עדכוני חיים.

o0Invisible0o

New member
עדכוני חיים.

יש לי אייפון 6!! אני צריכה לקנות סים מתאים ומגן זכוכית (כמה הוא עולה באיביי? נראה לי אני פשוט אקנה יקר בארץ כי אני רוצה להתחיל להשתמש בו כבר..הוא יותר משבוע אצלי!
)
אין לי מושג מה לעשות איתו..

התפטרתי מעבודת מפיקת הפוסט שלי ואני עוברת להיות תחקירנית בתוכנית טלוויזיה יומית! אני סופר מרוצה מהמעבר אבל גם לחוצה ממש והבוס הישן דוחק שאשאר יותר זמן, החדש רוצה שאתחיל כמה שיותר מהר...אהההההההההה!! פאניקה!! אבל אני שמחה, כי אני עושה צעד ממש אל תוך העשייה הטלוויזיונית וגם אתעסק יותר בתוכן וכו'.

והאירוניה היא שעם כל העבודה והשינויים והחיים אני לא רואה טלוויזיה בכלל...מיום רביעי שעבר ראיתי פרק וחצי של תיקים באפילה (באמת! אני באמצע פרק 7 בעונה האחרונה....זה הכל...) וראיתי שני פרקים של המפץ הגדול עם אחותי שביקרה בארץ..
ועכשיו בימים האחרונים אני משלימה יוטיוב (ואני בפיגור של יותר מחודש!!! אז זה בלתי אפשרי, אבל אני משלימה חלק....)
אה וראיתי בימים האחרונים קצת מבט שני ביוטיוב..
בגלל שמעניין אותי לראות מה יוצא תכלס מכל הכתבות שעורכים אצלנו ומהאנשים המדהימים שעובדים עליהן..

מה קורה עם כולן? איך החיים וכאלה?

Rachel47

New member
אומייגאד!!!!!!!!

על הכל!
יואו מגניב אייפון 6 איזה כיייף!!!! תקני כבר בארץ ותתחילי להזיז אותו מסכן מה הוא יושב בקופסא כולו עצוב
איזה צבע?
&nbsp
ולדבר הבאמת מדהים!!
העבודה!!!!
ואוואווווווווו איך אני שמחההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה
הלוואי שזה יהיה כל מה שחלמת וממש קרש קפיצה לתוך התעשייה ובהצלחה ואיך אני גאה בךךךךךךךך!!!!!
תקופות מעבר כאלו הן תמיד מלחיצות אבל הכל יהיה בסדר אני מאמינה בך

&nbsp
איך את מרגישה בכללי? איך הנפש?
&nbsp
&nbsp
אני די בסדר
רגיל כזה
סוג של נפילת כוחות קצת...אולי גם קצת אחרי הבחירות הבאמת מתישות האלה (אפשר לדבר על זה אבל בואו לא נריב על פוליטיקה בסדר? אנחנו חברות יותר מדי זמן בשביל זה)
וזהו בעקרון
בחול המועד אני *מתכננת* להתחיל לחטט רגליים בחיפושים אחר שמלה!
אני גם מתרגשת וגם בפאניקה ביחד
יאי :-|
&nbsp
ו...זהו...

o0Invisible0o

New member
תודה!!

הנה עכשיו קניתי מתאם לחשמל...כי קלטתי שאין לי כזה גם..
ושאלתי בפייסבוק לאן לעבור...נראה לי שאלך על גולן.
אם כבר, אצל מי אתן? או..כמה נורמלי לשלם על חבילה? כי גם בעבודה החדשה אני לא ממש עושה כסף..
יותר מהקודמת, אבל לא הרבה.

&nbsp
אה כן, הוא כסוף. למה אין שחור?? ממש רציתי שחור!! זה נורא לבן המקדימה הזה.
&nbsp
ויאיי כן! עבודה! זה משמח אותי ממש.
באמת!
והוו! צפו להרבה עדכונים אחרי שאתחיל...

&nbsp
חחחח בכוונה לא כתבתי על הבחירות, ממש התאפקתי, אז אני מקווה שנצלח את השיחה הזו!
אני די שבורה מהתוצאות, למרות שלא ציפיתי לשינוי ולא חושבת שאם מחנ"צ היו מרכיבים ממשלה המצב היה משתנה, אבל באמת שחשבתי שיהיה אחרת.
כל העבודה שלי שמאלנים...כאילו הבוס והטכנאי לא, אבל הם מרכז וכל השאר פחות או יותר מרצ...אז כולם היו מרוסקים, זה היה די נורא.
הייתה לי נפילת כוחות גם כן והיה בכלל שבוע מתיש נפשית, כי עם הביקור של אחותי (שהיא נהדרת ואני כ"כ שמחה שהיא באה!) היו כל מיני דרמות משפחתיות...ומשהו מרכזי ממש גדול ומבאס שלא בא לי להכנס אליו פה בפורום אבל היה מתיש, אז אני פשוט ממש ממש מותשת ומרוקנת נפשית...אבל חיים וזה, את יודעת. אני מנסה לסדר את חיי כך שיהיה לי כמה שיותר טוב בנסיבות הקיימות ובמציאות שסביבי, זה כל מה שאני יכולה לעשות.

&nbsp
יואו חיפושי שמלהההההההה!!! אההההההה!! מרגש! ונראה לי כמו החלק הכי כיפי בתכנון חתונה!

יש לך כיוון? התחלת כזה להסתכל במגזינים ושטויות?
מרגש!! מבינה את הפאניקה אבל יאיי!!

Rachel47

New member
מה זאת אומרת אין שחור?

כסוף זה מה שיש לי וזה אחרי שנים ששנאתי את הלבן ופתאום עכשיו לפני ההחלטה הלבן נראה לי דווקא ממש יפה...
אולי זה קשור לזה שהאייפד שקיבלתי לבן..
בכל מקרה מתרגלים לזה וזה כן מהמם ועקרונית אפל הם מאוד בקטע של הלבן דווקא..זה מאוד מבדל אותם מכל מכשיר אחר..
אבל כן קיים שחור...שהוא...שחור מקדימה וכסוף מטאלי מאחורה..
&nbsp
&nbsp
מחכה בטירוף לעדכוני עבודה!!! את חיה את החלום!!!
&nbsp
לגבי מה שהיה עם אחותך אם את צריכה לדבר על זה..אני פה גם בכל מיני אמצעים לא פורומיים

&nbsp
לגבי הבחירות
וול...הייתי די מבואסת..הסביבה שלי היא די הומוגנית אז חצי מהפייסבוק שמח וחצי ממש עצוב
פשוט...עם כל ימיניותי (לפחות מבחינה בטחונית) אני מבינה שצריך לשנות כאן משהו דחוף והיה לי באמת באמת קשה להחליט למי להצביע ועשיתי החלטה מאוד רצינית להצביע למחנ"צ (גם כן שטויות הכינוי הזה) וזה לא כי אני "לא אוהבת את ישראל" או לא מאמינה ב"ארץ ישראל השלמה" כי ההפך הוא הנכון..
עכשיו אני מרגישה קצת מיואשת..כאילו הכל ישאר אותו דבר (שוב, לא בטוח שהיה משתנה אם היה אחרת..אבל לפחות היה מרגיש כמו התחלה של שינוי)
&nbsp
הייתה מערכת בחירות מפדחת מכוערת קשה וסוחטת ועכשיו אני מרגישה שאנחנו לא יודעים איך לחזור לחיות אחד עם השני

&nbsp
מצד אחד ימנים צועקים "עוכרי ישראל" לכל מי שלא הצביע לביבי, דבר שקשה לי אישית כי אני לא סתם הלכתי לשים פתק כדי לשים אותו..ישבתי וחשבתי מה אני רוצה שיקרה והבנתי שאני לא רוצה את ביבי כראש ממשלה מסיבות טובות ומוצקות שחשבתי עליהם רבות ולא "סתם כי שמאל" או כי "רק לא הוא"
&nbsp
ומצד שני השמאל עם כל ההכפשות וקמפיין ה"לא לתת" הכל כך מכוער הזה
&nbsp
למה אי אפשר פשוט לקבל את זה שבדמוקרטיה הרוב קובע?
הוא לא עבר בקול וחצי, הוא עבר בכמה מנדטים טובים
הוא ניצח
הוא נבחר
ו....עם זה ננצח כמו שאומרים
אז כן אני מאוכזבת ששומדבר לא השתנה וכן אני מפחדת ממלחמת הקיץ הבאה (הלוואי ואני טועה) וכן אני מתרחקת לאט לאט מדירה משלי (ואני לא מגזימה פה..אני לא רוצה רוטשילד מול מקס ברנר..סה"כ רוצה נכס קטן בב"ש) אבל מצד שני אני מבינה שככה עובד עקרון הרוב קובע, מרימים ראש ממשיכים הלאה..
יש..המון גועל עכשיו באוויר...וזה מאוד קשה לי....
&nbsp
&nbsp
כן התחלתי כבר להסתכל בכל מיני דברים ואני יותר יודעת מה אני בטוח לא רוצה
יש מעצבת אחת שלא יוצאת לי מהראש שממש כל השמלות שלה דיברו אליי..אבל כמובן שזה תלוי גם באיך היא..יחסי אנוש וכאלה
אז יש לי בערך כיוון...וגם לדעת מה לא זה כבר משהו...
&nbsp
אני מרגישה שזה יהיה חיפוש מתיש וארוך וזה בסדר כי יש לי הרבה זמן אבל מצד שני אני מהאנשים האלה שלא יכולים להיות בחנות בגדים יותר מ5 דקות
ובכל סלון את מודדת 10 שמלות לפחות
אז...אני רואה איך זה יכול להפוך לקשה בשבילי...אולי אני תוהה...אולי כל ההתרגשות תעלים את העניין הזה...אני פשוט מכירה את עצמי..אם לא יהיה לי נוח בסיטואציה אני פשוט אצא מהסלון...אבל זה גם בסדר..אני מאוד יודעת להעריך ולהרגיש מתי נוח לי ומתי לא כיף לי...וזה די חשוב לדברים האלה...
&nbsp
פלוס..אמא שלי..כפרעליה חיים שלי אהבת חיי..היא מחזיקה בדעות מאוד ספציפיות שזה בסדר גמור בכל סיטואציה בחיים..חוץ מסיטואציה בה אני עומדת מול מראה ענקית ומודדת שמלת כלה..אני רואה איך זה יכול להפוך לבעייתי
אני סוחבת את אחותי איתנו וכבר הוריתי עליה לרסן את אמא שלנו...נראה מה יהיה

o0Invisible0o

New member
אממ הכסוף הזה מאחורה עם השחור מקדימה

היה נראה לי רע...באינטרנט. אולי בעצם זה לא היה כזה משנה כי יש קייס בכל מקרה אבל רציתי שחור שחור ובסוף ירדתי מזה כי לא היה.
&nbsp
לגבי הבחירות- וואי כל הפייסבוק שלי מרצ.
ממש אבל. כמו שאמרתי כבר גם בעבודה וגם בקיר טיפוס זה ככה.
מעניין שאצלך זה חצי חצי! נראה לי שעשיתי הייד להרבה מהימין אצלי בצוק איתן, שהיה לי ממש קשה פייסבוקית..ועכשיו היה מישהו שכתב לי על הוול שאני עוכרת ישראל בתגובה לסטטוס מרצ שלי ופשוט עשיתי לו אנפרנד, כ"כ התעצבנתי.
ואני חושבת שזה מה שאת רואה עם הכפשות השמאל עכשיו, כולם ממש קיוו לאיזשהי התחלה של שינוי, לא מהפך אמיתי, אבל התחלה של משהו ולכולם קצת נשבר הלב. בחיים שלי לא עשיתי למישהו שאני מכירה אישית אנפרנד בגלל פוליטיקה אבל כשמישהו שאני מכירה, עבדתי איתו מעל לשנה, שמרנו על קשר במשך שנים...קשר יחסית טוב, קורא לי עוכרת ישראל בגלל שדעתי הפוליטית לא מתיישבת עם שלו? שנייה אחרי שאני מרגישה שלא נותרה פה עוד תקווה בכלל? אההה..כ"כ התעצבנתי.
&nbsp
גם לי קשה ממש עם הגועל באוויר, קשה לי עם אווירת היום-יום שבחוץ, קשה לי עם כמה שאני כועסת על הכל כשאני צריכה פשוט לקבל את ההחלטה הדמוקרטית של עמנו היקר.
כנ"ל לגבי דירה (כן, הייתי רוצה על רוטשילד, אני לא אשקר...
אבל בשלב הזה אשמח להרשות לעצמי שכירות..כלשהי...באיזור המרכז...מאוד קשה עם השכר בתחום שלי ועם שכר דירה במרכז...) ולגבי מלחמת הקיץ- אני גם חוששת.
בקיצור, מבינה אותך לגמרי.
&nbsp
לפי מה שהבנתי ה- "לא לתת" הזה היה שקרי ואחרי פרסום הכתבה היו לו איזה 500 לייקים...וכל השמאל בפיד שלי רק פרסם על כמה הוא לא תומך בשטות הזו אז..לא יודעת. הפייסבוק מספק מבט מאוד מאוד מוגבל על המציאות, זה כל מה שאני יכולה להגיד בנושא.
&nbsp
&nbsp
לגבי השמלות- אהבתי מה שאמרת ממש. מבינה איך זה יכול להיות מתיש אבל באמת, אל תרגישי בכלל שיש לך חובה למדוד מספר מסוים של שמלות, לגמרי מותר לך להכנס ולהחליט שבעצם בכלל לא מתאים לך המקום, השמלות, האווירה ואת יכולה ללכת! בעניין אמא- טוב שיש את אחותך.
מקווה שיעבור ברגוע. סתם, ממה שהבנתי ממך בדיונים קודמים היא...מסוגלת לגלות רגישות בנושא, לא? מקווה שכן.
אמא שלי מזה שונה מכל האמהות בקטע הזה, להוציא ממנה תגובה כלשהי זה קשה ממש...הכל בסדר מבחינתה.
זה גם מעצבן, כשרוצים דעה.

Rachel47

New member
אז דווקא בפייסבוק שלי

הקמפיין עלה רק מבן אדם אחד ספציפי שהוא לגמרי מנותק וקרייזי מעט ככה שכמובן שהבנתי שזה שטות אזוטרית
&nbsp
אבל קולות יותר רחוקים כמו "למה הצבעתם לו כשאתם גרים בשדרות" כן שמעתי
ועם זה היה לי קצת יותר קשה
כי כבארשבעית (שליש מחיי אני פה אז אני חושבת שההגדרה כן תקפה לגביי) אני מאוד מאוכזבת מהדרך שבה השלטון הנוכחי "מגן" עליי..ואז ללכת ולהצביע לו שוב...כל הדרום ככה..המון הצביעו לו..ואני לא מצליחה להבין את זה...עניין המלחמות וכמה שהן כושלות וכמה שאני לא מרגישה בטוחה היה אחד הקריטריונים החזקים ביותר להחלטה שלי דווקא כן לנסות לעזור למהפך..כי מאסתי בו..ומוזר לי שאחרים לא מאסו...אבל מפה ועד להגיד "טוב אתם לא ראויים לסימפטיה שלי" זה מעט קשוח..
זאת הסיבה אגב שהפיסבוק שלי הוא ממש חצי חצי
אני לא מאנפרנדת, אני בעיקר מתעלמת..משני הצדדים אגב (היות ויש לי טענות לשני הצדדים)..
ונוצר מצב מכל מהלך החיים שלי שיש לי חברים מהמרכז..ו..חברים מהדרום..
ובלימודים את פוגשת ערב רב של אנשים מכל מקום..כנ"ל הבסיס שלי שלפחות המאבחנות היו כור היתוך (כל שאר הלשכה היא באר שבעית ברוב מוחץ וחלק מממקמות קצת יותר רחוקים, לא הרבה)..בקיצור..את נכנסת לפייסבוק שלי..זה מלחמת עולם..
&nbsp
&nbsp
לגבי אמא שלי
שוב, היא אדם נהדר
והיא כנראה האדם הרגיש ביותר בעולם גם מבחינת כמה היא לוקחת ללב
אבל דווקא בדברים כאלה היא מעט אולד פשן..לא במובן של איך דברים אמורים להראות (גם, אבל היא גם יודעת מה אני כן רוצה)..יותר בגישה עצמה..שכל דבר שנראה לה קצת לא מתאים לתפיסה שלה הוא סוף העולם.. היא אגב לא תגיד את זה במילים אפפעם- איפוק פולני..אבל פרצופים זה גם משהו..
היא עובדת על זה מאז שאמרתי לה שזה יהיה חשוב יותר מהכל מבחינתי שהיא תדע להגיב באיפוק לדברים..נראה מה יהיה..אני מניחה שמסלון לסלון היא תשתפר

LemonLimeLilach

New member
אני מגיבה על כל השרשור פה

אנא סלחו לי על העצלנות, הפכתי לשונאת מחשב בזמן הפנוי כי אני כ-ל היום על המחשב בעבודה
לא חשבתי שזה בחיים יקרה לי
&nbsp
אז איילת
אייפון 6 כמה קנאה!! מגן לקדימה זה לא כזה קריטי האמת... יותר קריטי זה מגן ששומר מאחורה ומגיע עד הקדימה (אני לא ברורה בשיט בטח סורי
) אבל יש גם בכל החנויות העצמאיות האלה של התיקונים בלא יקר כל כך בטח!
והעבודה החלק החשוב יותר איזה כיףףףף!!!! וואי זה ממש מרגש (רגע של אמא אווזה) איך מהלימודים והעבודות והמבחנים והראיונות והשליחת קו"ח המתישה מצאת עבודה שווה! איזה מוצלחות אתן בנות

&nbsp
רייצ'
אעאעאע שמלהההה
איפה תחפשי, במרכז או בב"ש?
שלחי תמונות
אני מתרגשת
&nbsp
בנושא הפוליטיקה- (חפירה לפניכם)
טוב אז.
מה אני אגיד. (דמיינו את יאיר לפיד מהבחירות הקודמות שהוא עשה "ניצחנו!!!!!!!!!!!!!!!" אז ככה הרגשתי ברביעי בבוקר)
בגדול אני מרגישה במין עולם מקביל כזה, כל הפיד שלי בפייסבוק נהיה מאוד שמאלני (או שבעצם לא ממש, יותר מהלא מוגדרים האלה שכל בחירות משנים את דעתם ומצביעים פעם ליברמן ופעם עבודה אז זה בעצם היה יותר בקטע של "רק לא ביבי", אז בבחירות האלה נקרא לזה שמאלני) ושמעתי מכל מקום איזה נוראי זה להיות שמאלני וכולם קוראים להם עוכרי ישראל ובוגדים ומתביישים להגיד שהם שמאל
ואני כזה... בדיוק אותו דבר רק להיפך! אני כבר שנים לא מוציאה מהפה שאני מצביעת ליכוד, נראה לי מהאוניברסיטה שמין הסתם מרצ שולט שם, חוץ מאשר ממש בלב ליבו של התא הצעיר של הליכוד ואז זה חגיגה. אין מצב בחיים שאני אגיד לבוס שלי שאני מצביעה ליכוד ולאנשים שעובדים איתי רק ממש הבפנים בפנים של האיתי ואחרי שגיששתי אצלן והבנתי מה הדעות שלהן אמרתי להן שאני מצביעה... ליתר אין מצב! הפכנו למין מוקצים כאלה אפילו שאנחנו תכל'ס הרוב? וואו? אבל אני ממש רואה שאני אומרת למישהו את זה והוא כזה נפתחות לו העיניים והוא חושב שאני מטורפת. תכל'ס לא הבנתי איך הגעתי למצב הזה. בגדול אני סותמת.
אני ממש מבינה את העניין של רק לא ביבי כי גם לי מאוד נמאס ממנו אבל בגדול אני מצביעה ליכוד ולא לביבי עצמו ואיך שאני רואה את זה (וכמו שאמרתי לך בטוויטר) גם ביבי עם כל המיאוס זה הרע במיעוטו- בשבילי.
נראה לי פשוט שאפילו בזמן כזה שכל כך ה-כ-ל היה רק לא ביבי ברמה שאפילו בין ה30 מנדטים שלו יש מלא שלא סובלים אותו- אם בזמן כזה השמאל לא מצליח לנצח בחירות אז כאילו מה?! מתי??? אני חושבת שהשמאל צריך באמת חשבון נפש עמוק פנימי
וחלק מזה זה באמת העניין של ההתנשאות ההיסטרית של "מה אתם לא נורמלים איך הליכוד איזה עם מטומטם צריך להחליף את העם כולם פה מטורפים חולי נפש עם תעודות וצריך להרוג את מי שמצביע לביבי"
אבל זה רק קצה הקרחון, זה בתכל'ס הרבה מעבר ומשהו באידיאולוגיה הבסיסית שאנשים לא מתחברים אליה, ואני מבינה שנגיד זהבה גלאון אז כאילו זו דרכה וזה מה שהיא מאמינה בו (ואני מכבדת אותה מאוד באמת ואוהבת להקשיב לה) אבל אם כל כך הרבה אנשים לא מסכימים עם זה... אז... לא יודעת. נראה לי מוזר מצד אחד להגיד, טוב אז תשנו את האמונות שלכם, אבל מצד שני, בחיים לא תעלו לשלטון ככה וכן צריך חילופי שלטון לפעמים ואם כל כך הרבה אנשים חושבים שאתם טועים אז אולי אתם כן... טועים? קצת? קיצר חשבון נפש. ושייקחו בחשבון שבבחירות הבאות בעזרת השם כשביבי יעזוב ויהיה מישהו אחר במקומו (גדעון סער? גלעד ארדן? כחלון עצמו?) אז כל הרק לא ביבי לא יצביעו שוב למחנ"צ או איך שיקראו להם אז... אולי הם יצליחו להיאחז בקצת אבל חלקם יחזרו לליכוד וחלקם יילכו למפלגת אווירה אחרת סטייל לפיד/כחלון ומפלגת העבודה יש מצב טוב מאוד שתתחיל את הקמפיין הבא עם הבסיס שהיא התחילה את הנוכחי... 12 מנדטים פלוס מינוס. זה לא נראה לי מבשר תקווה כל כך
ולסיכום, אחרי שעלה מסך העשן מעל התוצאות הסופיות
אמרתי שבא לי לחזור לאקדמיה בשביל לעשות מחקר על מה שהלך בבחירות האלה. כי זה בדיוק הנושא שלי של הלימודים

o0Invisible0o

New member
רגעעעע, לא הבנתי.

מה זה מגן שהולך מהאחורה למקדימה? הקייס הזה שנסגר כמו ארנק? כי אני לא רוצה כזה.
פלסטיק שקוף שהולך מקדימה למאחורה? לא עדיף מגן זכוכית??? הרי למאחורה יש קייס. אני מבולבלת!

&nbsp
ואגב, לעשות ביטוח? אחריות? ווטאבר? איך זה הולך בכלל?

&nbsp
לגבי פוליטיקה-
אני לא מבינה מה זה אומר חשבון נפש. מה אנחנו אמורים לעשות עם עצמנו? בתכלס? כי הרבה אומרים את זה וזה ממש לא ברור לי.
אני חושבת שלא ניצחנו כי אין לנו הנהגה אמיתית ואנשים מעדיפים, כמוך, את הרע במיעוטו. במקרה שלי הרע במיעוטו זה הרצוג, במקרה שלך זה ביבי...
ואני חושבת שננצח בבחירות, אך לא עכשיו. לצערי, אני מבינה שהמצב במדינה צריך להחמיר עוד, גם בזווית הבטחונית וגם בכלכלית ובמקביל, אני מקווה, איזשהו מנהיג מהשמאל (מסתמן שהרצוג) יצטרך להוכיח את עצמו כמנהיגות לגיטימית אמיתית ואז...אולי...נצליח להרכיב ממשלה.
&nbsp
ולא כזה הבנתי מה שאמרת על גלאון ומרצ- הם לא ישתנו, זה השמאל שהם, וגם אם הם תמיד יהיו על גבול אחוז החסימה ויפעלו רק מהאופוזיציה זה לא ישתנה וזה לא נראה לי דבר רע כ"כ, כי עם כמה שהם קטנים הם עדיין מייצגים כ"כ הרבה מאיתנו ופועלים כ"כ הרבה.
&nbsp
אגב, אני חושבת שיש מצב שיהיה בסדר עם קואליציה כזו ימנית ואופוזיציה כזו שמאלנית אולי הצד השמאלני יקח את הזמן להתגבש לאיזשהו גוש קצת יותר מאוחד שבאמת מצליח לפעול ביחד...ואולי הם יצליחו לשנות דברים ממושבם באופוזיציה, ואולי אני בור ללא תחתית של אופטימיות שלא ברור מאיפה היא מגיעה. הכל אפשרי.

&nbsp
ולגבי זה שאת בסביבה שמאלנית- רק שתדעי שזה ממש מפתיע ומוזר! כאילו, באקדמיה ברור שלא, גם אצלנו בעלי הדעה הימנית סתמו או את יודעת, פתחו את הפה והחלו וויכוח אינסופי שאין להם איך לנצח בו אבל נניח זה שאצלי בעבודה כולם שמאל זה רק כי אני עובדת בקולנוע-טלוויזיה. להדס נניח היה ממש קשה יום אחרי הבחירות בעבודה, כולם ימנים...ועוד חברה מקיר הטיפוס, מיכל, אמרה שהיה לה ממש קשה עם איך שכולם חגגו את הנצחון. והן עובדות בהייטק תל-אביבי מלא בצעירים שאמורים להיות תאורטית שמאל.
&nbsp
חחח ובקטע של לחזור ללימודים לעשות מחקר- זה קורה לי כל הזמן כשאני רואה סדרות וסרטים חדשים ואני כזה "אההההההההההההההה אני חייבת להשוות את זה לעבודה הככה וככה שעשיתי!!" ועם תיקים באפילה בכלל..
סדרה מרתקת למחקר.
&nbsp

LemonLimeLilach

New member
כאילו מגן לגב

אבל שהקצוות שלו מגיעות עד הקדימה ועולות טיפה על הקדימה... אז אם הטלפון נופל עם הפנים למטה, המסך לא נוגע ברצפה כי הקצוות של המגן מגנות עליו, ואז הוא לא נשבר!
לי אף פעם לא הייתה אחריות או ביטוח... פשוט היום כשיש את המעבדות הקטנות האלה הכי משתלם לתקן דרכם אם קורה משהו, הם מחליפים את הכפתור או את המסך כולו בכלום כסף (יחסית
)
&nbsp
מבחינת החשבון נפש, אז קודם כל, הדברים שמתרכזים בהם. נגיד, עצם העובדה שהושקע כל כך הרבה מאמץ בלקרוא לבוז'י הרצוג ולא בוז'י, בזמן שהוא מתמודד מול אנשים שקוראים להם ביבי ובוגי. איזה בזבוז זמן! וכנ"ל המחשבה הזאת ש"הדבר היחיד שמונע ממכם להצביע לי זה הקול שלי", סירייסלי? שמעתם פעם את הקול של משה כחלון? הוא נשמע כאילו הוא בלע סטוקים של הליום. זה די מתנשא, כאילו כל מה שחשוב לנו זה איך הקול של מישהו נשמע. בגדול, הקטע של החשיבה על המצביעים ואיך ניגשים אליהם ומתייחסים אליהם. כיום יש שם הרבה התנשאות.
ואני לא חושבת שזה עניין של הנהגה, אני באמת חושבת שזה עניין של אידיאולוגיה. היו הרבה דיבורים של אם גבי אשכנזי הביטחוניסט היה יו"ר המחנ"צ וכאלה... אני לא קונה את זה. העם פשוט לא מאמין בדברים שהשמאל מדבר עליהם ואני מתייחסת לנושאים הביטחוניים כי בסופו של דבר זה מה שמכריע כאן את הבחירות... לפחות עד שנהיה שוויץ. מדינה פלשתינית, פרטנר, ויתורים, כיבוש, אפרטהייד, דעאש קם בגלל ישראל, וכל שאר הדברים האלה. זה משהו שפשוט לא נוגע לאנשים. אז בסוף המחנ"צ קיבל 24 מנדטים שנראה לי שחצי מהם היו רק לא ביבי, ברגע שביבי יילך גם המנדטים האלה יילכו ואז מה? כאילו אם כולם אומרים לכם שאתם טועים אולי אתם באמת טועים? בסופו של יום, בכמה מירב מיכאלי שונה מזהבה גלאון?

o0Invisible0o

New member
הבנתי אותך.

מבחינת האייפון- באמת כרגע יש לי קייס פלסטיק שלא מגן בכלל....אקנה אחד גומי כזה, יותר מאסיבי.
וטוב לדעת על האחריות...אבל אחריות לא מכסה גניבות נניח? אחותי עשתה בלונדון ביטוח כי הוא מכסה גם גניבה..

&nbsp
מבחינת חשבון הנפש- מעניין מה שאמרת ואני חייבת להודות שהייתי די אטומה לדברים האלה. לא הבנתי למה קוראים לבוז'י בוז'י ודווקא שילבתי בין הרצוג, מחנ"צ ובוז'י. והקטע עם הקול זה פשוט עניין שלא הבנתי...לא הבנתי למה עוסקים בזה בכלל בכלל!!
אבל שומדבר אינו מקרי בתקשורת ובשיח שנוצר ולכן את כנראה צודקת בכל העניין הזה. מזכיר את המאמר של אבנר הופשטיין על איך התקשורת איכזבה את הציבור בבחירות...
&nbsp
ולגבי האידיאולוגיה..
לילך, זו האידיאולוגיה של השמאל, היא לא הולכת להשתנות גם אם רק 1% מהעם יתמוך בה...אבל אנשים לא יודעים להפריד בין התיאוריה לפרקטיקה. הרי, אם נניח הרצוג היה מרכיב ממשלה ועומד בראשה אין זה אומר שהוא לא היה יוצא למבצע צבאי ואף מלחמה אם היה נדרש לה ואין זה אומר שהוא היה מחזיר את איו"ש מחר ומחכה לשלום, הפרקטיקה היא לא שחור ולבן ואם יש משהו שכולנו אמורים להבין היא שזה מורכב, סבוך ולא פתיר ביום אבל זה שהאידיאולוגיה של השמאל היא לפתרון לא מלחמתי, זה לא הולך להשתנות...להגיד לנו שאנחנו טועים זו לא חוכמה, כי זה מרדד את הויכוח ל- "לא, את טועה". לאן נגיע עם זה? מותר וכדאי שיהיה לנו ריבוי דעות ובגלל זה הבחירות נראות ככה ובגלל זה אנחנו מקיימות את הדיון הזה אבל אי אפשר לבטל את האידיאולוגיה של השמאל במחי יד רק כי כרגע אנחנו מפסידים בבחירות כבר הרבה יותר זמן ודעתנו נתפסת כרגע כקיצונית/בלתי סבירה בעליל.
&nbsp

LemonLimeLilach

New member
לא אמרתי לבטל

אבל אולי מעט להשתנות?
באיך שהדברים נראים כיום, פשוט העם לא סומך על השמאל.
כמו שאמרת, אם בוז'י היה מרכיב ממשלה הוא לא היה מיד מוסר את ירושלים והבקעה. (וכמובן היסטורית בכלל השמאל הלך למלחמות והימין מסר שטחים) אבל עדיין לא הצביעו לו להיות רה"מ.
ועל השאלה למה כל המחנה הזה צריך לחשוב טוב טוב ולהגיע לדרך לפתור את זה.
או שלא, את יודעת, לי זה בסדר גם ככה...

בסופו של דבר כשאני חושבת מי אני רוצה שיישב שם ביום בו כן יגיעו להסכם עם הפלשתינים- זה הליכוד ולא מפלגת העבודה, חד וחלק. אני פשוט לא סומכת עליהם.
אני גם לא חושבת שהאידיאולוגיה של השמאל היא "פתרון לא מלחמתי" וזה גם הופך את האידיאולוגיה של הימין ל"בואו נהיה במלחמה כל הזמן". זה מה שמרדד את הדיון. לשמאל אין בעלות על השלום ועל להפוך את כל הימנים למחרחרי מלחמה אלימים, זה בכלל לא מה שזה להיות ימני. אם כל מה שזה להיות שמאלני היה פתרון לא מלחמתי כולנו היינו שמאלנים חוץ מהממש קיצוניים (ברוך מרזל וכאלה), כי מי כן רוצה להיות במלחמה?
ובכלל, אם זה יגיע למצב שרק 1% מהעם יתמוך בשמאל זה יהיה לגמרי מצב של אם כולם אומרים לך שאתה שיכור אז אתה שיכור ולא הרצפה עקומה... אם אני בטוחה במשהו וכולם אומרים לי שאני טועה אז אני מבינה שאני טועה ואני מקשיבה. אידיאולוגיה זה משהו שמשתנה לאורך זמן ולאו דווקא תמיד נשאר אותו הדבר. למזלנו, אחרת לא היינו יכולות להצביע, לנהוג או לצאת לעבוד. אז אנחנו לא שם, בכל זאת השמאל קיבל איזה 40-50 מנדטים תלוי איך מחשיבים את לפיד ואת הערבים... ונראה הלאה. אני אישית מאמינה בזה שחילופי שלטון זה משהו שקורה באופן טבעי ולכן קרוב היום שהשמאל יהיה שם, אחרי הבחירות ב2013 הימרתי שהפעם הבאה תהיה של השמאל כי זה פשוט היה נראה לי שהגיע הזמן מבחינה מספרית, טעיתי, עכשיו זה בידיים שלכם, אם לא תעלו זה באשמתכם כי המקום יהיה פתוח לגמרי בשביל לקחת את זה.

Rachel47

New member
אני מאוד מסכימה איתך

ובתור אחת שמצבעיה באמת ובתמים לא מתוך "אני *מפלגה כלשהי*" אלא מתוך שיקולים אני אפפעם לא מרגישה שאני יכולה להגיד את זה בפה מלא
בבחירות האחרונות הלכנו לעל האש בערב ואני ועוד שניים שהצבענו מחנ"צ די הסתרנו את זה כי כולם שם הם בדיוק מהאנשים שיגדו "עוכרי ישראל"
אח"כ גיליתי שכולם הימרו שהצבעתי מרצ ואז כשאמרתי מה הצבעתי היה נראה שהם יחסית מרוצים
זה היה..מוזר ומעצבן ואני לא לגמרי יודעת איך לעכל עד הסוף ולהגיב לסיטואציה כזו הזויה..
&nbsp
ומצד שני יש חברות שאני מסתובבת בהם ולהגיד שאני ימנית זה בלתי נסלח
יש רדיפה אחרי שני הצדדים..אני באמת לא חושבת שלהגיד אני שמאלני זה יותר מפחיד מלהגיד אני ימני
הימין נפס יותר אלים מאיזושהיא סיבה..אבל סליחה.. קראתי השבוע מיליון סטטוסים של "הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם" שזה דבר מתנשא ומעליב ו..וואלה..גם זה אלים במידה מסויימת..
למה אי אפשר פשוט לקבל את שלאדם יש דעות ולהתמודד עם זה
למה חייבים כל הזמן כינויים מעליבים?
&nbsp
לגבי אם לא היה ביבי בראשות הליכוד, את רוצה את האמת? ברור שהיה לי הרבה יותר נוח להצביע להם, וזה לא היה מרגיש לי מוזר
ישבתי עם שני חברים אחת הצביעה לביבי והשני למחנ"צ (והייתי מאוד גאה שהיינו צריכים בכלל להגיד את זה ושלא יכולנו לנחש מה כל אחד הצביע כי אני כל כך רחוקה מלדבר על פוליטיקה בחיי הפרטיים ואלה שני חברים מהלימודים באילת ואיזה כיף שלא מתעסקים בזה אפפעם..באמת..אני שונאת להתעסק בזה) ואז זה שהצביע מחנ"צ אמר משהו בסגנון "עכשיו עומדת לקום ממשלה שאף אחד בכלל בכלל לא מייצג שומדבר שקשור אליי בכלל"
כפי שאתן מבינות הוא אחד היותר מאוכזבים מהבחירות האלה..לא ברמה של לקלל ולהעליב את הצד השני..הוא הבין שהוא ניצח וזהו, פשוט עצוב לו שאין לו ייצוג בכלל
ואת זה אני מבינה אבל זאת בדיוק הסיבה שאני אמנם כן מעט מאוכזבת אבל אול אין אול אני בסדר עם התוצאות
כי אני מהאנשים שהממשלה הקרובה כן עומדת לייצג דווקא בצורה בסדר יחסית
אז הפתק שאני שמתי לא ניצח..אבל אני לא מרגישה כמו שהוא מרגיש...
&nbsp
חברים..כיף במרכז..בואו

o0Invisible0o

New member
ועד שיעבור שבוע

ואתחיל לקבל קרדיט יומי על איזשהי סדרה בטלוויזיה...שגם אעסוק בתוכן שלה...יש את זו:
http://www.iba.org.il/program.aspx?lcode=9113
שתשודר השבוע בערוץ 11 ואמורה להיות ממש טובה, אני מפיקת פוסט ישראל שלה (פוסט ישראל כי היא קו-פרודוקציה קנדית-צרפתית במקור, אנחנו עשינו את האפטר והכנה לשידור בעברית....).
[אני לא יודעת מה יש לי עם קרדיטים, אבל ממש מלהיב אותי לקבל כאלה..
]
&nbsp

RenanaD

New member
מזל"ט לשתיכן!!! (תגובה כללית על הכל)

על האייפון החדש והעבודה השווה, ולרייץ' על תחילת החיפושים! בהצלחה בשני הדברים

&nbsp
בנוגע לבחירות, אני אתייחס רק לנקודה אחת כי אין לי כח מעבר. יותר מדי כבר נאמר ונכתב לאחרונה וזה באמת כבר מתיש

התקשורת. התקשורת השמאלנית, שמתיימרת להיות אובייקטיבית ולשקף מציאות, אבל בפועל עושה את זה דרך זווית ראיה כ"כ צרה ומשוחדת. וגרוע מכך, מתחת לפני השטח גם מנסה לסחוף את כל האזרחים יחד איתה.
(ושמישהו פה רק יעז להגיד לי שאני מסלפת את המציאות. שתי דוגמאות עיקריות: 1. כמה סיקור קיבלה הפגנת השמאל בכיכר רבין, וכמה הפגנת הימין? כמה מפגינים השתתפו בכל אחת? כי טענו שבשמאל היה יותר, וזה היה שקר מוחלט. 2. ובכלליות, בארץ יש קו של עריכה מגמתית שבה מודגשים תכנים שמאלניים ומושתקים תכנים ימניים. על כל ילד יהודי (מפגר!) שמרסס משעמום כתובת (מפגרת!) נגד ערבים ידווחו בהרחבה בכל מהדורה, אבל על פיגועים ערביים "קטנים" וזריקות אבנים לא ידווחו. וגם הביטוי "זריקת אבן", נשמע כ"כ תמים ובלתי מזיק... כשבפועל מדובר על נהג שנוסע בכביש עם המשפחה שלו, במכונית המשפחתית שלו, ופתאום משום מקום מקבל פאקינג בלטה / סלע לשמשה הקדמית. או - דוגמה אמיתית אחרת - ממשפחתי שלי: בת דודתי ההיריונית ובעלה השכיבו את הילדים לישון, וישבו לשתות תה על מרפסת הבית שלהם, באיזור ירושלים. פתאום הם שמעו רעש והיא הרגישה משהו מעל הראש. פאקינג צלף פלסטיני, שגר ביישוב צמוד מאוד לשלה, ירה לה כדור בראש ופספס ב-5 סנטימטרים. היא עשתה לו משהו שהוא ניסה להתנקש בחייה?! ואתם, שמעתם על זה מתישהו איפשהו עד עכשיו?!?)
חזרה לנושא. במשך חודשים, איזה חודשים? שנים! התקשורת מוכרת לנו כמה רע פה. הכל רע, הכל נורא, הכל מזעזע, והכל באשמת הממשלה. אפילו אם איזו פוסטמה דורשת שוקולד במטוס, זו רק אשמת הממשלה הימנית הזו והשיקוץ שעומד בראשה - ביבי. הם לאט לאט מדרדרים אותנו למטה, והדרך היחידה לעצור את הזוועה הזו היא להחליף את השלטון.
אז וואלה - לא. זה לא נכון. זה פשוט לא נכון. אני לא אומרת שישראל הפכה למילה נרדפת ל-"גן עדן", ואני לא אומרת שאין יותר מה לתקן פה, ואני לא אומרת שביבי הוא ראש הממשלה מס' 1 (כי למען האמת אני בכלל חושבת כמו לילך, שבכלל לא יזיק ואפילו יועיל אם מישהו אחר יחליף אותו). אבל! גם לא הכל רע פה. ובטחחחח שלא כל מה שרע הוא ישר באשמת הממשלה. יש כל מיני טעויות, ויש כל מיני מחדלים. בחלקם מפקד הבסיס הוא האשם, אבל בחלקם גם הש"ג. אז להאשים אוטומטית את ראש הממשלה ושאר הקודקודים הימניים בכל דבר לא חיובי שקורה פה, זו תופעה שפשוט חוטאת לאמת.
לכן אם יש משהו שאני שמחה שקרה בנוגע לבחירות האלה, זה ה-"!in your face" שהתקשורת קיבלה. ישר לפנים. ניסית להשפיע בחשאי על דעת הקהל, ניסית להוביל פה מהלך, ניסית לכפות את דעותייך על אנשים - אבל לא הלך. ומגיע לך. התקשורת מלאה באנשים סנובים, מלאים בעצמם, טופחים אחד לשני על השכם ומלטפים זה לזה את האגו, משוכנעים בעליונותם ובצדקת דרכם, מנסים דרך המדיה שבשליטתם לשכנע את כולם להצטרף אליהם - ובסוף גם נופלים בפח ומאמינים שזה אשכרה הולך להם. הסקרים עוד נתנו פידבק חיובי יחסית. אבל אז הגיעו תוצאות האמת והראו להם עד כמה הם מנותקים מהמציאות. כי מה שהלך פה בתקופה האחרונה היה תעמולה שמאלנית במסווה, במילים "אובייקטיביות" יפות - והיא כשלה. ואני שמחה שהיא כשלה

מה שכן, להכנס לפייסבוק אח"כ הכניס אותי לדכאון. כי 95% מהפיד שלי שמאלני, מסתבר, ו-95% מהפיד שלי גם האמין לשטיפת המח שהלכה במדינה ובעקבותיה נכנס כמעט לקומה של דכאון. והדכדוך המגוחך שלהם העציב אותי מאוד. חשבתי שרובם יהיו יותר אינטליגנטיים מזה. אבל מסתבר שאם כלי התקשורת מפמפמים קו מחשבתי פוליטי מסוים במשך פרק זמן ארוך מספיק, הם כן מצליחים לשכנע חלק מהאנשים. לא מספיק כדי לפגוע ב-30 מנדטים, אבל מספיק בשביל הפיד המדוכא בפייסבוק שלי, שמקשיב להם. רציתי להאמין שלאנשים יש יותר הגיון בריא, שהם פיקחים מספיק בשביל לצרוך חדשות תוך כדי פקפוק פנימי ועם פרופורציות נכונות. חבל.

Rachel47

New member
זה לא כל כך ווישפול ט'ינקינג

זה יותר מרגיש כמו הטעיית הציבור וניסיון להשפיע על דעת הקהל בצורה מוקצנת ולא לגיטימית

limors2

Well-known member
מזל"ט!!!!

התגובה הפוליטית היחידה שלי היא שהדבר הכי הכי מגעיל בכל העניין זה שבנוסף לכל סוגי הגזענות השונים והמשונים שיש לנו, עכשיו התווספה לנו גזענות בין ימנים לשמאלנים. איזה כיף.

למעלה