Rachel47

New member

מוציאה עליכן לחצים..סליחה מראש

מחר הפרזנטציה
קראתי את המאמר שהיה נהדר ומעניין ואני דווקא ממש נהנית ממאמרים (מזל לא?)
ועשיתי מצגת
הבחורה הייתה מאוד מעורפלת לגבי מה לכתוב במצגת וזה שונה לגמרי ממצגות שאנחנו עושים בכיתה
אז עכשיו אני סתם נלחצת משטויות כמו "שיט שמתי יותר מידי דגש על המאמר עצמו" או "אולי זה לא מספיק דגש על המאמר..עוד גרפים?"
אבל בתכלס היא ביקשה סיכום מסקנות עיקריות ונקודות מכירה

והאם המצגת רצינית מספיק?
רצינית מידי?
משעממת?

ולהסביר את המושג הזה?
אבל זו אמורה להיות מצגת לרופאים...רופאים יודעים מה זה אינסולין, אין צורך להסביר להם מה זה המוגלובין מסוכרר
אולי הם מצפים שאני כן אסביר?
טוב אני אגיד איזה מילה על זה..
כשאני אגיע לנקודה הזו אני אסביר בע"פ...אבל אולי הם מצפים שאני לא אסביר..כי אני אמורה להניח שהם יודעים לפחות את זה...לא?

בקיצור...
אני מורטת לעצמי את כל השערות בראש וזה בעיקר כי אני משתדלת לא לאכול ציפורניים

מצחיק שאני לא מאוד לחוצה מהצורה שאני אציג
אפילו שזה כן אמור להיות משהו שאני צריכה לחשוב עליו מין הסתם..
כי גם זה מאוד מאוד חשוב

אוי אלוהים....

o0Invisible0o

New member
ב-ה-צ-ל-ח-ה-!

שמעי, תסמכי על עצמך ועל שיקול דעתך ואני בטוחה שיהיה בסדר!!
ובטח תראי לפי ההתקדמות על מה את אמורה להתעכב ולהסביר ומה ברור שלא צריך לעצור.
הצחקת אותי ממש עם שיער-ציפורניים.

ותסתכלי על זה ככה- מחר את אחרי זה!! והוו!! יאיי!

בקיצור, את תהיי נפלאה והמון בהצלחה!

o0Invisible0o

New member
טוב מליפיסנט עם ספוילרים

הגעתי למסקנה- זה פשוט לא סרט טוב.
יש משהו חיובי בו ובפרוזן שהם מציגים על המסך, לקהל של ילדות (בעיקר) נשים שלא צריכות גברים, נשים חזקות, נשים לא רעות או...לפחות בעלות מורכבות.
אבל בעוד בפרוזן היה את כריסטוף, אנה ואלסה היו מאוד שונות והמורכבות של אלסה הייתה ברורה והשינוי של קונספט "מעשה של אהבת אמת" היה עשוי טוב...מליפיסנט הוא מפגר.
הוא מפגר בגלל שהוא לא מבין מה הקהל רוצה/דורש- מליפיסנט הופך את מליפיסנט לטובה ומסביר למה היא ביצעה את הפעולות (בצורה ממש שוברת לב, אם תשאלו אותי) אבל...הוא מחליף אותה ברוע מוחלט אחר- המלך סטפן שאת פעולותיו הוא לא מסביר בכלל.
יש אמירה מאוד מאוד כללית על תאוות בצע וחמדות שמליפיסנט כביכול לא סובלת ממנה כי היא פיה אבל אז..היא הופכת להיות נקמנית אז מה ההבדל בעצם?
חוצמזה השינוי של נשיקת אמת- נניח שאני מקבלת אותו (שוב, אוהבת בתיאוריה אבל לא איך שביצעו זאת..) וגם אוהבת שפיליפ עוצר ואומר "אני אמור פשוט לנשק אותה? מה אם היא לא רוצה?" כזה אדיר. אבל...הסוף סוף, הסוף שבו סטפן מת אבל לא כי מליפיסנט הורגת אותו, אלא כי הוא תוקף אותה, לחלוטין סותר את הסיפור הקודם שעליו הם נשענים בכבדות!! אם הם היו נשענים על האחים גרים בכבדות מילא (אין לי מושג מה קורה שם) אבל לא, הם נשענים על סרטם המוקדם יותר בויזואליות, בפרטי הסיפור, בשחזור סצינות בצורה כמעט מדויקת (הדקירה ממחט הטוויה? ממש אותו הדבר!!) אז זו לא חוכמה לעשות החלפות ואם שם הרגתם את מליפיסנט כי היא הרוע המוחלט, פה אתם הורגים את סטפן כי הפעם הוא הרוע המוחלט. זה לא פתרון ככה, פמיניזם זה לא שנאת גברים והמגמה הזו לא מוצאת חן בעיני.

חוצמזה ממה שקראתי זה הסרט הראשון שהבמאי הזה מביים מה שמסביר..ה-כ-ל מבחינת חווית הצפייה, הכל לא בקצב, הכל לא מדוייק..כמעט אבל לא. תחושה מאוד מתסכלת וחבל שלא נתנו כזה סרט גדול ועתיר תקציב לבמאי מנוסה (הבמאי מנוסה בתחום האפקטים אבל..אממ..כן, זה לא הופך אותך לבמאי טוב).

זהו. אני קצת תקועה על הסרט הזה כי הוא היה חוויה מאוד משונה וקראתי עליו המון...כי..אמ. כן.

נ.ב- איך עשו את עצמות הלחיים של ג'ולי ככה? זה היה מדהים.

Kill Bernard

New member
ההבדל -

יצר רע מטבעו, "סתם ככה" - כלומר, חמדנות ותאוות בצע וכל הדברים האלה הם תכונות רעות חד משמעית. אפשר להסתכל על זה כמסר חינוכי של "יש רע, ורע זה להיות חמדן". וזה חייב להיות מוחלט ולא מוסבר. ואז מהצד השני יש לך את הרוע המוסבר, שיש לו סיבה, ואז הוא בסדר.
מהבחינה הזאת אני בטוחה שהם חושבים שעשו עבודה טובה, כי אם באגדה עצמה יש לך סתם את הרעים, פה הם נהיו חינוכיים. הרעים מייצגים תכונה שלילית, מליפיסנט פתאום חיובית לחלוטין כי היא מאמינה בערכים טובים של אהבה ושלום ובלה בלה בלה.

אני מסכימה לחלוטין שזה פשטני ובמיוחד לא עשוי טוב - אבל זה לא בדיוק שהחליפו רע אבסולוטי אחד ברע אבסולוטי אחר.
בכל זאת פה יש ניסיון להציג מורכבות, כי בכל זאת הגיבורה היא סוג של רעה (למרות שהם כל כך עשו אותה טובה שזה היה מעצבן. רציתי אותה הרבה יותר ביצ').

כנ"ל גם לגבי השינויים מהסרט הקודם.
כל הקטעים שהיו העתק מוחלט (אמנם ראיתי בעברית.. אבל נראה לי גם חלק מהדיאלוגים זהים) היו מעולים בעיני, כי שתקו אהבתי את הסרט הזה!!
אבל.. זה החלק הכי קשה, לגרום ליוצרים לוותר על המוסר השכל שלהם. וכמו מה שאמרתי קודם, זה פשטני מאוד, אבל זה מה שהם רצו להראות וזה היה חייב להגמר ככה מבחינתם כי זה הסרט הכי לא מעניין ולא חכם מבחינת רעיון / סיפור / מסרים וכו'.
אפילו הכאילו פמיניזם שלו פשוט נראה מגוחך אבל נותן להם לנופף בזה כ"תראו איזה יופי עשינו!!".
זהו.

o0Invisible0o

New member
לא הבנתי את הפסקה האחרונה שלך

בכלל.
אבל גם אני אהבתי את המקור! צפיתי בו מחדש כשחזרנו מהסרט ועדיין אהבתי! הוא טוב!

בעצם מה שאת אומרת שהם עשו אחרת זה שהם הסבירו את הרוע של סטפן והוא היה חייב להיות כזה, כי אחרת הוא מוסבר ואז הוא לא באמת רוע.
ואז את מליפיסנט הם הסבירו וככה הפכו אותה ל-לא רעה?
ok. you have a point. עכשיו אני רוצה לראות וויקד ובעצם להבין אם גם שם כדי לתקן את המכשפה הרעה הם הרסו את מה שמו..הקוסם.
בעצם רגע, אני יודעת..הם הנמיקו את האג'נדה שלו בצורה ריאליסטית שלא הופכת אותו לטוב או מוסבר, הוא גזען שרוצה להיות דיקטטור של אוז. לא כזה שונה אבל הרבה יותר מנומק.

טוב בקיצור, הבנתי מה אמרת, אני גם רציתי אותה יותר ביץ' וזה אכן נעשה פשטני מדי אם כי בהחלט לא בדיוק החליפו רוע אחד באחר...

עדיין לא מבינה את הפסקה האחרונה שלך- היו חייבים לשנות את הסוף בעיניך? כי אני חושבת שלא. זה גם ככה לא סרט ילדים, אם כי עדיין דיסני...היא אמורה למות בסוף.

Kill Bernard

New member
לא לא,

אני חושבת שזה היה גרוע ששינו את הסוף.
אני מוכנה לקבל את השינוי החינוכי שהם עשו (חמדן = רע, בואו כולנו נהיה טובים כמו שאנחנו באופן טבעי) למרות שהוא משעמם בעיני, אבל הקטע הכי שווה בסרט היה שהוא השתמש באגדה מוכרת ובסיפור מוכר ובדמויות סופר מתוקות ומקסימות וטובות. ולהרחיק בסוף את הסרט הזה מהקווים של הקודם סתם עושה סרט עם מוסר משעמם, ולא באמת משהו מעניין. בטח שלא עושה יותר מידי שינוי, כי הנה - ההרגשה של מלא הייתה שהחליפו את סטפן ומליפיסנט וזהו. הרע עדיין מת, זה פשוט רע אחר.
וזה היה טיפשי ומשעמם ואם הייתה להם טיפה מקוריות הם היו יכולים לעשות עם זה המון דברים אבל הם טיפשים.

מצאתי את הפסקול של המחזה החדש של אידינה, למי שמעוניין...

וגם- אידינה מבצעת Take me or leave me עם אנשים מהקהל:
http://youtu.be/qpLtmdQ-tA4
לא מאמין שהם סחטו מהם כ"כ הרבה כסף חח

o0Invisible0o

New member
עבודה.

מתלבטת "בקול".
אני רוצה להתחיל לחפש עבודה ואני קצת אבודה.
אין לי מושג במה אני רוצה לעבוד. כמה מוזר זה?
דברים שאני יודעת:
משרה מלאה.
אווירה טובה [נראה מגוחך אבל זה הכי חשוב לי בערך].
קשור לתחומי העניין/עיסוק שלי- כלומר, אני יכולה לעבוד כעורכת תוכן אבל אני ממש מעדיפה שזה יהיה קשור לתכנים שמעניינים אותי ולא ברבי ולגו (אם כי צריך להיות גם ריאליסטיים.
).

דברים שאני לא יודעת: מה אני מחפשת בדיוק.
יכולה עריכת תוכן, כתיבה (מותר לחלום), עריכת וידאו (יותר סביר דוגמת, אבל אין לדעת), מדיה חברתית/רשתות חברתיות (לא להיט אבל סיכוי סביר מאוד של משרת מתחילים בתחום), כנסים (מתאמת הפקה, מלווה, ניהול צוות כלשהו ומותר לחלום- אוצרת תוכן/צוות תוכן/תחקירנית) אה ומשרות קולנוע/טלוויזיה פרופר: עוזרת הפקה, תחקירנית, נראה לי שזהו.

עוד התלבטות: לפרסם כזה בפייסבוק? שקלתי להכין סרטון אבל זה המון עבודה ונראה לי שבסופו של דבר לא בהכרח יצא לי משהו שאנשים ישתפו בטירוף, כי בואו נודה בזה- אני לא מהאנשים האלה בפייסבוק שמקבלים שיירים. אבל אם כן חשבתי משהו סטופ-מושני בסגנון הפתיח הזה שהכנתי פעם: https://www.youtube.com/watch?v=8PqyKOn6YcI

אעהעהע אני מרגישה כה אבודה.
למה זה כ"כ קשה.

Rachel47

New member
אני אעשה לך שייר!!

אממממ
אוף אני מה זה לא מכירה את התחום הזה מספיק כדי להיות מועילה
בתור סטודנטית בתחום ובתור אחת שארגנה את הכנס אין לך מיילים של אנשים שכן מבינים קצת?
לאו דווקא מרצים
גם כאלה שהיו דוברות בכנס למשל..שלא כותבים את השם שלהן בפורום פומבי.....
ותכלס כל הדוברים אפילו המבוגרים
לא צריכים איזה מישהי ממש מוכשרת בחברה שלהם?

o0Invisible0o

New member
יש לי מיילים אבל כזה..מה אני עושה עם זה?

שולחת מייל שיעזרו לי למצוא עבודה? שואלת אם הם מחפשים עובדים? זה קצת מוזר ואני לא רוצה to abuse אממ..לנצל? את העובדה שיש לי את המיילים שלהם ולהתחיל "להטריד" אותם.
יש לי אותם בפייסבוק שזה גם טוב.

Rachel47

New member
אז פייסבוק

זה מקום טוב לשאול שאלות תמימות כמו "יש לכם טיפים מה לעשות כדי למצוא עבודה"
אני מבינה לא ללכת ולהגיד להם "קחו אותייייי!!"
אבל הם מהתחום
וזה תחום די קשה
אז
אולי לא "לנצל" את הקשרים
אבל את לא יכולה להתעלם מהעובדה שהתחום הזה די מחייב קשרים...

Kill Bernard

New member
אין לך מה להפסיד איתם,

נסי לשלוח מייל, מקסימום יחשבו שאת מציקה וימחקו. מה קרה.

כן, שימי הודעה בפייסבוק!

בדיוק כמו שכתבת כאן, ותפרטי מה את יכולה לעשות. תצטרפי גם לקבוצות פייסבוק של מחפשי עבודה. יש קבוצות מיוחדות של משרות ללא ניסיון (נניח זאת-https://www.facebook.com/groups/no.experience/?fref=nf).

וגם- תנסי דרך לינקדאין.

ואני איתך ב-"אין לי מושג במה אני רוצה לעבוד"

Rachel47

New member
וגם טוויטר

המקומות האלה סוג של הומצאו כדי להעביר מסר למלא אנשים תוך שנייה וחצי
ואני לא רואה שאנשים אחרים מתביישים לחפש שם עבודה
מה אכפת לך?

Kill Bernard

New member
אוי

כמה דברים ענייניים כי אין לי זמן לחפור (תקני לי בירה אם את רוצה) -
ממש חמוד לעשות סרטון כזה, משוקע יותר או פחות - אבל מהניסיון שלי בתחומים כאלה או די דומים, זה לא מספיק בשביל לקבל משרות מעשיות (כלומר כעורכת וידאו או לא יודעת מה). כי הם דורשים תיק עבודות ענק ומיליון ניסיון עם דברים הרבה יותר מרשימים ומיוחדים. וזה גם ככה לא בדיוק הכיוון שאת מחפשת, אז..
יכול להיות נחמד כדי למשוך תשומת לב, אולי כן. אבל לא בתור תחליף ללפרסם הודעות שאת מחפשת אצל אנשים שעשויים להכיר אנשים או במקום לחפש ולשלוח קו"ח.

מבחינת מה בדיוק - כשאת יודעת שאת פנויה למשרה מלאה, יהיו לך המון אפשרויות.. אני ממש מזדהה עם המצב של לא לדעת שום כיוון (אני, לפני העבודה הקודמת
) - אבל זה נורא עוזר כשאת נתקלת בדברים ספציפים ופשוט רואה את עצמך אומרת זה כן, זה לא. תהיה לך הרגשה אם בא לך שיקבלו אותך למשרה מסוימת. וזה פשוט זה, לשמוע על הצעות ולראות מה נשמע לך נחמד.
וכן, יש המוווון חשיבות לסביבת עבודה אז שווה להסתכל אולי קצת מעבר למה התפקיד בפועל - כמו איזה מין חברה זו, איפה היא נמצאת, כמה אנשים יש שם ומה אופי העבודה.

זה נורא נורא קשה אבל לאנשים במצבנו לדעתי אין מה לעשות מלבד להסתכל על תמונה רחבה ולקוות שנזהה משהו טוב

אין לך "מקצוע" אחד שברור לך לאן את הולכת. את מתעניינת וטובה בדברים שהם הרבה יותר.. מופשטים? לא מוגדרים? לא בעלי מקום אחד מסוים שישלם לך כסף? אז זה הרבה יותר מאתגר לדעת למצוא משהו שבאמת ישב עלייך טוב, אבל מצד שני זה גם יכול להפתיע אותך לאיזה דברים תוכלי להגיע ולגלות.
ומה במקרה הגרוע ביותר?
תמצאי עוד עבודה שמשלמת קצת כסף עד שאת מחליטה שהם גרועים מספיק כדי שתחפשי הלאה.

Rachel47

New member
אז נטפליקס

הפורמט נוח ממש
בעיקר ביחס לצפייה ישירה
באמת יש מגוון עצום של דברים וזה מאוד נחמד
מה שכן
זה אל מוסיף פרקים ברגע שהם יוצאים (או אפילו הרבה אחרי)
ניחוש שלי- העונה החדשה מתווספת כשזה יוצא לדיוידי (עונה שלישית של וואנס לא נמצאת שם אפילו שכולה שודרה והסתיימה כבר)
אז זה לא פותר את ההורדות במהלך העונות של דברים שרואים בקצב ארצות הברית
אבל זה כן פותר מרתונים של דברים להשלים
וכמו שאמרתי...ספריה די רצינית

כרגע אני משלימה איתם כל מיני דברים אז אני אשאר
אבל בלונג ראן אם בכל מקרה אני כן אצטרך להסתמך על הורדות כדי לראות פרקים חדשים מידי שבוע לא בטוח שאני אמשיך עם זה..עלות מול תועלת..בעיקר שאני כן משתמשת בפרימיומים כדי להוריד..
אבל זה נחמד בהחלט..

o0Invisible0o

New member
אני חושבת שזה תלוי רשת...

ואני חושבת שזה אולי ממש השתנה, כי פעם היה עולה לשם די מהר ממה שאני יודעת, פשוט הרשתות התחילו להכנס לצרות כשנטפליקס הפכה לאיום יותר ויותר גדול..ואז אולי התחילו להביא יותר לאט?
לא בטוחה שדיוידי עדיין, נראה לי שפחות זמן..אבל מעניין.
הולו מעלים ישר...אבל זה חינם ועם פרסומות וספרייה הרבה יותר מוגבלת, ממה שאני יודעת..למרות שעכשיו הם מתחילים "לשדר" מלא סדרות אינטרנט..

Rachel47

New member
האמת שאני בטוחה שזה משתנה

מרשת לרשת ויש סיכוי שאולי אני אמצא משהו שעולה הרבה יותר מהר
אני חושבת שעדיין לא ביום שאחרי שזה בדרך כלל מתי שאני מורידה ורואה
ואין שם אורפן בלאק שזה טיפה ביאס אותי כי אני גם ככה מחכה לבינג' איתה..
בכל מקרה..וואנס זה של דיסני..אני יכולה להניח שהם לא משחררים את החומר שלהם כל כך מהר לכל מיני מקומות

אבל כן..מעניין

מה מצאת מעניין? זה מעצבן שבלי להירשם אי אפשר לראות מה הם מציעים - מה הרעיון?

בכל מקרה, גם אני אמרתי את זה - אני גם ככה משלם לפרימיום כל חודש שמאפשר לי להשיג כל פרק שאני רוצה,
אז לשלם לעוד מאגר של סדרות נראה לי מיותר... במיוחד שלא כל הסדרות שם, זה מתחלק עם Hulu/אמזון/אייטונס/HBO GO וכאלה.
עם זאת, זה כן נשמע נוח, גישה למלא תוכן צפייה בלי לטרוח, ותמיד אפשר לנסות דברים חדשים..
למרות שבאופן כללי אני לא אוהב לראות בצפייה ישירה, לא יודע איך זה זורם שם.
אה ועוד דבר, אם ארצה להוסיף כתוביות בעברית לא אוכל.

לגבי Once אני חושב שאת צודקת - היא תעלה לשם רק אחרי השחרור של ה-DVD.
מאחר ו-Hulu בבעלות FOX, ABC ו-NBC (כש-ABC בבעלות דיסני) אפשר להניח שהן מתעדפות את הולו לקבל את התוכן שלהן.
ואז אם את רוצה את זה - זה לשלם ל-Hulu Plus.
אגב, לפעמים אפשר למצוא פרקים של סדרות בחינם באתר הרשמי של הרשת..

Rachel47

New member
וול

כרגע אני רואה שם כתום צ'ירס וברייקינג באד
בלי ספק דברים שאני יכולה למצוא בכל מקום אחר
אבל זה קצת נוח שם
זה באינטרנט (לא צריכה "לקחת" איתי את הפרקים לכל אחד מ3 הבתים שאני עוברת ביניהם)
אני גם נגד צפייה ישירה באופן כללי אבל שם הממשק ממש נוח וכן מאוד איכותי וגם לא מחכים הרבה ואין באפרינג נוראי (כמה שניות שזה יעלה את הפרק פשוט)...גם לטייל בתוך הפרק מאוד נוחולא דורש עוד הרבה זמן טעינה
כתוביות, יש באנגלית, ולי מעולם לא הפריע העניין...לפעמים זה בכלל מפריע לי ואני מורידה את זה.
והם נותנים חודש חינם (אחת הסיבות שבכלל ניסיתי) ככה שאתה יכול לבטל לפני תאריך מסויים (שהם שולחים לך מייל מסודר לגביו) ולא לשלם
הקטע של מגוון מטורף של דברים בהישג יד זה מאוד נחמד לרגעים של "היי מאמי בוא נראה משהו.."
"מה?"
"מה יש לך על המחשב?"
אז...זה מאוד מרחיב את העניין הזה
כן אין דברים שהרגע יצאו..ואת זה בכל מקרה אנחנו מורידים אם נורא נרצה..אבל זה מאגר יפה מאוד..

ואני קצת ממש אוהבת את הקטע שאתה לוחץ על עמוד של סדרה וזה ישר מעלה לך את הפרק הבא שאתה צריך לראות..כל הקטע של הזכרון שם..נורא אישי בעיניי

זה מפגר אבל זה קצת נחמד בעיניי...

את האלגוריתם טרם יצא לי ממש לראות בפעולה מטורפת
למרות שלכל דבר יש דירוג של כמה הוא חושב שזה מתאים לי מ1 עד 5 (כולל חצאים) וכשאני נכנסת לדרג דברים שכבר ראיתי אני רואה מה הוא חושב, והוא די קולע..

שוב, חמוד..כנראה אני אשאר בשביל הסדרות האלה בינתיים..לא יודעת כמה זמן..ולא יודעת אם לכל החיים
אבל זה חמוד..
שוין..

למעלה