הלא יאמן פשוט ישנו
New member
שלום, אני שלומית בת 22, סטודנטית (כרגע בהפסקה) ועובדת.
מאובחנת בadd כשלוש שנים, למרות שהמלצות לריטלין קיבלתי בשפע כבר ביסודי.... עד היום בגלל דעות קדומות נמנעתי מלקחת ריטלין. לפני שנה החלטתי לנסות, לקחתי (עם מרשם כמובן) 10 מג ולא הרגשתי שום הבדל... רק הייתי נורא מרוכזת בתופעות לוואי. הנוירולוג החליף לי לקונצרטה 40 מג (!) בלי תקופת הסתגלות, זה היה די נורא וגם לא הרגשתי מרוכזת יותר בשום צורה או דרך. (יכול להיות שקשור למצב הנפשי הירוד שהייתי נתונה בו) הפסקתי (עצמאית) לקחת את הגלולות, עשיתי הפסקה בלימודים וחייתי את חיי איכשהו.
היום אני עומדת לחזור ללימודים בעוד חודשיים, וחשבתי להסתגל לתרופה מראש, לראות איך היא משפיעה עלי כשאני במצב רוח טוב ותקופה קלה יחסית מבחינת העומס. היום, אחרי בערך חצי שנה שלא נטלתי את הקונצרטה, לקחתי כדור אחד (נשארו לי משנה שעברה). אני חייבת להגיד שהיה הפעם הרבה יותר אפקטיבי וקל, אם כי עדיין התופעות לוואי לא קלות (בחילה וכו) וגם זה לא בדיוק השינוי ב100 אחוז שייחלתי לו, מבחינת הריכוז והאירגון וכו'.
אז... כמה דברים:
א- היי
ב- מישהו יכול להמליץ לי על נוירולוג ממכבי, באיזור ירושלים או רחובות, באופן אישי?
ג- מה עושים עם היובש בפה? זה נורא, אני בקושי יכולה לדבר. שותה כל הזמן... וקשה להתרכז כשכל שתי דקות צריך ללכת לשרותים
תודה!