אייבורי

New member
אני עדיין לא מצליח להבין

את הדינמיקה של המריבה.

אני אשמח אם תסבירי, נניח על מה רבתם בפעם האחרונה
מה היה הנושא
מה את עשית
מה הוא עשה

אם אפשר בפשטות בלי דימויי שווא

איך אוכל

לתאר לך מריבה ותשמע רק את הצד שלי בעניין? זה לא יהיה אובייקטיבי.
לא מחפשת אשמים. שנינו אשמים באותה מידה שאנחנו נותנים לעצמנו להתפרע ככה אחד על השניה.
זה יכול להיות על דרך חינוך זה יכול להיות על התנהלות מסויימת קבועה או חא זה יכול להיות אחרי הערה זה יכול לבוא סתם בגלל מילה או פרצוף לא במקום אין משהו קבןע באמת.

סתוונית333

Well-known member
גם אני לא מבינה כמה דברים :

1. למה את מתקשה לכתוב על מה את רבה איתו אפילו מבלי שתיכנסי לתיאורים מפורטים . הרי אם תלכי ליעוץ כלשהו גם שם תתבקשי להסביר .

2. הטענה שלך שבעלך כביכול "נדבק" מהמושבניקים השובניסטים היא קצת מוזרה . הרי עברתם לגור במושב מיד אחרי החתונה ושם נולדו הילדים אז איך את יכולה לקבוע בוודאות שבעיר הוא היה נוהג אחרת ועוזר לך יותר אם אין לך קנה מידה להשוואה?
ואולי "האשמה" בו ולא בסביבה שהוא חי בה?

הבהרה

1. כי באמת שאין נושאים קבועים. זה יכול להיות כל דבר החל מלמה חזרת מהעבודה ככ מאוחר או למה לא כיבית את הדוד ועד להתנהלות כלכלית או חינוך ילדים. ושוב, זה לא למה. זה איך.
2.אני לא טוענת שבוודאות זה העניין. רק העליתי השערה. זה לא שהוא אומר לי וותרי על העבודה שלך, תשבי בבית תנקי תבשלי ותחליפי חיתולים. ממש לא. סתם חשבתי שאולי זה גורם לו להרגיש פראייר.

סתוונית333

Well-known member
זה עצוב מאד

שאינך מכירה אותו לאחר כמה שנים של זוגיות ואת לא יודעת למי או למה לייחס את הסיבה של חוסר שיתוף הפעולה מצידו. משתמע מדברייך שאין לך מושג אם הוא טיפוס נגרר או שזה האופי שלו .

את גם טועה בכך שאת ממעיטה בחשיבותם של תכני המריבה ביניכם. ההתייחסות שלך צריכה להיות במידה שווה לעל מה רבים ועל איך רבים.

סתוונית333

Well-known member
ועוד משהו לגבי ההשערה שלך שמעידה על אופייך

המתנשא והמזלזל בבני אדם ואת חוסר האחריות של חלקך בזוגיות .

וכדאי שתחשבי על זה.....

אייבורי

New member
תשמעי

את מתחמקת לגמרי מלספר את המריבה שלכם.
מתחמקת מלספר על מה אתם רבים
מה הוא אמר
מה את אמרת

והתחושה שלי, שאת יודעת שאת מובילה את המלחמה המכוערת
את מתביישת בהתנהלות שלך, וגם יודעת שאת אשמה במריבה

WM2

New member
לא מבין מה קשה פה להבין?

היא מתארת שגרה יומיומית של מריבות על שטויות.
אני עד שזה גם קורה אצלנו .
אמנם לא מגיעים לצווחות, או לקללות, או להצקות מכוונות, אבל לצעקות מגיעים גם מגיעים.
וחסר נושאים לריב עליהם ? גם בלי לחפש , החיים מביאים לנו אותם בצרורות.
לא תלית כביסה . לא הורדת מהחבל. לקחת את הכובע של הילד .
זה הסגנון. אמרתי כבר שטויות ?
במקום לחקור אותה על הסיבות של המריבות, צריך לנסות להבין אם הגיעו לנקודת אל חזור.
כי אם זה גובל בצווחות ואיחולי מוות, והיעלמויות ארוכות, יש גם כבר שנאה שם (קשה לי לכתוב את זה, אבל אפילו לשונאי אני לא מאחל למות )
הייתי רוצה לקרוא באמת עצות פרקטיות, ומדד של הדברים.
כי באמת אי אפשר לדעת איך הדשא של השכן נראה מבחוץ.

אייבורי

New member
מזה המריבות דרדלה הללו ?

אנחנו מאחלים שתמות על כל דבר ומשם זה רק מחריף.

אם כבר לריב, אז עד המוות.

איך אוכל

לתאר לך מריבה ותשמע רק את הצד שלי בעניין? זה לא יהיה אובייקטיבי.
לא מחפשת אשמים. שנינו אשמים באותה מידה שאנחנו נותנים לעצמנו להתפרע ככה אחד על השניה.
זה יכול להיות על דרך חינוך זה יכול להיות על התנהלות מסויימת קבועה או חא זה יכול להיות אחרי הערה זה יכול לבוא סתם בגלל מילה או פרצוף לא במקום אין משהו קבןע באמת.

גארוטה

New member
באמת ניסיתי

אבל לא הצלחתי להבין על מה אתם רבים ומה מצית את האש הגדולה

הבעיה היא הרבה יותר גדולה ממנטליות או מסביבת מגורים
משהו בתגובה שלו מדליק אותך ולהיפך
את יודעת להצביע בכנות מה זה בדיוק?

לריב צריך שניים
להפסיק וללמוד איך לריב לפעמים מספיק רק אחד שיקח אחריות וינווט

בכל אופן אתם חייבים טיפול זוגי ולהערכתי המתאים לכם לפי מה שכתבת, הוא טיפול בשיטת אימגו.

בהצלחה

גארוטה

New member
זוהי שיטת

טיפול זוגי קצת אחרת. את יכולה לגגל וללמוד עליה

ספציפית בקשר למריבות, היא מלמדת איך לריב נכון, ללמוד להקשיב אחד לשני ולשקף אחד את השני
השיקוף הוא בעצם האמצעי להבין את הצד השני, להתחבר לטענה שלו, לרסן את ההתנגחות, את התגובה האוטומטית.

מריוס בטח יסביר את זה יותר טוב ממני.

וקשה לי להאמין שאת שותפה למריבות, לוקחת בהן חלק פעיל ולא מסוגלת להבין למה כל מריבה הופכת למלחמת עולם...הלווו

telavivi2004

New member
מה ...?

""באמת שאין לי מושג מה גורם להפוך כמעט כל מריבה לכאוס מוחלט.""
אם את לא יודעת מי כן ....? אם הייתי במצב שלך כל פעם שמתחיל להתחמם המצב , נכנס לחדר אחר ונותנת לו לריב לבד . ללא משחקי כוח , לא יעזור כלום , צריך לדעת לוותר ולשתוק אפילו אם הצדק אתך . הייתי בסרט של משחקי כוח בסוף זה נגמר בבכי ברבנות . בהצלחה

מריוס זכריה

Member
מנהל
בואי תתמקדי בעיקר ולא בטפל

זה לא כל כך חשוב אם מישהו כותב לך שהוא חושב שאין שם אהבה, ומישהו אחר חושב שאתם X, ומישהו שלישי חושב שאתם Y. אוקיי, זה לא נעים לשמוע X או Y או Z, א-ב-ל...

העיקר הוא מה שכמעט כולם כתבו לך: טיפול זוגי.

ואני שואל אותך האם יכול להיות שאת בורחת ל X Y Z על מנת לא להתמודד עם הרעיון המרכזי שהוצע לך כאן?

למעלה