אוקיי. אפשר לספר סיפור אמיתי?
זה קצת יושב עלי כמה חודשים וממש רציתי להוציא את זה איכשהו והנה הקשר מעולה.
אז ביום האחרון של בי"ס ישבתי עם חברה שלי באחת הכיתות, ואז נכנסו עוד כמה בנות. והתחילה שיחה בזה שמישהי אמרה "אוי גיליתי שחברה של אחותי לסבית, זה ממש עצוב". שאר הבנות הגיבו בכל מיני "אוי ממש עצוב" "איכס" "זה מחלת נפש" וכו' וכו', אני לא ששה לפרט הכל אבל אתן יכולות לדמיין
אני וחברה שלי מחליפות מבטי "אבל מה"
השיחה שלהן ממשיכה, אני לא ממש זוכרת אותה במדוייק, כל הזמן הזה אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי, להגיב לא להגיב, מה בכלל להגיב?
באיזשהו שלב חברה שלי אומרת "מה אתן סתומות, זאת לא מחלה"
ומייד מקבלת מהן ממש התקפה בתגובה " אם זאת לא מחלה, אז מה זה???" וכו' וכו'.
מאותו שלב גם חברה שלי לא מגיבה יותר ומתישהו אני לא יכולה לסבול את זה ויוצאת.
מצד אחד זה היה מבאס שזה קרה ביום האחרון של בית ספר כי זה שלח אותי לחופש בעצבים. זה דיכא אותי ברמות שקשה להסביר.
ומצד שני שמחתי שאני לא אראה אותן חודשיים כי לא ממש הייתי יכולה להסתכל להן בעיניים ביום הבא בלי לרצות לבכות איפשהו.
ועכשיו הסבר:
ברוב המובנים, אלה לא בנות מטומטמות
אלה לא בנות רעות.
חלקן פחות או יותר חברות שלי
ואת כולן אני לא שונאת בשום מובן שהוא.
להיפך, את רובן אני אוהבת, מעריכה את דעתן לגבי הרבה נושאים ואני נהנית לדבר או לבלות איתן.
אני לא אגיד שההערכה שלי כלפיהן לא צנחה במיליון אחוז בערך.
היא כן.
ומצד שני, האם מעכשיו זה יהיה הפרמטר היחיד שלי לשפוט מישהו? היחס שלו לקהילה הלהט"בית? הרי לא כל מי שתומך בקהילה הוא אדם טוב.
אז נכון שאני מנסה לשאוף להתחבר לאנשים הכי טובים ורגישים ופתוחים מחשבתית בכל בתחומים שחשובים לי.
אבל כמה אנשים כאלה יישארו בסוף בעולם שלי? איך אפשר להחליט מה חשוב יותר ומה פחות?
אני חוזרת לאותן בנות.
אלה האנשים שאני חיה איתם. באמת ובתמים חינכו אותן בצורה מסויימת. הן דתיות. הן באמת מאמינות שלהיות הומו זו תועבה עצומה.
אני לא יודעת אם אותי חינכו בצורה פתוחה יותר, או שמהאופי שלי אני פתוחה יותר, או שעד שתכיר באמת מישהו/י הומו/לסבית ותראה בנאדם מדהים עומד לפניך, לא תבין שזה לא משנה כלום.
אני לא זוכרת אם חשבתי כמותן פעם. יכול להיות שכן.
אבל מה שבאמת הטריד אותי ושקשור לדיון המקורי. למה לא אמרתי כלום? מה יכולתי להגיד?
אני שונאת עימותים ובורחת מהם כמו אש. אבל הפעם באמת ייסרתי את עצמי ששתקתי.
ניסיתי לחשוב מה יכולתי להגיד. מה הייתי מצליחה להגיד.
כי כל מה שהיה לי בראש כששמעתי מסביב את השיחה הבאמת נוראית הזאת היה "תתעלמי תתעלמי תתעלמי".
לא ניסיתי להביע בהודעה הזאת איזשהו מסר ברור. זה שהיא כולה מבולבלת זה בגלל שגם אני כולי מבולבלת בעניין. כל הסימני שאלה לא היו רטוריים בכלל.
ביטאתי את עצמי גרוע וסליחה, בכל מקרה אני אשמח לשמוע כל תגובה שהיא.
ובקשר לפרק מה זה היה בכיתי כמו החיים.
בריאן, you cry - i cry
you smile - i cry