‬ שרשור הכוונה ומודיעין 21/04

מצב
הנושא נעול.
אם כבר מונית ספיישל - עדיף מקרית אריה ולא

אני לא הייתי בונה על אוטובוסים שמגיעים מאשקלו
ובאר שבע כדי להתאים את עצמי לקו 249. הבאסה היותר גדולה היא שמכיוון שמדובר על נסיעה בשטח עירוני עם קווים מאספים + העניין של אתה לא יודע ממש מתי יגיע האוטובוס למסמיה והאפליקציות לא עוזרות לך בכך, אלא רק בדקות האחרונות שהאוטובוס עובר את קסטינה... רגע הוא נוסע 50 או תקוע 3-4 דקות בקסטינה (עד שנכנס לקסטינה, עד שמעלה ומוריד את כולם ואת שיוצא) וכך הGPS מחשב זמני נסיעה על פי מהירות ממוצעת של 5-10 קמ"ש ורגע אח"כ הוא כבר על 100.

בשורה תחתונה, כדי להגיע בזמן בלי שום סיכון, עליה להיות בצומת מסמיה בשעה 11:00. רק כי נניח שבמסמיה היא תמתין 20 דקות לאוטובוס ובבילו היא תמתין עוד כחצי שעה ועד שהיא תגיע לפתח תקווה היא בדיוק תפספס גם את 62 - כך שבמקרה הכי גרוע זמן הנסיעה הכולל יגיע ליותר משעתיים וחצי, משהו בכיוון השעתיים ו45-50 דקות (שים לב ששעתיים וחצי שדיברתי עליהם מקודם, זה בעבור הגעה לפתח תקווה עם 249 ללא החלפה ל62).

אני לא מדבר סתם, נסעתי לא מעט עם 249 מבילו ללוד ומרמלה לפתח תקווה ויצא לי להמתין לו זמן רב בצומת בילו ויצא לי להמתין זמן רב במסמיה לא פעם אחת.

לכן, בשעה הזו הכי טוב יהיה באמצעות הרכבת. 369 ליבנה, משם ברכבת והמשך בספיישל. זה מצריך אותה להיות במסמיה ב11:50 כדי להיות בטוחה שהיא תספיק את הרכבת, לקחת מקדם ביטחון של חצי שעה במסמיה עבור קו 369 זה מספיק.

חוץ מזה שלך תסביר לה היכן להחליף ל62 בפתח תקווה ולחצות את צומת בילו גם לא תענוג גדול. 369 והחלפה בינה לרכבת זה הכי פשוט ונוח שיש. נכון שההמשך מסגולה יהיה בספיישל, אבל אין מה לעשות...
מסגולה.
בתחנת קרית אריה יש מוניות מוסדרות. בסגולה צריך להזמין מונית מראש.
זמן הנסיעה מקרית אריה לבית העלמין לא הרבה יותר ארוך וחוסכים כ-5 דקות של נסיעה ברכבת.

תודה לך. זה מה שאעשה

מסגולה.
זמן הנסיעה מקרית אריה לבית העלמין לא הרבה יותר ארוך וחוסכים כ-5 דקות של נסיעה ברכבת.
תודה לך. זה מה שאעשה

olli3

New member
מנהל
למדתי עוד משהו חדש :) תודה.

מסגולה.
למדתי עוד משהו חדש :) תודה.

olli3

New member
מנהל
ולגבי הדרכה מבחינת הליכה>>>

הגעה מבני ראם לבית עלמין סגולה
שלום לכולם. בנסיבות מאוד מצערות אני נאלצת להיות מחר בהתראה קצרה בבית עלמין סגולה.
1) איך אני מגיעה לשם ממושב בני ראם?
2) אשמח להדרכה מפורטת איך אני הולכת מתחנת האוטובס לבית העלמין. מעדיפה לא להסתבך בדרך.

תודה.
קו 62 עוצר ממש בבית העלמין, לא יהיה לך מה להסתבך.

במידה ונסעת עם הקווים השונים לצומת סגולה, עלייך להיכנס לרחוב בן ציון גליס וללכת 10-15 דקות (תלוי בקצב שלך) ואת כבר תראי את בית העלמין משמאלך (הוא יושב על בן ציון גליס).

רחוב בן ציון גליס מתחיל בצומת סגולה.

תודה רבה .

קו 62 עוצר ממש בבית העלמין, לא יהיה לך מה להסתבך.

במידה ונסעת עם הקווים השונים לצומת סגולה, עלייך להיכנס לרחוב בן ציון גליס וללכת 10-15 דקות (תלוי בקצב שלך) ואת כבר תראי את בית העלמין משמאלך (הוא יושב על בן ציון גליס).

רחוב בן ציון גליס מתחיל בצומת סגולה.
תודה רבה .
אני צריכה להיות שם ב14:00. זה משנה משהו? מתי אתה ממליץ לי לצאת לדרך?

olli3

New member
מנהל
זה משנה המון.

תודה רבה .
אני צריכה להיות שם ב14:00. זה משנה משהו? מתי אתה ממליץ לי לצאת לדרך?
זה משנה המון.
345 לא רלוונטי.

הכי רלוונטי יהיה לנסוע עם 369 למרכזית יבנה, לעבור לתחנת הרכבת הסמוכה ולעלות על הרכבת לכיוון המרכז. יש לך רכבת בשעה 12:52 שתביא אותך בשעה 13:46 לרכבת סגולה. משם תמשיכי בספיישל לנסיעה של 5 דקות.

עלייך לעלות על 369 (מצומת מסמיה בלבד) לא יאוחר מהשעה 12:20. זמן הנסיעה בקו 369 עומד על כ-25 דקות למקטע זה. כדאי לקחת מקדם ביטחון ולהמתין לו כבר מ11:50, התדירות שלו אינה גבוהה כל כך בשעות אלו ובכל זאת הוא יוצא מבאר שבע דרך קרית גת וקסטינה.

550 רלוונטי רק אם את מוכנה לצאת מהבית סביב 10:15 בבוקר. קו 557 מתחיל את מסלול בערד בשעה 8:45, הוא מסתובב קצת בתוך ערד לפני שהוא יוצא ממנה, אח"כ הוא עושה סיבוב בקרית גת. הערכת הזנים היא שהוא מגיע למסעף הכניסה לבני ראם (לא צומת ראם - מסמיה) סביב 10:15, לדעתי זו הערכה דיי ריאלית, יכול להיות שהוא יגיע לקראת 10:30 - זה מה שיותר נראה לי סביר, אבל לכי תדעי...

עם קו זה את תגיעי לצומת גבעת שמואל לאחר כ40-45 דקות מרגע העליה אליו. שזה יהיה סביב 11:00-11:15. משם את תמשיכי עם קו 164 לנסיעה של כ-20 דקות ואז תמשיכי עם 62 לנסיעה של כ10-15 דקות.

באופציה זו את תגיעי לבית העלמין סגולה סביב 12:00-12:30.

עכשיו נותר לך לבחור, מה שמתאים לך יותר. להקדים בהרבה ולנסוע עם 550 או לקחת 369 לרכבת יבנה, משם רכבת לסגולה ומרכבת סגולה ספיישל.

האם יש אפשרות ללכת ברגל מהרכבת

זה משנה המון.
345 לא רלוונטי.

הכי רלוונטי יהיה לנסוע עם 369 למרכזית יבנה, לעבור לתחנת הרכבת הסמוכה ולעלות על הרכבת לכיוון המרכז. יש לך רכבת בשעה 12:52 שתביא אותך בשעה 13:46 לרכבת סגולה. משם תמשיכי בספיישל לנסיעה של 5 דקות.

עלייך לעלות על 369 (מצומת מסמיה בלבד) לא יאוחר מהשעה 12:20. זמן הנסיעה בקו 369 עומד על כ-25 דקות למקטע זה. כדאי לקחת מקדם ביטחון ולהמתין לו כבר מ11:50, התדירות שלו אינה גבוהה כל כך בשעות אלו ובכל זאת הוא יוצא מבאר שבע דרך קרית גת וקסטינה.

550 רלוונטי רק אם את מוכנה לצאת מהבית סביב 10:15 בבוקר. קו 557 מתחיל את מסלול בערד בשעה 8:45, הוא מסתובב קצת בתוך ערד לפני שהוא יוצא ממנה, אח"כ הוא עושה סיבוב בקרית גת. הערכת הזנים היא שהוא מגיע למסעף הכניסה לבני ראם (לא צומת ראם - מסמיה) סביב 10:15, לדעתי זו הערכה דיי ריאלית, יכול להיות שהוא יגיע לקראת 10:30 - זה מה שיותר נראה לי סביר, אבל לכי תדעי...

עם קו זה את תגיעי לצומת גבעת שמואל לאחר כ40-45 דקות מרגע העליה אליו. שזה יהיה סביב 11:00-11:15. משם את תמשיכי עם קו 164 לנסיעה של כ-20 דקות ואז תמשיכי עם 62 לנסיעה של כ10-15 דקות.

באופציה זו את תגיעי לבית העלמין סגולה סביב 12:00-12:30.

עכשיו נותר לך לבחור, מה שמתאים לך יותר. להקדים בהרבה ולנסוע עם 550 או לקחת 369 לרכבת יבנה, משם רכבת לסגולה ומרכבת סגולה ספיישל.
לבית העלמין?
ואם לא, כמה תעלה לי מונית פחות או יותר?
והאם 369 הוא הקו היחיד שרלוונטי לי אם אני רוצה להגיע לרכבת?

olli3

New member
מנהל
369 הוא היחיד שרלוונטי.

לבית העלמין?
ואם לא, כמה תעלה לי מונית פחות או יותר?
והאם 369 הוא הקו היחיד שרלוונטי לי אם אני רוצה להגיע לרכבת?
369 הוא היחיד שרלוונטי.
ניתן ללכת ברגל על שולי הכביש (אין שם מדרכה) עד לצומת סגולה (קצת לפני יש מדרכה), אבל לא תספיקי - זו הליכה של קצת פחות מחצי שעה.

ניתן ללכת ברגל 5 דקות לתחנת האוטובוס הקרובה (בסמוך לרכבת) ולעלות ממנה על קווי אגד, קווים או אפיקים לסגולה (שימי לב שעל 947 למשל לא תוכלי לעלות ואני מניח שגם על 921 לא תוכלי לעלות לנסיעה קצרה זו).

מצומת סגולה, ההליכה עומדת על 10-15 דקות (אני הולך את זה ב-10 דקות אבל אני לא הולך לאט).

ספיישל, אין לי מושג כמה תעלה, אני מניח שסביב ה-20 ש"ח, אבל זו סתם הערכה גסה שלי.

מה שכן, הנסיעה מיבנה לפתח תקווה גם כן לא זולה... אם יקר לך ואת מוכנה לצאת קצת יותר מוקדם, אז או שתסעי דרך צומת בילו או שתסעי דרך מרכזית ת"א וממרכזית ת"א תמשיכי עם 641 של קווים, 921 של אגד ו186 של אפיקים. קווים 641/921 יוצאים מקומה 6 ואילו קו 186 יוצא מקומה 7 שנמצאת מעל איזור הרציפים של קומה 6. זה חשוב! אם תעלי לקומה 7 שלא באיזור הרציפים של קומה 6, את תגיעי לקומה 7 נפרדת של קווי אגד לצפון בארץ.

לא הייתי בוחר בהחלפה ל315 במרכזית יבנה בשעות האלו, את יכולה להיתקע שם שעה שלמה...

אם תבחרי לנסוע עם 369 לת"א, תהיי חייבת להיות במסמיה כבר 11:30, זמן הנסיעה עד למרכזית ת"א עומד על כשעה ומשם לצומת סגולה עם קווים 186/641/921 זה סביב ה-40-50 דקות נסיעה (עם 921 זה יכול לקחת חצי שעה ). ההליכה מצומת סגולה לבית העלמין היא כאמור כ10-15 דקות.

אם בכל זאת תבחרי לנסוע עם 249 מצומת בילו, תהיי במסמיה כבר ב11:00, יש מצב שתגיעי כבר ב1 בצהרים לבית העלמין ויש מצב שתגיעי קצת לפני 2 בצהרים.

אישית, למרות פערי המחיר (פי 2 בין הרכבת לנסיעה דרך בילו ופי 3 בין נסיעה עם 369 לת"א והחלפה ל186/641/921) - אני הייתי נוסע עם הרכבת (ואני לא חובב נסיעה ברכבות).

כל השאר זה שיקול שלך.

לילה טוב ורק בשורות טובות.

אמן. תודה רבה על העזרה.

369 הוא היחיד שרלוונטי.
ניתן ללכת ברגל על שולי הכביש (אין שם מדרכה) עד לצומת סגולה (קצת לפני יש מדרכה), אבל לא תספיקי - זו הליכה של קצת פחות מחצי שעה.

ניתן ללכת ברגל 5 דקות לתחנת האוטובוס הקרובה (בסמוך לרכבת) ולעלות ממנה על קווי אגד, קווים או אפיקים לסגולה (שימי לב שעל 947 למשל לא תוכלי לעלות ואני מניח שגם על 921 לא תוכלי לעלות לנסיעה קצרה זו).

מצומת סגולה, ההליכה עומדת על 10-15 דקות (אני הולך את זה ב-10 דקות אבל אני לא הולך לאט).

ספיישל, אין לי מושג כמה תעלה, אני מניח שסביב ה-20 ש"ח, אבל זו סתם הערכה גסה שלי.

מה שכן, הנסיעה מיבנה לפתח תקווה גם כן לא זולה... אם יקר לך ואת מוכנה לצאת קצת יותר מוקדם, אז או שתסעי דרך צומת בילו או שתסעי דרך מרכזית ת"א וממרכזית ת"א תמשיכי עם 641 של קווים, 921 של אגד ו186 של אפיקים. קווים 641/921 יוצאים מקומה 6 ואילו קו 186 יוצא מקומה 7 שנמצאת מעל איזור הרציפים של קומה 6. זה חשוב! אם תעלי לקומה 7 שלא באיזור הרציפים של קומה 6, את תגיעי לקומה 7 נפרדת של קווי אגד לצפון בארץ.

לא הייתי בוחר בהחלפה ל315 במרכזית יבנה בשעות האלו, את יכולה להיתקע שם שעה שלמה...

אם תבחרי לנסוע עם 369 לת"א, תהיי חייבת להיות במסמיה כבר 11:30, זמן הנסיעה עד למרכזית ת"א עומד על כשעה ומשם לצומת סגולה עם קווים 186/641/921 זה סביב ה-40-50 דקות נסיעה (עם 921 זה יכול לקחת חצי שעה ). ההליכה מצומת סגולה לבית העלמין היא כאמור כ10-15 דקות.

אם בכל זאת תבחרי לנסוע עם 249 מצומת בילו, תהיי במסמיה כבר ב11:00, יש מצב שתגיעי כבר ב1 בצהרים לבית העלמין ויש מצב שתגיעי קצת לפני 2 בצהרים.

אישית, למרות פערי המחיר (פי 2 בין הרכבת לנסיעה דרך בילו ופי 3 בין נסיעה עם 369 לת"א והחלפה ל186/641/921) - אני הייתי נוסע עם הרכבת (ואני לא חובב נסיעה ברכבות).

כל השאר זה שיקול שלך.

אמן. תודה רבה על העזרה.

בדקתי באפליקציה של הרכבת,

369 הוא היחיד שרלוונטי.

כל השאר זה שיקול שלך.

אני לא מוצאת את הנסיעה שדיברת עליה, של 12:52. אני רואה שאין רכבת ישירה מיבנה לפתח תקווה, יש רכבת ב12:23 (כל שעה) ואני אהיה חייבת להחליף בתל אביב האוניברסיטה. הנסיעה צפויה להיארך שעה וחצי...

תבדקי רכבות מתחנת יבנה מערב ולא מתחנת יבנה

אני לא מוצאת את הנסיעה שדיברת עליה, של 12:52. אני רואה שאין רכבת ישירה מיבנה לפתח תקווה, יש רכבת ב12:23 (כל שעה) ואני אהיה חייבת להחליף בתל אביב האוניברסיטה. הנסיעה צפויה להיארך שעה וחצי...
תבדקי רכבות מתחנת יבנה מערב ולא מתחנת יבנה
(יבנה מזרח). מיבנה מערב יש רכבות שמגיעות לתחנות פתח תקוה ויש רכבת בשעה 12:52.

רציתי להודות מקרב לב לשניכם...

הגעה מבני ראם לבית עלמין סגולה
שלום לכולם. בנסיבות מאוד מצערות אני נאלצת להיות מחר בהתראה קצרה בבית עלמין סגולה.
1) איך אני מגיעה לשם ממושב בני ראם?
2) אשמח להדרכה מפורטת איך אני הולכת מתחנת האוטובס לבית העלמין. מעדיפה לא להסתבך בדרך.

תודה.
עקבתי בדיוק אחרי ההוראות שלכם והגעתי בזמן, אפילו כמה דקות לפני ההלוויה. תודה על ההוראות המפורטות. שיהיה המשך ערב נעים ובשורות טובות

בועז ל

New member
השרשור סגור. נא לא להוסיף הודעות.

עקבתי בדיוק אחרי ההוראות שלכם והגעתי בזמן, אפילו כמה דקות לפני ההלוויה. תודה על ההוראות המפורטות. שיהיה המשך ערב נעים ובשורות טובות
השרשור סגור. נא לא להוסיף הודעות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה