חדרי האוכל השווים ביותר בצה"ל
|מס

אושי231

New member
חדרי האוכל השווים ביותר בצה"ל
|מס

הצבא צועד על קיבתו....
ביום שהתגייסתי והגעתי לבקו"ם, לא אשכח שאחד הטבחים- מגישים אמר לי: "תהני מהאוכל עכשיו, כי את לא יודעת לאיזה בסיס תגיעי אחר כך ופה האוכל הכי טעים!"

בשירות שלי, מתוקף התפקיד, ביקרתי בעשרות אם לא מאות בסיסים ומוצבים ומבחינתי חדר האוכל שלוקח את כולם בגדול זה חדר האוכל פצ"ן שעליו אני אספר לכם אח"כ.

ובשבילכם? מהו חדר האוכל שאתם הכי ממליצים עליו?

ומה לגבי זה שהכי תמליצו לברוח ממנו ולקנות במקום זה בשק"ל?
או, רחמנא ליצלן, לא לאכול בכלל

ספרו ספרו

(שימו לב לשמור על ביטחון מידע ולא לחשוף מספרי יחידות/מיקומים וכו', אתם מכירים את הכללים...
)

DorSht

New member
לא אכלתי ביותר מדי בסיסים

ואני מקווה שבשמות של הבסיסים אני לא עושה עבירות מידע:
בה"ד 7 - אוכל בסדר, אבל לא וואו, מכינים אותו בקייטרינג. מתקמצנים בחלוקה של האוכל הרבה פעמים. מעצבן. בדרך כלל הייתי יוצא רעב בבוקר ובערב.
רוויה ב' - לא אכלתי שם ארוחות בוקר (כי הייתי שומר מאוחר, העדפתי להמשיך לישון ולנשנש משהו בחדר), אבל ארוחות הצהריים לרוב היו סבירות וארוחות הערב גם כן בסדר. שם היתי יוצא שבע באופן סביר ביותר.
מל"י - חדר האוכל הצבאי הטוב ביותר שאכלתי בו עד עכשיו. מבחר טוב, אוכל טעים לרוב, לא מתקמצנים, יש הרבה תוספות, הרבה סלטים ובדרך כלל 2 סוגי בשר. לרוב אני יוצא משם שבע, אפילו שבע מאוד.
ואיך לא, בסיס האם שלי, עוצבת סיני - חושב שזה חדר האוכל הגרוע ביותר שיש. אוכל לא טעים לרוב, אמנם לא מתקמצנים, יש כמה סלטים ויש יותר מתוספת אחת בדרך כלל, ולעיתים 2 סוגי בשר, אבל זה לא טעים! ובטח לא משביע.

(לכן אנחנו אוכלים במל"י...)

DorSht

New member
עוד 2 ששכחתי

חר"פ מחנה סרטן (מחנה נתן) - באתי לקראת הסוף, לא נשאר הרבה אוכל, אבל היה סביר בסך הכול.
בסיס של חטיבת צנחנים במשמר הנגב - אוכל דומה למחנה נתן, גם כן בסדר בסך הכול. לא וואו, אבל בטוח יותר טוב מהמקום שאני משרת בו. (אבל לא משתווה בחיים למל"י!!!)

Cow23

New member
בסיס מת"ת,אוכל הכי טעים שיצא לי

לטעום בצבא ואז הגיעו כפיר לצפון במבצע עמוד ענן ולקחו את התואר,אוכל של בית מלון ואני לא מגזימה

Inbalrez

New member
אז ככה:

לפי סדר השירות:
מחנה 80 - נורא ואיום. האוכל לא טעים לרוב, הבשר לא ברור והכלים מטונפים במקרה הטוב ולא קיימים במקרה הרע (ואין שק"ם לטירונים...). מה שכן, אם אתם אוהבים ירקות משונים זה המקום! אין כמו חצאי אבוקדו וסלק מגורר חי לארוחת בוקר

בה"ד 13 - סביר. קייטרינג. בהתחלה מתלהבים ואז מבינים שזה לא משהו. הכל מלא שמן, מנה בשרית מחולקת די בקצמנות ולא מגוון יותר מדי. מה שכן - אכיל, ולפעמים יש פנקייקים לארוחת בוקר.

קריה - אפשר להסתדר. בהתחלה הייתי אוכלת בחד"א והאמת שממש בסדר שם - יש שני סוגים של בשר ומשהו צמחוני כל יום, לפחות שני סוגי תוספות (אורז, פתיתים, פסטה), מרק ומלא סלטים. מה שכן, זה חד"א פצפון יחסית לכמות החיילים אז צריך לבוא מוקדם/מאוחר כדי למצוא מקום.
מחוסר בפרטנרים לחדר אוכל עברתי לפיתיה, ושם לא להיט. אמנם יש שניצל וצ'יפס ופלאפל, מה שהרוב מתלהבים ממנו, אבל רוב האוכל מבוסס על שמן עם שמן, ולא כדאי לאכול ככה שנתיים... יש גם סלט מוכן שמורכב בעיקר מכרוב וחסה. אני בד"כ אוכלת שם את המנה המבושלת - משהו כמו אורז או פסטה עם קציצות. בד"כ אכיל אבל לא טעים.

יצא לי לבקר גם בפיקוד מרכז (לא התלהבתי), בא"ח צנחנים (היה נוראי), חה"י אשדוד (סבבה), פיקוד העורף (נורא ואיום) וכמה בה"דים בצריפין (קייטרינג, סביר).

olli3

New member
מנהל
בה"ד 13 לפני הקייטרינג - בורג באורז, מסמר

בקוסקוס.

מקורני או עם פול רוטב או אם קמצוץ - בשני המקרים לא משהו.

אבל לא נתפנק, היו גם שתי שבתות שכל מי שסגר שבת הקיא את נשמתו לאחר מכן, ממש כך.

תמיד היינו אומרים שהרס"ר מטבח מקבל כסף ממישל (זה עם הבורגר ושאר הדברים הטעימים בצמוד לשקם), במטרה שהוא יכין אוכל זוועה כדי שכולם יבואו לאכול אצל מישל.

יצא לי לאכול שנתיים וחצי לאחר הטירונות כשכבר היה קייטרינג וזה היה הרבה יותר טוב לעומת מה שהיה לפני כן. אבל הכל יחסי כמובן...

Gohan SSJ2

New member
לא יצא לי לאכול ביותר מדי בסיסים

אבל אני יביא חוות דעת על האוכל בבסיסים בהם שירתתי, לפי סדר כרונולוגי:

שיזפון: אוכל לא משהו, אך לפי מה ששמעתי(לא מניסיון אישי) האוכל בו נחשב טוב יחסית לבא"חים אחרים.

בה"ד 7: אוכל הרבה יותר טוב מבשיזפון, ובסך הכל אפשר להגיד שהאוכל לא רע בכלל. בנוסף ישנם הבלחות בימים שיש פיטיה, שם יש אוכל יחסית ברמה.

אוגמ"ר 80(הבסיס שלי בסדיר): אוכל ברמה טובה מאוד, בטח ביחס לצה"ל. כמובן שזה לא רק דעה שלי; הוא זכה כמה פעמים במקום הראשון בתחרויות כאלה ואחרות של חדרי אוכל בצה"ל.
בכל ארוחה יש מגוון של מאכלים, ומאכלים איכותיים בדרך כלל. לדוגמה, אם בסיסים אחרים מכינים המבורגר קנוי כמו של הסופר, אצלנו הם מכינים את ההמבורגר בעצמם. ובכלל הם כל הזמן מנסים מאכלים חדשים וכל מני קומבינציות... באמת שלפעמים אני מרגיש שם כמו במסעדה(במיוחד בצהריים). יש לציים שיש גם מבחר קינוחים בכל ארוחה.

יצא לי גם לאכול במשל"ט אילת, שם האוכל לא רע, בערך ברמה של בה"ד 7.
גם האוכל במחנה נתן הוא ברמה דומה מהמעט שיצא לי לאכול שם.
בעוזיה(גם ליד אילת) יצא לי לאכול ארוחת צהריים והיה שם די מלוכלך ומאוד לא מסודר, גם מבחינת המקום לשבת והנוחות, גם מבחינת החוסר בסכו"ם וגם מבחינת בעיה בזמני הכנת האוכל(הם מכינים כל פעם 10 שניצלים ואז צריך לחכות 20 דקות בשביל שיגיע עוד), ועם כל זה, האוכל שם היה די טעים. הבסיס הזה כבר לא קיים כך שזה לא רלוונטי.
אכלתי גם ארוחת ערב בעין יהב(חטמ"ר ערבה), שם היה אוכל ברמה טובה באופן מפתיע.

אלה הם כל הרפתקאותיי הקולינאריות הצנועות בצה"ל עד עכשיו...

olli3

New member
מנהל
במחנה נתן יש 3 חדרי אוכל, לאיזה אתה מתכוון?

של החר"פ אני מאד אוהב (עד ללפני חודש הייתי עוד אוכל שם קבוע). של היחש"ם ליד השק"ם הקטן הייתי אוהב את ארוחות הערב בסדיר שלי, פחות את הצהרים. בימים של אז לפני השיפוץ היינו מזיעים את עצמינו למוות בחדר אוכל הזה. אכלתי בו לאחורנה לפני כמה חודשים ולא השתנה מבחינת האוכל ממש, דיי לא משהו לטעמי. חדר האוכל שבאיזור הפנצ'ריה דומה לחדר האוכל של היחש"ם, סה"כ זה אותו מבטח הרי.

Gohan SSJ2

New member
ואלה לא יודע איזה חדר אוכל הייתי שם בתור חבוש

אני מניח זבחדר אוכל שיותר קרוב לבסיס של מ"צ.

olli3

New member
מנהל
זה החד"א של היחש"ם. המעצר הינו היסטורי.

מבנה המעצר הוקם עוד על ידי הבריטים כבית הכלא בבאר שבע. המבנה הזה קיים ממש קצת פחות מ-80 שנה.

אני הייתי מעבר לכביש, לא התעסקתי בכל השיט הזה, הייתי נהג במצ"ח - כיף חיים של שירות.

אושי231

New member
קצת חוויות קולינריות מהשירות...

חדר האוכל פצ"ן הוא חדר האוכל המושקע ביותר שהייתי בו, גם בסדירים וגם בקצינים. יש להם קונדיטוריה, הם אופים לחמים בעצמם- כמו לחמי עגבניות, עשבי תיבול... יש אוכל בשפע, ומדובר על אוכל טעים! בלי הרבה שמן, יש בשרים כמו פרגיות, שניצלים, מוקפצים, סלטים מוגשים על השולחנות וכמובן גם תוספות טעימות, הכלמאוד מושקע. יש תורנים בחד"א שתפקידם להוציא את המגשים מהמטבח ולשים בשולחנות שנגמר בהם, ממש כמו מלצרים. מאוד אהבתי את זה.

בא"ח גולני החדש- אוכל מדהים, מדהים ושוב- מדהים. אכלתי שם רק פעם אחת, אבל נהניתי כל כך. הכל היה טעים, כמויות סבירות בהחלט והיה שם מאוד מסודר ונקי.

חד"א בה"ד 11 קייטרינג. סביר ולא יותר מזה.

בא"פ לכיש
(וכל מילה נוספת מיותרת).
מה שכן, אפשר שם לקנות בשקם שניצל בבגט/ טוסטים וכו'. הם אחלה!

סנט-ג'ין (עכו) - תשתדלו להתרחק. חדר אוכל מלוכלך ולא טעים שם.

בירנית חד"א נהדר! אני מאוד ממליצה למי שמגיע לשם אפילו לביקור להיכנס ולאכול! גם נקי וגם טעים

פילון תביאו אוכל מהבית.

בא"פ אלייקים להפתעתי היה דווקא סבבה. למרות שציפיתי שבבסיס מתאמנים יהיה אוכל לא טעים, הופתעתי לגלות חד"א אוכל מסודר ועם אוכל בהחלט טוב.

olli3

New member
מנהל
גם כשהייתי בצה"ל אכלתי יותר בחדרי אוכל אחרים

המטה הארצי של משטרת ישראל בירושלים - תענוג תענוג תענוג. הייתי אוכל שם, עושה השלמות בתל השומר ומקנח במאפינס ושאר שטויות מפרקליטות מרכז בבית הירוק ביפו (הייתי מת על ציר הנסיעה הזה).

שנה וחצי שירתתי במתחם בתי הסוהר בבאר שבע (שב"ס) הטבח של משמרת ג' היה כל כך משקיע, מה לא אכלתי שם - נהנתי מאד, היו פעמים שהייתי יורד לחד"א ב11:30 וחוזר להשלמות ב14:00 (היה פתוח עד 14:30).

מבחינת צה"ליים - מז"י בקצינים ובסא"לים ומעלה, לאחורנה אכלתי שם לפני כחודשיים - לא השתנה. מבחר גדול מכל התחומים, בסאל"ים יש גם פינוקים נחמדים ביותר בקיץ אביטחים, מלונים ובמהלך השנה גם פירות אקזוטיים.

בסיסי חיל האוויר השונים שהייתי בהם הפתיעו אותי לרעה. אכלתי בחצרים, רמון, נבטים ובכולם לא היה מי יודע מה. ההגשה, הנראות והכל ברמה גבוהה מאד (של החד"א עצמו ושל האוכל עצמו), אבל מבחינת טעם - לא התלהבתי.

חד"א בתל השומר של המקום הזה של המיונים מחדש - מאד מאד טעים, הייתי מתגנב לשם המון פעמים :) החד"א של מפקדת מ.צ. והמפקדה שצמודה לה היה טוב, גם בתקופה של חד"א צבאי וגם בקייטרינג. בקייטרינג הפיתיה עשתה שינוי מטורף, מאד טעים.

חרסינה בקרית ארבע - חד"א צה"לי ומכיוון שכל פעם מישהו אחר תופס שם קו, החד"א בהתאם משתנה על יפ הטבחים. היו פעמים שהיה טעים ביותר ובכל שאר הפעמים שלא, קפצתי למשטרה לאכול שם :)

בא"ח נחל - לא מי יודע מה אבל סביר.

בא"ח גבעתי - סביר בהחלט, היו ימים שהיה גם טעים.

חטמ"ר יהודה - רוב הזמן טעים מאד, לא זכור לי משהו מיוחד מידי.

אורים - חד"א קטן אבל האוכל בו טעים למדיי, היו ימים יותר מוצלחים וכאלו שפחות מוצלחים.

צאלים, לא זוכר איזה חד"א אבל היה שם אוכל דיי סבבה.

על מחנה נתן כבר כתבתי, בחר"פ הכי טוב ובשאר פחות.

צריפין - החד"א הזה של הרפואה אם אני לא טועה, בצמוד לאיפה שבימי שישי יש הארכות מעצר (רק בשישי), בקיצור טעים למדיי למרות שהייתי שם רק בימי שישי. החד"א של כלא 4 דיי גרוע (לא של אסירים). בלוטם החד"א הנוכחי של הקייטרינג דיי נפלא, טעים ובאמת היה טוב מכל הקייטרינג שאכלתי מלבד הקייטרניג שדיברתי עליו בתל השומר.

בקריה הפיתיה דיי מושקעת אבל בתכל'ס אתה נתקע עם שניצל וחומוס בבאגט וקצת צ'יפס בצד. לא מי יודע מה אם בחרת באופציה הזאת. שאר האופציות יותר סבירות וטובות, אבל לא התלהבתי (ראיתי פיתיות טובות הרבה יותר). החד"א עצמו טוב, לא מעבר.

מצ"ח חיפה, חד"א קטנטן אבל סביר בהחלט. לא מי יודע מה טעים, בהחלט אכיל אבל סטדנרטי כזה.

אכלתי בעוד חדרי אוכל פה ושם, פשוט כבר לא הכי זוכר... אכלתי בהמון חדרי אוכל פשוט :)

DorSht

New member
צאלים

אתה זוכר אם אכלת בחדר אוכל מסודר ויפה, שיש הגשה מסודרת לסלטים,
או שאכלת בחדר אוכל השני שהוא נראה תעשייתי לגמרי, פחות מושקע ומפואר והאוכל שם במעיין מגשי קירור גדולים ממתכת...

אני אוכל לרוב בראשון (זה ממש קרוב לי), והאוכל שם לרוב טוב מאוד בשביל אוכל צבאי.

olli3

New member
מנהל
זה היה בדצמבר 07 ואני ממש לא זוכר מה היה שם.

אני פשוט הייתי ליד השק"ם הגדול שם (זה שנראה כמו סופר קטן). עשיתי שם קורס נהיגה מונעת כתנאי להוצאת רשיון צבאי עושים נהיגה מונעת הסתבר לי בזמנו.

DorSht

New member
אולי דברים השתנו מאז

אבל חדר האוכל שאני מתאר אותו כמהודר ומסודר יותר, קרוב יותר לשק"ם מאשר חדר האוכל שנראה תעשייתי...

מצ"ח חיפה = ג'למה?

אם כן, להתרחק כמו מאש. האוכל מזעזע, אין כמויות ואני לא אתחיל לתאר אפילו כמה חוסר ניקיון יש במקום (רק אגיד שהרס"ר מטבח הקודם היה בכלא אחרי שגילו פטריות עובש בכ-ל המטבח ולפי העין שלי שום דבר לא השתנה מאז הרס"ר החדש). גועל נפש.

olli3

New member
מנהל
אין לי מושג איך קורים למחנה, אבל מצ"ח חיפה

יושבים שם וגם מצ"ח צפון.

הייתי שם כמה פעמים בשנת 2008 והיה דיי סבבה. לא יודע מה נהיה שם מאז...

מצח חיפה זה בג'למה.

מצח צפון זה בפילון. בשני הבסיסים האוכל מזעזע (ואני לא מפונקת, אני קיבוצניקית שלא רגילה למשהו מיוחד).

olli3

New member
מנהל
פילון = מצ"ח רמת הגולם, לא מצ"ח צפון.

פילון זה בסיסי אזורי שיושב תחת מצ"ח צפון, וכך גם מצ"ח חיפה יושב תחת מצ"ח צפון ושאר בסיסי מצ"ח בצפון.

לא יודע מה הולך שם היום, בזמני בג'למה היה נחמד וטעים למדיי ואני מניח שהמיקום לא השתנה. בצריף הפיצי הזה...

בכל מקרה בצפון יש את מצ"ח חיפה, פילון ובירנית. שלושתן יושבות תחת מצ"ח צפון כאמור וזה יושב קומה אחת מעל או מתחת למצ"ח חיפה (לא זוכר).

למעלה