shirush3

New member
*מחזיקה את עצמי לא לקפוץ על משתה*

איך אני עושה את זה? קודם הארי! שמרטין ישב בצד ויחכה *
*

עדושית

New member
המממ נו במקביל!

את יכולה לעשות את זה!

הארי חמוד וזה יהיה איזון מושלם למשתה.

הגיע הזמן לחפור - משחקי הכס
(למישהו?)

when you play the game of thrones you win or you die. there is no middle ground!

אז אני מודה ,זה לקח לי מלא זמן אבל צלחתי את זה
ומשחקי הכס זה בדיוק המשפט הזה למעלה או שאתה נשאב לזה וחי את זה וזה הכל או שאתה ממש לא.
ואני בהתחלה הייתי ממש לא. עד שפתאום הייתי ממש כן .
יותר מהכל הספר הזה מלא באנשים ,והדרך היחידה לחפור על מה שקורה שם הוא דרך האנשים האלה. אז שנתחיל?!?

רוברט - כשהוא הגיע חשבתי לעצמי, יופי מלך חביב כזה עם חוש הומור מפגר בטח לא משהו מזיק .. והוא גם חבר של נד ונד אחד מהטובים אז הוא בטח בסדר הרוברט הזה ..
החברות הזאת אגב , מאוד הזויה בעינייאבל יותר מהכיוון של אדארד , רוברט, מה אכפת לו? יש מישהו שמתרפק איתו על העבר וקורא לעצמו סוג של חבר שלו ועמד לצידו גם כשהוא עושה שטיות
והכי חשוב , מתעסק בכל הבירוקרטיה בשבילו. ..
המוות שלו היה כל כך מפגר ומדוייק ומותאם לדמות , כי אם מישהו צריך למות מנשיכה של חזיר בר,זה רק רוברט D:

סרסיי- וול, היא סתם כלבה מפגרת חסרת לב. אם יש דמות שרציתי להעיף מהחלון זו היא! איכס!!!!!!!! תאמת לדעתי חוץ מלעניין הסוד הגדול על הבן היקר שלה , היא די מיותרת הסרסיי הזו. יכלו לשים שם קרחון,זה לגמרי אותו דבר

ג'ופרי - במילה אחת : איכס! בתי מילים : גועל נפש!!!!! ביותר מילים - מכירים א תהקומיקס על משחקי הכס ? וול כל המאנקיות שכתובה של על ג'ופרי כל כך נכונה! איכ כמה רוע בילד קטן ובלונדי מעצבן אחד !!!!! אמן שאיזה זאב יטרוף אותו .עלאק ילד שמשחק אותה מלך למה מי אתה . ומה אתה חושב שאתה עושה לנד?! פרעוש קטן ומציק! אייייכככככככס כבר אמרתי?? לא, הוא דמות מתועבת . זה אפילו לא רע שאתה אוהב שהוא רע , הוא סתם רע מאנייק בן 12 וחצי בערך! (שזה הכי נוראי )

ליטלפינגר - הנה דוגמא מוצלחת לדמות רעה, שאתה פשוט אוהב לקרוא על כל המזימות והתככים שהוא יוצר. מדובר בדמות גאונית! לגמרי גאונית. הוא מ\פשוט המאסטר וכוללללללללם המריונטות שלו. הוא סובב שם את כולם על האבצע הקטנה שלו |סטגדיש|
אהבתי כל שניה איתו. הוא מאניק אבל מהסוג של המאנייקים שכיף איתם ואתה שישארו לעשות באלגן בעסק...

ג'יימי לאניסטר - איכסוש. קקי. לא אוהבת אותו. למרווות שבתכלס אני לא יודעת עליו כלום. חוץ מזה שהוא ואחותו עושים דברים מגעילים ושהוא זרק את בראן מהחלון הוא לא באמת חלק פעיל בסיפור... אז זה סתם כעס כי בגללו בראן נכה ..

|גמד|(תודו שחייבים) טריון- מזלם של הלאניסטרים שיש להם אותו. נק' אור אחת קטנה בים הגועל הזה. גמד ציני קורע מצחוק גאוני ומקסים. כן זה מסכם את טריון לא רע לדעתי..
הפרקים שלו שהוא בשבי אצל ליסה הם הדברים הכי מצחיקים שיש. וגם כל ההתנהלות שלו מול אבא שלו ,זה שובה לב

ממשיכה

דאני- וול היא התחילה בתור ילדת כאפות מעצבנת. אחרי החתונה שלה עם דארגו היא הפכה להיות סבירה.
פתאום היא קיבלה אופי ,פתאום היא התחילה לעמוד על שלה ,נכנסה באח שלה . עד שפתאום היא שוב הפכה להיות נודניקית בלתי נלאית דורשת מכות רציניות.
אבל אני אשמור על שקט, אני לא רוצה להעיר את הדרקונים שלה

וויסריז -עליו נאמר "כל כלב בא יומו ". לא חושבת שבחיים נהנתי ממות כמו שנהנתי אצלו כל כך מוצדק וכלכך אכזרי

דרוגו - תאמת אין לי מילים רעות לומר עליו. בתכלס בחור סבבה . חבל עליו

ליסה חולת נפשששששששש קוקאית על הראש. מה זה??????? מי מניק ילד בן 8?!? ? והבן שלה , אפשר לזרוק אותו מקן הנשרים (כן ככה קוראים לזה בעברית) ולראות איך הוא עף?!? פריטי פליזזזז

ואחרונים חביבים חביבים החבורה האהובה עלי -הסטארקים

אדארד - כפרות עליו . איזה איש
אני רוצה להכיר כזה. בחיי. הוא מקסים כלכך. כמו שכבר אמרתי הדבר היחיד שלא היה לי מובן בהתחלה זה הקשר שלו עם רוברט אבל אז גם אותו הבנתי,כי זה נד , הוא כזה אמין ומקסים והוא שם תמיד. והוא לא ינטוש. אפילו אם הוא לא מסכים עם מה שהוא חושב הוא שם כי הוא חבר שלו.
והסוף שלו :( ידעתי שזה יגיע :(( אבל זה שידעתי לא עשה את זה ליותר קל .. זה היה כל כך עצוב. הוא מת
נד מת

קאט- טוב אז היא לא העיפרון הכי חד בקלמר .. והיא עשתה מהלכים מפגרים כמו לקחת את טריון בשבי .אבל יש לה נק' זכות אחת. היא אמא! אמא אמיתית שדואגת ומחפה ואכפת לה מהילדים שלה. והיא תעשה בשבילם הכל.והיא אישה. שמוכנה לעשות הרבה למען המשפחה שלה. והיא חזקה ואמיצה ויש לה קרדיט.

רוב - התחיל כילד כ אפה מעצבן משו והלך והתחבב עלי

סאנסה- לחלוטין! הילדה הכי מעצבנת/מפגרת/דבילית/דורשת מכות שיצא לי לקרוא.
איזה חוסר אופי ג'יזס!!!!!!! מה נסגר איתך???????? דם אמור להיות סמיך ממים. בא לי לתת לה כאפת התעוררות .איכס יאק ! מאוד מקווה שהיא מתעוררת על עצמה .
אנחנו בטוחים שהיא לא מאומצת או משהו?!?

אריה - הניגוד המושלם לאחות הדבילית ! מבריקה! גאונית ,אמיצה, קולית ,רק דברים טובים יש לי לומ ר עליה. כל הסצנות שלה עם ג'ון היו פשוט מהממות. וכל הסוף שלה לא נשמתי . היא מהממת הילדה הזאת.

בראן וריקון זה משעשע שכל הספר הם מנסים להראות שהם לא קטנים אבל הם הכי קטנים והם ילדים. והסיפור של בראן קורע את הלב והכי רציתי שהוא יחיה ויהיה בסדר :)

ואחרון אחרון אחרון חביב -
ג'ון - מהמממממם שכמותו
הוא ה דמות של הספר מבחינתי. הוא מוכרב והוא מדהים והוא חבר טוב והוא שחור וכועס ומריר והומא מהמם כבר אמרתי?
ואני מאוד תומכת בתאוריה שאין מצב שג'ון הוא ממזר! זה לא נד וזה לא הוא. הוא אמיתי מידי כדי להיות ממזר .

בקיצור יאללה עימות?!?

shoham95

New member
יאיי2!

דאני- בדיוק ככה
במשחקי הכס יש לה קטעים ממש טובים, ולעומתם קטעים שאת פשוט רוצה לבעוט בה

וויסריז- לגמרי ככה
המוות הכי טוב שיש
ודרוגו
ממש אהבתי אותו.

ליסה, אוי ליסה...
והבן שלה פשוט נוראי

נד
זה ממש עצוב

קייטלין- בעקרון, אני מסכימה עם זה שהיא חזקה ואמיצה ואמא. היא לא עושה שום דבר מתוך כוונה רעה, והיא גם לא עושה שום דבר רע (חוץ מהקטע הנוראי עם ג'ון- שעל זה אני לא מצליחה לסלוח). אבל היא פשוט... מעצבנת. ההתנהלות שלה, הדיבור שלה, המחשבות שלה, הכל.

סאנסה- ממש ככה
היא כזאת סתומה. מה הקשר בינה לבין אריה, לא ברור

אריה-

זה כל מה שיש לי להגיד.

ג'ון- שוב מסכימה עם כל מה שאמרת. הוא מקסים

יאללה עימות!

shoham95

New member
יאיי!

רוברט- חזיר בר, לגמרי
לא הייתי מאוד עצובה מהמוות שלו, אולי כי זה היה מאוד מאוד צפוי וראיתי את זה קורה, ואולי כי לא מספיק אהבתי את רוברט. דווקא חיבבתי אותו, וקצת ביאס אותי שהוא מת, אבל זה לא היה עצוב.

סרסיי- אני לא ממש יודעת מה אני חושבת עליה... במשחקי הכס חשבתי שהיא חכמה וערמומית, אחר כך היא יכולה להיות ממש מפגרת לפעמים
אבל עדיין ערמומית. ויש לה קטעים חכמים. אז לא יודעת. אניוואי, אני ממש לא חושבת שהיא מיותרת, בעיניי היא דמות מעולה שממש מוסיפה.

ג'ופרי- אני מסכימה עם כל מילה. פשוט עם כל מילה
ג'ופרי הוא הדמות הכי נוראית בספר
(עוקף אפילו את ליסה
)

ליטלפינגר- שוב, ממש מסכימה! הוא לגמרי כזה

ומסכימה גם לגבי ג'יימי.

טיריון-

הוא בדיוק כמו שאת מתארת, והוא נהדר כל כך, וכל הפרקים שלו מופלאים, והוא פשוט טיריון לאניסטר

עדושית

New member
ייאיי #3

אני תמיד אמרתי שבשלב מסוים, כולם נשאבים לתוך זה, לכל אחד יש את הרגע שלו

לגבי רוברט ונד - הם גדלו ביחד בגלל זה החברות האמיצה ביניהם. רוברט גם היה אמור להתחתן עם אחותו של נד ועם ה"חטיפה" שלה רוברט יצא למלחמה במשפחת המלוכה דאז ונד ומשפחת סטארק כמובן תמכו בו. הם פשוט חברי ילדות שהתרחקו, מאד.

רוברט היה חביב אם טיפה מוגזם. יותר מדי אלכוהול ונשים אם תשאלי אותי... אבל עם האישה שהייתה לו מי באמת יכול להאשים אותו?

המוות שלו לא ממש הזיז לי מעבר לפחד על נד. כי הוא היה שם רק בגלל רוברט ובלי ההגנה והתמיכה של רוברט.. וול, ראינו לאן הוא הגיע

ורק כדי לחדד את זה, זה נכון שהחזיר בר היה מה שהרג אותו טכנית, אבל בפועל זאת הייתה סרסיי ששלחה את האחיין שלה לשכר את רוברט באמצע מסע ציד

ואם כבר בסרסיי עסקנן, האישה לחלוטין פסיכית. נכון, לא ברמה של ליסה, אבל עדיין. יש לה שיגעון גדולות מטורף שמתבהר בהמשך. "מראה מראה שעל הקיר" כפול מילון ולא רק לגבי המראה שלה

אבל אני לא חושבת שהיא מיותרת. היא מפגרת. אין ספק. אבל מיותרת לא. היא מניעה שם הרבה מהלכים (ע"ע הריגתו של רוברט) ולא מתחרטת על כלום. הדרך ראיה שלה את העולם היא אחת הנדירות, באמת. הכל מותר, הכל מוצדק למה?ככה.
לא איכפת לה מאף אחד חוץ מהילדים שלה ועצמה. גם ג'יימי לא בראש הרשימה שלה לדעתי.

ג'ופרי - אוויל ספרן
פשוט ילד נוראי. מפונק וטיפש. כל פעם שהוא מופיע מתחשק לך לתת לו איזה מכה עם מצ'טה שתוריד לו את הראש. זוועת עולם. אין מילי םשיצליחו לתאר כמה שאני לא סובלת את הייצור הזה @#$$%^&#@@#
מה שכן, בעימות טיריון מגיע לקינגז לאנדניג ומנסה לחנך את הילד.

ג'יימי לעומת שני הלאניסטרים לעיל, לא באמת רע. למרות שגם אני שנאתי אותו בשלב הזה, כי בכל זאת הוא זרק את בראן מהחלון והוא מתנהג בשחצנות אופיינית ללאניסטר, אבל מעבר לזה, הוא מגן על המלוכה ועל המשפחה שלו ועל האישה שהוא אוהב
יכולה להבטיח לך שהוא משתנה בהמשך ואם תרצי או אם לא את תחבבי אותו, כי ככה מרטין החליט.

טיריון
פשוט גמד קטן וגאוני!
יש בו מצד אחד כל כך הרבה חמלה לאנשים שצריכים אותה (הפרק הראשון עם ג'ון, בכלל הוא וג'ון ביחד היו מעולים
) ומצד שני הוא יכול להיות מחושב ואסטרטג לא קטן בכלל כשצריך. הוא מדהים ואחד משלוש הדמויות האהובות עליי אצל מרטין
לא סתם הציטוט שלו היה לי בחתימה איזה שנה, הבחור גאון, רגיש, חכם ומשעשע
והדבר הכי טוב שיצא ממשפחת לאניסטר לדורותיה לדעתי.

את ליטלפינגר אני דווקא לא אוהבת. כן הוא חכם. כן הוא מסובב שם את כולם. אבל הוא זה שגרם לנד למות והוא עושה דברים כל כך נוראיים ועל זה אני לא יכולה לסלוח לו.

ליסהחולת נפש אמיתית. היא והבן הלא יציב שלה צריכים להיות מאושפזים איפשהו. ולצערנו זה לא ממש קורה. הם מופיעים שוב בהמשך, אז יש לך למה לצפות. או שלא. תלוי איך מסתכלים על זה

דאני - אני דווקא אהבתי אותה לכל אורך הספר הראשון. אהבתי לראות את ההתפתחות שלה, לראות אותה גדלה ומגדלת עמוד שדרה ובעצם מגלה את החוזק שיש בה (היא נהפכת לילדת כאפות מידי פעם אבל אני סלחתי לה בספר הראשון). אני חושבת שסיפור האהבה שלה ושל דרוגו היה מקסים. ממש נגד כל הציפיות, הם הצליחו, גם אם לזמן קצר
. הקטע בסוף שהיא נכנסת לתוך המדורה של דרוגו ויוצאת משם עם דרקונים היה אחד הקטעים החזקים בספר לדעתי

על דרוגו וויזיריס אין לי הרבה מה להגיד - היה לי עצוב שדרוגו מת, כי הוא היה זה שעזר לדאני לצמוח ולגדול ככה, הוא נתן לה את הביטחון והוא זה שפטר אותה (ואותנו) מעונשו של האח החולה נפש שלה. את רוצה כתר זהב? אין בעיה, הנה כתר זהב.

קייט לא סבלתי אותה בהתחלה. עזב לא העיפרון הכי חד, היא הייתה פשוט נוראית לג'ון. דוחה. איך אישה עם ילדים יכולה להתנהג ככה לילד שגדל אצלה בבית, עם הילדים שלה?! אבל באופן שדי דומה לסרסיי, היא מנסה לעשות את מה שהיא חושבת שטוב לילדים שלה, ובדומה לסרסיי היא לא מתחשבת באנשים אחרים ולא רואה את התמונה הגדולה. בניגוד לסרסיי, היא לא רעה אבל היא גם לא המלכה. היא הייתה צריכה לדעת יותר טוב. אבל אני כן מרחמת עליה, היא עברה הרבה
ויש לה עוד דרך ארוכה ולא סלולה לפניה.

אדוארד הוא לחלוטין האביר על הסוס הלבן של הספר. האיש הכי הגון והכי ישר בכל ה-7 ממלכות. פלא שהוא לא שרד. כי כמו שאמרה סרסיי או שאתה משתתף במשחק או שאתה מת. הוא לא הסכים לשחק לפני החוקים המלוכלכים וזה עלה לו בראש

הסוף שלו היה כל כך נוראי, שגם שידעתי שזה בא, זה לא עזר. זה היה פשוט מזעזע. ועוד מנק' המבט של הבת שלו. כשהוא יודע שאחת מהבנות שלו נמצאת לידו על הבמה, אין דבר נורא מזה

סאנסה
זה מה שיש לי להגיד עליה. גם אני לא הבנתי איך היא קשורה למשפחת סטארק. לדעתי היא יותר קרובה לצד של אמא שלה
היא מסוג הדמויות שרק בא לך לנער כדי שיצאו מהסרט שבו הם חיים. מקווה בשבילה שהיא מתעוררת לפני שזה יהיה מאוחר מדי. כי כרגע היא נמצאת בגוב האריות ולגמרי לבד

|הגדש|אריה - עוד אחת מהדמויות האהובות עלי. היא מדהימה. היא אמיצה, חכמה ולחלוטין שובת לב
אני ממש קוראת כל פרק שלה בנשימה עצורה ולא רוצה שייגמר. מלכה.

רוב ובראן אין לי הרבה מה להגיד עליהם בשלב זה, חוץ מזה שהם ילדים חמודים שצריכים להתמודד עם הרבה יותר מדי (כמו כל הילדים שם בעצם) וזה ממש לא פייר ולא מגיע להם כי הם באמת מקסימים

וג'ון ג'ון סנאו
גבר קטן ומדהים, שלא התבכיין אפילו כששלחו אותו לחומה רק בגלל שהאמא החורגת שלו לא סובלת אותו. הוא כל כך מנסה להיות בסדר עם כולם ולהיות טוב. והוא פשוט מדהים

יאללה, לעימות!
א-לונזי

Don Nirtin

New member
טוב, אז החלטתי שמשחקי הכס יהיה הפרויקט

לקריאה בקיץ.

1. מה השמות של הספרים.
2. מאיפה _משיגים_ אותם.
3. כמה עמודים?

ו....... כן. תהרגו אותי וזהו

pennylane11

New member
כן חח גם שלי

הספרים- משחקי הכס, עימות המלכים, סופת החרבות, משתה לעורבים, ריקוד עם דרקונים. (מישהי שמבינה- צדקתי בסדר, נכון?
)
הראשון הוא לדעתי הקצר ביותר, ובאנגלית בהדפסה הגרועה והצפופה שלי הוא קצת יותר מ800 עמודים. השני כבר 200 יותר, והם מתעבים as you go.
מאיפה משיגים אותם זה דיי תלוי אם אתה רוצה עברית או אנגלית. אני מניחה שבחנויות ספרים בארץ יש, ובכל מקום שאתה יכול להזמין באינטרנט בטח גם יהיה.

shirush3

New member
צדקת

עושה רושם שהחמישי הוא הכי ארוך ואחריו השלישי.
זה נורא נחמד לרדת מ1128 עמודים ל900+

עדושית

New member
יאיי!!!!!

הווו איזה כיף!!!

השמות כמו שמעין אמרה
משחקי הכס זה הראשון, עימות מלכים, סופת חרבות, משתה לעורבים וריקוד עם דרקונים (שבעברית חילקות את הספרים לשניים כבר מהספר השני לדעתי אז זה בעצם כפול 2
).

את הספרים בעברית אפשר לקנות בכל חנות ספרים (ואם אין להזמין).

אתה בטוח תהנה מהם!

Don Nirtin

New member
טכנית אין לי מאיפה להזמין

אז איאלץ לנדוד לסטימצקי/צומת ספרים כדי למצוא אותם.

עדושית

New member
התכוונתי להזמין לסניף שאתה הכי קרוב אליו

כאילו לוודא שיש, ואם אין שם לבקש שיזמינו לך

אני באמת סקרנית לשמוע מה יהיה לך להגיד על מרטין.

Don Nirtin

New member
איך מזמינים

והעונה הראשונה של משחקי הכס שיכנעה אותי שחייבים לקרוא את הספרים כי בסדרה של שעה אי אפשר להתחבר לשום דבר.

עדושית

New member
אני בטוחה שיש פה כאלה שיודעות יותר טוב

אבל נראה לי שפשוט מתקשרים/הולכים לסניף ושואלים אם יש את הספר ואם אין מבקשים להזמין.

ולמה ראית את העונה לפני שקראת את הספרים?

אני מקווה שלא ראית את כל העונה ושלא גילו לך ספוילרים גדולים מדי, כי חבל, הספרים מדהימים

Don Nirtin

New member
ראיתי את כל העונה הראשונה

ככה שאת הספוילרז הגדולים- כבר גיליתי.

[זה לא כולל את ג'ון סנואו הבטטה המסוקס
)

עדושית

New member

תתרחק מספוילרים של העונות הבאות פליז.
חבל כי הספר כל כך הרבה הרבה יותר טוב.
כולל ג'ון סנואו

למעלה