מאפיית piece of cake ביהודה הימית
הייתי היום במאפיה כדי לנסות עוגה טבעונית קנויה.נכנסתי למאפיה הומה ושאלתי איפה המוצרים הטבעונים. הופנתי למדף קצה (על חלון הראווה). המדף הכיל מספר עוגות בחושות כולן בטעם תפוז-שוקולד-קוקוס ואחת יחידה של גזר. היתה שם עוד איזו עוגת שושנים. שאר הדברים שסומנו כידידותיים לטבעונים היו בעיקר דברים שלא דרשו תחכום או מציאת תחליף ראוי. למשל - גרנולה, מרציפן, בקלאווה (אחזור אליה בהמשך) ועוד איזה משהו שנראה כמו אגוזים מצופים שוקולד. על המדף היו עוד חומיות (בראוניז) ומשהו שנקרא "חצי-חצי" שמסתבר שזה 2 סוגי פאי. היו להם גם מוסים במקרר.
לדעתי מהתרשמות אישית, ההצע דל. באתי בעיקר בשביל עוגות ולא מצאתי הרבה.
לקחתי עוגת תפוז-קוקוס-שוקולד והלכתי לשלם. המוכרת עליה "נפלתי" הדגישה לי פרט שכבר שמתי לב אליו שיש מבצע על 2 עוגות בחושות 50 שקל במקום 35 עוגה. אמרתי לה לא תודה, ההיצע דל ואני לא רוצה עוד עוגת תפוז-שוקולד-קוקוס.אז היא התחילה לחפור לי "תראה יש לנו עוד דברים בשבילכם, יש בקלאווה" קודם כל מה זה "בשבילכם"? מה אנחנו יצורים מהתחת? כאילו שאני צריך להרגיש אסיר תודה שאיזו מאפיה עמוסה גם ככה רוצה להגדיל את נתח השוק שלה ומשווקת את עצמה כאילו היא אבן השתיה של הטבעונים המחפשים קינוחים. אמרתי לה ממש תודה על זה שעשיתם בקלאוות טיבעוניות, השף קונדיטור בטח עבד שעות נוספות על לחושב איך להפוך בקלאוות לטבעוניות.
היא אמרה לי גם "ראית את עוגת השושנים" אמרתי לה כן, תודה. היא כל הזמן ניסתה להדגיש כאילו עושים לטבעונים טובה.
אחרי ששילמתי על עוגה אחת אמרתי לי שאין צורך בשקית. היא מיד הוסיפה "אהה, אתה גם מהשמירה על הסביבה?" כאילו אני חייזר. עוד יותר נראה היה כאילו אני מיוחד וצריך להודות להם.
לדעתי (אולי אני קצת מחמיר), היהצע הוא די דל.
אם העוגות הטבעוניות טובות בפני עצמן אז למה לא להציע אותן במקום עוגות רגילות לציבור הרחב?