ייאיי #3
אני תמיד אמרתי שבשלב מסוים, כולם נשאבים לתוך זה, לכל אחד יש את הרגע שלו
לגבי
רוברט ונד - הם גדלו ביחד בגלל זה החברות האמיצה ביניהם. רוברט גם היה אמור להתחתן עם אחותו של נד ועם ה"חטיפה" שלה רוברט יצא למלחמה במשפחת המלוכה דאז ונד ומשפחת סטארק כמובן תמכו בו. הם פשוט חברי ילדות שהתרחקו, מאד.
רוברט היה חביב אם טיפה מוגזם. יותר מדי אלכוהול ונשים אם תשאלי אותי... אבל עם האישה שהייתה לו מי באמת יכול להאשים אותו?
המוות שלו לא ממש הזיז לי מעבר לפחד על נד. כי הוא היה שם רק בגלל רוברט ובלי ההגנה והתמיכה של רוברט.. וול, ראינו לאן הוא הגיע
ורק כדי לחדד את זה, זה נכון שהחזיר בר היה מה שהרג אותו טכנית, אבל בפועל זאת הייתה סרסיי ששלחה את האחיין שלה לשכר את רוברט באמצע מסע ציד
ואם כבר ב
סרסיי עסקנן, האישה לחלוטין פסיכית. נכון, לא ברמה של ליסה, אבל עדיין. יש לה שיגעון גדולות מטורף שמתבהר בהמשך. "מראה מראה שעל הקיר" כפול מילון ולא רק לגבי המראה שלה
אבל אני לא חושבת שהיא מיותרת. היא מפגרת. אין ספק. אבל מיותרת לא. היא מניעה שם הרבה מהלכים (ע"ע הריגתו של רוברט) ולא מתחרטת על כלום. הדרך ראיה שלה את העולם היא אחת הנדירות, באמת. הכל מותר, הכל מוצדק למה?ככה.
לא איכפת לה מאף אחד חוץ מהילדים שלה ועצמה. גם ג'יימי לא בראש הרשימה שלה לדעתי.
ג'ופרי - אוויל ספרן
פשוט ילד נוראי. מפונק וטיפש. כל פעם שהוא מופיע מתחשק לך לתת לו איזה מכה עם מצ'טה שתוריד לו את הראש. זוועת עולם. אין מילי םשיצליחו לתאר כמה שאני לא סובלת את הייצור הזה @#$$%^&#@@#
מה שכן, בעימות טיריון מגיע לקינגז לאנדניג ומנסה לחנך את הילד.
ג'יימי לעומת שני הלאניסטרים לעיל, לא באמת רע. למרות שגם אני שנאתי אותו בשלב הזה, כי בכל זאת הוא זרק את בראן מהחלון והוא מתנהג בשחצנות אופיינית ללאניסטר, אבל מעבר לזה, הוא מגן על המלוכה ועל המשפחה שלו ועל האישה שהוא אוהב
יכולה להבטיח לך שהוא משתנה בהמשך ואם תרצי או אם לא את תחבבי אותו, כי ככה מרטין החליט.
טיריון
פשוט גמד קטן וגאוני!
יש בו מצד אחד כל כך הרבה חמלה לאנשים שצריכים אותה (הפרק הראשון עם ג'ון, בכלל הוא וג'ון ביחד היו מעולים
) ומצד שני הוא יכול להיות מחושב ואסטרטג לא קטן בכלל כשצריך. הוא מדהים ואחד משלוש הדמויות האהובות עליי אצל מרטין
לא סתם הציטוט שלו היה לי בחתימה איזה שנה, הבחור גאון, רגיש, חכם ומשעשע
והדבר הכי טוב שיצא ממשפחת לאניסטר לדורותיה לדעתי.
את
ליטלפינגר אני דווקא לא אוהבת. כן הוא חכם. כן הוא מסובב שם את כולם. אבל הוא זה שגרם לנד למות והוא עושה דברים כל כך נוראיים ועל זה אני לא יכולה לסלוח לו.
ליסהחולת נפש אמיתית. היא והבן הלא יציב שלה צריכים להיות מאושפזים איפשהו. ולצערנו זה לא ממש קורה. הם מופיעים שוב בהמשך, אז יש לך למה לצפות. או שלא. תלוי איך מסתכלים על זה
דאני - אני דווקא אהבתי אותה לכל אורך הספר הראשון. אהבתי לראות את ההתפתחות שלה, לראות אותה גדלה ומגדלת עמוד שדרה ובעצם מגלה את החוזק שיש בה (היא נהפכת לילדת כאפות מידי פעם אבל אני סלחתי לה בספר הראשון). אני חושבת שסיפור האהבה שלה ושל דרוגו היה מקסים. ממש נגד כל הציפיות, הם הצליחו, גם אם לזמן קצר
. הקטע בסוף שהיא נכנסת לתוך המדורה של דרוגו ויוצאת משם עם דרקונים היה אחד הקטעים החזקים בספר לדעתי
על דרוגו וויזיריס אין לי הרבה מה להגיד - היה לי עצוב שדרוגו מת, כי הוא היה זה שעזר לדאני לצמוח ולגדול ככה, הוא נתן לה את הביטחון והוא זה שפטר אותה (ואותנו) מעונשו של האח החולה נפש שלה. את רוצה כתר זהב? אין בעיה, הנה כתר זהב.
קייט לא סבלתי אותה בהתחלה. עזב לא העיפרון הכי חד, היא הייתה פשוט נוראית לג'ון. דוחה. איך אישה עם ילדים יכולה להתנהג ככה לילד שגדל אצלה בבית, עם הילדים שלה?! אבל באופן שדי דומה לסרסיי, היא מנסה לעשות את מה שהיא חושבת שטוב לילדים שלה, ובדומה לסרסיי היא לא מתחשבת באנשים אחרים ולא רואה את התמונה הגדולה. בניגוד לסרסיי, היא לא רעה אבל היא גם לא המלכה. היא הייתה צריכה לדעת יותר טוב. אבל אני כן מרחמת עליה, היא עברה הרבה
ויש לה עוד דרך ארוכה ולא סלולה לפניה.
אדוארד הוא לחלוטין האביר על הסוס הלבן של הספר. האיש הכי הגון והכי ישר בכל ה-7 ממלכות. פלא שהוא לא שרד. כי כמו שאמרה סרסיי או שאתה משתתף במשחק או שאתה מת. הוא לא הסכים לשחק לפני החוקים המלוכלכים וזה עלה לו בראש
הסוף שלו היה כל כך נוראי, שגם שידעתי שזה בא, זה לא עזר. זה היה פשוט מזעזע. ועוד מנק' המבט של הבת שלו. כשהוא יודע שאחת מהבנות שלו נמצאת לידו על הבמה, אין דבר נורא מזה
סאנסה
זה מה שיש לי להגיד עליה. גם אני לא הבנתי איך היא קשורה למשפחת סטארק. לדעתי היא יותר קרובה לצד של אמא שלה
היא מסוג הדמויות שרק בא לך לנער כדי שיצאו מהסרט שבו הם חיים. מקווה בשבילה שהיא מתעוררת לפני שזה יהיה מאוחר מדי. כי כרגע היא נמצאת בגוב האריות ולגמרי לבד
|הגדש|אריה - עוד אחת מהדמויות האהובות עלי. היא מדהימה. היא אמיצה, חכמה ולחלוטין שובת לב
אני ממש קוראת כל פרק שלה בנשימה עצורה ולא רוצה שייגמר. מלכה.
רוב ובראן אין לי הרבה מה להגיד עליהם בשלב זה, חוץ מזה שהם ילדים חמודים שצריכים להתמודד עם הרבה יותר מדי (כמו כל הילדים שם בעצם) וזה ממש לא פייר ולא מגיע להם כי הם באמת מקסימים
ו
ג'ון ג'ון סנאו
גבר קטן ומדהים, שלא התבכיין אפילו כששלחו אותו לחומה רק בגלל שהאמא החורגת שלו לא סובלת אותו. הוא כל כך מנסה להיות בסדר עם כולם ולהיות טוב. והוא פשוט מדהים
יאללה, לעימות!
א-לונזי