הפחד.... אוי, הפחד
המזל הוא שבעלי פעל על אוטומט
לאורך כל הדרך. אני בטח ברגע שהייתי מגיעה לפרשת הדרכים במדרכה, ימינה או שמאלה, הייתי נתקעת. או שלא...? בד"כ במצבים מסויימים אני אומרת לעצמי "יהיה בסדר. כי חייב להיות בסדר. פשוט חייב. כי אני לא אוכל להתמודד עם משהו אחר". זה עוזר לי להמשיך לתפקד. נורא "בוגר", אני יודעת
אבל בקיץ כשהגדולה הלכה לאיבוד בים, אוי, זה היה זוועה. חמש או עשר דקות שהרגישו כמו נצח. אני עם הקטנה במים, בעלי עומד מולי ומדבר איתנו, אמא שלי רואה את הגדולה נכנסת למים למלא דלי ומסובבת מבט כי היא מניחה שאנחנו רואים את הילדה (איך רואים???? איך???), והופ - אין ילדה. והמים סוערים מאוד.
בסוף בעלי מצא אותה כמה עשרות מטרים מאיתנו על החוף, עסוקה בבניה, ובכלל לא מוטרדת שהמחצלת שלנו לא לידה. כנראה נכנסה למלא מים וחזרה לחוף באלכסון??? לא ברור... כשמצאנו אותה חפרנו לה שלא נכנסים למים לבד, בשום אופן, והמסכנה בכל פעם שרצתה למלא דלי מחדש, אפילו על קצה החוף, היתה באה לבקש רשות... נבהלה כהוגן מהבהלה שלנו.
אוי, זוועה, פשוט זוועה... גם אז ניסיתי לנחם את עצמי שאין מצב, אין מצב שהיא טבעה. שהכל יהיה בסדר. אבל זה לא ממש עבד. ורק מלהזכר בזה עושה לי דפיקות לב
אם אנחנו לא נמצאים במקום בו הם השאירו אותנו - הם נלחצים. אבל אם הם מחליטים ללכת - מבחינתם "אחריהם המבול"? מה בדיוק עובר להם בראש ברגע שהם הולכים???