קיטורים ותמיכה לסופ"ש

יעל861

New member
הפלה מוקדמת

היי בנות יקרות. נראה שהשמחה שהיתה מלווה בגילוי ההריון היתה מוקדמת מדי... אתמול, שבוע 6 פלוס אחד הגעתי למוקד והרופאה שעשתה לי אולטרהסאונד הצהירה שזה נראה הריון לא תקין. יש שק הריון די גדול עם איזה נוזל בתוכו אבל היא לא ראה קוטב עוברי ודופק שכבר היה מצופה לראות לאור גודל השק.
אני ממש שבורה ולא יודעת איך להמשיך מפה... זה הריון ראשון שלקח לנו חצי שנה להיכנס אליו והוא נגמר כל כך מהר :( אני חוששת שעכשיו יגידו לנו לחכות הרבה זמםן עד שנחזור לנסות וששוב ייקח הרבה זמן... ואם ניקלט שוב, הלחץ בעקבות החוויה הזאת רק יגדל :( מה עושים עם כל הכאב הזה? אני מרגישה שזה ממש אובדן גדול למרות השלב המוקדם...

מצטערת לשמוע...

יש כאן בנות שעברו את זה ובטוח יוכלו להבין ולעזור... מקווה מאד שזו האכזבה האחרונה ושבמהרה תחבקי את התינוק שאת כל כך מצפה לו...

אני כל כך כל כך מצטערת...

האם הרופאה נתנה לך הוראות להמשך? לחזור לרופא שלך? אני מניחה שאת כל העניינים הטכניים יהיה לך עוד זמן לשמוע.
זו חוויה קשה... אני אחרי הריון כימי, ההריון נמשך עד שבוע 5+2 אבל הבנתי כבר מהתחלה שההריון לא תקין...
אני מאוד מזדהה עם המחשבות על הפעם הבאה ועל כמות החרדות שיתלוו אליה.
וכן, זה אובדן לכל דבר, אני מאמינה שרק הזמן יעזור ויקהה את הכאב...
יש פה באמת כמה וכמה בנות שעברו את זה ויוכלו לעזור.

stimp228

New member
זה אובדן אמיתי

במיוחד כשמדובר בהריון ראשון.
אישית לא עברתי את זה מודה אבל מסוגלת לתאר את ההרגשה...
עכשיו הכי חשוב זה לקוות שזה יפול מעצמו ושלא תזדקקי להתערבות רפואית.. לאחר מכן זה רק עניין של זמן, יהיה בכי ויהיה עצוב ואפילו יותר מעכשיו אבל אחרי שהדימום יעבור אני רק מאחלת לך שתתחילי את החודש בתקווה חדשה ובאופטימיות מלאה.
יש קמועה שרצה שאחרי הפלה מגיע הריון מהר... הלוואי שיתפוס גם לגבייך...

עד אז קבלי חיבוק ענק, ככה בלי מילים, חיבוק שימלא אותך בכוחות חדשים.

ביד רמה

New member
מצטערת לשמוע

בכל מקרה ממליצה לחזור לרופא שלך ולעשות א.ס. נוסף יכול להיות שחישבו את גיל ההריון כבוגר יותר ממה שהוא. כמובן שמצד שני יכול להיות שזה אכן הריון לא תקין. כמישהי שעברה את זה בעבר אני מזדהה מאוד עם התחושות והקושי הנפשי אני נאלצתי לעבור גרידה כי הגוף לא הפיל מעצמו את ההריון. אני עדיין מפחדת שהחוויה תחזור על עצמה. מותר לך לבכות ולהתאבל למרות שיכול להיות שהסביבה תגיד זה אובדן לכל דבר. שולחת חיבוקים!

nina83f

New member

יקירתי, אני כל כך מצטערת שאת עוברת את זה.
6+1 יכול להיות עוד מוקדם, שאני הגעתי לרופא שלי ב-+4 הוא אמר שיש מצב שעוד לא רואים כלום. כדאי לחזור על האולטראסאונד בעוד כמה ימים.
אני מבינה את הכאב שלך- גם את ההריון הראשון איבדתי לאחר הרבה זמן של ניסיונות. וגם את השני לצערי איבדנו. מרגיש כאילו אין עוד טעם לנסות בכלל, אין עצב גדול מזה, אבל כמו שאמרו למעלה, יש עוד, לצערי, הרבה בנות כאן שעברו את זה ויכולות לתת לך את כל התמיכה שתצטרכי.
יש לנו קומונה- לקראת הריון לאחר אובדן, ואני מקווה שלא תצטרכי להגיע לשם, אבל אם כן- שתהיי מוכנה, אנחנו שם לחבק אותך

בדר"כ אין שום סיבה לחכות, רק עד לווסת הראשון על מנת שלא יהיה בלבלה עם תאריכים, וזה באמת יכול ליצור בלבול ולחץ אדיר ומיותר.
ובכל שלב זה אובדן גדול, לא משנה מתי זה קרה

משתתפת בכאבך, לפני 7 שנים

כשרק התחתנו, נקלטתי להריון (הראשון מן הסתם
) ובשבוע 8 התחילו לי דימומים לא ברורים, זה היה ביום חמישי בשבוע בגלל שאנחנו דתיים שומרים על טהרת המשפחה פניתי לרב שהוא גם רופא גניקולוג והוא קבע שהדימום מהרחם והוא הביא לי מן גלולות כאלה להפסקת הדימום. נסענו לשבת להורים וכל השבת המשיכו הדימומים ביחד עם הגלולות, ביום ראשון בערב, הייתי עם כאבים עזים של צירי לידה וזרמים של דם. נסענו למיון במיון ראיתי את העובר בחוץ, והבנתי שההריון שלי נגמר.. כמה בכיתי כמה כאבתי, הרגשתי שהשמיים נופלי עליי... "התאבלתי" לי בשקט שבוע ימים והתנתקתי מכולם.. אח"כ החיים היו חזקים מהכל, התחדשתי לי בכמה בגדים, החייתי את עצמי והבטחתי לעצמי ששום דבר לא קורה סתם- יש לנו במשפחה איש צדיק ששמע על מה שקרה ואמר לבעלי: "אשתך צריכה לשמוח, לא כל אישה זוכה לתקן נשמה בגופה.. בדר"כ רק צדיקים מתגלגלים כעוברים". המשפט הזה חיזק אותי ונתן לי המון כוח להמשיך ולעשות.. חצי שנה אחרי נפקדתי בהריון ולימים נולדה לי בת מתוקה.. ואני יודעת שכל דבר בא בזמן שלו ובקצב שלו והכל לטובה... וגם היום אנחנו מנסים עוד ומתפללים שעוד נצליח להרות שוב.. ובעזרת ה' אצל כולנו במהרה

אוייי זה נורא...

מבינה לליבך, הייתי שם בדיוק לפני חודשיים... תרשי לעצמך להתאבל, לבכות, לכעוס... הכל לגיטימי! גם לנו לקח 8 חודשים להיכנס להריון ההוא שהסתיים לו קצת לפני שבוע 6... באופן טבעי. הקושי הגדול הוא הפער בין השמחה העצומה רגע לפני לכאב הנורא שניה אחרי שאת מגלה. לא יכולה לומר שהכאב עובר, מאמינה שיעבור רק כשאראה הריון תקין, וזה בינתיים עדיין לא קרה... אבל בכל חודש קמה לה התקווה מחדש והרצון העז שזה יצליח. ללא ספק התקופה הקשה היא מרגע הגילוי עד שזה מסתיים באופן סופי.
שולחת לך חיבוק ענק!!!

cookiii

New member
ב6 +1 לא רואים עובר.

זה מוקדם מידי.
תחכי עוד שבוע ותעשי אולטרסאונד חוזר. אני בטוחה שהכל יהיה בסדר.
אל תסכימי להפלה עדין!

יעל861

New member
תודה, אתן מקסימות ומחזקות...

היום אלך לרופא פעם נוספת..
אין לי בכלל תקווה כי היא אמרה שבגודל כזה של שק כבר היו צריכים לראות עובר.. ושהיא כן רואה איזה נוזל בשק שזה לא נראה לה :\
היא גם זרקה איזה שם של "מחלה" שבכלל הלחיצה אותי.. "מולה" או משהו כזה :\ בינתיים אני בתקווה שזה סתם הריון שלא התפתח ולא הדבר הזה שהיא אמרה לי שהוא יותר מסובך...

cookiii

New member
אוקי. סדר בבלאגן.

א. הרופאה הזאת מומחית להריון?
ב. עדין מוקדם לראות עובר ודופק במיוחד אם הביוץ זז ביומיים שלושה ולא ידעת.
ג. מולה זאת לא מחלה.
זה מצב שמתפתח שק הריון אבל אין עובר.
ד. הנוזל בפנים הוא או שק חלבון או קןטב עוברי.
ה. אם אין דימום מצבך טוב. לא להספיד.

יעל861

New member
תודה קוקי

אני לא בטוחה מי זאת הרופאה... הלכתי לממוקד כזה של כללית... היא לא רופאת הנשים שלי.
לצערי הביוץ כנראה לא זז כי זיהיתי אותו בודאות. מה גם ששק ההריון היה גדול.. אם הוא היה קטן אז אולי היתה אופציה של חישוב ימים לא נכון...
שאלתי אותה אם השק ריק, היא אמרה שלא ושיש שם נוזל הריוני וואט אבר איט איז.. אבל שמצופה לראות עובר עם דופק ואין...
אני לא יודעת מה גרם לה להגיד שזה מולה, במיוחד שהתסמינים שקראתי באינטרנט פשוט לא קיימים (דימום, כאבים חזקים, בחילות...). אני מאוד מקווה שזה לא זה כי ראיתי שזה יכול להתפתח לגידולים ושצריך לחכות המון זמן (לפחות חצי שנה) עד שחוזרים לנסיונות...
היא היתה די נחרצת בזה שזה הריון לא תקין, לא השאירה בכלל תקווה :(

Blackbird8

New member
גם אצלי הרופא התייחס למולה

אני ניגשתי בשבוע 6 וקצת (כשידעתי מה היה המועד של הביוץ שלי) לבדיקה ראשונה בהיריון- בעיקר בשביל לקבל מהרופא אישור לנסוע לחו"ל. היה שק הריון ללא עובר, ללא שק חלמון וללא קוטב עוברי ובטח שלא היה דופק. הרופא בדק אותי ואמר שזה לא נראה לו תקין. ביצענו מעקבים וראינו שהשק לא גדל והפנו אותי להליך של הפסקת הריון... נתתי להיריון צ'אנס ליפול במשך שבוע וחצי וראיתי שזה לא מתקדם אז קבעתי תור לגרדה. היה לי חשוב לסיים את זה מהר...

בעקרון, אם את לא יודעת מתי היה הביוץ, מוקדם מדי לקבוע שזה לא תקין!
גם אם את יודעת מתי היה הביוץ, יש עוד סיכוי כלשהו להתפתחות.
תמתיני קצת ותחזרי לאולטרסאונד מעקב.

בכל מקרה, לי הרופא אמר שלמען הזהירות הוא רוצה שישלחו דגימה מהחומר ההריוני למעבדה כדי לשלול מולה. הוא אמר לי שזה לא נראה לו כמו מולה- אבל שהוא רוצה להיות על הצד הבטוח. אל תקראי על זה באינטרנט! זה נשמע מאד מפחיד אבל הבנתי שזה לא כל כך מפחיד- רק עלול לדחות את הניסיונות. בכל מקרה, זה נדיר ורופאים מכסים את עצמם אז הם מעלים את זה כחשש כדי שהחומר ישלח לפתולוגיה וישללו את זה.
בכל מקרה, לכי לביקורת נוספת אצל רופא אמפתי ומרגיע...

תרגישי טוב!
גם אם ההיריון הזה לא תקין - אני בטוחה שתיקלטי בהקדם להיריון תקין ותצאי בידיים מלאות.
המון חיבוקים!
אם יתברר שזה לא תקין- את מוזמנת לקומונה שלנו שבחתימה שלי. מאחלת לך שלא תצטרפי אלינו...

יעל861

New member
ועכשיו גם הגיעה תוצאה הבטא...

50,010. זה רק מחזק את מה שהיא חושבת.. בטא גבוהה בטירוף ןהריון לא מתפתח.. למה הבטא עלתה כל כך??

אני לא בטוחה מה זה אומר

אבל עם בטא כזאת לפני שאת מספידה תלכי שוב ל-us אצל רופא נשים מומחה להיריון או לרופא הקבוע שלך.
מחזיקה אצבעות שיהיה דופק!!

Blackbird8

New member
גם אצלי הבטא המשיכה לעלות

יכול להיות שהגוף עדין לא הבין שהעובר הפסיק להתפתח ולכן עדין יש הפרשה של בטא.
זה לא בהכרח אומר מולה.

הבנתי שמולה זה מצב נדיר. אני הייתי הולכת לחוות דעת נוספת.
הרופא אמר לי שהוא מסב את תשומת הלב שלי ליתר ביטחון, כדי שיבדקו את החומר ההריוני שיוצא.

בכל מקרה, עצם זה שאין לך את שאר התסמינים זה כבר מעודד.
נראה לי שזה מסוג הדברים שאומרים כדי להיות על הצד הבטוח- גם כשהסיכוי שזה אכן מולה נמוך.

cookiii

New member
השיליה מפרישה בטא לא העובר.

יכול מאד להיות שאם תלכי שוב לאולטרסאונד כבר יראו משהו.
אני במקומך לא הייתי מספידה כל כך מהר.

talip5

New member
עוד שעתיים פעם ראשונה הזרעה

איזה לחץ......משקשקת

למעלה