נבוקו

עדגיל

Well-known member
מקהלה אנונימית ולא מוכרת

צ ד י ק ו ב

היא לא שלי פרטית כמובן. אבל אני תמיד אומרת "נסעתי עם המקהלה שלי", "הלכתי עם חברה מהמקהלה שלי" "היום מגיע הכוריאוגרף של המקהלה שלי" וכו'...

argamon

Member
עדגיל, אולי פעם צדיקוב ייתנצלו בפניי

ראשית צדיקוב מקהלה מצויינת, אבל כל פעם שאני נזכר בה, יש לי מרירות קשה כלפיה וזה משנת 1968 שאני לא יכול למחוק מהראש, למרות שזה היה עם מקהלת הילדים של צדיקוב ולא מקהלת המבוגרים: עדגיל , אני מציע שתראי להנהלה פעם מה שאני אספר כאן:
זה היה בשנת 1968 כאשר הייתי אפילו לא טירון אלא טרום טירון, בחיל השיריון:
לקחו אותנו לרמת גן לעזור בבניית במה לטקס כלשהו של השיריון, ובו עמדו לשיר גם מקהלת הילדים של צדיקוב. כמעט סיימנו וזמן הטקס כמעט הגיע, וילדי צדיקוב, אני חושב שבגילאי 13, 14, עמדו ליד הבמה ודיברו ביניהם. אני פעם ראשונה בחייםראיתי במציאות את מקהלת הילדים של צדיקוב, וכיון שעמדו קרוב לידי והמתינו לתחילת ההופעה בעוד מספר דקות ,שאלתי אותם בחביבות אם הם ילדי מקהלת צדיקוב.
הייתי במדים והכומתההשחורה של השיריון הייתה על ראשי, ואז היה על הכומתה סמל גדול של האות -ט- וכוונה למילה טירון. דהיינו אני טירון. להפתעתי הם לא השיבו לי והמשיכו לדבר ביניהם. חשבתי שאולי לא שמעו אותי וחזרתי על השאלה "האם אתם מקהלת צדיקוה" שוב הם לא התייחסו, כאילו לא שמעו אותי ולפתע אחד הילדים אמר לחבריו "תיראו, טירון מדבר" הם רמזו לי כנראה ביחס הזה שלהם שילדי מקהלת צדיקוב המפורסמת לא יאה לדבר עם "חתיכת טירון מושתן " . זה הסלנג שרווח בימים ההם לגבי טירונים. הם אמנם לא אמרו זאת אבל בהתנהגות הזאת אפשר היה להבין שזו כוונתם.
אני לא יודע למה אבל למרות שהם היו נערים או אפילו ילדים, הדבר העליב אותי ולא ניסיתי יותר לדבר עם השחצנים הקטנים אבל הדבר הזה השאיר אצלי צלקת לגבי מקהלת צדיקוב וכל פעם שאני שומע "מקהלת צדיקוב" , הצלקת הזו עולה לי לזיכרון.
אני בטוח שמקהלת המבוגרים של צדיקוב לא הייתה נותנת לי יחס כזה למרות שהייתי טירון אבל בכל זאת יחס מעליב ומפתיע ולא צפוי מלהקה של מקהלה מפורסמת, למרות שזה היה מנערים, ועוד יחס לחייל צה"ל ,השאיר בי צלקת בנפש על מקהלת צדיקוב, אפילו שזה שטותי להיעלב מנערים .

עדגיל

Well-known member
ארגמון: הצטערתי לשמוע מה עשו ילדי המקהלה

למרות שלא הייתי אז במקהלת הילדים (האם זה היה בניצוחו של זיקו גרציאני או מרטין מוסקוביץ??) אני מתנצלת על האירוע. סיפרתי גם לחברה שלי והיא מוסיפה את התנצלותה.

argamon

Member
עדגיל, על מה התנצלת?

ראשית אלו היו בנים ולא בנות. חוץ מזה התכוונתי להנהלה שאולי לרגל אירוע כלשהו תנסה לברר מי היו הנערים של אז ואני בטוח שאם כיום כמבוגרים היו מזכירים לנערים האלו את זה,והם היו נזכרים, אז היו מתנצלים ואפילו לא מבינים את עצמם איך התנהגו בצורה כזו, אבל מה לעשות כך זה שובבות הנעורים, והם הרגישו עצמם קצת מעל האחרים כי הם במקהלת צדיקוב המפורסמת, רק בלתי אפשרי להוציא מהראש אירועים כאלו מהעבר ועוד קחי בחשבון שאנחנו כאן חובבי נוסטלגיה אז אנחנו במיוחד זוכרים את אירועי העבר כאילו היו היום בבוקר

>> אין לי מושג מי היה אז המנצח.

עדגיל

Well-known member
ארגמון: התנצלתי בשמי ובשם חברתי על התנהגותם

של כמה בנים אשר התנהגו אליך לא יפה, כי בראשית ההודעה שלך ביקשת שצדיקוב יתנצלו בפניך. אין היום מקהלת ילדים לצדיקוב, המקהלה שלנו אינה מבוססת על הילדים של פעם, כך שאין לי כך דרך לאתר מי היו הנערים באותו אירוע נקודתי שגרם לחוויה לא נעימה. זה הכי הרבה שאני יכולה לעשות.

argamon

Member
תודה עדגיל

אני התכוונתי יותר למצב שההנהלה תקרא מה שכתבתי רק כדי שאולי היא תלמד מזה להסביר לילדים שהם חייבים להתנהג בצורה יפה לכולם ולא להרגיש את עצמם אף פעם "מיוחסים" בגלל שהם במקהלת צדיקוב המפורסמת ובהחלט יתכן שאולי אפילו היו מתנצלים מההנהלה. אני ממש לא שמתי מטרה לעצמי שהם ייתנצלו רק כתבתי שזה יתכן אם יידעו על העניין. אם היה מדובר ביחס לא יפה כזה של מבוגרים במקהלה ולא במקרה חד פעמי, אז הייתי יודע איך להגיע אליהם ישירות ולדרוש בירור. אבל אני בטוח שיש במקהלה אנשים מצויינים והמקרה שלי הוא נדיר ביותר, רק הבעיה שכך בנוי מוחו של האדם שאם נעלבים ממשהו שלא ציפו שיקרה, אז זה נתקע בראש לשנים ארוכות.

argamon

Member
>> נכון אפונה

אמנם בטירונות שלי קראו לנו לפעמים החיילים הותיקים "טירון מושתן", אבל למרות שעשיתי טירונות בשיריון שאז קראו למשמעת בשיריון "משמעת ברזל" , כיוון שהמשמעת הייתה גבוהה, לא היו התעללויות של ממש ולא היה "זובור" ודברים דומים שאנו קוראים עליהם היום, ולא היו מעמדות ותק בצבא ביו חיילים, בהן החייל החדש צריך לתת כבוד לחייל הותיק, ורק הדרגות קבעו למי לתת יחס, כמו הצדעה לקצין וכ"ו.
היום מה שהולך עם זה זו שערוריה של ממש.

גרציני ז"ל סיפר .בבולגרית מקהלה זה חור .

לא רק בבולגרית.ואז עוד היו שתי מקהלות .גדולה וקטנה.
וכשסיפר מאן דהוא שראה את צדיקוב.
שאלו. מה ראיתה ?את החור הקטן או את החור הגדול.

צ'י

למעלה