וואו, הצטברו לי כבר המון חובות דיווח, אז נקצר ויאללה לדרך:
טעמנו המון מנות אז אני אסקור במהירות, סושי מצוין, דג נא עם סלק – מצוין. קארי הודי חריף אבל מעולה. מכל השאר הופתעתי לרעה. בעיקר מהלוק לאק או איך שקוראים למנה הזו: בקר עם קרמל שרוף, משעמם ולא טעים במיוחד. לא מבין את ההו-אה סביב המנה.
המקום יפה מאוד מבחינה עיצובית אבל האוכל לא מצדיק את המחיר הגבוה (יצאנו עם 400 לזוג לאוכל מועט יחסית). אין לחם – חסר לי...
לא מצדיק שנחזור. חוויה דומה הייתה לי עם המסעדה הקודמת – אני אפילו לא זוכר את השם - בסגנון סנטה פה - של קבי קונפורטי. גם שם הייתי פעם אחת ולא חזרתי. וגם כשריאיתי אותה עולה בלהבות ממרומי משרדי בבניין הסמוך – הדבר לא הזיז לי כהוא זה...
לשמחתי הם כן הסכימו לעשות לי טייק אווי של סלסלת הלחמים (מוגדלת!): לחם אגוזי לוז ודבלים מופלא ולחמניות אניס שנבלעו מיד. אין ללחם שם מתחרים לטעמי. באופן רגיל היא אמרה שהם מוכרים רק לחם שלם בארבעים שקלים (לא הגזימו!).
אני כרגיל הלכתי על קרפצ'יו סינטה כבושה עם קורנישונים ופוקצ'ה. מצוין כרגיל.
בעיקריות לי שייטל (מצוין) עם קרם שורשים (ממש לא טעים, כרגיל). את תוספת הפטריות עם בזיליקום החלפתי בפירה טוב.
ממול אשתי לקחה ניוקי עשוי במקום עם שמנת ופטריות וכמה אגוזי ברזיל ומקדמיה. כבד אך טעים כרגיל.
לסיכום מקום יציב וטוב אני בא כמעט כל חודש כי אין לי הרבה ברירות קרוב לבית בחיפה (ןאל תגידו לי הנמל 24 כי אני נופל שם כל פעם מחדש ואין לי כח לכתוב על זה כי אין לי כח להתנצחויות עם אלו המעריצים את המקום מסיבה לא ברורה...והפעם השף כן היה פיזית במטבח כשהייתי בעסקית). בזמן האחרון היו פה ביקורת פחות טובות, וזה ברור כי רובם הזמינו את המנות החלשות: סינטה ודומיהן. אני יודע, זה לא ברור למה במקום שנקרא סינטה בר הסינטה רעה. זה פשוט המצב. אני פשוט נפלתי שם פעמיים על הסינטה אז אני נמנע ממנה...בגלל זה אני תמיד מזמין את מהמנות הקבועות שלי ששם אין נפילות: כבד, מבורגר, קרפצ'יו סינטה, שייטל, נתח קצבים, סלט עגבניות, ניוקי. זהו בערך, טעמתי כבר את כל התפריט ואלו המנות היציבות. השאר – על אחריותכם בלבד. ושלא תבינו אותי לא נכון – המסעדה באמת מצוינת.
שתי עסקיות, מנה ראשונה סלא חסה לימוני טרי אך משעמם.
לי פלטת נקניקים מעולה. רייט מדהים שזרק אותי 20 שנה אחורה לטיול בצרפת כילד. שאר הנקניקים מצוינים ממש, חבל שנגמר כל כך מהר.
לעיקרית שלי כרגיל ביקשתי מהמלצרית שהשף יפתיע. הוא הפתיע בשייטל עם מח עתם קצוץ עם פטרוזיליה ולימון מעל ושפצלי בצד. כבר קראתי הרבה דיווחים על המנה, אבל עכשיו לא ברור לי על מה...השייטל נחמד, לא יותר. הלימון לא התאים לי פה. שפצלי אוורירי, אבל אחר כך הוא טוגן והיה ספוג חמאה ברמה שהעיקה עלי. לסיכום – עשוי היטב אבל פשוט לא היה לי טעים. אני לא נוהג להחליף מנות שאין בהן פגם, רק כי לא היה לי טעים, אז נשארתי עם הבחירה. לעומת זאת אשתי הלכה על מנה שנשמעת סתמית – פפרדלה עם שמנת ופורצ'יני טריות ואספרגוס. מה אני אגיד לכם – שיחוק. מנת הפסטה הטובה ביותר שטעמתי עד כה בארץ.
בהחלט נחזור בשביל פלטת הנקניקים והפפרדלה. לא בשביל הבשר (אולי בשביל הנקניקיות שנשמעו טעימות). קצת מוזר בשביל מסעדה שנקראת שרקוטרי...
פיתה עם שרימפס לא הייתה לצערי, אז ביקשתי מהמוכר את המנה הכי טובה שלהם (אני בדרך כלל מבקש את זה בכל מקום, ככה הנפילות פחותות). המוכר ענה שאין כזה דבר ושזה כמו לשאול את מי אתה יותר אוהב – את אבא או את אמא. אמרתי לו מיד שברור שאת אבא, הוא צחק והחליט על מנה של סטייק עם ביצת עין וקרם פרש.
פיתה טובה אבל קטנה, מעט מאוד בשר, ביצה וקרם פרש. סה-טו. שילוב מושלם שנבלע בשניות.לשמחתי יש גם כרוב כבוש ביתי, מלפפון כבוש ביתי, פרפום של עגבניות וחלקי פיתות לניגוב בצד ככה שאפשר תיאורטית לשבוע... גם המחירים לא מאמת בשמיים, בסביבות שלושים ארבעים שקלים למנה.
ולהיילייט:
התפריט נראה כמו איל שני: הכל פרפום עגבניות, פלפל ירוק חריף וקרם פרש. לא שיש בזה משהו רע.
הילדה רצתה רק פוקצ'ה עם קרם פרש, ביקשנו בלי חריף אבל הגיע עם פלפל שחור גרוס גס מאוד שצרב לה בלשון, חבל.
אשתי לקחה מוסקה בפיתה – טענה שמעולה, אבל אני פשוט לא אוהב חציל אז לא ממש טעמתי.
כרגיל ביקשתי מהמלצר להפתיע אותי המנה הטובה ביותר. השף בחר להביא לאפה ועליה שקדי עגל בגריל פחמים, קרם פרש, עגבניות בגריל וסלטון של בצל, פטרוזיליה ולימון. כמה פשוט ככה טעים, לא ציפיתי מהמנה הזו לכלום אבל השילוב פשוט היה שוס ובבדיעבד, זו אחת המנות הטובות שטעמתי עד היום.
לכבוד יום ההולדת המלצר הביא עם החשבון גם ענף מרווה ספוג באלכוהול והמיצ אותו, ופצח בשיר יום הולדת שמח עם כל יושבי המסעדה...שינוי נחמד לעומת נר. לסיכום – הפתעה, באמת שלא ציפיתי למשהו מיוחד בגלל השימוש בחומרים פשוטים, אבל הכל היה מוצלח.