מקבץ דיווחים המזנון, צפון אברקסס ועוד

yogi3127

New member
מקבץ דיווחים המזנון, צפון אברקסס ועוד

וואו, הצטברו לי כבר המון חובות דיווח, אז נקצר ויאללה לדרך:
צפרה – היינו קבוצה גדולה מאוד. אבל כל אחד היה יכול להזמין לעצמו מה שבא לו (נדירשמסעדה מסכימה לזה בקבוצה גדולה).
טעמנו המון מנות אז אני אסקור במהירות, סושי מצוין, דג נא עם סלק – מצוין. קארי הודי חריף אבל מעולה. מכל השאר הופתעתי לרעה. בעיקר מהלוק לאק או איך שקוראים למנה הזו: בקר עם קרמל שרוף, משעמם ולא טעים במיוחד. לא מבין את ההו-אה סביב המנה.
המקום יפה מאוד מבחינה עיצובית אבל האוכל לא מצדיק את המחיר הגבוה (יצאנו עם 400 לזוג לאוכל מועט יחסית). אין לחם – חסר לי...
לא מצדיק שנחזור. חוויה דומה הייתה לי עם המסעדה הקודמת – אני אפילו לא זוכר את השם - בסגנון סנטה פה - של קבי קונפורטי. גם שם הייתי פעם אחת ולא חזרתי. וגם כשריאיתי אותה עולה בלהבות ממרומי משרדי בבניין הסמוך – הדבר לא הזיז לי כהוא זה...

הרברט סמואל – ארחי חילופי השפים כבר דיווחתי כאן על ארוחה מעט פחות טובה. בפסח ביליתי בחוף באיזור המסעדה והייתה לי דודה לבצק כמו שצריך (בבית היו רק מצות) – נכנסתי למקום ושאלתי את המארחת מה יש להם בפיתה...היא לא הבינה את הבדיחה )-:
לשמחתי הם כן הסכימו לעשות לי טייק אווי של סלסלת הלחמים (מוגדלת!): לחם אגוזי לוז ודבלים מופלא ולחמניות אניס שנבלעו מיד. אין ללחם שם מתחרים לטעמי. באופן רגיל היא אמרה שהם מוכרים רק לחם שלם בארבעים שקלים (לא הגזימו!).

סינטה בר –עסקית עם אשתי. היא הלכה על סלט עגבניות, נראה מאוד מושפע מבסלט שיש בהרברט סמואל, אבל גם טעים.
אני כרגיל הלכתי על קרפצ'יו סינטה כבושה עם קורנישונים ופוקצ'ה. מצוין כרגיל.
בעיקריות לי שייטל (מצוין) עם קרם שורשים (ממש לא טעים, כרגיל). את תוספת הפטריות עם בזיליקום החלפתי בפירה טוב.
ממול אשתי לקחה ניוקי עשוי במקום עם שמנת ופטריות וכמה אגוזי ברזיל ומקדמיה. כבד אך טעים כרגיל.
לסיכום מקום יציב וטוב אני בא כמעט כל חודש כי אין לי הרבה ברירות קרוב לבית בחיפה (ןאל תגידו לי הנמל 24 כי אני נופל שם כל פעם מחדש ואין לי כח לכתוב על זה כי אין לי כח להתנצחויות עם אלו המעריצים את המקום מסיבה לא ברורה...והפעם השף כן היה פיזית במטבח כשהייתי בעסקית). בזמן האחרון היו פה ביקורת פחות טובות, וזה ברור כי רובם הזמינו את המנות החלשות: סינטה ודומיהן. אני יודע, זה לא ברור למה במקום שנקרא סינטה בר הסינטה רעה. זה פשוט המצב. אני פשוט נפלתי שם פעמיים על הסינטה אז אני נמנע ממנה...בגלל זה אני תמיד מזמין את מהמנות הקבועות שלי ששם אין נפילות: כבד, מבורגר, קרפצ'יו סינטה, שייטל, נתח קצבים, סלט עגבניות, ניוקי. זהו בערך, טעמתי כבר את כל התפריט ואלו המנות היציבות. השאר – על אחריותכם בלבד. ושלא תבינו אותי לא נכון – המסעדה באמת מצוינת.

שרקוטרי –לכבוד חגיגות יום הנישואין השביעי נסעתי עם אשתי למסע קצר ביפו. התפריט ביונה לא נראה מזמין, אשתי לא מצאה מה לאכול בתפריט החדש של יועזר (אבל אני כן ואבוא לבדוק בהזדמנות) , הסמבוסק גבינה של אבואלעפיה כבר שקע מזמן ובדיוק מצאתי חנייה ליד שוק הפשפשים. נזכרתי בדיווחים הטובים בפורום על שרקוטרי אז נכנסנו לדגום.
שתי עסקיות, מנה ראשונה סלא חסה לימוני טרי אך משעמם.
לי פלטת נקניקים מעולה. רייט מדהים שזרק אותי 20 שנה אחורה לטיול בצרפת כילד. שאר הנקניקים מצוינים ממש, חבל שנגמר כל כך מהר.
לעיקרית שלי כרגיל ביקשתי מהמלצרית שהשף יפתיע. הוא הפתיע בשייטל עם מח עתם קצוץ עם פטרוזיליה ולימון מעל ושפצלי בצד. כבר קראתי הרבה דיווחים על המנה, אבל עכשיו לא ברור לי על מה...השייטל נחמד, לא יותר. הלימון לא התאים לי פה. שפצלי אוורירי, אבל אחר כך הוא טוגן והיה ספוג חמאה ברמה שהעיקה עלי. לסיכום – עשוי היטב אבל פשוט לא היה לי טעים. אני לא נוהג להחליף מנות שאין בהן פגם, רק כי לא היה לי טעים, אז נשארתי עם הבחירה. לעומת זאת אשתי הלכה על מנה שנשמעת סתמית – פפרדלה עם שמנת ופורצ'יני טריות ואספרגוס. מה אני אגיד לכם – שיחוק. מנת הפסטה הטובה ביותר שטעמתי עד כה בארץ.
בהחלט נחזור בשביל פלטת הנקניקים והפפרדלה. לא בשביל הבשר (אולי בשביל הנקניקיות שנשמעו טעימות). קצת מוזר בשביל מסעדה שנקראת שרקוטרי...

המזנון של אייל שני באבן גבירול – בכלל באתי עם הילדה שלי לאכול סוף כל סוף בפיצה דה פפה , אבל היה סגור בחול המועד. ממול קלטתי את המזנון וכמובן שעצרתי למרות שהייתי כבר שבע. עד שמגיעים לשם ומוצאים חנייה...
פיתה עם שרימפס לא הייתה לצערי, אז ביקשתי מהמוכר את המנה הכי טובה שלהם (אני בדרך כלל מבקש את זה בכל מקום, ככה הנפילות פחותות). המוכר ענה שאין כזה דבר ושזה כמו לשאול את מי אתה יותר אוהב – את אבא או את אמא. אמרתי לו מיד שברור שאת אבא, הוא צחק והחליט על מנה של סטייק עם ביצת עין וקרם פרש.
פיתה טובה אבל קטנה, מעט מאוד בשר, ביצה וקרם פרש. סה-טו. שילוב מושלם שנבלע בשניות.לשמחתי יש גם כרוב כבוש ביתי, מלפפון כבוש ביתי, פרפום של עגבניות וחלקי פיתות לניגוב בצד ככה שאפשר תיאורטית לשבוע... גם המחירים לא מאמת בשמיים, בסביבות שלושים ארבעים שקלים למנה.
ולהיילייט:
צפון אברקס – אחרי הסיפתח המוצלח אצל אייל שני במזנון, החלטתי ללכת לצפון אברקסס בפעם הראשונה בארוחת יום ההולדת שלי. כבר שנים שאני חוגג בHS אבל הגיע הזמן לגוון...
התפריט נראה כמו איל שני: הכל פרפום עגבניות, פלפל ירוק חריף וקרם פרש. לא שיש בזה משהו רע.
הילדה רצתה רק פוקצ'ה עם קרם פרש, ביקשנו בלי חריף אבל הגיע עם פלפל שחור גרוס גס מאוד שצרב לה בלשון, חבל.
אשתי לקחה מוסקה בפיתה – טענה שמעולה, אבל אני פשוט לא אוהב חציל אז לא ממש טעמתי.
כרגיל ביקשתי מהמלצר להפתיע אותי המנה הטובה ביותר. השף בחר להביא לאפה ועליה שקדי עגל בגריל פחמים, קרם פרש, עגבניות בגריל וסלטון של בצל, פטרוזיליה ולימון. כמה פשוט ככה טעים, לא ציפיתי מהמנה הזו לכלום אבל השילוב פשוט היה שוס ובבדיעבד, זו אחת המנות הטובות שטעמתי עד היום.
לכבוד יום ההולדת המלצר הביא עם החשבון גם ענף מרווה ספוג באלכוהול והמיצ אותו, ופצח בשיר יום הולדת שמח עם כל יושבי המסעדה...שינוי נחמד לעומת נר. לסיכום – הפתעה, באמת שלא ציפיתי למשהו מיוחד בגלל השימוש בחומרים פשוטים, אבל הכל היה מוצלח.
 
כן. בהחלט הייתי

אוכלת עכשיו לאפה עם שקדי עגל בגריל פחמים, קרם פרש וכל היתר.
אפילו שתיים. נשמע מעולה.

מזל טוב ליומולדת!
 

Gרר

New member
תודה על הדיווחים

צפרה - מאד מבין אותך. הייתי שם רק פעם אחת בעסקית ולמרות שזה אולי לא הוגן לשפוט מסעדה על סמך מנה אחת משהו שם לא עשה לי חשק לחזור ואין לי מושג אפילו למה.

שרקוטרי – הפלטת נקניקים שלהם זה באמת פלטת נקניקים ראויה. הרייט בהחלט מוסיף לה. אני דוקא אהבתי את נתח הקצבים ועוד יותר אהבתי את הטיגון של השפצלי. אני לא אוהב שפצלי לא מטוגנים. הם אנמים מדי ולא יעזרו התירוצים של "סופגים את הטעם של הרוטב". כושר הספיגה של שפצלי רחוק מאד מכושר הספיגה של שפצלי. בשבילי הטיגון של השפצלי ממש מחיה אותו.

צפון אברקס – מעניין שדוקא שם לא ניסית את הפיתה-שרימפס. לא אכלתי את הגירסה של המזנון אבל על פניו, על פי התיאור של המנות, נראה לי שזו של צפון אברקסס יותר שווה. על המחיר אני אמנע מלדבר כי כבר חטפתי פעם הרצאות מלומדות על העלויות של חומרי הגלם שלה וכבר אז לא השתכנעתי שהמחיר הוא בגלל חומרי הגלם ולא בגלל גחמות השף... מסכים איתך שיש שם לא מעט מנות עם מוטיב חוזר אבל סך הכל - נהנתי שם.
 

Gרר

New member
אופס

> כושר הספיגה של שפצלי רחוק מאד מכושר הספיגה של שפצלי.
אמור להיות: מכושר הספיגה של לחם.
 

yogi3127

New member
לגבי הפיתה עם השרימפס

רציתי להזמין אותה באברקסס אבל היא ירדה מהתפריט. המלצר טען שיש אותה רק מידי פעם במזנון אבל לא היה כשהייתי...אכזבה כפולה.
אני מת כבר לטעום את המנה הזו...
 

גסטרו

New member
תודה על המקבץ המפורט שנוגע גם במסעדות

שזמן רב לא דווח עליהן !
אני אוכלת בצפרה -עיסקית-מפעם לפעם- סלט הבודהה משוגע נפלא, העיקריות נדיבות בכמות אבל משעמם לאכול אותן. בפעם האחרונה לקחתי מנה של חזה עוף ופרחי כרובית- ארזתי הביתה את פרחי הכרובית עם שארית האורז- הוא היה רעב וטען שזה נהדר. גם חזה העוף היה עסיסי אבל מלוח לי מדי.
למפעלות שני- אגיע יום אחד....
 

v cd

New member
ברשותך, אתייחס רק לנקודה אחת-פורצ'יני טריות?

נשמע מעולה! הן היו פטריות שלמות\חתוכות, או שבבים?
 

yogi3127

New member
שבבים, אבל לא מפטריה יבשה

לפחות כך הם טענו בתפריט. דבר מוזר לגבי פורצ'יני טריות - טעמתי במסע קולינרי באיטליה את הטריות במנת ריזוטו ומשום מה פחות אהבתי את הטעם...או שהתרגלתי כבר לשבבים היבשים...
 

מיתר44

New member
יופי של דיווחים

רואים שהם באים מאהבת אוכל טוב שאין לה חלק ורע בקטע של ה״שופוני״ שהתגבר
פה לאחרונה.

אני לוקח ממך, ברשותך, את הבקשה לשף: הפתיעני! כמובן שתנאי הכרחי שהוא/היא יהיה במקום.
השיטה תנוסה במהרה.
 
למעלה