שאלות על קורסים, מנחים, שילובים וכו'...

im mitzi

New member
שאלות על קורסים, מנחים, שילובים וכו'...

יש לשרשר לכאן את כל השאלות שיש לכם על קורסים, שילובי קורסים, מנחים וכו'

ReutZaro

New member
מבוא לגישות ושיטות במדע המדינה

מישהו במקרה לוקח את הקורס בסמסטר הנוכחי ויכול לכתוב לי מי היא מרכזת הקורס ומה המייל שלה? אני רוצה לפנות אליה ולא מוצאת בדרכים הרגילות דרכי ופרטי התקשרות

n2222

New member
הרשמה לקורסים - לימודים ברצף

אני מעוניינת להירשם בסמסטר הקרוב לקורסים בלימודי רצף:

1. האם אני אמורה בסמסטר הנוכחי להירשם למועד בחינה מסוים?

2. באיזה שלב אני אמורה לעמוד בקריטריון של הגשת 50% ממטלות המינימום בציון 55?
(הגשתי כבר 50% מהמטלות, אל לא על כולן קיבלתי ציון).
מה קורה אם עד תום מועד ההרשמה הסדירה לא אעמוד בקריטריון?

תודה

כמה תשובות

עבור לימודים ברצף יש להירשם למועד א' הראשון ולבקש טופס זרוז בדיקת מבחן עקב לימודים ברצף (מבקשים מהדודות).

שלב הגשת 50% מהמטלות בציון מינימום 55 (או כל דרישות הגשה של קורסים שונים) נחשב בסיום הסמסטר אז אין מה להילחץ...

n2222

New member
תודה, ובקשה

תוכל אולי להפנות אותי לסעיף הרלוונטי בידיעון לגבי מועדי בחינות?

מצאתי את סעיף 15.4.5 שמדבר על "הרשמה על-תנאי" ומועדי בחינות, אבל לא מצאתי הנחיות לגבי מועדי בחינות ולימודים ברצף.

כמו-כן, בחוברת אחד הקורסים שאני מעוניינת להמשיך בלימודי רצף, רשום שניתן ללמוד את הקורס העוקב בסמסטר העוקב, גם אם נכשלים בשני מועדי הבחינה של הקורס הנוכחי - האם ניתן להבין מכך שבעצם לא משנה לאיזה מועד בחינה אני נרשמת, ובכל מקרה אוכל בסמסטר הבא ללמוד את הקורס העוקב?

תודה

מחפש שילוב לסמסטר הבא ומתקשה למצוא

זקוק לעזרתכם, אני לומד פסיכולוגיה וניהול ועד עכשיו עשיתי:
סטטיסטיקה א, סטטיסטיקה ב', התפתחותית, אישיות, מיקרו (צריך לעשות מועד ב' כי נכשלתי בא'), התנהות ארגונית, אנגלית A

עכשיו עושה חברתית ותכנון ועיצוב מערכות מידע, מחפש מה לקחת לסמסטר הבא.

חשבתי לקחת כבר מבוא לפסיכולוגיה (כמה אפשר להתכחש אליו :|), מה הייתם לוקחים איתו? עוד קורס בפסיכולוגיה זה הגיוני? עד עכשיו חשבתי על קוגנטיבית, מה דעתכם?

ממש זקוק לעזרתכם ודעתכם, תודה!

shmups1

New member
לדעתי

תקחי מבוא לפסיכולוגיה - עדיף לגמור איתו כמה שיותר מהר.
את יכולה לשלב אותו עם שיטות מחקר או מבוא למאקרו.

אני הוא לא היא

מבוא לפסיכו אקח בטוח...השאלה איזה עוד קורס.
כדאי לקחת מבוא למאקרו לפני שהצלחתי לעבור את המבחן של מיקרו?
מה עוד היית משלב עם מבוא חוץ ממאקרו ושיטות מחקר?

תודה!

שילוב קורסים לסמסטר הבא

שלום,
אשמח לעזרתכם...

מעוניינת ללמוד בסמטר הבא את אנגלית D
ורוצה להוסיף עוד 2 קורסים מהאופציות הבאות:
תורת המימון
נושאים במתמטיקה,
מושגי יסוד באקונומטריקה,
תורת המחירים א,
מבוא לחשבונאות ניהולית ותמחיר.

אשמח לעזרה לשילוב הגיוני בין 2 קורסים מהרשימה ואנגלית D.

עובדת משרה מלאה.

תודה

קורס להבין סרטים וניהול משאבי אנוש

איך השילוב של הקורסים האלה?
אף פעם לא עשיתי קורס בקולנוע אז אם מישהו יכול להגיד לי הקורס להבין סרטים? קל/קשה?
והאם ניהול משאבי אנוש זה קורס קל או קשה?

n2222

New member
ניהול משאבי אנוש

הוא קל מבחינת חומר הלימוד, אבל עמוס - 11 יחידות + 2 מאמרים.

הממ"נים לוקחים המון זמן (צריך להגיש 4 מתוך 5)

הבחינה היא עם ספרי הלימוד (ניתן לכתוב בפנים הערות ולמרקר, אבל אסור להוסיף דפים או כל דבר אחר), כך שלא צריך להשקיע כמעט זמן בלימוד לבחינה, וגם אין כמעט בחינות לתירגול באתר הקורס.

לי אישית הבחינה היתה מאוד קלה והוצאתי ציון מאוד גבוה, אבל התפלגות הציונים היתה לא משהו.

לדעתי, הקורס מאוד מעניין ואני ממליצה עליו (הוא גם תנאי קבלה לחלק מהקורסים המתקדמים בניהול - אם זה המסלול שלך)

בהצלחה

vanna

New member
קורס עד 120

באתר כתוב שהמפגשים בקורס הזה הם באונ' תל אביב
זה אכן כך? זה לא בקמפוס של או"פ??

מבני נתונים ומבוא לאלגו' 20407 - לקחת באופק?

מצד אחד, אופק מוצע רק בהנחיה מוגברת (משמע תוספת של 262 ש"ח). מצד שני, לפי מה שהבנתי ממילא יש באתר הקורס הקלטות אופק שפתוחות לכל הסטו' בקורס (זה נכון?)...

למדתי בעבר ++C (לא באו"פ) כולל חלק מהחומר שיילמד בקורס (אם כי לא הייתי אז מבריקה...), ובסמסטר הנוכחי לומדת באו"פ את הקורס המלא של מבוא למדמח וג'אווה (בינתיים מסתפקת בשעורים המוקלטים בלבד והולך לי יופי, בלי עין הרע). כך שכרגע אני לא בטוחה שיש לי צורך במוגברת, בוודאי לא בהנחיה פרונטלית (לא מתאים לי נסיעות מרובות). אז השאלה היא אם עדיף גם כאן להרשם לרגילה ולהסתפק בהקלטות, או להרשם לאופק +תשלום שאולי מיותר אבל אולי ישתלם.
אגב, בכוונתי לקחת רק אותו בסמסטר הבא. מפאת קוצר זמן.

מודה לעצותיכם. חנוכה שמח ומלא נסים.

arielt3

New member
אני כרגע לומד באופק וזה על הפנים. פשוט גרוע.

בגלל שלא מדובר בלוח רגיל אז הרבה פעמים המרצה "מתעצל" לכתוב את הפתרון המלא או להוכיח דברים עד הסוף. ובאופן כללי אין הרבה מלל בשיעורים.. רק כדי להמחיש- עבר חצי מהסמסטר וכתובים לי רק 7 עמודים במחברת. אם זה יישאר ככה אז אני מציע להתרחק מהאופק כי הבנתי שבשיעורים הפרונטליים הרמה היא די גבוהה.
אני חייב להגיד שאת רוב התואר עשיתי באופק וזאת פעם ראשונה שקורה לי דבר כזה..
בגלל שבקורס יש חלק נרחב של הוכחות נכונות וניתוח סיבוכיות, דבר שמתבצע באופק בסמסטר הנוכחי רק בעל פה או בתמציתיות, אני מאוד מתקשה בממנים ולא מבין את הכל עד הסוף.

יש גם הקלטות ישנות באתר במתכונת של הנחיה רגילה. הן הרבה יותר טובות ופתורים שם תרגילים מלאים, אבל אני לא חושב שזה מספיק לגמרי בשביל הקורס הזה.
אז אם שום דבר לא ישתנה, אני ממליץ לא לקחת אותו באופק ולהגיע לשיעורים

אולי באופק הבא יהיה מנחה אחר? (אני אופטימית)

לא הייתי רוצה לבזבז זמן יקר על נסיעות ושיעורים פרונטאליים שאולי לא יהיו שווים אותו.
האם שעורי ההנחיה הפרונטאלית כיום שונים/ טובים יותר מאלה המוקלטים?
כי אחרי חוות הדעת שלך אני כבר שוקלת להרשם להנחיה רגילה ולהעזר הרבה בהקלטות, כמו שאני עושה עכשיו.

אגב, איך זה שרק עכשיו לקחת את הקורס? זה קורס נדרש לקורסי המשך.

תודה!

arielt3

New member
תשובה

זה באמת קורס שנדרש להרבה קורסים אבל בינתיים הספקתי לעשות רוב המתמטיקה+כמה קורסי בסיס אחרים ואפילו כמה קורסי בחירה. גם כשרשום שהוא נדרש אז זה לא תמיד ככה

במבט לאחור אני הייתי מעדיף ללכת לשיעורים פרונטליים אבל זה לא מסתדר בגלל המקום שאני גר. הבנתי שהשיעורים הפרונטליים הרבה יותר טובים מהמוקלטים ושהרמה בהם יותר גבוהה אבל גם שם אפשר ליפול על מרצה שלא מסתדרים איתו..

והקלטות האופק פתוחות לכולם אחרי כמה ימים?

אולי כדאי לחכות לקורס לסמסטר 2014א? אולי יופקו לקחים והאופק יהיה אז מוצלח יותר (בתקוה שבכלל יהיה)?
כי קודם לכן תכננתי לקחת את מתמ' בדידה ואת עולם הכימיה, אח"כ חשבתי שעדיף להזדרז עם המדמח כדי להשתלב מה שיותר מהר בתחום, אבל עכשיו אני חוששת שאולי זה לא העיתוי המתאים ל-20407. י גם אין הרבה אפשרויות אחרות עם/בלי מתמ' בדידה ...

arielt3

New member
ההקלטות אכן פתוחות לכולם אחרי כמה ימים

לא יודע אם כדאי לחכות עם הקורס. למרות שהאופק לא משהו כדאי לקחת את הקורס הזה כמה שיותר מוקדם כדי לא להיתקע בהמשך התואר

softouch

New member
היי

אפשר לשאול איזה מסלול את עושה באו"פ?
האם את יכול להמליץ בחדווא א, ב אם לקחת מוגברת או באופק?
וגם ליניארית 1, ובדידה ?
כי אין בהנחייה רגילה

למעלה