הטוב
, הרע
והלא נורא
- סיכום השבוע שהיה

מוכר ולא כיף בכלל!!

סבלתי מזה עד עכשיו.. למזלי ממש השבוע זה התחיל להעלם (שש...)
בכל מקרה, מקלחת, לישון כמה דק'. מנוחה. לעצום עיניים..
אלו דברים שקצת מקלים על העניין..
&nbsp
תרגישי טוב!

FayeV

New member
אולי דיקור?

לי היו מיגרנות מטורפות עד שבוע 11-12, ומסאז'ים בצוואר ובשכמות ודיקור מאוד הקלו.

לי היו כאבי ראש לא נורמלים בין השליש הראשון לשליש השני

ברמה שהייתי מקיאה מהכאב ואפילו שלחו אותי למיון.
עשיתי דיקור אבל מה שנראה לי באמת עזר, זה המים. כמה מים את שותה? אני חשבתי ששתיתי מלא עד שהרופאים אמרו לי שצריך לשתות בין 2 ליטר ל3 ביום.
תנסי להקפיד ותראי שזה עובר (ואני בחורה שברגיל שותה בערך חצי ליטר ליום.. אז זה לא היה פשוט).
בכל מקרה אם כואב תקחי אקמול ואפילו אופטלגין הרופאים אמרו לי לקחת וזה הדבר היחיד שעזר בזמן הכאבים.

בובסית

New member
שותה בערך ליטר...

גם הרופא אמר לי לקחת אופטלגין, והיום הרוקחת כמעט רצחה אותי שהעזתי לבקש אופטלגין כי אסור בהריון!
אז ביקשתי אקמול וגם אז היא כעסה שאני בהריון ואסור תרופות...

אשתדל להגדיל את כמות המים ביום, ולנסות להגיע לאיזור ה-2 ליטר לפחות.

תודה

אין שום מניעה לקחת אקמול בהריון ואפשר עד 3 ביום.

הרוקחת כנראה לא מבינה כל כך.. ולגבי אופטלגין 2 רופאים בכירים במיון אמרו לי שאפשר לקחת אופטלגין.

ליטר מים זה לא מספיק, תשתי בכוח לפחות 2 ליטר והכאבים יעלמו

kseniali

New member
בדקי כמה מגנזיום את צורכת ביום

אם פחות מ-300 מ"ג, אז כדאי לתסף, כי מחסור יכול לגרום לכאבי ראש. וברור שגם אם את לא אוכלת מספיק מלח

missmei

New member
חיידק בשתן ומי שפיר

קיבלתי עכשיו את התוצאות של הבדיקות השגרתיות שאני עושה כל חודש (דם ושתן).
התוצאות של התרבית שתן יצאו חיובית לחיידק שנקרא staphylococcus haemolyticus
בדף תוצאות מהקופת חולים רשומה הערה באדום- יש להתחיל אנטיביוטיקה עבור המיקרואורגניזם הזה.
התקשרתי לרופא מעקב נשים שלי- אין לו תורים להיום אבל אמר להגיע ויכניס אותי בין לבין.
אני פחות מודאגת מהחיידק הזה כי בטח אקבל אנטיביוטיקה וזה יסתדר.
אני דואגת כי ביום שלישי הבא יש לי תור למי שפיר (אני בת 33 והנתונים סבירים אבל החלטתי ללכת לפרופ' ליפיץ באופן פרטי כדי להרגיע את הפחדים והחרדות שלי). החשש שלי הוא שאם זה חיידק בשלפוחית זה משהו שיכול לסכן את הבדיקה הגם ככה מסוכנת.
הרי הסיכון הכי גדול בבדיקה זה זיהום, ואם יש לי חיידק בשלפוחית אז הסיכוי לזיהום גדל לא??
האם להתקשר לליפיץ לדחות את התור? אני כבר אהיה שבוע 20 שבוע הבא ודי לחוץ מבחינת הזמן לעשות את הבדיקה כבר.
אז לא יודעת אם לחכות עד אחרי האנטיביוטיקה? לבטל את התור? לדחות??
אני ממש דואגת ולא רגועה, וממש לא יודעת מה לעשות!!!

מישהי הייתה במצב כזה? מכירה מישהי כזאת?
אני ממש אשמח לשמוע.

אני לא חושבת שיש לך סיבה לדאגה

א. יש לנו חיידקים כל הזמן בגוף. נכון, לא אמור להיות לך חיידק בשתן ולכן אם הוא גורם לדלקת - את תקבלי טיפול אנטיביוטי, כי דלקת זה לא רצוי לך ולעובר. אבל החיידק לא יכול סתם ככה לעבור ממערכת השתן למי השפיר.
לחיידקים יחסית קל להכנס לנו (הנשים) למערכת השתן ולגרום לדלקות, כי יש לנו צינור שתן קצרצר שהקצה שלו נמצא באיזור עשיר בחיידקים - קרוב לנרתיק, לפי הטבעת וזה.
לעומת זה, ממש קשה לחיידק להגיע למי השפיר משם. זה רחוק, ויש לגוף הרבה דרכים למנוע זאת.
ב. הסיכון לזיהום בבדיקת מי שפיר הוא ממש זעיר. אחרת, *כל* אשה שעוברת את הבדיקה היתה מקבלת כיסוי אנטיביוטי, ליתר בטחון, כמו שנותנים אנטיביוטיקה אחרי טיפול שיניים פולשני- ליתר בטחון. את, כנראה בכל מקרה תקבלי אנטיביוטיקה, ככה הסיכוי שלך לחטוף זיהום במי השפיר יהיה *קטן* יותר משל אשה שלא קיבלה אנטיביוטיקה ולא גדול יותר....
ג. לפני שבועיים עשו לי מי שפיר. שבוע קודם היה לי סינוסיטיס מהגהנום וקיבלתי אנטיביוטיקה "במינון לסוסים" במשך שבוע. עבר בשלום וגם אצלך יעבור בשלום

&nbsp

missmei

New member
תודה ענקית לך על התגובה וההרגעה

מאוד עודדת אותי והרגעת אותי, אז תודה.
בהמלצת הבנות פה באמת יצרתי קשר עם פרופסור ליפיץ אתמול בערב והוא אמר שאין שום בעיה ושאהיה רגועה.

hilhil26

New member
המלצה לרופא נשים בבקשה!

הי בנות חוזרת לסיבוב שני.. ומסתבר לי שהרופאה שהייתי אצלה כבר לא מקבלת לקוחות לאומית :(
אשמח לקבל המלצה לרופא/ת באיזור פרדסיה כפר יונה נתניה והסביבה שמקבל לאומית!

יהלום29

New member
סכרת הריון?

מישהי פה מתמצאת?
עשיתי אתמול את הבדיקה של ה100 כי בהריון הקודם היתה ילדה יותר מ4 קילו.
קיבלתי רק 3 תוצאות מתוך ה4, אבל הבדיקה השלישית חורגת
וכפי הנראה גם הרביעית תחרוג..
גם העובר הנוכחי גדול לגיל ההריון.
אני יודעת שיש בעיתיות עם גודל העובר, אבל אני מיועדת לקיסרי בכל מקרה, אז אין לזה משמעות מבחינתי.
איזה עוד בעיות יש עם זה?
כי בהריון הקודם עשיתי רק את הבדיקה של ה50 , ועברתי. ואז הילדה נולדה ענקית, אז יש מצב שהיה לי גם סכרת לא מאובחנת נכון?
ולא שמתי לב שזה הפריע למשהו.. הילדה בסדר ובריאה ואין לה שום בעיה

mitmit11

New member
שתי תוצאות חריגות משמען סוכרת

חכי לתוצאות המלאות והיוועצי עם הרופא.
סוכרת הריון לא מאוזנת משפיעה לא רק על גודל העובר (וגם אם את מיועדת לקיסרי חשוב לנטר את זה) אלא גם על בריאותו ובריאותך.

יהלום29

New member
אני מחכה

כבר מתחרפנת מלחכות
מה שאני מנסה להבין זה על מה בדיוק זה משפיע. איך זה משפיע על הבריאות?
לפי כל מה שקראתי זה עובר אחרי הלידה ואין לזה השפעה עליי . אני טועה?
ועל העובר יש השפעה של גודל, וקראתי גם שיכולות להיות נפילות סוכר אחרי הלידה (לבת שלי בדקו והכל היה בסדר)
יש עוד משהו?

pinkkit

New member
יש לא מעט סיבוכים אפשריים בעקבות סוכרת הריון

מלבד הנושא של קיסרי בשל גודל העובר...
אינני רופאה אך בחיפוש מהיר באינטרנט תמצאי עשרות כתבות ומאמרים שמסבירים מהם הסיבוכים האפשריים ולצערי הם לא מעטים ולא פשוטים, לכן נשים עם סוכרת הריון נחשבות להריון בסיכון גבוה וצריכות לעשות מעקב מחמיר ולשמור על תזונה קפדנית.
אם עשית את הבדיקה של ה-50 אחרי שבוע 24 והבדיקה יצאה תקינה אז כנראה שלא הייתה לך סוכרת בהריון הקודם... וגם אם כן והילדה בסדר ובריאה זה לא מדד לכלום ורק היה לך מזל. סוכרת הריון חשוב לאבחן, לטפל ולעקוב!

יהלום29

New member
אני קוראת

אבל ברוב המקומות דווקא נראה כאילו אין יותר מידי סיבוכים מלבד סיבוכי לידה
לגבי ההעמסה - בפעם הקודמת עשיתי רק את ה50, וכאמור יצאה תקינה.
הפעם עשיתי ישר את ה100, וגם פה התוצאה בצום ואחרי שעה היא תקינה (ככה שנראה לי שגם את ה50 הייתי עוברת כנראה)
והתוצאה של אחרי שעתיים לא..

למעלה