טוב.

אני מאוד מבינה אותך.

גם אני למדתי בתיכון דתי, והסיפור שלך הזכיר לי שכשרק התחלתי ללמוד בתיכון הזה, הייתה שם מישהי שהכרתי מכנסים של אנימה או משהו אז הסתובבנו קצת ביחד, וכשבנות מהשכבה שלי ראו את זה הן באו אליי ואמרו לי "אל תסתובבי איתה, היא לסבית, היא תאנוס אותך."
אני זוכרת את חוסר האונים המטורף שהייתי בו כי מצד אחד לא יכולתי לשתף פעולה עם ההומופוביה המזעזעת הזו, ומצד שני, בית ספר חדש, אני כולה בכיתה ז', לא רציתי לסמן את עצמי ישר כבחורה האאוטסיידרית שינדו אותה כי היא מסתובבת עם הלסבית של בית הספר.

לחץ חברתי ומוסכמות חברתיות גורמים לאנשים להתנהג בצורה נוראית. ולפעמים כדי לעשות שינויים בתוך חברה מישהו צריך לשלם מחיר. לא כולם מספיק אמיצים בשביל לקום ולדבר ולהגן, בטח בגיל צעיר.

בסופו של דבר מצאתי את עצמי מתרחקת קצת מאותה בחורה, ועד היום אני מתחרטת על זה. אז מה הדבר הנכון לעשות? לא יודעת.

Ayelet 363

New member

מזכיר לי את אמא שלי.... כמה עצוב לי שזה בא מהמשפחה שלי, היא מדיי פעם, כשאיכשהו מתחילים לדבר על נושאי LGBT, אומרת שהם סוטים, מגעילים... פעם היא קראה כתבה בעיתון על מישהו שבתו לסבית ואמרה שהוא מסכן, "קרה לו הנורא מכל"... לרגע ריחמתי עליו עד שגיליתי מה היה ה"אסון" שקרה לו...
בפעם האחרונה, כשהתעמתתי איתה בנוגע לזה (בפעם המיליון ושתיים בערך) היא אמרה שהסיבה שלה היא "כי זה קיטשי". אני חייבת לציין, פרס ההומופוביה המקורית ביותר... אחרי זה היא גם הוסיפה "את יודעת שזה לא בסדר, אז למה את שואלת"...

עצוב שהורים, משפחה, חברים וכו' לא יקבלו את אותו הבן אדם שהכירו ואהבו בגלל משהו שאין לו שום קשר לאישיות שלו... ולדעתי לדעת שאנשים חשובים בחיים שלך לא יקבלו אותך בגלל פרטים כאלה אמור להעליב כל אחד, לא משנה אם הוא סטרייט.

Ayelet 363

New member
זו בדיוק הבעיה שלי עם מה שהיא אמרה

"מילא" (לצורך העניין, אני מתכוון. זה ממש לא "מילא" בשבילי) כל שאר העיוותים ההומופובים שאני שומעת, אבל העיוות הזה... אני אפילו לא מבינה מה המקור שלו.

Ayelet 363

New member
וגם

פעם סגרתי שבת (הפעם הבאה מחר) ואני ועוד שני שומרים הגענו לדבר איכשהו על הנושא ושניהם התבררו בתור הומופובים. לא נתתי להם לדעת כמה הם העליבו אותי.

neurotica

New member

קודם כל ממש בא לי לחבק אותך עכשיו. מצטערת אם אני קריפית.

זה בהחלט מצב שמבאס להתקל בו, ואני לא יודעת מה הייתי עושה אם הייתי במצבך ובאה מהרקע שלך. קשה לי לשים את עצמי בנעליים שלך כי לא באתי מרקע דתי ואני לא יודעת כמה ריקושטים תחטפי אם תצאי להגנת הקהילה ההומולסבית בקול רם.
אבל מצד שני אני חושבת שכדאי. את אומרת שאלה חברות שלך, שהן לא בנות רעות ולא בנות טיפשות אלא הן פשוט חונכו ככה. אז אולי כדאי כן לנצל את העובדה שיש בסיס טוב ואת זה שהן קרובות אליך בשביל לנסות להראות להן את הצד השני. אולי בגלל שזה ישב לך על הנשמה כ"כ הרבה זמן, פעם הבאה שתהי במצב כזה או שבכלל הנושא יעלה בקרב אותן בנות או בנות שדומות להן תהי יותר מוכנה ותוכלי באמת לקיים איתן דיון, ולכי תדעי, אולי זה כן יוביל לשינוי.

אני אישית לא חושבת שאי פעם נתקלתי בהומופוביה מאנשים שקרובים אלי (מעבר לטמבלים שמשתמשים בהומו כקללה, ואין מה לדבר איתם), לפחות לא בקרב בני גילי. אני לפחות לא מצליחה לחשוב על מקרה כזה כרגע. אבל אני חושבת שאם זה יקרה, אני לא אעבור על זה בשתיקה. אם יש נושא שאני מוכנה להלחם למענו, זה זה.

(ועכשיו אני מבינה שאני סותרת את אחת ההודעות הקודמות בשירשור הזה. זה יום כזה.)

neurotica

New member
צ"ל

אני תמיד שוכחת שה"חיבוק" מחייך בצורה עוד יותר מטרידה.

כרגיל את מוציאה לי את המלים מהמקלדת

וזרובי - אלפי חיבוקים, באמת.
נותר רק לקוות שיש בהן מספיק פתיחות בשביל להקשיב לך, בתור חברה שלהן. אם הן יראו נכונות, הכל אפשרי, ואולי תצליחי אפילו לשנות דעה של אחת או שתיים וזה שווה הכל.

gayhighfive

New member
וול, יש לי די הרבה מה להגיד..

כי גם אני מכירה את זה.

בקשר ללשפוט בן אדם לפי איך שהוא מתייחס לקהילה הלהט"בית, אני אגיד את האמת, אני כן שופטת אנשים לפי זה.. אני לא אפסיק לדבר איתם אבל הערך שלהם יורד המון מבחינתי.
הנושא הזה לא באמת עולה כל כך הרבה בקרב הכיתה שלי אבל כשזה עולה אני נורא מתעצבנת עליהם ועל דרך החשיבה שלהם. ואני רואה שזה בגלל הדרך שהם חונכו. הדרך שהם מתחילים לצטט לי דברים מהתנך והדרך שהם אומרים את זה כאלו זה הדבר הכי נורמלי להגיד.
אז במקרה שלי אני לא באמת מכבדת את הדעות שלהם כי מההתחלה הם לא באמת היו חברים קרובים שלי. אבל אם מישהי שכן קרובה אליי תתחיל להטיף דברים על הומואיים אני כן אנסה לדבר איתה נגד זה.
ובקשר למה להגיד שזה די המשך למה שרשמתי, וול, רשמתי גם בהודעה שלי שניסיתי לדבר וזה לא ממש הצליח. אבל הרגשתי הרבה יותר טוב עם עצמי אחרי שאמרתי משהו. כי המחשבה שעוברת בראש של להתעלם ולא להגיד כלום תמיד עוברת. אבל כשאמרתי את הדעות שלי זה גרם לי להרגיש כאלו אני כן יכולה לעשות שינוי. ומי יודע? אולי אם יצא לי לדבר איתם עוד קצת, אולי זה יעזור.

ובקשר לחינוך, כמו שאמרתי לאנשים בכיתה שלי יכולתי לראות שזה פשוט הדרך שהם חונכו. אני תמיד חושבת ש"יצאתי אחרת" בגלל שמגיל קטן נחשפתי לדברים האלו בטלוויזיה ובכלל ולא תמיד נחשפתי כל כך או הבנתי דעות הומופוביות. ככה שתמיד היה לי בראש שזה נורמלי לחלוטין.
רק בגיל הרבה יותר מאוחר שבאמת נחשפתי לדעות הומופוביות הבנתי שלא כולם חושבים שזה מקובל. אני זוכרת שזה בילבל אותי בהתחלה אבל בהמשך זה פשוט הפך להיות זעם על כל מי שחושב ככה. אולי זה לא כל כך נכון לכעוס על דעות של אחרים אבל אני פשוט לא יכולה לקבל את זה שהם חושבים ככה..

סורי אם יצאתי לא מובנת בעליל. לקח לי שעה רק לנסות לנסח את זה כמו שצריך :p

X יו יו S

New member
שלום

תאמת עד שהגעתי לקטע שאת לומדת בבית ספר דתי
כל עניין היה נשמע לי מוזר לגמרי

אבל אחר כך
זה ניהיה לי יותר מוזר

אז סתם לסבר לי את אוזן אבל בכיתה שלך יש את הקטע של הערצה של להקת בנים ודברים כאלה?

Rawsome

New member
למה זה נשמע לך מוזר?

ולשאלה שלך - לא, תודה לאל. מה הקשר?

X יו יו S

New member
בכלל?

או כשהבנתי שהוא דתי

כי זה בגלל שהוא דתי
כי גם אני למדתי בבית ספר דתי
וזה לא נראה לי משהו שיכול לקרות אצלנו

ובקשר לשאלה שלי
אני רציתי לבדוק את מידת צביעות
כי תסכימי איתי שיש משהו מוזר אם היו אצלכם סוגדים לוואן דיירקשן (לדוגמא)
ומתבטאים כמו שהן התבטאו בקשר להט"ב

אז בהחלט היה יותר צורם לי

אלא אם כן דמדומים ודברים כאלה כן פופולאריים אצלכם

gayhighfive

New member
אצלי יש כאלה.

שאוהבים וואן דירקשן ודמדומים וכל השאר. אני לא מבינה למה זה יהיה צביעות?
לא שאני מגינה עליהם או משהו אני פשוט לא מבינה מה הקשר..

X יו יו S

New member
בגלל קישור שעשית

בין היותן דתיות לזה שהם באמת מאמינות שזה תועבה
אני יודעת שאצלנו שהינו שומעים היי פייב(
) אז יכול איזה מורה לעבור ולהגיד תועבה או משהו דומה
או שהיינו מדברות על כל תוכניות אלו מפה שהיינו רואים שהיו בהם יחסים

אז מניחה שהן שמעו את מילה תועבה בקשר גם לדברים אלו או שאני טועה ?

neurotica

New member
~נדחפת

אני בטוחה שהן שמעו/אמרו את המילה תועבה גם בהקשר לאכילת חזיר, אבל איך זה קשור לתפיסתן את הקהילה להט"בית? נראה לי שזה מה שכולנו מנסות להבין.

X יו יו S

New member
אוי ודווקא רציתי שתמחקי את תגובה הזאת

כי זה נשלח לי בטעות

לא יודעת לי זה נראה מוזר שעל דברים מסומים שאומרים לה תועבה הם אומרים "אמן" ועל שאר הדברים לא
לי היה יותר בסדר לשמוע שהן מהבנות אלו שלא ראו טלויזיה
ואז יותר קל להבין אותן

mich223

New member
וול, זה לא קשור.

משכב זכר (=הומואים) בפירוש אסור בתורה.
לשמוע וואן דירקשיין, דמדומים, היי פייב או כל דבר בסגנון, לא קשור לעניין.

X יו יו S

New member
אבל מבחינת המורים זה גם אסור לא?

תאמת אני יצאתי מנקודת הנחה שבבית ספר זה אסור
לא חשבתי שזה דברים שהן למדו בבית

mich223

New member
את מדברת על בתי ספר שונים, את יודעת.

לכל בית ספר יש את הגישה שלו. בבית ספר הנוכחי שלי, שהוא דתי, אין לי בעיה לשמוע לועזית ולדבר עם המורה שלי על זה שאני רואה סדרות וסרטים מחו"ל, מדברת עם בנים ושומעת אנגלית.
לעומת זאת בבית ספר הקודם שלי, לא הייתי מוציאה מילה מהפה על זה.
וכן, ברור שבבית ספר שפועל על פי ההלכה היהודית הנושא יהיה בעייתי, אבל זה לא אחיד.

X יו יו S

New member
זה מה שרציתי להבין

אם היא לומדת בבית ספר מאוד דתי שבו באופן טבעי גם שאר הדברים אסורים (או לא מתקבלים טוב )
או שראק אם זה הבעיה

ואגב יש איסורים על הרבה דברים שאני בטוחה שהן לא מקפידות

קיצר מה שאני מנסה להבין אם זה נטו דת ואם כמה שזה כואב זה מובן או שזה דת כי זה נוח

למעלה