LET ME EXPLAIN

ALIsuperstar

New member
אני דווקא לא מסכים... לא כולם.

האוס שהשתמש במשפט הזה שלו בכל פרק, קלע בול ברוב הפעמים...
אבל בחיים האמיתיים הנסיבות שונות...
זה מתחיל משקרנים קטנים, ועובר לשקרים גדולים, אתה משקר לאחים שלך, להורים שלך, לחברה שלך... לחבר הכי טוב שלך. זה מתחיל ולא נגמר, כן יש תמשפםט הזה לכל התחלה יש סוף... אז אצלי זה, אם אין התחלה, לא צריך את הסוף...
מה אם אתה בנאדם שחי מהקצה לקצה, שבשבילו זה עוד יום, עוד יום שעובר, ואתה מסתפק במה שיש לך...

אני לא חושבת ששקרים גרועים כמו שעושים מהם

כל אחד לפעמים מעוות את האמת או משפצר אותה לצרכיו, וכן גם שקרים "לבנים" הם שקרים.

ALIsuperstar

New member
אכן... ואפשר להימנע מזה...

לפעמים גם זה חיסרון. כי להיות כנה כל הזמן, זה כמו להיות חסר תאקט, אנשים לא רגילים לזה...
אנשים חושבים שאני ציני...
אבל תראי זה לא שזה הופך את החיים לקשים יותר, בלי שקרים, אבל כמה מפתיע שזה נשמע, החיים דווקא יפים יותר כך.

זה ילדותי להתייחס לזה ככה

כולם משקרים, יש כאלה שלא מודעים כל כך לזה שהם משקרים כי הם מאמינים במציאות המעוותת שהם בנו לעצמם. שקר לכשעצמו הוא לא דבר רע, ההקשר הופך אותו למוסרי או לא.

נגיד והשנה 1943 בגרמניה, אתה אינך יהודי אבל אתה מתנגד נחרצות למדיניות של היטלר ותמיד היית מיודד עם יהודים, גם לפני המלחמה. המצפון מייסר אותך ולכן גמלת בליבך לעשות מה שאתה יכול כדי לסייע להם. המחסן שלך נידח ונסתר ואף אחד לא מודע לקיומו, ולכן החלטת לשכן שם משפחה יהודית. ערב אחד דופקים בדלת קציני SS ושואלים אותך באם יש יהודים בביתך. מה תעשה תשקר להם או לא?

ALIsuperstar

New member
תמיד אפשר להתנגד...

המשפט הזה כבר אומר לך הכל... או לפחות אמור להגיד.

אני חי עם האמת שלי, והאמת שלי אומרת לי שאם הייתי חי בשנים הללו, המצפון שלי לא היה מאפשר לי להתחבר לאידיאולוגייה הזו...
מה שאני מנסה להגיד בזה, שתמיד יש אלטרנטיבות,
ואם אתה חי בפחד שיום יבוא ומישהו ידפוק לך בדלת, ולא יאהבו את התשובה שלך,
אז תמיד טוב להחזיק איזה נשק או שתיים... לפחות אלחם לפני שאמות...
והמשפחה הזו שמתחבאת, אולי תעזור לי, ואולי יהיה לה צ'אנס לברוח בנתיים שקורעים לי תצורה...

תענה במילה אחת-כן או לא.

אל תמרח אותי.

אמרתי לך כבר שזה מקום נסתר שאף אחד לא מודע לקיומו. אם אתה אומר להם לא הם הולכים לדרכם. אם אתה אומר כן הם יורים בך ובכל המשפחה. אף אחד לא נמלט מהנאצים זה לא סרט של בראד פיט. באמת היית מסגיר אותם רק בשביל לא לשקר? אמירת האמת יותר חשובה מחיי אדם?

ALIsuperstar

New member
את צריכה שוב לקרוא את התגובה שלך

להסגיר?

ממה שרשמת נתת לי להבין שאת לא מכירה, ואולי אפילו את עצמך, אנשים שמסוגלים להקריב הכל, הכל! בשביל הזהות, האמונה, והחיים עצמם.

במילים אחרות, הייתי מקריב את עצמי בשביל להציל את המשפחה...

בשבילך זה למרוח אותך, בשבילי זה מה שזה...

אני גם לא מרגיש שאני צריך להוכיח לך אם אני משוגע, או שפוי לחלוטין. את יכולה לקבל את התשובה שלי, או לא לקבל בכלל.
ובמקום לעווט את התגובות שלי, תקראי אותן כמה פעמים.

אני מהאנשים הללו שחייבים להביע את דעתם. אז להציל חיים הייתי מציל, הייתי דואג ומנסה לסחוף אחריי כמה שיותר אנשים שיתנגדו למשטר הזה...

זה אני הולך ברחוב ורואה בריונים מסתובבים, ובמקרה אני אולי לא נראה כמו מטרה שכדאי להתחיל איתה, אבל הם שתיים שלוש, הם יכולים... אז כשהם מסים, אני דואג להראות להם, שאני לא מהאלה שישתקו ויחכו שהם יעברו, יסיימו להציק וילכו...

אבל אתה לא צריך להקריב את חייך

מילה אחת-"לא" והם הולכים לדרכם. באותה סיטואציה ספציפית הם שואלים אותך אם יש יהודים שמסתתרים אצלך מה אתה אומר-כן או לא?

ALIsuperstar

New member
ממה שראיתי. לא זה לא מספיק

הם נכנסים הביתה ומתחילים לבדוק, הרי הם כאלה לא נחמדים...
כי אם כל מה שהם היו עושים זה לדפוק בדלת ולשאול, אז הכל היה טוב ויפה...
אבל הם נכנסים עושים בלאגן, גורמים לך לפחד ולהוציא את זה לבד...
אז אני ממש לא מפחד...

אולי פשוט לא אפתח תדלת, ואשחק אותה כאילו אין אף אחד בבית... איך זה? מה את ילדהה?

הם כן

תבין. יש להם המון בתים לבדוק, גוסטב כבר מת לחזור הביתה לאכול נקניקיות חזיר כבוש שאשתו הילדה הכינה. אתה אזרח למופת, רופא מכובד עם מוניטין בקהילה ולכן הם רוחשים לך יראת כבוד. הם לא היו באים אילולא השכנים היו אומרים שהם שמעו רעשים מוזרים מהבית שלך באמצע הלילה, קול נשי ובכי של תינוק. ואתה אלמן ערירי שגר בגפו. לכן, הם באים לביקור כדי לצאת ידי חובה והם שואלים בנימוס ובכבוד האם אתה מחביא. האוטו שלך בחוץ ויש אור בחלון אתה לא יכול לא לפתוח. מה אתה אומר כן או לא?

ALIsuperstar

New member
אני אומר שלך יש את האידיאולוגייה שלך

ולי יש את האידיאולוגייה שלי

וכל מילה מיותרת בנושא...

זוכרת היה מקרה בארה"ב? אישה שחורה שסירבה לשבת בכיסאות האחוריים באוטובוס, כי הלבנים היו יושבים מקדימה?
מצלצל לך משהו?
אז בדיוק כמו שהראש שלך חושב, היא יכולה פשוט לעבור אחורה, אבל היא לא עשתה את זה... אז מה שהיא עשתה, בזה אני מאמין.

מאמן קבוצת בייסבול בשנות ה40 המאוחרים, שכל הקבוצה שלו היו לבנים, התנגד לגזענות, והביא שחקן שחור, כנגד כל הסיכויים, השחקן הזה שרד השפלות, איומים על משפחתו ומה לא, הוא שיחק את המשחק של הלבנים וניצח...

נזיר בודהיסטי שהתנגד, שרף את עצמו על הכביש. זוכרת היה מקרה כזה?

אז אם את זוכרת את המקרים הללו, למה את מבלבלת את המוח?

רוצה לשחק? יאללה תחברי עוד משפט מתחכם.

אתה מתבלבל

כל מעשי ההתרסה שתיארת נעשו בשביל מחאה. זו הייתה המטרה. אם יש לך מטרה למחות ולעורר דיון ציבורי רחב סבבה. אבל במקרה שתיארתי זו לא המטרה. המטרה היא לנסות להציל את חיי המשפחה האומללה הזאת, בתקווה רבה שכוחות הברית יגיעו כמה שיותר מהר והם יוכלו לעבור את המלחמה בחיים. ובשביל להציל אותם הדבר החכם הוא לא להשתולל ולהתפרע ולמות על מזבח המרד כי לא אתה תצא מזה בחיים ולא הם. המטרה היא להרחיק את הנאצים מהבית שלך. אתה יכול לעשות זאת עם מילה אחת-"כן". מה תענה??

ALIsuperstar

New member
את צריכה להבין קצת בהיסטורייה

כי מה שרשמת אינו מדוייק כלל. איזה כוחות הברית...
עד שנת 1943 אף יהודי לא ידע בכלל שמשמידים אותם, וכוחות הברית כאילו שמישהו ידע על הקיום ואם בכלל יבואו כשגרמנייה ניצחה כמעט את הכל...

ויאללה נלך לקראתך, דבר ראשון לא הייתי כל כך אזרח מוערך כי כל מה שהייתי עושה זה להתנגד למשטר, וברור להם שהייתי מחביא יהודים, משפחות, מה לא... הייתי חופר מערה מתחת לבית כדי שיהיה להם מחבוא טוב, ודרך מילוט למקרה שיבואו הנאציים.
אז כשידפקו בדלת וישאלו שאלה רטורית אם יש יהודים בבית שלי, בשמחה ובגאווה הייתי אומר להם, כן יש בשפע, אתם מוזמנים לחפש, אבל לא בטוח שתמצאו אותם, כי הדבר היחידי שעומד בינם לבינכם, זה אני...

וזו התשובה הכי כנה והכי טובה שאני יכול לתת לך, בלי לבלבל במוח.

puma141

New member
אל תיאבק...לאף אחד בעולם, אין מונופול

על האמת. לאף אחד!

עובדה שכשכתבת את הפוסט, אתה ואני הבנו את הנקודה ממנה יצאת,
ומה רצית להגיד.

מעבר לזה-זה כבר נושא אחר, דיון אחר...הרי על כל נושא אתה יכול להכיל את האמת או השקר.
דיברת בגדול, לא ספיציפית לכל מקרה.
אין לאף אחד אחריות על זה, ואני גם בטוחה שלא חשבת על הכל כשפתחת ת'פוסט.

ALIsuperstar

New member
דווקא מה שהיא לא מבינה

זה שדבר ראשון היא לא מכירה אותי,
היא לא מבינה שלא אכפת לי מה חושבים עליי,
והיא חשוב, היא תבין שיש לי תשובה לכל דבר...
אפשר להתחכם איתי, לשאול שאלות מטופשות, להתנגד לי.
יש לה את הזכות לעשות את זה, אין לי שום התנגדות ולכן אני עונה בהתאם...

puma141

New member
מעולה. ונראה גם שאתה מסתדר מצויין:)

מה שהיא לא מבינה, זה שהיא בפורום-
וגם לאחרים מותר להתערב, נכון?

הפתרון הסופי

נהגה בועידת ואנזה ב-1942. אבל כבר לפני זה החלו הנאצים להשמיד חולי נפש ומפגרים והקימו מחנות השמדה.
הרבה יהודים כן קיוו שהעולם יודע ויבוא להציל אותם וזה מה ששמר על השפיות שלהם.

למעלה