הבעלים של מסעדת "ימית" ממחיש את תרבות החלטוריזם הישראלית
שי, הבעלים של מסעדת "ימית" על החוף ביפו, הוא דוגמה טובה לחלטורה הישראלית בשיאה. את המסעדה ירש מסבו. אין לו מושג בניהול, הוא בור מוחלט בבישול ולא מבין כלום במסעדנות. אפילו שהמסעדה נושקת לגלים, מגיש שי טונה מקופסאות שימורים ודגי בס קפואים שהופשרו. את המסעדה הוא מחזיק לרווחתו בלבד. הדבר היחיד שמעניין אותו זה רווח כספי. ולכן הוא גובה מחירים מופקעים, שערורייתיים ממש. למשל, בקבוק יין במחיר של פי ארבעה מערכו האמיתי. את לקוחותיו הוא שונא. בעיניו הם חצופים, כפויי טובה, נודניקים, וכחנים שעושים לו כאב ראש. הוא מעדיף לגרום להם להרגיש לא בנוח כדי שיקומו וילכו. כדי לחסוך בעלויות, אין מלצר. שי ממלצר. הלקוחות ממתינים זמן רב למנות, ישובים סביב שולחנות מלוכלכים, ולא אכפת לו.
 
כשהם מתלוננים שהדג רע כי הוא שרוף — הוא מסביר להם שאין דבר כזה דג לא שרוף. כשהם מתלוננים שלגווקאמולה יש צבע חום במקום ירוק הוא ממציא תירוצים, מאשים את הטבח ולא לוקח אחריות. מדובר באופורטוניסט ציני, בשרלטן שכל שאיפתו לדפוק את לקוחותיו כדי להרוויח כמה שיותר כסף מפיסת הנדל"ן המרהיבה שסבו הוריש לו. זו היתה מטרתו כשהיגר לישראל מצרפת לפני שש שנים: לעשות כאן את החלטורה של המדינה. אין חוק קולינרי שעליו ימאן להתפשר. יש משהו מרושע בהתנהלות של שי. משהו לא מוסרי, נצלני. הוא רודן, שתלטן ורתחן, וטיפוס בלתי אדיב בעליל. אינני מכיר אותו אישית. בטלוויזיה התקבל הרושם שהוא בו בזמן אדם דוחה וקומי.
https://www.haaretz.co.il/gallery/television/.premium-1.5564834
 
הביקורת (לא ביקורת מסעדות וגם לא בדיוק ביקורת טלוויזיה) נכתבה לאחר הצפייה בפרק התשיעי בעונה השלישית של "מהפה במטבח". גם אנחנו צפינו בו, והתיאור מהימן; לא ברור איך אדם כזה נהיה מסעדן. פשוט מזעזע. הבונוס העיקרי היה שלשם שינוי זה לא היה "סיפור משפחתי" ולכן אסף גרניט לא נאלץ להיות מגשר. הוא גם לא ניסה הפעם להיות פסיכולוג, אף על פי ששינוי גישה מעמיק נחוץ כאן, וזו לא עבודה למפגשים שטחיים במשך כמה ימים...
 
גם ברשת נתנו כותרת הולמת: "המסעדן שלא אוהב לקוחות, אבל אוהב לריב איתם"
http://reshet.tv/item/yummies/kitchen-nightmares/season-03/articles/hazaza-541229/
קישור ישיר לפרק המלא:
http://reshet.tv/item/yummies/kitchen-nightmares/season-03/episodes/season-03-episode-09-541061/
 
אלוהים נותן אגוזים לאדם נטול שיניים. או אולי לאדם עם שיניים שנהנה לנשוך תיירים, כי זו מלכודת תיירים קלאסית – מסעדה עם נוף מהמם, שירות ואוכן גרוע ומחיר יקר. הכי קל לעקוץ תיירים כי הם פחות מתלוננים ואז הולכים וגם ככה לא חוזרים...