משחקי הכס
(עד עונה 3 פרק 9)

AsafA55

New member
נו די,לא אמרת את זה עכשיו,נכון?

לפני שאני מתנפל,אתן לך הזדמנות להסביר את עצמך.

אבל אם אני מתייחס לתוכן,ולא לשאר ההכפשות שאמרת,אז יש לי כמה דברים להגיד.

אחת הסיבות שאני לא מתלהב יתר על המידה מהסדרה הזו היא כי ב-3 עונות של הסדרה,שהן כ-30 שעות נטו,לא קרו דברים משמעותיים מדי לעלילה.
תקחי את כל קווי העלילה,מה באמת קרה שם ששינה?
הדבר היחיד ששינה משהו היה המוות של המלך בעונה הראשונה,ועריפת ראשו של נד סטארק שהפכו את ג'ופרי למלך,זהו.

ככה אני רואה את זה בכל אופן.
לא היו יותר מדי פרקים שהסתיימו בצורה שממש חיכיתי לראות מה יהיה בפרק הבא.

Zarniwoop

New member

הבאת רק דוגמאות מהעונה הראשונה.
מה עם ההתקוממות של רנלי וסטניס, והנפילה של שניהם?
המרידה של תיאון.
הבריחה של ילדי הסטארק.
זה רק קצת דוגמאות.
יש אנשים שמתלוננים שהם לא יכולים לעקוב אחרי העלילה המסובכת, ואתה אומר שלא קורה שם כלום? אבסורד.

קודם כל אני מסכים איתך שההתנפלות מיותרת

דבר שני, זה תלוי מאוד למה אתה קורה "שינה". זה כמו להגיד בהארי פוטר שכל עוד הארי לא מחסל את וולדמורט, שום דבר לא קורה. מה הכוונה ב"שינה"? אם ההגדרה שלך לשינה זה דרקונים באים והורגים את המהלכים הלבנים, אז כנראה שגם שום דבר לא ישתנה בקרוב. אם אתה מסתכל על זה מנקודת מבט מדוקדקת יותר, תראה שזאת יותר סדרה על הדמויות ועל ההתפתחות שהן עוברות, ועל משחק השח שמתרחש בווסטרוז מאשר על משהו על טבעי שמשפיע על גורל העולם.

AsafA55

New member
אני לא מסכים

אפשר להתווכח עד מחר,אבל בואו נהיה מציאותיים לשנייה,הנושא המרכזי של הססדרה זה הכסא המכוער הזה ומי יושב עליו,נכון?

אני לא מצפה שכל 2 פרקים יחליפו מלך,אבל חייבים להסכים שכמעט כל קווי העלילה הולכים לכיוון הזה ועדיין לא היתה שום התקדמות משמעותית.

רוב סטארק היה "מהטובים",והיה זה שכולם אהבו ורצו שיירש את כס המלכות,ולכן ההלם,אבל שוב,בואו נהיה ריאלים,מה הוא הספיק לעשות במשך 2 העונות האחרונות?
אגיד לך יותר מזה,אפילו אם הוא היה משיג את תמיכתו של פריי,כנראה שהוא היה ממשיך לצעוד ולאגור כוחות במשך עוד איזה עונה וחצי.

בקיצור,לא הרגשתי שמישהו באמת מתקרב לאיים על הכס.
התחושה היא תחושה דומה מאוד למה שעושים להוביט עכשיו,לוקחים ספר או סדרת ספרים קצרה יחסית,וגוללים אותה על פני טרילוגיה מיותרת,או במקרה של משחקי הכס על פני 7 עונות שצפויות להיות.

לדעתי,ובלי לזלזל להשתמש בטענה של "זאת סדרה על הדמויות ועל ההתפתחות שהן עוברות",היא כמעט נאיבית.
מצד שני...יכול להיות שאני כנראה לא התחברתי עד הסוף.

Zarniwoop

New member
לא

מי יושב על הכס זה רק אספקט קטן מאוד של הסדרה. זה הבעיה שקראו לזה "משחקי הכס" (שמו של הספר הראשון). לסדרה קוראים "שיר של אש וקרח".

יש לך המון דמויות שאין להם שום אג'נדה לשבת על הכס. אני חושב שלראות את הסדרה בשביל לראות מי "ינצח" וישב על הכס בסוף, זה נאיבי. ואולי כדאי שתפסיק לראות כי רק תתאכזב מכיוון שזה באמת לא הפואנטה בסדרה הזאת.

אתה משווה את זה להוביט? פה המקרה הפוך. לקחו חומר עצום וצימצמו אותו לגמרי בשביל להכניס לסדרה.

AsafA55

New member
אז על מה הסדרה אם ככה?

כי כמו שאני רואה את זה כל מה שקורה בסדרה הזאת סובב סביב העלייה לשלטון.
מן הסתם שמסביב מתפתחות עוד עלילות משנה,אבל גם הן קשורות בעקיפין לאותו כיסא.

על העולם הזה, ועל האנשים שמאכלסים אותו שסביר

להניח שתהיה להם השפעה מאוד גדולה על הגורל של אותו עולם.
אבל אני מסכים שהקטע הזה של כס הברזל הוא חלק קריטי מאוד בעלילה ומי שיגיד שלא עולות לו התהיות "מי יישב עליו בסוף" משקר. זה רק עניין של תפיסה, אני לא חושב שהמלך חייב להשתנות לעיתים תכופות בשביל שהמלחמה על הכס תהיה מעניינת. הוא (מרטין) יכל בקלות לתת לסטאניס לנצח בקרב ההוא על הבלאקווטר ולהפוך את העלילה על פיה, אבל הוא בחר לקחת כיוון אחר, והנה יצא לו ספר שלישי מדהים לחלוטין. אז אני סומך עליו שהוא יודע מה הוא עושה.
ואגב, את החלק המדהים של הספר השלישי, החצי השני שלו, שהעונה הרביעית תהיה מבוססת עליו, אתה עוד לא ראית. הפרק הזה היה רק יריית הפתיחה. יש לי הרגשה שתאהב את העונה הבאה.

רוב בכלל לא רוצה להשיג את הכס.

אתה כבר האדם השלישי שאני מכיר שחושב שרוב נלחם עם מישהו על הכס. לא, הוא לא עושה את זה. כבר בפרק האחרון לעונה הראשונה הובהר שחיילי הצפון לא מעוניינים להשתלט על כל הממכלה, אלא רק לקבל עצמאות לצפון ולקבל בחזרה את בנות סטארק ששבויות בעיר הבירה (והתחלה גם את נד סטארק עצמו, אבל הוא מת לפני שהמלחמה התחילה רשמית). המלחמה היא, מבחינת רוב והצפון, רק דרך לנקום את מות אדארד ולהחזיר את הבנות (להזכירך, הם לא יודעים שאחת מהם ברחה), ואחרי שהיא תיגמר, הם רוצים לחזור לצפון שלהם ולא לשים זין על מי המלך בדרום ומי לא.

BlackUnicorn

New member
תודה באמת על ההזדמנות. אני לא יודעת

איך הייתי ממשיכה בחיי לולא היית נותן לי אותה...

ואם לא הבנת - לא חייבת לך הסברים. כתבתי את מה שאני חושבת.

mrpink3

New member
למה כל הפנטזיות האלה תמיד מתרחשות בסגנון

ימי הביניים?

GK_FF

New member
דווקא יש המון פרנצ'ייזים של פנטזיות מודרניות

מה זאת אומרת "הפנטזיות האלה"?
וכעת אמלט מהשרשור כדי לא לקלוט ספויילרים....

Murdock18

New member
אני מודה שהתגובות הללו

גורמות לי לציפיה רבה לקראת העונה השלישית, למרות שטרם התחלתי אגב ואני אפילו לא להוט לקראתה.

ההייפ המטורף שיש עכשיו לאחר ששודר הפרק האחרון, מצליח להשפיע עליי ואני כנראה אשלים את העונה הזו בסופ"ש הקרוב הבא.

קח בחשבון

שזו לא עונה מטורפת שאחרי כל פרק אתה תצא בתחושה של WTFFF, אבל אני חושב שהיא פשוט עשויה מאוד מאוד טוב. תנסה להנות ממנה ברמת הסצנה, החוזק שלה הוא שכל סצנה בנפרד היא מעולה, גם אם החיבור ביניהן לא יוצר משהו שמתקדם מספיק מהר. (אוברלואד של דמויות)
וחבל שאתה כבר יודע שיקרה משהו גדול כי זה מוריד מהאפקט

Murdock18

New member
אגב, ככה עשיתי עם שתי העונות הראשונות.

ראיתי את שתיהן במרתון (בנפרד), מיד אחרי שסיימו לשדרן.

N o a m V

New member
אז עכשיו נדע ששיא העונה הוא פרק 9

בכל עונה....ככה היה בראשונה, בשנייה ועכשיו בשלישית.
אז כן, הפרק הוציא אותי בהלם מוחלט, 2 דמויות מרכזיות יצאו לפנסיה מוקדמת, אבל אחרי
מחשבה קטנה הבנתי שאולי זה לטובה.
בתחילת הסדרה הציגו לנו שני משפחות חזקות מאוד, סטארק ולניסטר ומאז הם רק קוצרים את הסטארקים,
הטובים, אלו שאמורים להיות מנצחים בסוף. זה היה לגמרי לא צפוי מה שקרה בפרק הזה.
אבל אחר כך אמרתי בדיוק את מה שאסף אמר פה מעליי, מה רוב עשה בשתי העונות האלה ??
חוץ מלעשות קאמפינג עם הצבא שלו ולהתחתן לא ראינו משהו משמעותי מאחת הדמויות המרכזיות בסדרה.
ועוד זאת שאתה מצפה ממנה להגיע לגדולות. אז לדעתי זו לא אבדה גדולה.

ולעניין הסצינה עצמה, פאק הרצח של אישתו של רוב היה כל כך אכזרי !

למעלה