זה כל כך שקוף שהשיפוט לא מתחשב במה שהכינו המתמודדים, לא באיכות המנה ולא טעם שלה.
מי שעובר הוא מי שמביא רייטינג.
זה כל כך עצוב שאנשים מוכשרים עפים הביתה במקום להעיף טבחים חסרי רמה.
העובדה למשל ששלי עדיין בתחרות ובכלל נכנסה אליה היא דוגמא מובהקת לתת הרמה בשיפוט.
בקיצור התוכנית מקדמת מתמודדים על פי מראה (שלי) ועל פי אופי ייחודי הנוטה לקולניות (ג'קלין).
אני אישית מפסיק לצפות.... הגיעו מים עד נפש.
שגם אני לא מחובבי ג'קלין
לדעתי היא גם קולנית, נעזרת יותר מידי באחרים, ובעיקר- מבשלת את האוכל שהיא מכירה מהבית...
אבל בהשוואה ליתר הבנות היא טובה, יחסית. כי לדעתי אלינור ודליה (הארגנטינאית) מבשלות פחות טוב ממנה. אז נכון, לט טעמתי אף אחת מהמנות- אבל מהמגווון שהן הכינו עד כה והשימוש בחומנרים נראה לי שיש לה יותר נסיון על פניהם.
מהבנות אני מאוד מעריכה את פאולין.. רואים שיש לה יד טובה בבישול ואפייה
כל כמעט כל מתכון שלה היא אומרת "זה משהו שלא נסיתי אף פעם"
ככה היא גם אמרה לגבי הפחזניות,
אבל איכהשו היא אמרה שהמרקם של הפחזיונות שונה ממה שתמיד יוצא לה
בהתחלה היא אמרה שהיא אף פעם לא עשתה פחזניות אבל היא למדה את המתכון בעל פה אבל אחכ היא אמרה לאחד השופטים(חיים או אייל נ ראה לי) שהמרקם הפעם יצא שונה כי זה משמן ולא מרגרינה...
מה זה משנה אם זהשמן או מרגרינה אם אף פעם לא עשית את המתכון??
פאשלה?תסריט כתוב מראש שהתפקשש?..
קונספירציה
למשל, בישול של עדשים שחורות לוקח לפחות 20 דק׳ אם לא יותר (בדר״כ כשלא משרים זה לוקח יותר...)
איך בדיוק בשעתיים הם גם מזהים את המרכיבים, גם מנסים שוב ושוב להגיע לטעם של המלית, ובצק של סמוסה/סמבוסק חייב לפחות חצי שעה מנוחה...
בקיצור אין מצב לבשל כזאת ארוחה בשעתיים
ובכלל גם שעה ורבע בשביל לעשות כל מנה שהיא זה לא הגיוני... שאני מכינה אפילו אוכל הכי פשוט כמו ספגטי ורוטב בולונז לוקח לי לפחות שעתיים שכוללות הכנה וזמן בישול (יש דברים שצריכים להיות על הגז יותר מרבע שעה...)
ככה שזמן ההכנה (שטיפה, חיתוך ועיבוד המוצרים) קצר יותר והם אופים ומבשלים בכמויות קטנות, בסירים קטנים ובתבניות אישיות.
זה ממש לא דומה להכנת סיר משפחתי. חוץ מזה הם רק מבשלים, לא מנקים ולא מסדרים, יש להם אספקה אינסופית של כלים נקיים וזה מאוד שונה מבישול בבית שבו מתעסקים חצי מהזמן רק בארגון סביבת העבודה.