודפני לאמבטיה עולה 20 שקל וממש מציל אותך, אז תוסיפי להזמנה שלך (תיכף אני מתקשרת לניסו לבדוק שהוספת
)

אכן יש תינוקות רבים שבגיל לידה שונאים להיות לא עטופים, גם אם זה נשמע דבילי, זה המצב... ולכן להשליך עליהם חיתול בד בזמן שהם באמבטיה פשוט חוסך סבל לאוזניים שלך וכנראה גם לתינוק. אצלנו עד גיל 3 חודשים האיש עושה אמבטיות לילדים כך שלמעשה אין לי מושג אם הילדים שלי משתייכיםלאסכולת הצורחים או לאסכולת הזורמים
אולי בילד הבא אני כבר אלמד ליהנות מהסיוט של אמבטיה לפצפונים ואתחבר לילד ברגעי הקסם הללו בהם הוא נזכר בשהותו ברחם... כן ברור

חולקת בנושא הקופסא, מסכימה על התיק

כל תיק עם הרבה תאים עובד. לי הבטיחו גיטה בד מתנה וקיבלתי אותו כשהילד היה בן חודשיים, עד אז הסתובבתי עם תיק לפטופ (גב) והסתדרתי מצויין. אני לא אגיד שהגיטה לא טוב כי לדעתי הוא מאוד נוח אבל אם הוא לא היה מתנה לא הייתי קונה בכזה מחיר.

מוצץ זה דבר שצריך להיות יחסית נגיש ונקי שלא לדבר על זה שבתא עם עוד דברים הפיה נמעכת וזה לא נראה לי טוב (ברור לי שזה סיליקון וישרוד לעד לכן אני לא מאמינה שלמוצץ יש תוקף) אבל לקפל במכוון לא נראה לי טוב למוצץ ועלול לנתק את 2 החלקים.

להפיל את נושא האמבטיות על האבא, אמממם, רעיון מעניין.

ויש לי משהו לכתוב ואני מבקשת שלא תצחקו עלי.
יש משהו בענייני השוויץ שהיה לי חסר. כיוון שהייתה לי עגלה "פושטית" ואפילו בלי אמבטיה ועם הפנים החוצה מגיל 0 (השם ישמור) חיתולי טטרא לבנים רגילים (לרוב עם כתמון), בגדים מאלי אקספרס או יד 4, בקיצור שוק בצלאל התחשק לי להשקיע טיפטיפונת בדברים הקטנים. בכל זאת החנויות מלאות בדברים מקסימים ומתוקים וקשה להיות צרכנית נבונה כל הזמן. אז כשהתאמנתי ב"צועדות עם עגלות" עם כל התינוקות שהלבישו בגינסים לתינוק ובגדים מעוצבים, הגיעו בעגלת מוצי או בוגבו, עם חיתול טטרא בהזמנה אישית, שמיכה רקומה ע"י נזירות (שלא לדבר על אמא מאופרת ומתוקתקת ולא בבגדי עם שאריות פליטה) ושאר דברים לפחות היה לי תיק מפונפן עם מחזיק מוצצים יפה מחובר אליו...
פתאטי מודה.

קטניפ

New member

אני גרה ברמת אביב ולא אחת פוקדת את הקניון, תהלוכת האמהות הטריות עם כל ה"דברים הנכונים", עם התינוקות המפונפנים, עם העגלה הראויה, והתיק הנכון תמיד די מצחיקה אותי כמתבוננת מן הצד.

poly1982

New member
התיק הנכון הוא התיק שנוח לך

ולדעתי כנ"ל לגבי כל השאר (כל עוד זה נוח גם לצוציק/ית).
מכיוון שגם אני הולכת לקבל הכל מיד שניה, אני בכלל לא מעסיקה את עצמי אם זה יהיה יצוגי או לא. נשלים רק את מה שלא יהיה שמיש / קטן מידי / לא נוח.
ואגב, רמת אביב זה באמת לא מדגם מייצג עם כל השואו-אוף שהולך שם... אני תושבת השכונה במקור מגיל 0, למעט קדנציה קצרה בהרצליה ועוד אחת ארוכה יותר בירושלים, ואני יכולה להגיד לך שזה לא תמיד היה ככה. פעם זו היתה שכונה הרבה יותר צנועה. נכון שהיא תמיד פנתה למעמד סוציו-אקונומי מעל הממוצע, אבל השינוי הגדול התחיל בשנות ה-90 וזה הפך למאוד מאוד מודגש אחרי שבנו את הקניון. לפני כן השכונה היתה הרבה יותר שקטה וחמודה, לטעמי לפחות...

קטניפ

New member
אני יודעת שאני אבהיל אותך

אבל אני גם גדלתי כל חיי ברמת אביב...ואני מסכימה איתך

HLAddict

New member
למוצץ (לפחות לשל אוונט) יש פקק, שמונע

קיפולים וכו' בתיק.

למעלה