תראי....
אני אתחיל בלהגיד שלעניות דעתי, לאחר צפיה בכל 5 העונות (לא כולל הפרק האחרון שישודר ביום ראשון הקרוב) - זו הסדרה הכי טובה שראיתי בטלויזיה בכל שנותי. נקודה.
עכשיו:
האם זה משהו שיכולתי להגיד רק מהצפיה בפרקים הראשונים (או אפילו בעונות הראשונות)? לא.
האם היא סדרת אקשן מהירה שכל פרק יש בה טוויסט שמפיל אותך (כמו שצופים רבים התרגלו לצפות בימינו מסדרות בסגנון הזה)? לא.
האם יש בה סצינות איטיות ואפילו פרקים שלמים משעממים? כן.
זו סדרה שיש בה אקשן (גם די הרבה בעונות מאוחרות יותר, אבל זה לא 24), אבל אקשן זו לא המטרה שלה.
המטרה שלה היא לספר סיפור מעניין, עם מסר, עם מוסר השכל, והיא לוקחת את הזמן שלה לעשות זה, לבנות את הדמויות ולפתח אותן, היא גם דורשת מחשבה ומחוייבות כלשהי וסבלנות מהצופה, זה לא ג'אנק פוד טלוויזיוני שאוכלים מהר ושבעים מייד. זה גורמה. כל דבר שקורה בה הוא מחושב, והכותבים יודעים בדיוק מה המטרה של כל זה ולאן כל דבר הולך, בניגוד לרוב הסדרות.
לא לכל אחד יש סבלנות או חשק לזה. מבחינתי זה השתלם בגדול. ובעונה האחרונה היא גרמה לי לבכות כמו ששום סדרה אחרת לא גרמה לי.
ויחד עם כל מה שכתבתי, אני נהנייתי והתחברתי לסדרה גם בהתחלה (עוד לפני שידעתי כמה היא באמת טובה), אז אם את לגמרי לא - יתכן שזה לא יקרה גם בהמשך.
אין מה לעשות, לא כל אחד מתחבר (אני לא התחברתי למד-מן... לכל אחד יש את הסדרות שכולם מהללים והוא לא אוהב).