Review 2018

Review 2018

שנה עברה מאז שאירופה בחרה במוזיקה ע"פ זיקוקים, בסטייק ע"פ המבורגר. גם הפעם אני אבחן את השירים ע"פ מבחן סלבדור, אך בהתנגדותי לאכילת גופות אני אחליף את הסטייק ב
גדול ומפואר, ואת ה
המצחין אני אעניק לאותן הפרשות דוחות שבטעות נקראות מוזיקה
אוסטריה- הייתי שמח אם היו מתמקדים יותר בגוספל ופחות בפופ הגנרי אבל בסהכ זו יציאה טובה. אוסטריה על המפה.

אוסטרליה- בשקט בשקט מתחת לאף הצליחו להשחיל לנו שכפול של שבדיה עם מאמץ יתר ופופ נבוב. איזו אכזבה.

אוקראינה- עוד פסנתרים!! עוד סולמות עולים באש!!!! עוד טוניקות מכוערות!!! הרי אין שיר ואין כישרון אז מה נשאר?

אזרבייג'ן- דוגמה מעולה לבעייתיות של ההישגיות באירוויזיון- מדינה שולחת פרינג' איכותי, נכווית, ואז שולחת משהו כזה.

איטליה- מוזיקלית זה מעולה והליריקס אולי הכי טובים השנה, אבל חוששני שזה לא נגיש כמו השירים שלהם משנים עברו.

איסלנד- זו חתיכת השמאלץ הכי משעממת ששמעתי בחיים שלי. הצעת ייעול: שיפוד ברקטום לשיפור הדיוק בגבוהים.

אירלנד- זה טוב כי זה הומואי להחריד. שום דבר לא יציל את זה מהסמי אבל הסיכוי הכי טוב שלהם זה לדבוק בקונספט.

אלבניה- עם פיל קולינס ובאנגלית זה להיט דיסני מהניינטיז. עם יוג'ין באלבנית זה יותר טוב. לא רואה את זה מצליח.

אסטוניה- פעם בכמה שנים הם מבריקים ושולחים משהו שנתפס ייחודי מצד אחד וקל מאוד לעיכול מצד שני. גמר ודאי.

ארמניה- השיר מתחיל איטי עד מוות ואז פתאום הוא מאיץ מאפס למאה ברגע. החלק השני מעולה אבל סה"כ לא מספיק.

בולגריה- ממש ניסיתי למצוא כאן משהו להיאחז בו אבל זה פשוט גרוע. בולגריה חוזרת לקטגוריית עלובות החיים.

בלארוס- ניסיון ברור וכושל לעשות בולגריה 17. עם זאת, יש לשיר הזה הוק מסויים ובבימוי נכון זה יעלה לגמר כמו כלום.

בלגיה- מאז המהפך ב2013 הם אי של שפיות. סנק היא לא בלאנש ווולוניה היא לא פלנדריה אבל זו יציאה מעולה לבלגיה.

בריטניה- במשך 3 דקות הרגשתי כאילו סרסיי לאניסטר מנסה לשכנע אותי שהיא סתם ווירדו לא מזיקה ולא רוצחת פסיכית.

גאורגיה- איזה כיף שהם בנו את השיר ככה ולא התפתו ל"להתאים אותו לאירוויזיון". קודוס על הביצים, לא רואה גמר בחיים.

גרמניה- בלדת אד שירן קלאסית ועשויה טוב. אין לי הערות טכניות, זה פשוט לא ריגש אותי בכלל. יכול לראותו בטופ 10.

דנמרק- אמנם השיר עצמו למלמי אבל הקטע הויקינגי אדיר, רגע השיא מצמרר והזמר זה פאקינג טורמונד. המלך בצפון.

הולנד- תודה לאל על המדינה האדירה הזאת שממשיכה באומץ להיות החלוצה של מוזיקה אמיתית באירוויזיון.

הונגריה- אהההההההההההההה
בודפשט 2019 וכל תוצאה אחרת תצדיק מלחמת עולם שלישית.

יוון- מהמם. לוקח לזה זמן להתפתח ואני סקפטי לגבי סבלנותו של הצופה הממוצע, אבל במבחן סלבדור זה לגמרי סטייק.

ישראל- אני ממש לא מהחסידים של הפרעת הקשב הזאת אבל אם זה לא טופ 5 בליסבון אירופה לא למדה את הלקח.

לטביה- מתחרה מוביל בקטגוריית הדבר הכי יבש ומשעמם בעולם יחד עם פריכית אורז והכוס של אנגלה מרקל.

ליטא- שלמות לא מוגדרת ע"י טיב הדבר אלא ע"י העולם המלא שהוא יוצר ומקיים. זה מושלם, קטן ונשכח מטבעו.

מולדובה- זה נורא מדי בכדי להחשב לשיר ולא נורא מספיק בכדי להחשב לבדיחה. זה נמצא בלימבו של גריעות בינונית.

מונטנגרו- אם לרגע חשבתם שיש לכם פטור מהז'אנר, אז קיבלתם את אותו השיר בדיוק שהם שולחים כל שנה מעוברת.

מלטה- יכולתי לחפור על למה זה לא מוזיקה אבל אני מעדיף לנצל את הזמן בכדי לאחל למלטה הפצצה אטומית עד מאי.

מקדוניה- זה כ"כ מבולגן ואול אובר שאני מרגיש כאילו יצירות קוהרנטיות ושיר שהוא שיר אחד לכל אורכו כבר לא באופנה.

נורווגיה- מוצג #1 נגד הסובלנות האירופאית למהגרים. אם המיקרוב הזה היה נשאר בבלארוס כל זה היה נחסך מאיתנו.

סלובניה- תתחילי חזק, בתים בלי לחן, פזמון צעקני ומבולגן, אח"כ דרופ חופר וגימיק עלוב. and that's how to write a song.

ספרד- אם יש דבר אחד שמוכר יותר מסקס זה אהבת נעורים נאיבית. אם יש צדק בעולם זה יגיע גבוה מאוד בליסבון.

סן מרינו- אני לא מכיר במדינה הזאת כמדינה אמיתית ולא מכיר בתועבה המלוכלכת הזאת כנציגות לגיטימית.

סרביה- זה אירוויזיון!!
קאלט אתני ומנותק כמו של סוף האלפיימז, יפציץ בליסבון. סרביה איז באק ביצ'ז!

פולין- 2014 סופסוף הגיעה לחסידות ויז'ניץ' בבני ברק והם מהר מהר חילטרו משהו וטסו לייצג מדינה שהם לא מכחישים.

פורטוגל- הם עשו זאת שוב! ב3 הדקות שקלאודיה על הבמה היא יוצרת עולם ומפוצצת אותו כמו בועה וזה פאקינג קסם.

פינלנד- איכשהו תמיד כשתופרים שיר במיוחד לאירוויזיון זה נשמע כאילו מנסים לרצות גייז באשר הם וזה מעליב מאוד.

צ'כיה- בוקר פאקינג טוב צ'כיה. הזמר נוטף סוואג, השיר עובד כמו שצריך, בהינתן לייב מספק הם עלולים לככב השנה.

צרפת- מוזיקלית זה סבבה והכל אבל חוזקם הוא במסר, במידה ולא ישכילו להחצין ולהקצין אותו שום מרסי לא יעזור להם.

קפריסין- לכל המתבאסים על מרגרט משנה שעברה- עכשיו בגרסה בלקנית. אם יתורגם טוב ללייב זה יהיה אדיר.

קרואטיה- נשמע כאילו ניסו לחקות את גאגא אבל באמצע נזכרו שהם חסרי כישרון ואין להם סיכוי. לא רואה גמר.

רומניה- אם לשירי רוק היה מחירון והונגריה היה עולה 100 שקל, זה היה דוגמית בחינם בכניסה לחנות. מאוד רומני מצידם.

רוסיה- לא מתייחס לפיל שבחדר, יוליה ורוסיה יודעים בדיוק מה הם עושים. אם הם כיוונו לקיטש בנאלי שלא מחדש דבר, הם הצליחו.

שבדיה- לרגע חשבתי שזה קטע דאפט-פאנקי נחמד, אבל כל המסביב כ"כ פתטי וקרינג'י ושבדי במהותו שבא לי להקיא.

שוויץ- זה יכול להיות עדכני ומתכתב, בועט ונותן בראש, בשורה התחתונה זה לא שווה כלום אם הcore של השיר עצמו גרוע.

הרגת עם פולין ולטביה, הסכמתי עם רוב הפרשנות

ואני חושב שההערה על אזראביג'אן חשובה, כי היא מתמצתת בעיה רצינית של רוב המדינות. הכישלון מביא איתו בשנה שאחרי ניסיון ללכת על בטוח. מן הסתם, זה קורה גם לא כתוצאה מכישלון - העזה היא נדירה בתחרות ותמיד עדיף להזמין כותב משוודיה שיבטיח תוצאה טובה.

אני תוהה כמה מדינות שהביאו השנה משהו שונה, יפתיעו אותנו בחזרות עם גימיקים, ישתפנו ויתכנתו את השיר לכדי "אירוויזיוני". דוגמא טובה לזה הייתה ב-2016 כשאזרביג'אן בקליפ הציגה לנו Samara כמעין זמרת ברים אדומה. בתחרות קיבלנו בריטני ספירס כזו, עם לבוש זהב ורקדנים.

Brady

New member
נהניתי לקרוא

עוד תומך לבודפשט 2019

&nbsp
מתחבר למה שאמרת על שבדיה. קשה לי עם שיר שהולך על גרוב ונשמה כביכול (ולכן אני בכ"ז די מחבב אותו) אבל המהות שלו מאוד נקייה, מאולצת ו'שבדית'.
ובנוגע ליוון - זה שיר שנשען על רגש ואווירה, ופחות על איזו התפתחות אירוויזיונית (כמו ארמניה נגיד) ככה שיש לי תקווה שיקלטו אותו ישר מההתחלה.

schweine

New member
לא הסכמתי על הכל אבל מאד נהנתי לקרוא! הונגריה

טרם החלטתי מי מקום ראשון שלי הונגריה או ישראל ואם אחת מהן לא תזכה זו תהיה באמת עילה מלחמת עולם שלישית!
&nbsp
נ.ב ברור לי שאחרי שכתבתי את זה, הן לא יזכו כי אני מנחס.

למעלה