על מונית 12
New member
לרוב החמים שלי נחמדים מאוד, לא מתערבים לנו בחיים ולרוב מאוד תומכים. הם קיבלו אותי יפה מאוד במשפחה שלהם למרות שאני מרקע אחר וממש כאילו היו הורים שניים שלי, מקסימים ותומכים, הם תמיד עודדו אותנו להתקדם בתור זוג, לשאוף לעצמאות והתנהגות כלכלית נכונה (למרות שמעולם לא סירבו ותמיד הציעו לעזור) לפני שאנחנו עושים ילדים.
לפני כמה שבועות הציעו לי קידום בעבודה, שאני מחכה לו כבר תקופה ומאוד יקדם אותי בהמשך. זה כולל מעבר לאיזור אחר בארץ, כשעה נסיעה מאיפה שאנחנו גרים עכשיו (ליד ההורים שלו). האיזור שאליו הציעו לי לעבור הוא איזור שמזמן רצינו לעבור אליו, הוא יותר צעיר, יותר מתקדם, יותר ירוק, יותר מתאים למשפחות צעירות וכמובן יותר יקר ויצריך נסיעות של הבעל למקום מעבודה שלו (עכשיו הוא עובד ממש קרוב לבית).
כשסיפרתי לחמים על הקידום הם שמחו מאוד, מאוד עודדו אותנו ללכת על זה ושזה ממש מתאים לי ויקדם אותו והמון מחמאות ותמיכה, כך שאם היו לי לבטים כלשהם לפני שסיפרנו להם- זה עבר כאשר קיבלנו את האישור שלהם.
התחלתי בחיפושי דירה באיזור, הסתכלתי על דירות, למדתי על השכונות ולקחתי על עצמי את הפרוייקט של למצוא לנו דירה. לפני כמה ימים, כשהייתי בעיר החדשה בהסתכלות על דירות, בעלי הלך להוריו לארוחת ערב והם משום מה ממש הלחיצו והפחידו אותו לגבי המעבר הזה. איכשהו מכל הדברים הטובים שהם אמרו לי כשהיינו אצלם וסיפרנו להם על ההצעה, זה התחלף לדברים ממש מאיימים לבעלי, בעיקר שאני אהיה כל הזמן בעבודה ושהוא יהיה כל הזמן בנסיעות (עניין של שעה וקצת לכל כיוון), שהנסיעות האלו יהרגו אותו ושהוא לא יעמוד בזה. שאנחנו בקושי נתראה וכשנתראה הוא יהיה ממש עייף מהנסיעות ושזה רק יהרוס לנו ושזה בכלל רעיון מאוד מאוד גרוע לעבור לשם (כל זה הם אומרים לו כשאני מחפשת לנו דירות במקום החדש כשכבר חתמתי על חוזה חדש שאני מסיכמה למשרה החדשה).
אני יכולה להבין שהם (כנראה) מתבאסים שהוא יגור רחוק יותר והם לא יוכלו לקפוץ מתי שבא להם, שאולי הם יתרחקו מעט יותר, אבל תמיד הזמנתי אותם אלינו ותמיד היתה אווירה טובה ביני לבינם, אני לא מבינה מאיפה הגיע האנטי הזה פתאום. זאת הזדמנות מצויינת בשבילי להתקדם והם תמיד עודדו אותנו להתקדם ולמה, אם הם נגד כל זה, למה הם לא אמרו לי לפני שחתמתי על החוזה החדש? למה הם לא התייעצו גם איתי, או לפחות שיתפו אותי במה שמפריע להם?
כשחזרתי מחיפוש הדירות לבית שלנו, בעלי היה מתוסכל מאוד, הוא סיפר לי על מה שקרה ושמתי לב שכל השיחה הזאת איתם מאוד השפיעה עליו, לא שהוא ילד של אמא ומפריע לו המרחק, אבל לא יודעת מה נאמר שם, הוא פתאום התחיל לחשוב שאולי זה לא רעיון כל כך טוב ושאולי זה יקשה עלינו יותר מאשר יועיל.
אני חושבת שזאת הזדמנות מצויינת להתקדם, גם כי זה למקום שרצינו וגם כי זאת משרה טובה יותר שחיכתי לה כבר כמה זמן.
עכשיו, מאז ארוחת הערב הזאת של בעלי, לא דיברתי עם החמים כי אני מאוד כועסת עליהם. אני אפילו לא יודעת איך להתנהג איתם עכשיו. הם מוזמנים אלינו לשישי בערב ואני צריכה לדבר עם חמותי על יום שישי וממש לא בא לי לדבר איתה. הם לא יודעים שהוא אמר לי את זה, אז אני יכולה להתנהג כאילו שהכל בסדר ופשוט להבליג, אבל מצד שני אני ממש כועסת, המינימום שהם יכלו לעשות זה לשתף אותי ולא להוריד אותו מזה בצורה כזאת... מה שגם לא נעים לי לעדכן אותם בחיפושי הדירה כי הם כל כך אנטי ובכלל לא בא לי לראות אותם.
מה עושים? להבליג כאילו שאני לא יודעת על השיחה? ליזום שיחה בעצמי? להגיד שזה לא לעניין מה שהם עשו?
*לא לקדם את ההודעה