OKDeSign

New member

אז ככה:
-זהו שרשור האוף של הפורום, משמע- כאן חופרים על כל דבר שלא קשור להארי פוטר.
-מותר לפרסם בשרשור הזה קומונות ופורומים ובלוגים תפוזיים בלבד. לדוגמא- לינקים לנענע ימחקו בשמחה.
-אין לפרסם בפורום שום דבר צרכני ללא אישור מתפוז, כל פרסום כזה ימחק לאלתר.
-בשיחות על טלוויזיה שעוד לא שודרה בישראל באופן חוקי / סרטים שעדיין בקולנוע חובה לסמן
בראש ההודעה

שיר של אש וקרח

קורא את הסדרה עכשיו, כבר באמצע הספר השני.
זה לא רע בכלל (הספר הראשון היה מצויין), וזה כנראה באמת יותר ריאליסטי מהארי פוטר (מבחינת אמינות העלילה/אפיון הדמויות), ויותר בוגר. אבל... זה לא הופך את זה ליותר טוב. פשוט לא. אין פה את התפתחות העלילה הרולינגית הגאונית וכמה שהדמויות חביבות, הן לא מתקרבות לקסם של הדמויות הפוטריות.
זה הכול
אבל באמת ממליץ לקרוא.

ובכן..

מרטין אמר שהוא חושב שחסר סקס בספרי פנטזיה אז.. הוא החליט להשתולל.
בהארי פוטר ישנה תמימות ופגיעות של הדמויות וזה יותר יהיה לך נעים לקרוא על הארי משתף את חבריו על הנשיקה הראשונה שלו ("זה היה רטוב..כי היא בכתה") מאשר מדאנירז שמתחתנת עם מישהו שפחות או יותר אונס אותה אחרי החתונה ואז אחרי כמה זמן מתאהבת בו ומבקשת טיפים לשיפור חיי המיטה שלה..

אני אוהבת מאוד את ששאוש"ק בעיקר כי מבחינה פוליטית היא נהדרת (משהו שאין יותר מידי בהארי פוטר, זאת אומרת יש, אבל הרבה פחות) ואני מאוד אוהבת פוליטיקה וזה שזה מגיע בתוך ספר פנטזיה עושה לי כיף.

אבל לגמרי מסכימה איתך- אני הרבה יותר אוהבת את הארי פוטר

meli99

New member
אז כדאי להשקיע?

אני תקועה בפרק הרביעי של משחקי הכס כבר 200 שנה ולא ממש מצליחה להתקדם...

לדעתי? כן

סדרה מאוד חכמה, לדעתי רגעי הטמטום שלה נאוצים בזה שכל הדמויות ילדותיות וחופרות על מין יותר ממה שצריך להקדיש לו זמן.

pennylane11

New member
מהנסיון שלי,

בתור אחת שמסיימת בדיוק את הראשון של הסדרה- תני לזה את 100 העמודים הראשונים לתפוס תאוצה. יש נקודת מפנה ראשונה בעלילה בערך אחרי 70 עמודים, ומשם נורא קשה לעצור. זה נהיה מבריק להפליא עם משפטים שאי אפשר להפסיק לצטט ודמויות שבנויות מקסים, והפוליטיקה שם נפלאה.
שני דברים- אחד הוא, כמו שבטח קלטת או הזהירו אותך מראש, זה ספר נורא נורא אלים מהמון בחינות, ויש בו המון מוות של המון דמויות, ראשיות ומשניות, ולג'ורג' מרטין יש נטייה לתאר את התפשטות הדם על השלג או את הקול שראש כרות עושה כשהוא נופל על רצפה- אז לזה צריך להתכונן נפשית. וכמו שספיר אמרה, השני הוא שזה פשוט המון, המון סקס. זה כל מה שקורה בכל הסדרה, בערך. היא הייתה אמורה להתחתן עם אח שלו? נהה, לא מפריע. הוא אח שלה? מה זה משנה?! לפעמים זה קצת גורם לי להצטער על זה שאני קוראת את זה, אבל זה פעוט מאוד בעיניי ביחס לשאר הדברים הנפלאים בסדרה הזו.
אבל זו רק דעתי והרבה אנשים יגידו אחרת

meli99

New member
אין לי בעיה

עם סקס ואלימות... לא מבעלי הקיבה הרגישה... אנסה לתת לזה עוד צ'אנס

תודה

אני החזקתי מעמד עד אמצע ספר 3

ואז נשברתי מעודף דמויות וקווי עלילה.
אני חושבת שמה ששבר אותי סופית היה הטבח הרציני שהתחולל שם.

HassiD

New member
גם אני החזקתי ככה

אבל לא בגלל זה, אלא מהסיבה שבשלב מסויים הבנתי שאם הייתי רוצה לקרוא ספר היסטוריה - הייתי קורא היסטוריה של העולם שלנו, לפחות הייתי מקבל גם קצת ידע כללי...

HassiD

New member
זה בגלל שאתה כבר מכיר חלק

אבל זה לא תמיד ככה. אתה מוזמן לקרוא על היסטוריית סין או הודו לדוג', אני לא יודע עד כמה אתה יודע על זה, ככה שהסוף לא יהרס מבחינתך יותר מידי... רוב האנשים מכירים נק' ספציפיות בהיסטוריה שלנו, ככה שזה לא הורס באמת יותר מידי... אני למשל בקושי מכיר את היסטוריית ארה"ב, ברזיל, או סתם שבטים קדומים, אז אולי אני אדם שעכשיו אין אינדיאנים , או כל מיני שבטים קדומים, אבל אני לא יודע עד כמה זה ישנה...

הספר הראשון פנטסטי וזורם מאוד

בהחלט שווה את המאמץ. תגיעי לעמוד 70, שם בעצם יש נקודה בעלילה שבה מתחיל הסיפור ומשם אי אפשר להפסיק לקרוא.

אם גם השני שווה את זה? אני צריך לראות, הוא טוב אבל יותר מדי נטו-פוליטי בשבילי והכמויות של הדמויות זה משהו מופרך ומוגזם לחלוטין (ואומרים שאת רולינג לא עורכים..).

OKDeSign

New member
אישית, התייאשתי בשליש הראשון

אבל אני ממש לא דוגמא אני רק שומעת מחמאות על הספרים (ומהסדרה אני ממש נהנת. זו ממש תעלומה בעייני למה הספר לא סוחף אותי)

יכול להיות שקראת את הספר אחרי שראית

את הסדרה? אם כן זה מאוד ברור למה הוא לא סוחף אותך, הסדרה היא העיבוד הכי נאמן שראיתי לספר אי פעם, זה פשוט אחד לאחד.

OKDeSign

New member
כן זה כאילו חלק מהענין

הבעיה שקשה לי לדלג ומוזר לי להתחיל לקרוא מספר 3...
וד"א, זה לא הכי נכון כי קראתי את משחקי הרעב אחרי שראיתי את הסרט, כנ"ל קריאות חוזרות של הארי פוטר.
אם הסיפור טוב זה שונה,
וממה שכן קראתי נהנתי, פשוט אני כל הזמן נתקעת בפרקים של דיינריס וקייטלין וקשה לי להתקדם איתם XD

ההבדל הוא

שבהארי פוטר נותנים מעיין תקציר של הספר, אתה רואה את האירועים המרכזיים והספר מוסיף לך גם חיי יומיום/התפחות דמויות/העשרת המידע וכו'. לעומת זאת, משחקי הכס- ראיתי את הסדרה יומיים אחרי שסיימתי את הספר וזה נראה כאילו הכותבים עברו עמוד עמוד והכניסו כל פרט קטן שהם ראו. ככה זה כשיש לך 10 שעות.

hollypop girl

New member
חבל שבה"פ אין כלכך יותר מדי בעיות

פוליטיות...כי מהתיאורים של שינוי היחס של משרד הקסמים (כלכך הרבה פעמים במהלך כמה שנים סה"כ) היה אפשר ליצור משהו מעניין...

למעלה