Ayelet 363

New member
רציתי להגיד כמה דברים על שרלוק

אתמול סיימתי לראות את זה עם אבא שלי ואחותי...

דעתי-
זו סדרה נחמדה ואחת היחידות (לדעתי, ומאלה שאני מכירה) שאני יכולה להגיד עליהן שהיא איכותית באמת, אבל לא התלהבתי מאוד (בהחלט התלהבתי ואני מאוד רוצה שהעונה הבאה תצא כבר, אבל מהרבה סדרות אחרות התלהבתי יותר)

כמה נקודות:
- מייקרופט. הוא אמור להיות שמן ועצלן.
ואהבתי את הרעיון בספרים איך הוא חכם משרלוק אבל לא עושה עם זה כלום. אם כי אני מניחה שזה לא קריטי ודהם רצו דמות שונה כדיי שהיא תתאים לעלילה שהם רצו לתת לה.

- קצת חבל לי שזה לא בתקופה המקורית של שרלוק הולמס. אני יודעת שיש מספיק עיבודים לשרלוק הולמס שנצמדים יותר למקור, וגם מאוד יפה איך שהם שימרו את המהות של שרלוק אבל הפכו אותו למודרני יותר וכך גם חידשו את העלילה ונתנו היבט חדש שיעזור לאנשים להתחבר אליה, ואני לא יודעת מה הייתי משיגה מזה אם זה היה מתרחש בעבר חוץ מנוף ישן, שאני אוהבת אבל לא היה משפר את הסדרה.

- משהו שהרשים אותי לטובה, כי הערכתי את הסדרה שלא כראוי: קראתי הרבה תגובות של מעריצים שאמרו שהם היו ממש עצובים מהסוף, ולכן ישר ניחשתי שהוא מת. הייתי בטוחה שהוא לא באמת מת ושידוע שהוא לא באמת מת, אבל הופתעתי שמצאו את הגופה שלו (ושג'ון ראה את הנפילה). הייתי בטוחה שלא ימצאו גופה, ואז הם היו יכולים למצוא סיבות הגיוניות מאוד ברורות לאיך הוא בכל זאת לא מת. מכיוון שהם עשו את זה כך, באמת מסקרן אותי איך הם ימשיכו מכאן. הייתי בטוחה לגמרי שהגופה לא תימצא. זו הפתעה מאוד מעניינת ואני בטוחה שהפיתרון ל איהיה משהו שמישהו חשב עליו (הבנתי שיש הרבה תיאוריות ואני סקרנית. התחלתי לחפש אותן, אבל בינתיים מה שמצאתי לא נשמע לי הגיוני).

neurotica

New member
לסוף עונה 2 של שרלוק, ובכלל, לייקום.

בנוגע לנקודה השנייה - זו הפואנטה של הסדרה. בסופו של דבר, הם לא חידשו שום דבר שלא היה קשור לכך שזה מתרחש במאה ה-21. אז לבוא ולהגיד שחבל שזה נעשה בתקופה המודרנית זה כמו לבוא ולהגיד "חבל לי שטד מספר לילדים שלו איך הוא פגש את אמא שלהם" או "חבל לי שהם כל הזמן שרים". זה הקונספט, זה הייחוד, זה מה שמבדיל אותה מכל מאות העיבודים האחרים שעשו לשרלוק הולמס.
זה כמו שלא מוצא חן בעיני הקונספט הייחודי של אלמנטרי, שג'ון הוא פתאום ג'ואן וברור שהיא ושרלוק ישכבו תוך שליש פרק -- אז אני לא הולכת לראות את העיבוד הזה, למרות שאני נורא אוהבת את שרלוק הולמס.

ולגבי מייקרופט - השמנמנות שלו כן נרמזת בסדרה פה ושם. אבל רגע, זה שהוא שמן ועצלן זה קאנון של הספרים/סיפורים המקוריים?

Ayelet 363

New member
כן, זה בקאנון

מכיוון שאני פחות מבינה בספרי שרלוק הולמס מאחותי אז שאלתי אותה על זה שוב עכשיו, והיא ענתה לי:
כן, הוא גם יותר חכם משרלוק... גם שמבדיל אותו זה שאין לו את התושיה, את הצורך (משהו כזה, אני לא זוכרת מילה במילה, אפילו שזה היה עכשיו)... כמוך."

השמנמנות נראה לי מתקשרת יותר לזה שהוא מתבטל בבית, כך שלרמוז את זה לא גורם לי להגיש שזה לא התפספס פה. אני מניחה שהם לא העבירו את הדמות 100% כמו שהיא כי הם רצו לתת לה עלילה מסויימת ולא הייתי רוצה שיוותרו על חלקים בעלילה, זה סתם קטע שאני מרגישה צורך להיטפל אליו כי אהבתי שמראים שהיתרון של שרלוק על אחיו הוא דווקא לא החוכמה שלו.

בנוגע לפואנטה של הסדרה- כן, אני גם לא חושבת שלעשות עוד עיבוד שנצמד למקור יהיה מיוחד מדיי, ואני גם לא ממש מצליחה להסביר אפילו לעצמי מה הבעיה האמיתית שלי בעניין התקופות, כי אמנם יש השפעה על העלילה בגלל התקופה שבה היא מתרחשת, אבל זו כן הקבלה כלשהי, לפחות לדעתי, אז אני לא מרגישה חסך של זה בעלילה.

neurotica

New member
טוב, קראתי עכשיו קצת בוויקי.

והוא בהחלט מתואר כגדול גוף, מה שלא באמת מוצג בסדרה (למרות ש - שוב, יש רמיזות על כך שהדיאטה שלו לא מצליחה או משהו, אז הם כן קורצים לכיוון. ואפשר גם להיות פלצנים ולהגיד שזה שיש לו אולי קצת כרס נחשב שמן בחברה המודרנית בדיוק כמו שהוא היה נחשב שמן בתקופתו). אבל העצלנות שלו מתבטאת בכך שהוא אדיש. הוא לא נהנה להפגין את החוכמה שלו כמו שרלוק, למרות שכן, הוא יותר חכם ממנו. הוא זורק לאוויר את המסקנות שלו, שמתגלות כנכונות, אבל לא מעניין אותו לעשות את האקסטרה מאמץ ולהוכיח אותן. אז הוא לא בטטת כורסא, פשוט לא מספיק אכפת לו.
והוא כן, בדיוק כמו בסדרה, בעל תפקיד לא ברור אך משמעותי ביותר בממשלת אנגליה.
אז חוץ מזה שמארק גאטיס כנראה לא הסכים לשים חליפה שומן, אני לא רואה את ההבדל.

Ayelet 363

New member
זה מה שהיא אמרה

זאת אומרת, היא אמרה גם את מה שכתבתי שהיא אמרה, אבל בעבר היא אמרה את זה בניסוח של "לא אכפת לו" ודברים כאלה, ו"הבטטת כורסא" שהיא הוסיפה לזה בא בנוסף.
ואני לא יודעת אם זה נכון כי זו פרשנות שלי, אבל אני חושבת שבסדרה הוסיפו לו הרבה יותר "מרכזיות"?\עיקריות (גרועה במילים), שזה חלק ממה שאני מרגישה שקצת משנה את הקטע הזה. וקצת חבל לי על זה, אבל לא מעבר...

Rawsome

New member
יאמי שרלוק

הרבה תיאוריות ממה שראיתי קשורות למה שעובר בין שג'ון רואה את שרלוק קופץ לבין שהוא מגיע עליו - ממה שאני זוכרת הוא חוצה את הכביש בריצה ומשהו נתקע בו וכמעט דורס אותו וכשהוא מגיע ישר מרחיקים אותו והכל מאוד מעורפל ומבולגן. כאילו לא מראים לנו הכל מנקודת מבט צלולה ואובייקטיבית. אני מניחה שזה יהיה קשור לזה.
וגם מולי. ששרלוק מבקש ממנה עזרה אבל לא רואים איזו עזרה הוא מקבל - זה בטח קשור גם.
ויש גם משהו עם הכדור שהוא שיחק איתו קודם שאומרים שהוא גורם שלא ירגישו את הדופק של הבנאדם או משהו כזה; בקיצור, אוברת'ינקינג סוף סוף רלוונטי! |יאי|

למעלה