עבודה.
למי שלא עקבה בטוויטר [וגם למי שכן.
]
סיימתי את החודש הראשון של העבודה החדשה שלי בספטמבר והייתי אמורה לשלוח לבוסית שלי את השעות עד סוף החודש.
היא הייתה אמורה לשלוח לי טבלה למילוי שעות כדי שאעשה זאת.
היא לא שלחה, אני לא שלחתי ובסוף ב8 לחודש אוקטובר שלחתי לה את השעות בטבלת אקסל שהכנתי.
סיכמנו מראש שהמשכורת אמורה להכנס ב15 והנחתי שיהיה מספיק זמן בשביל לעשות את זה.
ב9 היא שלחה לי מייל חזרה עם כמה שאלות על השעות וזה..הכל בסדר.
ב10 או ב11, אני לא זוכרת..דיברנו בטלפון והיא אמרה שהיא לא תוכל לשלם לי את המשכורת בזמן כי שלחתי לה את השעות מאוחר אז היא תכניס לי אותה לחודש הבא והיא תנסה להקדים לי אותה לתחילת החודש.
הייתי קצת בשוק אבל היא הסבירה שאין לה ברירה..בלהבלה שטויות של ביטוח לאומי, בלהבלה שטויות של רואה חשבון וזה לא עניין שהיא לא רוצה זה שהיא פשוט לא יכולה.
אז אמרתי בסדר.
אחרי זה קלטתי שלא ממש בסדר כי היי, אני צריכה את הכסף ובניתי עליו..וגם..מה זה חודש הבא? זה מותר בכלל?
התייעצתי עם אבא, אחות, עוד אחות ולילך וכולם אמרו שהיא חייבת לשלם לי כי היי..הלנת שכר!
בכל מקרה, שלחתי לה מייל שאני צריכה את הכסף החודש, כמה שיותר מוקדם ואז היא התקשרה אלי - היא אמרה שהיא תנסה לראות מה אפשר לעשות בלהבלה אבל שהיא רוצה לעבור על השעות ששלחתי לה [כאן זה נהיה מייאש].
סגרנו בחוזה שאני מלמדת 4 קורסים בימי ראשון ובמידה ולא יהיו 5 תלמידים לשיעור במינימום אז לא יפתח קורס.
בפועל הלכתי ביום ראשון שפתח את חודש ספטמבר - שניים מתוך הארבעה שיעורים היו עם תלמיד אחד/שניים ושני שיעורים היו ריקים מתלמידים. היא הכי לא הכינה אותי למצב הזה..היא הבטיחה לי שיהיו מלא תלמידים, 10 לשיעור לפחות..והכי הכנתי דפים וצילומים ובסוף ישבתי שם ובהיתי בתקרה.
שבוע אחרי עשינו ניסוי דומה, היא שוב אמרה שהפעם באמת ובטוח יהיו תלמידים, הפעם הבאתי ספר לקרוא וצדקתי - שוב שני שיעורים עם בין תלמיד אחד לשניים ושני שיעורים ריקים.
אחרי זה היא החליטה לרדת מעניין החוגים וכל הארבעה בוטלו - כמו שרשום בחוזה - אם אין 5 תלמידים אז החוג לא נפתח..סבבה, נכון?
היום בשיחת הטלפון היא לא הבינה למה רשמתי את השיעורים הריקים.
היא אומרת שלא עבדתי בשעות האלה - לא היו תלמידים אז לא מגיע לי שכר.
אבל...אבל..ישבתי שם. עבדתי - היא שלחה אותי ללמד אבל לא השיגה תלמידים אז..זה לא נחשב?
ואז היא אמרה שזה כתוב בחוזה..אם אין חמישה תלמידים...ושבתיאוריה לא הייתי אמורה ללמד גם את השניים שהגיעו לשיעור [שזה היא
בחיים לא אמרה לי!! גם לא אחרי שסיפרתי לה שבשבוע הראשון לימדתי את התלמידים שהגיעו..היא לא אמרה לי "שבוע הבא אל תלמדי כמות כזאת" או משהו כזה..
]
בכל מקרה, היא לא רצתה לשלם לי על ה4 שעות האלה.
אני לוקחת דברים אישית (אני צריכה לעבוד על זה) אז בכיתי, בטלפון..שזה אחד הדברים הנוראיים..ובסוף, אחרי שהיא עדיין סובבה את זה כאילו זה אשמתי..היא החליטה "להוציא מכספה האישי" ולספוג שניים מתוך ה4 שיעורים (כי כאילו שניים היו בסוף היום ולא חיכיתי את כל ה45 דק').
בחיי שפקפקתי בעצמי ובצדקתי בעקבות השיחה הזאת אבל די, היא מעסיקה, אני מועסקת, היא משלמת לי לשעת עבודה - אני לא יודעת ולא מתעסקת בכמה הילד משלם על השיעור וכמה רווח היא עושה עלי ולכן אם היא לא מצליחה להשיג תלמידים אבל אני עדיין עובדת (כלומר, לא יכולה לעשות דברים אחרים בזמן הזה כי הוא מוקדש לה ולחוגים שלה) היא אמורה לשלם לי על זה!!!
אח"כ היא התלוננה גם שהחשבונית על הצילומים שלי יצאה יקרה בצורה לא הגיונית ושמעכשיו היא תעשה את כל הצילומים שאני צריכה בעצמה (ובהתחלה היא הייתה כולה "כן, תצלמי דפים שיהיו לך, תקני חטיפים שתחלקי להם.."
) כשהיא העלתה את זה בשיחה כבר אמרתי "סבבה, יקר מדי? לא מאמינה לי שזה בתכלס צילומים? אל תחזירי לי..!" היא כמובן עוד יותר התעצבנה על זה והיא תחזיר לי.
בקיצור, בא לי להתפטר.
בתכלס, עם מצב השיעורים הנוכחי, אם היא לא תשיג לי עוד תלמידים ותמשיך להיות אמ. כזאת [!!!] אני אהיה חייבת למצוא עבודה אחרת כי המשכורת פשוט לא תספיק לי. בוטלו לי 4 קורסים שהיו אמורים להיות בימי ראשון והוחלפו בשיעור פרטי אחד..כרגע יש לי בימי ראשון שיעור אחד ובימי שני שלושה שיעורים..וזהו. זה לא היה הדיבור בתחילת השנה בכלל ואם זה ימשיך ככה אני פשוט אתחיל לחפש משהו אחר. אמא שלי אמרה לי לתת לזה גג שבועיים..כי די, כבר אמצע אוקטובר..סבבה חגים והכל אבל זהו, היא הייתה אמורה לסדר כבר מספיק שיעורים.
מחשבות? דעות? הצילו?