שאלה

שאלה

שלום, הפורום הזה ממש מעניין ואני קוראת פה די הרבה. אשמח לייעוץ..בעיקר אשמח לחוות דעת של אור המנהל/ת,שבעבר העצות שלו הועילו לי.
אני סובלת מצניחת רחם ורצפת אגן. אחרי הלידה זה קרה לי.
הרמה היא 1-2 ולא מצריכה ניתוח. עדיין זה מציק לי. בעיקר נפשית.
אני עושה פיזיותרפיה ואכן זה עוזר כשאני מתמידה. לאחרונה אין לי זמן להתמיד וזה פחות עוזר.

אני בחורה צעירה בגילאי ה30. ומאוד רוצה לחזק את רצפת האגן ואברי האגן על מנת להכין את האזור לעוד הריונות בעתיד בע"ה.

הייתי רוצה לחפש טיפולים טבעיים לעניין. צמחי מרפא וכו'. ברור לי שלא כדאי לקחת כל צמח מרפא וכל דב צריך לבדוק. אך אפילו במינון קטן אשמח לדעת מה עשוי להועיל לי.

אני מבקשת ממכם המלצה לשמות של צמחי מרפא שעשויים לעזור לי.
ושאלה שנייה- מה דעתכם על טיפול של כוסות רוח לעניין? אמור לעזור?

תודה.

טאוֹ

New member
חיזוק רצפת האגן

כשאור המנהלת תראה, היא ללא ספק תשמח לענות לך.

אם הפיזיותרפיה עזרה, אולי תמצאי את הזמן והכוח לחזור לזה בהדרגה.
לפעמים אין כוח להתמיד, וזה טבעי ובסדר. יחד עם זאת, את חווה את הקושי כי יש פחות תמיכה.

והדעה שלי, כמאמין נלהב בצמחי מרפא, היא שבמקרים רבים מסוג זה, הפתרון הטוב ביותר הוא תנועה - בין אם מדובר בטאי צ'י ובין אם מדובר ביוגה, כשבכל מקרה המדריך או המדריכה יודעים מראש שלשם כך הגעת לתרגל אצלם ויודעים מה להדגיש כדי לסייע לך להגיע לשם ומה לא לעשות כדי להימנע מנזקים בדרך. תרגול מסוג כזה יאפשר לך ללמוד בהנחיה ובליווי של מדריך, ויחד עם זאת את מְתרגלת במקום ובזמן שנוחים לך - מה שמקל על אנשים מסוימים להתמיד, ואולי מקשה על אחרים שזקוקים ליותר מסגרת.

מצרף קישור לסרטון קצר שמכיל הסבר והדגמה של חיזוק רצפת האגן באמצעות יוגה

0 אור 0

New member
אכן עבודה מדויקת בתנועה ונשימה

מסכימה עם כל מה שכתב טאו , מוסיפה ומדגישה:
חיזוק רצפת האגן וחיזוק השרירים הפנימיים של הנרתיק וסובבי הרחם, דורשים תרגול מיוחד שהוא לא פשוט למי שגדלעל שיטות תנועה מערביות שמתייחסות רק לשרירים הנראים בעין,
חלק מהפיזיותרפיסטים, מורי יוגה וצ'י קונג וכמובן גם מורים בשיטת פאולה , מכירים את התרגילים הספציפיים ואת הכן לעשות ולא לעשות.
חשוב מאד להגיע למטפל שגם יודע להדריך אותך לגבי "שיעורי בית" - איזה כיווצים ונשימות לעשות כל יום כדי לחזק.
מהנסיון שלי, בדרך כלל ההדרכה המדויקת ביותר לגבי תרגול הכיווצים והנשימה , תתקבל דוקא ממדריכי טנטרה וטנטרה יוגה - רק ממדריכי טנטרה יוגה שמעתי על הקיום של ה"לא" - תרגילי נשימה ידועים שאם מבצעים אותם ללא החסימות הנכונות מסתכנים החמרה של צניחת רחם (שכן כידוע צואר הרחם והרחם אינם בדיוק שרירים רצוניים).
אם באיזור מגוריך יש מנחה רציני כזה , זה יכול להיות כיוון שיקפיץ את השיפור במהירות רבה.
בנוסף לחיזוק ואיזון של הרחם עצמו והמערכת ההורמונלית, הייתי ממליצה על טיפול ברפלקסולוגיה או רפואה סינית שמאזנים מערכות שלא קשורות לשרירים בכלל,
לשאלותיך הנוספות:
יש אמנם צמחי מרפא שידועים כמחזקי רחם ומערכת הרמונלית , אבל זה בטוח לא הכיוון הראשון שהייתי הולכת עליו, וכמובן הם לא יעזרו כלל לנושא צניחה.
כוסות רוח - ממש לא!!!
אני בכלל לא אוהבת את הטיפול בכוסות רוח, כי לטעמי הוא אגרסיבי מדי. ויחד עם זה יש מקומות שבהם הוא יעיל - אלו המקומות שבהם יש תקיעות מאד גדולה, כאשר שהואקום של הכוסות יוצר הזרמה מאד גדולה שמשחררת את החסימה, ולפעמים מאפשרת לשחרר בטיפול אחד, מה שעיסוי רפואי היה דורש שניים-שלושה טיפולים.
זה כמובן לא המקרה שלך.

mic26

New member
זו בעיה שיחסית קל לטפל בה

בעזרת שיאצו או דיקור סיני. לפי שתי השיטות אפשר לזהות את החולשה הספציפית שגרמה לכך. יש גם צמחי מרפא סיניים שעוזרים, אבל לשם כך צריך לראות מטפל שמומחה בעניין, ובשום אופן לא לקחת לבד.
כוסות רוח לא יעזרו ועלולות להזיק.

mic26

New member
הסבר

יש בעיות שקשה לאבחן ולטפל בהן. שלא ברור מאיפה הן מגיעות, מה חוסר האיזון, למשל תקיעות, חולשה, עודף וכו'. ואז צריך מטפל שמאבחן טוב ומטפל בהתאם. יש בעיות שהאבחנה שלהן פשוטה ולא משתמעת לשתי פנים. ברור שכל מקרה לגופו, אבל עד היום, ברוב המקרים של בעיות בשרירי רצפת האגן, ראיתי שהאבחון היה מאוד פשוט וכך גם הטיפול. השיפור ניכר כבר בהתחלת הטיפול. לפעמים יש אנשים שזקוקים לטיפול יותר ממושך וגם תרגילים בהתאם, אם החולשה היא ברמה עמוקה. ולפעמים זה יותר פשוט. אני מקווה שעכשיו התשובה שלי יותר ברורה.

yoelnd

New member
חיזוק צמחי?

היי
התשובה היא רק תנועה וחיזוק שריר ייתכן ואפשר לעבוד בביו-פידבק או פאולה וכד' שמאוד יעילה לכך וכמובן שיטות של מגע ותנועה.
עם כל הכבוד לצמחים הם לא "ירימו" ולא "יעלו" איבר שצונח. רגשית - נפשית אפשר לעבוד ולתת מענה בשילוב מהשיטות הנ"ל.
כוסות רוח ניתו לנסות כי אין בהם סיכון יתר (אם עובדים נכון) ואגב חימום המשלוש יכול לסייע מאוד.

אולי כדאי להתמקד בטיפול כלשהו להתמדה?

למה קשה להתמיד? התרגול/ההדרכה/הסיבה למענה/בגללה/משהו אחר?
אולי לא ממש מתאימים לך הדרך/התרגילים וכדאי למצוא חלופה ממנה תוכלי להנות.
אולי שיטה אחרת כפי שהציעו לך, או מטפל/ת כפי שהוצע

לחילופין אפשר להתמקד בהתמדה: ואז יש מגוון אופציות של מדע/דיבור/צמחים.
בכל מקרה, עדיף טיפול מותאם אישית ולא "תרופת מדף" .

יעל ND

New member
ממליצה על

1. תרגילי קגל
2. שיטת פאולו
3. הומאופתיה צרפתית
עדיף לשלב את שלושתם

למעלה