משחקי הכס
(עד עונה 3 פרק 9)

משחקי הכס
(עד עונה 3 פרק 9)

אני יודע שזה פורום קולנוע, אבל, קאם און, כולנו יכולים להעריך, גם בהשוואה לסצנות קולנועיות, את מה שקרה בפרק האחרון. חוץ מזה שפעם היו פה מדי פעם דיונים על הסדרה והתגעגעתי לזה. אז אוף טופיק קטן לא יהרוג אף אחד

אני מצרף קישור לקטע המדובר למרות שאני ממליץ בחום, לכל מי שאפילו חושב על אולי אולי אולי אי פעם לראות/לקרוא את הסדרה, לא לראות את זה.
https://www.youtube.com/watch?v=ZnxvUuSzbMI

BlackUnicorn

New member
לצערי נתקלתי באותו יום בספוילר(ללא ספוילר)

נכנסתי בכלל לכתבה על הסדרות הטובות ביותר ב- ynet. כתבו שם שהסופרנוס זכתה מקום ראשון ע"י משהו.. לא זוכרת. לא חשוב.
הסתכלתי בטוקבקים. מישהו כתב הודעה שהכותרת שלה היא "משחקי הכס". פתחתי אותה והזבל הזה רשם בפנים במשפט אחד את הספוילר.
קיוויתי מאוד שזו בדיחה.... אבל לא.
כמובן שזה קצת הרס לי, אבל עדיין הייתי בהלם, עם ידיים על הפנים וכל זה....

לא זכורה לי שום סדרה שהצליחה לשגע את הצופים שלה ככה :) זה דווקא כיף בעיניי. יש הרי הרבה צופים שמתבאסים על הסדרה בגלל שקורים דברים כאלה.

ומכאן כבר

אני חושבת שמרטין מביא כאן עולם שהוא מאוד מציאותי מבחינת העולם האנושי - החזק מנצח, התמימים מפסידים. הסטארקים בעלי הכבוד לא יכולים לשרוד לאורך זמן בעולם כזה (זה מחזיר אותנו אגב לדיון שהיה כאן שבוע שעבר על Walking Dead), ולכן הדברים האלה קורים להם שוב ושוב.
נראה שסאנסה עכשיו מוגנת כי היא נשואה לטיריון, ואריה עשויה מחומר קצת אחר. היא לא תמימה כמו השאר ולדעתי היא תהיה חתיכת פייטרית. אבל נו, זה ר.ר. מרטין, יכול להיות גם שהוא יהרוג אותה בפרק הבא. למרות שנראה לי שיש לו חיבה מיוחדת אל הדמות שלה (לפי הסדרה וקריאה בספר הראשון, לפחות).

מיכאל1411

New member
האמירה של מרטין על המין האנושי דרך הסדרה

מאוד מדכאת.
וזה היה פרק אוברייטדץ הביצוע של הטבח היה בהול ושגרתי ולא הרגשתי שום דבר. כולם הגיבו מי ישמע מה קרה.
דמויות טראגיות אמנם אבל לא מעניינות בשיט הלכו לנו. עם כל הכבוד. עונה ממש חלשה יסחית לקודמות. מריחה בלתי נגמרת.
כמה פאקינג זמן לוקח למתים הלבנים להגיע לחומה?? היא הייתה ממש שם בסיום עונה 2. ג'יזזז
כולם רק מדברים. מתי נלחמים כבר? בעונה 11?

א. סמן ספוילרים (גם בהודעה הזאת יש)

ב. לא, ההלכים הלבנים לא קרובים אפילו לחומה. הקטע הזה התרחש מי יודע כמה קילומטרים מעבר לחומה, וזה ממילא זן חצי מת.

BlackUnicorn

New member
מסכימה שהעונה הזו פחות טובה

אבל עם כל שאר האמירות שלך...
אני חושבת שלא הבנת את הלך הרוח של הסדרה. אולי כשקוראים את הספרים קל יותר להבין שהסדרה מתעסקת בחיים של הדמויות ובנקודת המבט שלהן על האירועים שקורים, ופחות באירועים עצמם ובאקשן. ז"א זה יותר סדרת דרמה מאקשן, זה לא "המתים המהלכים"...

אני דווקא חושב שזו העונה הכי טובה

אמנם איטית יותר מבחינה עלילתית (וזה נובע מזה שהיא מבוססת על חצי ראשון של ספר ולא על ספר שלם כמו השתיים הקודמות), אבל מבחינת איכות הכתיבה, המשחק והבימוי היא שם למעלה עם העונות הטלוויזיוניות הגדולות שראיתי.

Zarniwoop

New member
wat

לעומת העונה הקודמת? באמת?

ומי אמר לך האחרים בדרך לחומה?

AsafA55

New member
דעתי על הפרק היא דווקא הפוכה משל כולם

אני חייב להודות שבשנים האחרונות אני נוטה להיות אנטי כמעט לכל מה שפופולרי באופן מוגזם.
משחקי הכס הוא בדיוק הדוגמא לכך.
מדובר בסדרה טובה,טובה מאוד אפילו,מבחינה ויזואלית,היא אדירה,אבל כמו שכתבתי לפני כמה שבועות עליה,מבחינה עלילתית היא סוג של בלגן,העלילה מסתעפת ל-6-7 עלילות משנה ביום טוב,כאשר בכל פרק כל אחת מאלו מקבלת דקות ספורות אם בכלל,לא סתם לפני כל עונה בכל עיתון בידור אנחנו מקבלים את מפת הממלכה ואילני יוחסין שונים.
מי יודע מי זה אח של מי? מי רוצה להרוג את מי? ומי עדיין לא שכב עם הפרוצה הג'ינג'ית.
שלא לומר על המסע הבלתי נגמר של הבלונדינית עם הדרקונים למעלה המלך,אני מהמר שהיא תגיע לשם בערך בעונה 7.

לעניינו,
,ציפיתי להרבה יותר ממה שקרה בפרק,ע"פ ההייפ והוידאו של התגובות לצפייה בפרק (לא צפיתי בו לפני שראיתי את הפרק,אבל וידאו כזה גורם לתהיות),ציפיתי למשהו מזעזע באמת,משהו שטרם נראה בטלוויזיה,משהו דוחה/בוטה במיוחד,ובמקום זה קיבלנו טוויסט עלילתי על משהו שבמשך שתי עונות מתבשל גם ככה באיטיות יותר גדולה מקצב ההתקדמות של חאליסי.
רוצה לומר,ההייפ סביב הפרק והסדרה חוצה גבולות בצורה חסרת פרופורציות והפרק הזה אם כבר עשה לי משהו,הוא רק הוריד לי עוד קצת מהסדרה הזו.
אמשיך לראות אותה,היא עדיין מגניבה,מעבירה שעה בכיף ויש שם ציצים.

אז משהו דוחה במיוחד היה מספק אותך?

זה לא סרט אימה, אתה לא שופט עוצמה של סצנה מסויימת לפי כמות הגועל שהיא מעלה בך. ולא נראה לי שאפשר ללכת הרבה יותר רחוק מלהראות אישה בהיריון נדקרת בבטן כמה פעמים.

ושמע, כשאתה מגיע לפרק בידיעה מראש שמשהו עצום הולך לקרות, מן הסתם זה מוריד מהאפקט.

מעבר לזה, איש איש בדעתו

AsafA55

New member
רמת הציפיה זה משהו אחר לחלוטין

ואחד מהדברים שאני מתעב בתרבות הצריכה של ימינו.
כל מי שלא ראה את הפרק עד 24 שעות משידורו המקורי הסתכן בספוילרים,כי פשוט כולם דיברו על זה.
זה גם חלק מנושא ההייפ המטורף וחסר הפרופורציות.

הרי ברור לכולם בימינו שחלק גדול מהרייטינג נובע מהדיבורים ברשתות החברתיות וכל מה שנובע מזה,אין כמעט שום קשר לאיכות.

לגבי הפרק,זה היה רק "מיני טוויסט" עליליתי,ובוא נהיה כנים,זה לא באמת שינה שום דבר ממה שעומד לקרות,רוב סטארק עוד לא עשה שום דבר שקרוב להיות משמעותי.
האם כל טוויסט עליליתי שהוא גרר תגובות כאלה?
מה היה כאן כה מיוחד שדרש רשתות חברתיות מפוצצות בפוסטים על הפרק?

אז כן...כשיש כזה גל וכזו היסטריה,ציפיתי למשהו שעדיין לא ראיתי,אומר לך בכנות,בעשר הדקות האחרונות של הפרק ישבתי דבוק לספה בידיעה שעוד רגע עולמי עומד להשתנות ואני פיזית עומד להישאר עם פה פעור (בוידאו של התגובות של האנשים יש כמה כאלה).
ויודע מה,אני אפילו לא בטוח שרמת הציפיה שלי היתה גבוהה יותר מההייפ שנוצר,היא היתה תואמת לחלוטין את התגובות ברשת,ועל כך האכזבה הרבה.

רוב האנשים

ראו את הסדרה, למרות כל הדברים שקורים מסביב (דרקונים, וואייט ווקרס, וכו'), בתור המאבק לאניסטר VS סטארק. בקרב הזה בבירור הסטארקים הם החבר'ה הטובים, ואם נראה שההוצאה להורג של נד הייתה רק יריית הפתיחה למאבק הזה, הפרק הזה גילה לנו שבעצם, למרות כל מה שחשבנו, ומה שציפינו מכל סיפור שאי פעם סופר, החבר'ה ה"רעים" (אני שם במרכאות כי כשחושבים על זה לפחות שניים מבני המשפחה - טיריון וג'יימי- הן דמויות מאוד אהודות), הלאניסטרים, ניצחו במאבק. חד וחלק, ובאופן סופי (לפחות במאבק הספציפי הזה, לעת עתה). ולא סתם ניצחו- ניצחו כשעוד לא עברנו חצי מהסיפור (מתכוננות 7 עונות). זה, די מפתיע. ותסכים איתי שעבור אנשים שנהנו סוף סוף מחתונה שמחה ומאושרת, וציפו כבר לראות את רוב לוקח את צוק קאסטרלי בקרב גדול, ושמעו פתאום את "גשמי קאסטמיר" מתחיל להתנגן ואז הטבח המטורף הזה, תגובה של "WTFFF" היא די מתקבלת על הדעת. זה שהתגובה שלך לא הייתה דרמטית זה סבבה, אבל אני לא מסכים שאני ביסוס לתגובות ההיסטריות.

אבל, רוב סטארק כן היה דמות משמעותית.

הוא היה המגה אויב הגדול של הלאניסטרים, ובהעדרו של סטאניס הוא היחיד בעל סיכוי ממשי לנצח אותם בקרב (לא זוכר עד כמה זה צויין בסדרה, אבל הבחור לא הפסיד אפילו בקרב אחד, הוא מצביא מחונן ומרתיע מאוד). כמו שיובל אמר, החיסול שלו הוא דבר משמעותי, כי הוא בעצם מסיים את המערכה המלחמתית הזאת בניצחונם של כמה מהדמויות הכי מרושעות ושנואות בסדרה (ג'ופרי, טייווין וסרסיי). זה לא טוויסט ולא מתיימר להיות טוויסט, זה פשוט נותן סיום מזעזע במובן הטוב של המילה לקו העלילה הגדול הזה (המלחמה בין סטארק ללאניסטר).
זה כמו שבסוף "האביר האפל" הג'וקר היה תופס את באטמן וגורדון ומבתר את הגופות שלהם.

CallMeCavanaugh

New member
יכול להיות שפיספסת משהו

בעיני רוב האנשים, גם קוראי הספרים וגם צופים בסדרה, הציר המרכזי הוא מלחמת סטארק-לאניסטר. לא דאני (לא קוראים לה חאליסי), לא ג'ון בחומה, לא ת'יאון במרתפי העינויים של מי זה הפסיכופט הזה בכלל. ה"מיני טוויסט" הזה, כמו שאתה מתאר אותו, הוא ההבנה שבעצם הסדרה מתעסקת בדברים אחרים לגמרי, ושכל מה שחשבת וציפית ותכננת ל3-4 ספרים/עונות הבאים לא הולך לקרות אלא מוטל עכשיו, מבותר ומדמם על הרצפה. אם זאת ההגדרה שלך למיני טוויסט, הייתי רוצה לקבל דוגמא למה זה טוויסט אמיתי.

Zarniwoop

New member
נו

רייטינג לא קשור לאיכות, כמובן. אנשים מדברים על זה בלי סוף כי הם אוהבים את זה. אני לא רואה איך זה חסר פרופורציות. זה לא אומר שהסדרה לא איכותית.

ה"מיני טוויסט" שבר לך קו עלילה ראשי. אם אתה לא רואה את הפואנטה ואת ההשלכות שלו, אולי לא הבנת את הסדרה.

ואגב, אני לא זוכר שראיתי בשום סדרה אחרת מצב שבו שתי דמויות מרכזיות מתות בפרק ואחד, ועוד דמות משנית שהיא אשה בהריון שדרך עזיבתה מהעולם היא סכין לעובר.

BlackUnicorn

New member
אתה צריך להיות בן אדם ממש קר וחסר רגישות

כדי להגיד דבר כזה... שזה לא היה משהו משמעותי.

רוב, ובעיקר קייטלין אגב, הן דמויות מאוד אהובות, עגולות, עם הרבה היסטוריה ועניין מאחוריהן. זה כמו שתגיד שעריפת הראש של נד בעונה הראשונה לא הייתה משמעותית...

אתה בן אדם הזוי, זה מה שיש לי להגיד. אולי סרטי פורנו עינוייםמתאימים לך יותר.

למעלה