I'm back on the chain-gang

BravoMan

Active member
עם כותרת כזו, חשבתי לרגע שסוף סוף התחדש

באיזה iPhone

BravoMan

Active member
יפה... המכשיר הזה מזכיר לי סיפור ילדים על

החדק של הפיל:
אומרים שפעם, לפני שנים רבות לפיל היה אף רגיל וקטן כמו לשאר החיות.
אבל יום אחד הפיל התקרב לשפת הנהר כדי לשתות ותנין רעב תפס אותו באף.

הפיל ניסה לברוח ומשך ומשך, אבל התנין לא עזב ומשך לכיוון השני.

וככה האף של הפיל נמתח לחדק ערוך

מעניין במה Apple השתמשו כדי למתוח את ה-iPhone

noa_f

New member
תצחק תצחק, אבל האמת היא שהפרופורציה הצרה

מרגישה יותר נכונה ביד מהפרופורציה היותר רחבה ואפילו עם היד הקטנה שלי אני יכולה לתפעל אותו ביד אחת - מה שלחלוטין לא הצלחתי עם הגלקסי ס2 (ס3 כבר מראש לא ניסיתי). כזכור, האנדרואיד ששקלתי היה בעל מסך "3.7 "בלבד"...

אל תשכח שגדלי מסכים לא הותאמו ליד אנוש אלא לסטנדרט שונה לגמרי (4:3, 16:9).

עם זאת, אני בהחלט הייתי מעדיפה טיפה יותר קטן. הבחירה נפלה על זה משיקולי משקל, שבירות ומחיר (4s חדש יקר מדי עבור עצמו ואני זקוקה לחשבונית מסודרת). מה שכן, עשיתי חשבון והוא כנראה עולה כמו כל המכשירים שהיו לי לפניו ביחד (כולל אייפון1 "הירושלמי")

ronengeles

New member
דווקא אייפון 5 פחות נוח לי לשימוש ביד אחת

בישנים, בגלל שהמסך היה קצר יותר לא היתה לי בעיה להגיע לכל קצוות המסך עם האגודל. בחדש, בגלל שהוא ארוך יותר, אם אני מגיע לקצה התחתון, אני לא מגיע לקצה העליון. גם המסך לא באמת יותר גדול, כי סה"כ האריכו אותו בקצת. ב S3 שיש לי, אם גם ככה אני לא לגמרי יכול לתפעל אותו לגמרי עם יד אחת, לפחות שיהיה מסך מאוד גדול שהוא נוח הרבה יותר מבחינת גלישה וצפייה.

בכל מקרה, תתחדשי!

noa_f

New member
אני מגיעה עם האגודל. כדי לגלוש ולצפות יש לי

לפטופ ואייפד וזה הרבה יותר נעים, נוח ונורמלי לגלוש מהם, אבל אני לא רוצה לשאת אריח כזה בתיק ובוודאי שאי אפשר בכיס...

אני לא חושבת שמכשיר אחד חייב לעשות ה-כל. בעיני, מכשיר הסלולר צריך לשמש לגלישה עניינית בלבד ולא בשביל פאן. בתמורה, הוא אמור להכנס לכיס, כדי שיוכל לשמש גם כ-pda, נגן מוסיקה, וכו' ולהיות זמין תמיד. נכון שנשים כמעט תמיד מסתובבות עם תיק אבל:
1. לכל כלל יש יוצא מהכלל (אני לא תמיד עם תיק)
2. גם כשאני עם תיק הטלפון בכיס, כי זה יותר נגיש.

אייפון 5 ממלא לי את הכיס לגמרי. עם מכשיר גדול יותר אצטרך לוותר על היכולת הזו ואני רואה בה יכולת נחוצה בלי יוצא מהכלל.
אני מאוד מקווה שהמגמה להגדיל טלפונים ביחס ישיר להתקדמות החומרה תעצר ושגם במכשירים הבאים אוכל למצוא דגם עם חומרה סבירה ומעלה, אבל בגודל צנוע.

ronengeles

New member
נכון, באייפאד יותר נוח, ובמחשב בכלל הכי נוח

אבל אני לא כל הזמן בבית, וגם בחוץ אני רוצה לגלוש בצורה נורמלית, וה S3 עושה את זה מצויין.
גם במיטה אני הרבה פעמים מוותר על האייפד כי ה S3 מספיק נוח, ולפעמים אפילו יותר נוח. בכלל באופן כללי מאז שיש לי אותו, אני משתמש באייפד פחות.
נכון, מבחינת הגודל הוא קצת פחות נוח לי בריצות לעומת המכשיר הקודם שהיה לי עם מסך 3.7, אבל לא נורא, ולכיס הוא נכנס בלי בעיה.
בסה"כ, מבחינת המימדים, מכשיר בגודל של ה S2 יותר נוח לי ביד, אבל למסך הגדול אכן יש יתרונות.

noa_f

New member
כל זמן שיש כזה ויש כזה - הכל טוב

הבעיה מתחילה כשאין בכלל מבחר.

ronengeles

New member
זה נכון

למרות שהמצב יחסית משתפר כי מפרטים שהיו החזית לפני שנתיים כבר הופכים למכשירי לואו אנד, כמו למשל הגלקסי S אדוונסד שמגיע עם מעבד כפול ליבה ומסך 4 אינץ' במחיר לא רע בכלל של 1300 - 1500 שקל לחדש מהחנות.

noa_f

New member
אני לא מבדרת רק על מחיר. אני חיפשתי מכשיר

עם מסך בגודל של "3.5 פלוס מינוס. האנדרואידים היחידים שבאו בחשבון היו עם חומרה חלשה ולפעמים גם עם רזולוציה נמוכה (גלקסי ס3 מיני).
לא מובן לי למה. מילא כח העיבוד, אבל זכרון? מערכת הפעלה? אין סיבה שלא יהיו גם על מכשירים קטנים יותר.

BravoMan

Active member
אני חושב שהעתיד שייך למסכים גמישים.

לפחות עד שימציאו הולוגרמות אמתיות כמו שרואים בסרטי מד"ב.

Samsung הדגימה כמה דברים מעניינים בנושא.
יש להם כבר כמה מכשירי אב-טיפוס עובדים, וכנראה עוד שנה שנתיים נתחיל לראות שחרורים מסחריים.

מסך שמתקפל יכול לאפשר לטלפון קטן שנכנס לכיס להפוך לטאבלט מלא.
זה יחסוך סחיבה ורכישה של מכשירים נפרדים.

ככה זה עם טכנולוגיה: לא צריך להתפשר, צריך להמשיך לשפר עד שזה עונה לצרכים

noa_f

New member
לא רק קיפול - זה גם לא ישבר כ"כ בקלות

ותוכל לצאת מהפרדיגמה של "אריח" לצורות אחרות
באמת מגניב. אני מחכה למימוש מלא של זה כבר שנים

karpe

New member
תתחדשי

ואגב שבירות - ממליץ לך לשקול ביטוח, החלפת מסך באייפון 5 עולה מעל 1000 ש"ח...

יש את הביטוח של קופל ב-100 ש"ח לשנה + השתתפות עצמית 280 ש"ח לתיקון, יכול להיות שווה במקרה הזה.

noa_f

New member
הקטן - 16. אין לי יותר משמונה ג׳יגה מוסיקה

כרגע (לסרטים יש לי אייפד) ואני בכלל מתחילה לבדוק יישומי הזרמת מוסיקה ואיך אפשר לקמבן אותם בארץ.
בנוסף, כיוון שכחצי מהמוסיקה שלי נקנתה מאייטיונז, אני ממילא יכולה להוריד אותה on demand.
אחת האפשרויות שאני בודקת היא להרשם לiTunes Match ואז בכלל אוכל לאחסן את כל המוסיקה שם. אבל אופציות כמו פנדורה או ספוטיפיי קוסמות לי מאוד

למעלה