פשטידת אטריות, גבינה, תפוחים וצימוקים/נירהמ1
פשטידת אטריות, גבינה, תפוחים וצימוקים/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירה מנסה (נירהמ1) וריאציה על נושא של אמא
"זו הגרסה החלבית שלי ל'קוגל מתוק' (שהוא פרווה), או, אפשר לקרוא לזה 'קוגל תורכי' (אמי היתה מתורכיה) - להבדיל מ'הפולני'.
אפשר להכין ב'סיר פלא' או תבנית 'צינור' (דומה לסיר פלא, רק בלי מכסה), אפשר גם בתבנית 'אנג'ל פוד', סוג של תבנית צינור גבוהה. אני אוהבת תבניות כאלה משום שבגלל הצינור החום מגיע בצורה שווה גם למרכז המאפה..." (נירה)
לתערובת:
500 גר' אטריות רחבות מבושלות ומסוננות היטב מנוזלים (השתמשתי באטריות "פפרדלה"
5 ביצים מס' 1
100 גר' חמאה בטמפרטורה של החדר
25 גר' חמאה לשימון התבנית
מעט קמח לקימוח התבנית
50 גר' חמאה מומסת עבור פני הפשטידה (שלא תתייבש)
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1 גביע קוטג', או גבינת שמנת (יש גם רזות יותר היום 5% או 3%), אפשר גם גבינת "טוב טעם" (3%(
1/2 כוס סוכר חום (שמתי דמררה)
1/2 כוס סוכר חום (לפיזור על תחתית התבנית – זה יוצר קרמל)
1/2 כוס פירורי לחם (לא מתובלים) או 1/2 כוס פירורי ביסקוויטים
2 תפוחי גראני סמית' ו/או גרנד-אלכסנדר (כשיש בשוק הם מאוד טעימים באפיה, אפילו יותר מהגראני סמית') פרוסים לפרוסות
50 גר' צימוקי מוסקאט בהירים – או צימוקים אחרים (ללא גרעינים)
1/2 כפית מלח
1 כפית קינמון
כ-1/2 כפית קינמון לפיזור על התפוחים
כמה דובדבנים מיובשים כדי לשים בחור של התפוחים שבתחתית
*ליצירת פשטידה מתובלת יותר מוסיפים 1/2 כפית פלפל שחור (אני לא שמה - נירה).
הכנה:
- מבשלים את האטריות ומסננים היטב מהנוזלים.
- מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
- משמנים את התבנית בחמאה, מקמחים, ומנערים את שאריות הקמח.
- מפזרים על תחתית התבנית 1/2 כוס סוכר חום ליצירת קרמל.
- מעל הסוכר מסדרים את התפוחים ומפזרים עליהם 1/2 כפית קינמון/
- מקציפים את הביצים (הן תורמות מעט אווריריות לפשטידה)
- מערבבים את כל החומרים (פירורי לחם, שמנת, סוכר וכו') ומוסיפים להם את הביצים המוקצפות ומערבבים (בידיים – המסה גדולה וכדי לערבב טוב יותר מערבבים בשתי ידיים).
- מוסיפים לתערובת החומרים את האטריות ומערבבים היטב (הפעם אפשר גם בכף).
- יוצקים את התערובת מעל התפוחים בעזרת כף יוצקים את שארית החמאה על האטריות (שלא יתייבשו).
- אופים כשעה (תלוי בתנור), בחום בינוני-גבוה עד שפני הפשטידה משחימים.
- מקררים מעט, הופכים כשהתפוחים המקורמלים והיפיםלמעלה (בתמונה הזאת לא רואים אותם כי תפוחי "דלישס זהוב" מתפרקים קצת באפיה).
- מגישים חם עם קפה ראשון בבוקר, או עם תה מנחה אחר הצהריים.
הערות של נירה:
1. שכחתי לשים גבינת קוטג'.
2. הורדתי גביע אחד של שמנת חמוצה.
3. שכחתי לקנות תפוחי גראני סמית' הפעם ולכן שמתי תפוחי "דלישס זהוב" – יש הבדל במרקם, הם לא כל כך שומרים על צורתם והם נראים קצת מטושטש על הפשטידה.
4. בתוך החור שבפלחי התפוחים שמתי דובדבנים מיובשים (ללא צבע מאכל).
5. הערות נוספות בגוף המתכון.
תיהנו,