חדש

RenanaD

New member
חדש

טוב, אז בואו אספר לכם איך עבר עלי היום...
הכל התחיל סבבה, תמים. בוקר, אוטובוס, אוניברסיטה. בנוהל, שום דבר מיוחד לא אמור לקרות... או שלא! אתמול קיבלתי את הסימים שהזמנתי מ-012 כדי לנטוש סוף סוף את גולן (הגרועיםםםם
), אבל המערכות המטומטמות שלהם לא עבדו כמו שצריך. הייתי צריכה נציג שירות והם לא עובדים עד מאוחר. אז פניתי אליהם היום בבוקר, באוטובוס, וגיליתי שהם לא תומכים טלפונית. רק בצ'אט באינטרנט. מגוחך, אבל בסדר.
אני אדלג הרבה דקות קדימה ואחסוך מכם הרבה מפחי נפש של המתנה, צ'אטים שהתנתקו באמצע וחוקים מטומטמים שלא אפשרו לי לנייד באופן חלק... ואגיע לחלק העיקרי - גבר שישב מאחורי, בספסל האחרון, נגע בי. בזרוע. פעמיים. וניסה להסתיר את זה גם עם שקית בד
מפגר. בפעם הראשונה הסתובבתי אחורה והוא לקח את היד שלו. הייתי באמצע ההתכתבות בצ'אט וכולי מרוכזת, אז אמרתי לעצמי שתכף אטפל בברנש. רק אסיים קודם עם הסתומה בצ'אט. ואז הוא נגע בי שוב! ראיתי שהתכנית שלי לא עובדת והמצב כבר דורש התערבות. לקחתי דקה לחשוב ואז הסתובבתי אחורה ויצאתי עליו
"מי אתה חושב שאתה?!? מה אתה נוגע בי?!? בחורה היא לא חפץ! לא בשבילך!! ולא בשביל אף אחד אחר!!!" שעה צעקתי עליו, הבנאדם נלחץ
אדיוט. נשען אחורה כולו בלחץ, רצה שהאדמה תבלע אותו. וזה לא קרה. אז הוא התכופף אלי קדימה כזה, התנצל וביקש סליחה, ושאני לא אבייש אותו מול כולם, ושהוא לא יעשה את זה שוב ושהוא גם אף פעם לא עשה דבר כזה... "אני לא מאמינה לך!!! שלא תעז לעשות את זה עוד פעם אחת בחיים שלך!!!" ככה שעה
ובינתיים אף אחד מסביב לא עוזר לי! כולם שמעו אותי והסתכלו (נו באמת, איך אפשר להתעלם
), אבל אףףף אחדדד לא עזר. לא לפני, לא במהלך, ולא אחרי. רק אני והוא. מה זה החרא הזה?! טוב שהוא לא אנס אותי גם, שום עזרה לא הייתי מקבלת!! סתומים כולם. בקיצור, בשלב הזה כבר התחלתי ממש לרעוד אז סיימתי את הנאום שלי והתיישבתי חזרה. התחלתי להרגיע את עצמי, סיימתי את השיחה עם הנציגה בצ'אט (שבסופו של דבר גם לא עזרה לי בשיט
) והתפניתי לחשוב מה הלך פה בעצם. ובדיעבד - תמיד יותר חכמים... התחלתי לאכול את עצמי למה לא אמרתי את זה ולמה לא אמרתי ככה. התחלתי לנסח נאום חדש בראש, תכננתי שלפני שארד בתחנה שלי אתן לו שטיפה אחת אחרונה, לקינוח. אבל אז הוא ירד תחנה אחת לפני
מודה שהתבאסתי על עצמי... ובדיעבד התעצבנתי שלא צילמתי אותו או פניתי לנהג או גררתי אותו למשטרה. נכון שהוא רק משמש לי את הזרוע, אבל זה רק בגלל שעצרתי אותו שם! בחורה אחרת היתה יכולה לקפוא מיד במקום, בלי יכולת להגיב (כמו שקרה לי פעם מזמן ואני עדיין זוכרת את התחושה המחורבנת), ואז מי יודע איפה זה היה נגמר... כי אם היא לא עוצרת אותו, מותר לו הרי לעשות מה שבא לו, לא?
אז אני כועסת על עצמי. זה רק בגלל שהראש שלי היה חצי מוטרד בניוד הזה של הפלאפון. אבל היי, בפעם הבאה הוא יחשוב פעמיים, נכון?... חשב שאני טרף קל וזה התפוצץ לו בפרצוף. אולי זה ימנע את הפעמים הבאות שלו? אני מקווה שהועלתי אפילו במעט... אוף!

אבל זה היה רק הבוקר, חכו

היתה לי פגישת קבוצה של המעבדה, סבבה. אח"כ קבעתי עם חבר שנכין חומרים לחוג "נוער שוחר מדע" שאנחנו מדריכים ביום ראשון. אנחנו חברים טובים, הוא נשוי לחברה הכי טובה שלי מהתיכון (שידוך שלי
) ועושה דוקטורט במעבדה אחרת במחלקה. אז יש לנו פז"ם של כמעט שנה וחצי הדרכה משותפת, מכובד ביותר.
בקיצור, הכנו איזה ניסוי שצריך להשפריץ בו שני חומרים אחד על השני, ולראות איך הם זוהרים בחושך. כמו סטיקלייט? כזה. אז עשינו את זה בחדר קטן וסגור, וכשהוא השפריץ את החומר השני הוא התיז לי בטעות לעיניים! זה שרף לשניה. עכשיו, הייתי עם משקפי מגן וכפפות, עמדתי בכללי הבטיחות. אבל הספריי איכשהו חדר אותם, וגם נשמתי את האדים והם חנקו אותי לשניה, אז פתחתי את הדלת וברחתי החוצה! הכאב חלף ברגע אז לא ידעתי כ"כ מה לעשות עם עצמי, וכמה לקחת את הסיפור הזה ברצינות... אבל אז הגיעו עוד ועוד אנשים לשמוע מה קרה וזה תפס תאוצה והתחלנו לקבל פרופורציות (נכונות!) של תאונה מסוכנת. בכל מעבדה יש משטפות חירום, במיוחד למקרים כאלה, מעין כיור קטן עם שני ברזים שמכוונים כלפי מעלה. החוק הוא להחזיק חזק את הראש מעליו, עם העיניים פתוחות בתוך המים הזורמים, וככה להשאיר אותן להשטף 15 דקות ברצף. ותנו לי לספר לכם משהו... זה לא נעים. זה לא נעים בכלל! לא עשיתי את זה ברצף, עברתי אח"כ לאחת טובה יותר בקומה התחתונה, אבל לא היתה ברירה... העיניים שלי היו כ"כ אדומות אח"כ, הכל היה נראה קצת אפור ומטושטש. כאילו אני נמצאת בתוך ענן ערפל. אבל זה היה כנראה בגלל הלחץ של המים ועבר אחרי כמה דקות.
גם עכשיו אני אדלג לכם כמה שעות קדימה, ואחסוך מכם את החלקים עם אחראית הבטיחות והחובש שהוזעקו מהר למקום, ושלחו אותי למרפאת חירום שייתנו לי הפניה לבי"ח, ואבא שלי שקפץ מיד לעזור לי, ואת כל הפקקים שנתקענו בהם בבני ברק ובר"ג בגלל שיפוצים ובניה ליד גשר קוקה קולה (פאקינג 55 דקות תקועים בקטע כביש של 500 מטר!
), ואיך בקופ"ח התעקשו שאעבור קודם אצל אחות, ושהגענו למרפאת העיניים בבניין הלא נכון, ושבבניין הנכון היו שני מקרים דחופים לפני והייתי צריכה לחכות עוד איזה 3/4 שעה. כל זה יכול להמרח פה על 4 פסקאות לפחות
ואין לי כח לפרט הכל. אבל אני כן אספר לכם שאת בדיקת העיניים הזאת אני לא מאחלת לאויבים שלי, וכשתוקעים לך נייר pH לתוך כל עין (!) ומשאירים אותו שם בפנים (!!) כמה שניות טובות (!!!) - זה לא כיף. זה נורא
ואז הגיעו עוד פינוקים של טיפות צורבות והיפוך עפעפיים ואלוהים יודע מה עוד היא עשתה לי שם. איבדתי את המעקב באיזשהו שלב. אבל המסקנה הסופית היא שהעיניים אכן נפגעו קצת, בשכבה החיצונית (אפיתל), אבל שזה ממש לא נורא כי זה הפיך ואמור לרפא את עצמו תוך כמה ימים. היא נתנה לי גם משחה אנטיביוטית, עוד להיט גדול שאצטרך לחיות איתו ב-3 הימים הקרובים, 3 פעמים ביום...
אבל - מור"ק
לאף אחד מהמחלקה שלי (ששמעתי עליו) לא קרה דבר כזה

ואז בדרך הביתה היינו תקועים בעוד פקק קטן, וראינו בצד השני של הכביש מכונית שמתחילה לבעור ולעלות באש. כל מה שרציתי היה רק לברוח משם לפני שמיכל הדלק יתפוצץ גם ויחזירו אותי לביה"ח, הפעם מסיבה אחרת
ואז מצאנו בית מרקחת פתוח, וכולם פחדו מהעיניים שלי כי הרופאה קצת הגזימה בכמות המשחה שהיא מרחה לי שם בפנים. לא נורא, ככה אף אחד לא העז לעקוף אותי בתור

אז ז-ה היה היום שלי. מה אתכם?

LemonLimeLilach

New member
הולי שיט

קראתי הכל!

בקשר לחוצפן מהאוטובוס, אני חושבת שהגבת בצורה מצוינת וכל הכבוד לך, ועזבי עם לאכול לעצמך את הראש אם למה לא עשית ככה ואחרת... אני ממש מקווה שהלחצת אותו והוא יחשוב על זה טוב טוב בפעמים הבאות

והתאונת עיניים
אימאלה. איך את רואה עכשיו? איך המשחה? וואי זה נוראי לשים משחה בתוך העין

RenanaD

New member
מקווה שלא יהיו פעמים נוספות...

אבל לצערי, מניחה שכן יהיו
אולי זה ירגיע אותו לתקופה הקרובה, אבל סוטה מין זה סוטה מין... הסטיה בטח תגבר עליו שוב מתישהו והוא יחזור לסורו. הלוואי שלא.

העיניים בסדר, אני מרגישה ורואה איתן כרגיל, זה כאב/שרף/דקר רק לשניה! ואז הפסיק, כאילו טיפות הספריי שהיו באוויר נכנסו לי לעיניים, כאבו נקודתית והתמוססו. לכן בהתחלה גם לא ידעתי איך להתייחס לכל הסיפור ובאילו פרופורציות לקחת אותו... זה היה מאוד מבלבל.

limors2

Well-known member
אומייגאד

החיים שלך ממש ממש משעממים

כל הכבוד על ההוא באוטובוס! לא היית צריכה לשתוק וזה ממש טוב שצעקת עליו ככה. זו התגובה הכי טובה שיכולת להגיב!

והסיפור עם העיניים ממש מפחיד :| מזל שיצאת רק עם נזק קל שיעבור מהר!

RenanaD

New member
כן, אה?

אבל באמת מזל, זה היה יכול להגמר אחרת לגמרי... אמא שלי אומרת שאני צריכה לברך "הגומל"

RenanaD

New member
אולי אעשה זאת מחר

אם אספיק... בבניין לידי יש מניין קבוע בצהרים לתפילת מנחה, אוניברסיטה דתית

o0Invisible0o

New member
ג'יז.

איזה יום, אה?

לגבי הבחור באוטובוס- קודם כל והכי חשוב אל תאשימי את עצמך שלא עשית יותר או שהיית יכולה לתפקד יותר טוב, תפקדת מצוין והתנהגת מצוין ואני שמחה שהוא ביקש ממך לא להביך אותו, פעם הבאה אולי על תמשש בחורה באוטובוס [וזה בכלל לא משנה שזו היד] אז אולי היא לא "תביך אותך". חוצפן. בא לי לתת לו אגרוף.
ואני מאוכזבת מכך שכל יושבי האוטובוס יתעלמו. איזו חברה מנוונת אנחנו.

והסיפור עם העין פסיכי. ד"א כשהתחלת אותו וסיפרת על ההכרות עם הבחור והחדר החשוך חשבתי שהסיפור הזה הולך לכיוון אחרי לגמרי וממשיך את תקרית הבוקר..

נשמע פסיכי, שמחה לשמוע שזה יעבור תוך כמה ימים, באסה על משחה בתוך העין.
הצחקת אותי עם השריפה, ותיאור הפקק הראשון נשמע מוכר מדי.
ואוו.

Rachel47

New member
גם אני חשבתי

שהסיפור עם הבחור יהיה אחר לגמרי (הייתי ממש בלחץ מהעניין שהיא כתבה שהוא נשוי לחברה שלה.....)

RenanaD

New member
לא לא, זה ממש לא הכיוון איתו

חחחחח אני יכולה להבין למה חשבתם ככה בהתחלה
אבל לא... אנחנו חברים טובים, הוא כמו גיס בשבילי. נשוי טרי ובאושר לחברה הכי טובה שלי

בנוגע לאוטובוס - הוא היה חצי מלא, בכל ספסל ישב נוסע אחד בערך. ואני חייבת לציין שרובם מאחורה היו בחורות! שזה עדיין לא מסיר מהן אחריות או סולידריות כלפי, בואו נודה באמת, אבל אני יכולה להבין איכשהו למה הן לא התערבו. אולי הן פשוט חששו להפגע בעצמן?... אבל בספסל שלפני ישב בחור, עם אוזניות, ובשלב הזה הייתי עם הגב אליו (כי הסתובבתי אחורה לצעוק על הקריפ) אז לא יודעת אפילו אם הוא הסתובב לראות מה קורה מאחוריו... ולמרות האוזניות, אני לא מאמינה שהוא לא שמע אותי. צעקתי/דיברתי מספיק בקול והוא ישב הכי קרוב אלינו, פיזית
אז מה נסגר איתו.

Kill Bernard

New member
רציונלית אין להן סיבה לפחד,

כי זה רק לצעוק מרחוק על אדם אחד. אבל אנחנו מתים מפחד מעימותים או מיואשים מהסיכוי שלהם להביא לשינוי אז.. מי שיש לו אוזניות כנראה מרגיש טוב מאוד להישאר איתן

כ"כ דוחה שככה דברים קורים. וואו. רננה, צריך לשכפל אותך.

Rachel47

New member
גוד לורד!

את לא יכולה לקחת את הרשימה של המקרים המוגזמים האלה ולחלק אותה נניח על פני איזה חודש

לא לא
הטרדה מינית ותאונת מעבדה קטלנית במיוחד באותו יום
יופי באמת

הקטע עם האוטובוס
אוף, זה מייאש אותי
שאנשים מתנהגים ככה
שמעתי סיפור דומה מאוד מעוד חברה שגם היא עמדה על זה וצרחה עליו
אבל רוב הבנות לא עושות את זה
ולרוב הגברים זה כנראה לא ישנה
ואוף!

ובקשר לתאונת מעבדה
אחותי!! הלחצת!!!
ועוד היית עם משקפי מגן!!
אמא!
זה הפחד שלי
זה ולנשום אתר (שאנחנו עובדים איתו בכל המעבדות ואני כל הזמן מרגישה שמנדף זה ממש כסת"ח ושאני נושמת את זה בכל מקרה...וגם שכל הדברים שלנו ממזמן מרוחים באתר)
אני שמחה שבסופו של דבר זה שומדבר רציני ושזה יתקן את עצמו אבל וואלה.. מלחיץ!!!
מהיום- מסיכת ריתוך!

וגם התאונה המטורפת עם האוטו שעולה באש

איזה יום גרוע לצאת בו מהמיטה!!

עכשיו אני אשתף אתכן בדברים שחשבתי עליהם לאחרונה
אני לא נמצאת במצב שבו אני חושבת שבא לי לעשות תואר שני בביולוגיה (ממוצעית אני גם לא יכולה אבל נניח שאני כן אמצא מישהו שיקח אותי עם ממוצע נמוך יותר..אני לא משוכנעת שזה מה שאני רוצה)

תמיד אמרתי שאם לא להמשיך בביולוגיה אז אולי לעשות תואר שני במשהו אחר
והדבר שקפץ לראש זה מנהל עסקים
וזה קצת ירד מהפרק עד לאחרונה כי בתכלס אני לא יודעת כמה זה באמת יעניין אותי ואפילו שזה תואר קצר יותר עדיין לא בטוח שאני אעמוד בזה ואז סתם חבל (ואני מפחדת מהיסודות של המתמטיקה..למרות שזה כלום לעומת מה שעשיתי בתואר הנוכחי)
אבל אז שמעתי על מגמה במכללה למנהל של "ניהול ביו רפואי" שזה כם תואר שני במהל עסקים וההתמחות היא ביו רפואית אז כל הקורסים שהם לא כלכליים הם מתחום הרפואה והם גם בנו את התוכנית במיוחד לאנשים שסיימו תארים כמו שלי אז הם גם נותנים את כל היסודות ואין צורך בהשלמות לפני או משהו כזה

יתרונות
- זה תואר שני (זה נחשב יתרון? אני חושבת שכן..אני לא בטוחה לגמרי..כאילו להחזיק בתואר שני לעומת רק ראשון)
- זה במנהל עסקים, זה פותח אותי לתחומים שכרגע סגורים בפניי בגלל שהתואר שלי הוא מדעי החיים וזה מאוד ממוקד לשם
- זה כם מאפשר לעבוד במסגרות ניהוליות אבל להשאר בתוך תחום הביולוגיה רפואה- שזה נחמד, לא להיות זו שבהכרח במעבדה, אבל הם ישמחו לקבל מנהלת שגם יש לה רקע ויכולה להבין מה בדיוק עושים במעבדה (לפעמים במעבדות כשעובדים מול גורמים אדמניסטרטיביים אטומים שלא יודעים כלום זה מבאס)
-אהה הלימודים בחמישי ערב ושישי בבוקר אז אפשר לעבוד בינתיים וזה למעשה לא מאוד מפריע לכלום..

חסרונות
- עולה 62 אלף שקל..

- זה בראשון, אני כרגע חוזרת למרכז אבל אנחנו כן נתחיל לעבוד אז לחזור לגור יחד וחתונה מתישהו ועניינים וזה סוג של חצי כובל אותי למרכז, מה גם שזו מסגרת שאני נכנסת אליה שגם די תסגור לי את הסופשים (
) ובעיקרון כן תוסף לחץ בסה"כ
- אמאלה?
- האם אני בכלל צריכה את זה
- מי אני? מה אני?

קיצר..מבולבלת
יש את העניין הקליל שאני צריכה עוד נקודה אחת לממוצע כדי להכנס לתוכנית הזו אבל אני רוצה להיות אופטימית ולהאמין שלפחות זה כן יקרה..

o0Invisible0o

New member
ההחלטות האלה קשות..

אבל תנסי לחשוב למה את עושה את זה.
כאילו זה שיהיה לך תואר שני שזה כאילו יותר טוב וזה שתהיה לך אופציה לעבוד וניהול זה לא יתרונות אמיתיים אלא אם את יודעת שזה מה שאת רוצה- ללכת לכיוון של ניהול.
זה המון המון כסף ומרכז+סופ"שים זה חסרונות די גדולים. כאילו, קל להמשיך לתואר שני כי ממשיכים ללמוד וזה קצת נותן תירוץ לכל עניין העבודה הרצינית ופיתוח הקריירה. אם נראה לך שזה הכיוון שאת רוצה ללכת אליו ושהדרך שלך להכנס לתחום הניהול שאותו את רוצה אז לכי על זה.
אם זה בקטע של- למדתי ביולוגיה אני לא אמצא עבודה אז אין לי ברירה אז אל תלכי על זה ותחשבי מה את כן יכולה לעשות כדי כן למצוא עבודה בתחום שאת רוצה.
גם בטח יש עוד תוכניות לתואר שני שמתאימות לך, לא? זו חייבת להיות התוכנית הזו?
קשה.

Rachel47

New member
זה לא בדיוק ככה

תחום הניהול זה כן תחום שקצת חבל לי שאין לי איך להכנס אליו- וזה פתח אליו

ומבחינת ביולוגיה לא..אני יכולה למצוא עבודה לביולוגית..כמה זה קל או קשה זה עניין אחר..אבל זה לא מה שרלוונטי בהתלבטות הזאת
אני יותר מתייחסת לזה שאני פשוט לא חושבת שאני רוצה לעבוד בעבודה ביולוגית, כלומר, אני די בטוחה שאני לא רוצה לשבת במעבדה כל היום (שזה רוב העבודות)
תואר שני בביולוגיה זה תחום של מחקר ואקדמיה וגם זה כיוון שאני לא כל כך רוצה להשאר בו

ואז כאילו הקטע של הניהול, פלוס זה שזה עדיין בתחום שמעניין אותי אבל מרחוק יחסית - לא לערבב את החומרים בעצמי
זה מה שבכלל גרם לי לחשוב על התואר הזה...

אני מניחה שזאת לא חייבת להיות התוכנית הזו אבל חוץ ממנה יש מעט שבאמת מדברות אליי וגם אז יש שיקולים של מרחק/כסף/ממוצע ועוד..
זאת כאילו האפשרות שהכי קרובה למשהו שאני רואה שיכול לצאת לפועל

Rachel47

New member
ובקשר לעבודה

אני מתכננת קודם כל כן למצוא עבודה בתחום שאני יכולה לעבוד בו כרגע ולשלב אותה עם הלימודים (כי זה תכלס רק יום חמישי בערב וכל שאר הזמן נשאר פנוי לעבוד בעבודה שהיא לא מכירת חזיות בקניון) ואז בתכלס אני אוכל לקבל את התחושה של מה זה כן לעבוד בתחום ותואר שני פשוט יעזור מבחינת משכורת וגם אם בעזרת השם אני אעבוד באיזה חברה רצינית עם כמה מחלקות אז אחרי שאסיים את התואר השני אפשר יהיה לעבוד בתוך אותו מקום (או להגיע למקום חדש עם ניסיון כלשהו)
בקיצור, התואר השני לא ימנע את העניין שאני כן רוצה למצוא עבודה רצינית (רוצה זה מאוד יפה....)

o0Invisible0o

New member
סורי.

אני חושבת שהשלכתי הרבה יותר מדי מעצמי להודעה הזו.
את צודקת, שזה לא בדיוק ככה במיוחד אם לעבוד בתור ביולוגית או להמשיך לתואר שני בביולוגיה זה לא הדברים שאת רוצה גם ככה.
וזה באמת לא יפריע לך לעבודה.
חבל רק שזו תוכנית כזו יקרה. :S וטוב, זה יהיה מרכז וב"ש, נכון? זה לא כזה מרחק נורא..לא אידיאלי אבל יותר קל מאילת לפחות.

למעלה